29
aug
Seneste opdatering: 29/8-11 kl. 1809
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Svaret er, at det er halvsvensk, cirka 50%. – I Sverige foregĂ„r der en kamp om sproget. Ordet “masseindvandring” holdes stadig ud i strakt arm, mens den anden hĂ„nd griber efter lugtesaltet. Det tror pokker. Det er det eneste, der omtrentligt beskriver det politiker- og medieklassen har tilladt sig, uden pĂ„ noget tidspunkt at have konfereret det med befolkningen. Man ser, at oprindelige svenskere vil vĂŠre i mindretal i de 13 stĂžrste bykommuner, samt at de vil vĂŠre tĂŠt pĂ„ at komme det i stort set alle andre stĂžrre kommuner. Det er ogsĂ„ om kun 40 Ă„r, at prognoser siger, de kommer i mindretal i deres eget land som helhed. Det er afgjort, det er kun tidspunktet, der endnu er til forhandling. Jeg har i Ă„revis ment, at dette kun har kunnet lade sig gĂžre, fordi svenskerne er holdt hen i uvidenhed, men der er da en teoretisk mulighed for, at et flertal synes det er helt i orden. Hvorfor ikke informere dem og derefter spĂžrge dem, selvom det er ved at vĂŠre lovlig sent?

De der fĂždes i dag, kommer til at opleve Sverige Ă„r i 2100, som ingen i dag har fantasi til at forestille sig. Jeg skal gerne gentage, at jeg betragter Sveriges skĂŠbne som Folkhem, velfĂŠrdssamfund og i sidste instans som nationalstat, som beseglet demografisk set. I den henseende er Sverige allerede en tabt sag. De ansvarlige kalder dette “et ekstremt synspunkt.” Jeg kalder det en sandsynlighedsberegning af effekten af en ekstrem politik. Hvem er mest ekstrem? Tallene pĂ„ bordet eller dem der har gjort det til en vane, at kalde alle og enhver “ekstremist,” der siger noget velunderbygget, de ikke bryder sig om? Se detaljer og prĂŠmisser for Affes prognose pĂ„ Massinvandring till Sverige? og se ogsĂ„ hans interaktive kort. – Hvis nogen ser dette for fĂžrste gang og er skeptisk, sĂ„ bygger tallene pĂ„ Statistiska centralbyrĂ„n (SCB), og deuden har demografer med meget store mellemrum gjort opmĂŠrksom pĂ„ det samme gennem de sidste 7-8 Ă„r.

Anna Lindhs morder: “Utan jobb, utan vĂ€nner, utan bil, utan chans”

Da den 24-Ă„rige Mijailo Mijailović den 10 september 2003 myrdede Sveriges udenrigsminister Anna Lindh, fremkom der aldrig noget motiv, heller ikke i lĂžbet af den kun tre dage lange retssag. I dag otte Ă„r efter, fĂ„r vi endelig “sandheden om motivet”, siger Expressen. I Danmark spreder Ritzau det glade budskab til enhver.

I Högsta domstolen vÀdjade Anna Lindhs tvÄ barn och maken Bo Holmberg, via sin advokat Kerstin Wennersten, till Mijailovic att berÀtta. Men Mijailo Mijailovic förblev tyst.Varför attackerade du Anna Lindh?

– För att jag kĂ€nde hat mot politiker, bĂ„de svenska och serbiska. Jag skyllde alla mina egna misslyckanden pĂ„ politiker, sĂ€ger Mijailo Mijailovic. PĂ„ frĂ„gan om han hade tĂ€nk anfalla nĂ„gon den dagen, sĂ€ger han:

– Nej, men sen fick jag syn pĂ„ henne. Om jag hade tĂ€nkt sĂ„ dĂ€r, dĂ„ hade jag kunnat ta vem som helst, före eller efter. Det var ingen slump att det blev hon. Folk stĂ€ll er sĂ„ dumma frĂ„gor: KĂ€nde du igen eller visste du vem hon var? Hur kan man tro att nĂ„gon inte visste vem hon var? Det har spekulerats i ett politiskt motiv, att Mijailo Mijailovic ville hĂ€mnas för att Anna Lindh offentligt hade tagit stĂ€llning för Natos bombningar av Serbien. Men enligt Mijailovic kĂ€nde han inte ens till att utrikesministern uttalat sig om bombningarna.- Det har ingenting med det att göra.

Han sĂ€ger en annan toppolitiker lika gĂ€rna hade kunnat bli hans offer: – Grejen Ă€r den att jag tittade ocksĂ„ pĂ„ Lars Leijonborg, pĂ„ ett torgmöte. Men dĂ„ hade jag ingen kniv pĂ„ mig. Om jag hade haft det sĂ„ hade jag kanske angripit honom. NĂ€stan exakt ett dygn senare stötte han av en slump pĂ„ utrikesministern. DĂ„ lĂ„g kniven som han tagit med sig hemifrĂ„n i hans ficka, sĂ€ger Mijailovic.

Jag var förvĂ„nad att det inte fanns livvakter. Jag tycker att det Ă€r mĂ€rkligt Ă€n i dag att det inte fanns livvakter.Jag tĂ€nkte: Nu fick jag syn pĂ„ en politiker. De ska liksom, de ska fĂ„ se nu. Jag levde pĂ„ a-kassa, sjukbidrag, hade lĂ„g ersĂ€ttning och ingen utbildning. Ingen framtid. Jag var Ă€r en mĂ€nniska utan jobb, utan bil, utan vĂ€nner, utan chans. – Det Ă€r sĂ„dana som mig man rekryterar som terrorister, förstĂ„r du. Mijailovic talar ut: Det Ă€r dags att sanningen kommer fram, Åklagaren: Uppgifterna Ă€r trovĂ€rdiga.“Det Ă€r inte roligt att varje morgon se sig sjĂ€lv i spegeln och veta att man Ă€r Sveriges mest hatade person”.

“Det Ă€r sĂ„dana som mig man rekryterar som terrorister, förstĂ„r du.” Hvis dette virkelig er sandheden om Anna Lindhs morder, sĂ„ er han bĂ„de bedre begavet og har mere selvindsigt, end den teatralske, vidtlĂžftige og tragikomiske Breivik. Men er det nu hans egne ord?

NĂ„r en toppolitiker myrdes, er der i ni ud af ti tilfĂŠlde politiske motiver bag, og nĂ„r en ikke-sindssyg myrder, er der som regel et for andre klart forstĂ„eligt motiv. “Den ensamma galningen” findes, men er sĂ„ sjĂŠlden at man som regel kan se bort fra ham.

Ergo: Den kun 24-Ă„rige Mihailovic fĂžler sig allerede sĂ„ mislykket i tilvĂŠrelsen, “utan jobb, utan bil, utan vĂ€nner, utan chans,” at han mĂ„ slĂ„ en hvilken som helst politiker ihjel, for at hĂŠvne sig pĂ„ en skĂŠbne, han ikke kan undslippe. Det kan da vĂŠre, at sandheden om mordet er sĂ„ banal og lurvet, men det kan ogsĂ„ vĂŠre, at sagen nu skal begraves for fremtidige snushaner Ă©n gang for alle. Svenske myndigheder og medier er selv ude om, at man med mange Ă„rs erfaringer for lĂžgne og fordrejelser, tager denne bekendelse med lidt af en “nypa salt,” og lugter et “hold kĂŠft blosche.” Der er trods alt i titusindvis af unge svenskere, der arbejder i Norge og Danmark i stedet for at fĂžle sig ydmyget og myrde politikere.

Hvis vi siger, at vi nu har “sandheden”, sĂ„ har vi I Mihailovic endnu en ung mand, der ligesom Breivik er fanget i sin egen ydmygelse, ubetydelighed og fremmedfĂžlelse, som man kan se godt beskrevet i Helle Merete Brix og Uwe Max Jensens kronik i Weekendavisen i gĂ„r: “De fĂžlte sig ydmyget,” hvor Breivik og Bin Ladens motiver og ydmygelser sammenlignes. SĂ„ har vi et overvejende eksistentielt mord, der fĂžrst og fremmest fĂ„r Ă©n til at tĂŠnke en anden ung, fortabt man i Albert CamusÂŽ roman “Den Fremmede”, hvor den unge Mersault ogsĂ„ besegler sin skĂŠbne ved et mord, der knapt er begribeligt for ham selv, og som skaffer ham en dĂždsdom. Forskellen pĂ„ Mijailovic og Mersault er da kun, at Mijailovic (og Breivik) skal vente uendeligt meget lĂŠngere pĂ„ deres fysiske dĂžd end Mersault , der ser frem til den med disse sidste ord inden henrettelsen, som man nemt kunne forestille sig, at nordmanden og svenskeren ogsĂ„ ville kunne sige:

To feel it so like myself, indeed, so brotherly, made me realize that I’d been happy, and that I was happy still. For all to be accomplished, for me to feel less lonely, all that remained to hope was that on the day of my execution there should be a huge crowd of spectators and that they should greet me with howls of execration. The Stranger ALBERT CAMUS, pdf. 76 sider.

Hvis Mijailovic og Expressen er sÄ nÊr sandheden, de kan komme, sÄ mÄ Gud bevare os for unge mÊnd, der fÞler sig ydmyget og fremmede i tilvÊrelsen, er bevÊbnede og vil agere det ud pÄ andre. De er livsfarlige, vi har masser af dem, og flere lader vi til at fÄ.

Lindh mordet har ikke vÊret nÊr sÄ gransket, som Palme mordet. To bÞger er skrevet, Leif Jennekvist og Edvard Unsgaards, hvoraf kun den sidste gransker motivet. Svensk presse har i det store hele ladet motivet ligge. Min fornemmelse siden 2003, har vÊret at traumet skulle fortrÊnges. Bevisbyrden, at Palme og Lindh ikke blev myrdet af politiske grunde, mÄ ligge hos svenske myndigheder og medier, da det motiv er langt det mest sandsynlige, og dette interview med Mijailovic er ikke overbevisende hinsides tvivl i modsat retning. GÄden skal nu vÊre lÞst, case closed. For mit vedkommende er mordet lige sÄ dunkelt belyst, som det hele tiden har vÊret.

(Se ogsĂ„ Ulf Nilson: Mijailovics motiv, tack! og LEIF GW PERSSON, professor ved Polishögskolan i Stockholm: “Sverige Ă€r ett mĂ€rkligt land. I vilket land pĂ„ denna jord kan man tĂ€nka sig en rĂ€ttegĂ„ng dĂ€r domstolen pĂ„ tre dagar, knappt 10 timmars förhandling och med hjĂ€lp av totalt tre vittnen klarar av att behandla ett mord pĂ„ landet utrikesminister”?)

Hvem splitter Tyskland?

En sÊrdeles ophedet samtale fra ZDF i gÄr. Den meget koleriske herre til venstre, der hele tiden afbryder Thilo Sarrazin, er det grÞnne Bundestagesmedlem, juristen Hans-Christian Ströbele. Han var som medlem af et socialistisk advokatkollektiv forsvarer for RAF medlemmet Andreas Baader. Inden Sarrazin befandt Tyskland sig indvandringspolitisk hvor Danmark var fÞr 1995. Efter hans bog er hans parti er de kommet til omkring 2002, hvor danske socialdemokrater var groggy og splittede og sÄ sig om efter en nyorintering. NÄr den finder sted i Tyskland, Europas vigtigste land, sÄ begynder der for alvor at flytte sig noget, og det kan blive snart. (video , tysk utekstet.)

TV-Duell: Sarrazin gegen Ströbele

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nils
Nils
12 years ago

At en advokat har forsvaret en forbryder bĂžr vel ikke lĂŠgges ham til last 😉 Hvis man vil sandsynliggĂžre, at mordet pĂ„ Anna Lindh var politisk, sĂ„ krĂŠver det vel at man peger pĂ„ nogen, der har et motiv. Men det er der ingen der har. Mordet giver ikke mening politisk. Mere mening giver det, at Mijailovic havde indtaget tre milligram rohypnol – en dosis der for de fleste af os ville vĂŠre ensbetydende med to dĂžgns bevidstlĂžshed, men som for narkomanen Mijailovic giver en rus, der i og for sig passer perfekt til forehavendet. HĂŠmningerne forsvinder, som han selv… Read more »

Nils
Nils
12 years ago
Reply to  steen

En kniv i maven er Ă„benbart bare hans normale mĂ„de at udtrykke sig pĂ„. Hver fugl synger med sit nĂŠb. Nej tre milligram Rohypnol er ikke en overdosis, men en narkomandosis. Hvis nogen undrer sig over, at man kan kĂžbe sĂ„dan et helvedesstof pĂ„ apoteket, sĂ„ er Rohypnol en sovepille, og den der sover synder ikke, men hvis man holder sig vĂ„gen f.eks. ved ogsĂ„ at tage amfetamin eller drikke alkohol, eller mĂ„ske kan det trĂŠnes, sĂ„ fĂ„r man den helt specielle virkning, som kan gĂžre mennesker livsfarlige – isĂŠr hvis de er smĂ„farlige i forvejen. Man behĂžver ikke vĂŠre… Read more »

Nils
Nils
12 years ago
Reply to  steen

“I dag myrdede jeg Anna Lindh, eller mĂ„ske var det i gĂ„r, jeg myrdede Lars Leijonborg.” Mijailovics “ven” siger det, vi helst vil hĂžre, nemlig at der er en rigtig grund, men det virker skĂžrt, hvis M virkelig i fire et halvt Ă„r i sit hjerte skulle gemme ikkenatolandet Sveriges mĂ„ man formode tempererede stĂžtte til Natos bombetogter, og sĂ„ tage det frem i tidens fylde pĂ„ NK. Det overbeviser ikke. Nu er det sĂ„ ogsĂ„ alle kendte, han angiveligt ville slĂ„ ihjel, kan vi forstĂ„, sĂ„ med det kriterium er Lindh jo allerede pĂ„ dĂždslisten. Han fremstĂ„r ikke som… Read more »

Prudentius
12 years ago

“utan bil”

Men med kniv.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
12 years ago

Med 50/50 % invandrare i landet, torde vĂ€lfĂ€rdssamhĂ€llet vara historie, alltsĂ„ om inte “man” inför slaveri var ursprungsbefolkningen tvingas försörja de nya invĂ„nare, detta Ă€r dock utopisk att ponera sjĂ€lv för den mest krypande apologet. Det Ă€r nog mer sannolikt att det efterhand som förmĂ„gan frĂ„n “storsamhĂ€llet” dvs. de dĂ€r jobbar och skattar, att fylla fickorna pĂ„ alla nya invĂ„nare dĂ€r inte jobbar och bidrar, att det frĂ„n vissa grupper kommer verkstĂ€llas egen “skatteindrivning” i syfte att behĂ„lla den levnadsstandard det idag finns. Jag anser Sverige Ă€r rökt med besked och det Ă€r inte frĂ„gan om, men nĂ€r vi kommer… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

ZDF forekommer mig ikke tydeligt at have skitseret hvordan personer der medvirker i udsendelser forventes at opfÞre sig, hvilket for seere og lyttere er beklageligt, overtrÊdelse af rammerne kunne medfÞre personen blev fÞrt ud, og kamera og mikrofon pÄ og fra vedkommende- lukket.
Et alternativ kunne vÊre personer blev placeret i lydtÊtte bokse som tidligere set i quiz pÄ tv.

Men, pĂ„ den anden side er uciviliseret opfĂžrsel vel ogsĂ„ noget der hĂžrer virkeligheden til, har jeg hĂžrt, og det taler for sig selv…

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x