14
sep
Seneste opdatering: 14/9-11 kl. 2038
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Socialdemokraten og feministen a la Sverige, Hanne Vibeke Holst og Mona Sahlin i SVT: “Jeg tænkte om Sahlin, hej, nu har vi endelig en chance for at få en kvindelig, socialdemokratisk statsminister,” (“hvis altså ikke det dybt patriarkalske Sverige var faldet hende i ryggen utallige gange.” *) Jamen, det er da helt rigtigt set af Holst og Danmarks Radio.”Hanne-Vibeke Holst er måske ikke lige den mest anerkendte forfatter i landet,” skriver litteratursiden, men det er hun i Sverige og så er hun lurmærket kaffeklubs- sosse. Der er serveret i aften prime time kl. 20:00 på DR.

I kapløb med en snigende demens og racistiske terrortrusler kæmper den socialdemokratiske formand Elizabeth Meyer for at bringe partiet tilbage til regeringsmagten og køre kronprinsessen Charlotte i stilling som statsminister.

I ‘Dronningeofret’ følger vi igen Charlotte Damgaard, som vi lærte at kende i ‘Kronprinsessen’, da hun blev headhuntet fra stillingen som leder af organisationen Naturens Venner til en post som miljøminister. Undervejs er hun kommet i opposition med Socialdemokraterne, den gamle formand er blevet skiftet ud, og da den nye roman åbner, er partiet under fhv. udenrigsminister Elizabeth Meyers ledelse og med Charlotte som politisk ordfører ved at ruste sig til et opgør med regeringen. Kvinderne har taget magten hos Socialdemokraterne, og de to hovedpersoner kører nu parløb mod magtens top i det forestående folketingsvalg. “Dronningeofret” af Hanne-Vibeke Holst, DR 1 Dronningeofret (2:3) i aften kl 20:00.

* H.H.H.´s analyse af Sahlin er behæftet med mangler. Den korte version: Svensk socialdemokrati var i forvejen inde i en over ti år lang nedgangsperiode, fra at have fået mellem 40 og 50 % af stemmerne. Sahlin, der aldrig havde haft et rigtigt job, og var kendt som sløset, doven og intrigant, skønt en glimrende demagog, kunne ikke vinde et valg. Knivene lå parat, sparet op gennem mange, mange år. Desuden var hun for meget homo-bi-trans-miljø-sosse for manden på gulvet. SAP ville satse på en Børsting type, så Håkon Juholt med den patriarkalske moustache greb chancen for revanche. Det er Sahlin for ikke-troende ikke-fiktionalister i telegramversionen. Hvis Holst var bedre inde i de notoriske intriger i SAP, ville hendes romaner utvivlsomt være mere interessante. Tilsætter man dertil en rigtig kunstner, så har man en Graham Greene.

Dødelig, multiresistent tuberkulose spreder sig i Europa med indvandringen

Der var måske andre, der så WHO´s advarsel igår, og manglede lidt supplerende oplysninger. Vi fandt dem her:

This increase is partly due to higher numbers of immigrants coming in from India, South-East Asia and Africa where the disease is widespread.The majority of cases were not born in the UK (73%); most were from South Asia (57%) and Sub Saharan Africa (27%). Only 23% of non-UK-born cases were diagnosed with TB within two years of entering the UK, about half of these presenting with pulmonary disease. Drug-resistant ‘super TB’ cases double in a decade.. and experts believe many more are not reported

There can be no spring in cultures with one season

Egyptens selvskabte plager også snart Europas?

Forsøg på debunking af det demografiske skræmmebillede for islams udbredelse handler oftest om enten den nuværende beskedne andel af muslimer i Europa, eller den faldende fertilitet i dele af Mellemøsten. Underforstået ‘de gennemgår den samme udvikling som os, så det hele skal såmænd nok gå’. Til det første er at sige at hvis et beskedent antal af muslimer kan afstedkomme så mange problemer i Europa, hvordan vil dette kontinent så se ud når vi taler om 10-20%? Til fertilitetskortet må man sige at optimismen er mere end letsindig, al den stund at f. eks. Egypten på nuværende tidspunkt rummer uhyggeligt mange mennesker (82.000.000, median-alder 24 år). Mange børn eller ej, niveauet er på nuværende højere end for Europas vedkommende, og demografisk optimisme skulle således også tage højde for et stort antal fattige egyptiske migranter på europæisk jord – og at disses faldende fertilitet vil få tilvandrede segmenter til at skrumpe relativt til den skrumpende europæiske befolkning.

A new demographic and health survey (DHS) from Egypt shows that the number of children per woman has declined, from 3.5 in 2000 to about 3.0 in 2008. Fertility fell faster in rural areas, narrowing the gap between urban and rural women. In 2008, the average number of children per woman was 2.7 in urban areas and 3.2 in rural areas.

Most of Egypt’s decline occurred before 2005. The 2008 numbers are just slightly below those measured in 2003 and 2005 surveys. This raises the question: Will Egypt’s fertility fall much further or are couples now having the number of children they want? The answer is important because it will determine the future size of the Middle East and North Africa. Egypt is by far the most populous country in that region. Current population projections for Egypt assume that fertility will fall to about 2.3 by 2025, well below the current rate. […] Egypt’s Fertility Decline Slows

Man kan også sige det på den måde at hvis Spenglers prognoser for Egypten er bare tilnærmelsesvist sande, findes der så nogle kendte mekanismer der vil få sultne egyptere til ikke at begive sig mod Europa i synkende plimsollere? Og med et Sydeuropa i økonomisk kaos, hvor vil de fattige nytilkomne så blive sendt hen? (LFPC)

[…] The misnamed “Arab Spring,” really a convulsion of a dying society, began with food shortages. Egypt imports half its caloric consumption, 45% of its people are illiterate, its university graduates are unemployable, its $10 billion a year tourism industry is shuttered for the duration, and its foreign exchange reserves are gradually disappearing. In August, the central bank’s reported reserves fell below what the bank calls the “danger level” of six months’ import coverage, or $25 billion, from $36 billion in February, although I suspect that even this number is bloated by $5 to $10 billion of Algerian and Saudi loans and trade credits. […]

Western economists can concoct all the economic recovery plans in the world, but a country that can’t teach half its people to read, and can’t produce employable university graduates, and can’t feed itself, is going to go down the drain. Nasser, Sadat and Mubarak kept Egypt under control by keeping most of its people poor, ignorant, and on the farm, and by warehousing its youth in state-run diploma mills. After sixty years of such abuse, Egypt simply can’t get there from here.

The result, I predict, will be a humanitarian catastrophe that makes Somalia look like a picnic. […] David P. Goldman (Spengler): Endgame for Egypt (Spengler har udsøgte kommentatorer, vi nappede rubrikken fra kommentar nr.13)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 14 september 2011 - 09:50 - Svar

Kigger man på hvordan bådflygtningene fra Tunis og Libyen har fået lov til at rejse næsten frit ind i Europa, så er det meget svært at forvente nogen som helst beskyttelse fra den EUropæiske ledelse.

Og hvorfor skulle EU-toppen forsvare de nationalstater og deres folkeslag, den så helhjertet ønsker at smadre?

Vores lille hønsegård har i sin uforstand og higen efter “international” og “multikulturel” fromhed, antaget glubende ulve som vagtværn.

Gunnar Biering

Posted: 14 september 2011 - 10:31 - Svar

Godt, folkens, så er det i morgen, at det afgøres, hvad landets kurs skal være de næste op til fire år.

Ingen kan få sin 100% perfekte drømmeprins her – det drejer sig om at finde det mindst ringe parti og statsminister. Godt valg til alle!

  Bjovulf

  Posted: 14 september 2011 - 11:53 - Svar

  Ja, lad os håbe på det bedste – at folk langt om længe vågner op og indser,
  at de Radikale og Enhedslisten står til at få endog meget stor indflydelse over
  et svagt og slattent S og et splittet, utroværdigt SF – især på indvandringsområdet.

  Bare tanken burde da kunne få masser af almindelige S-vælgere til at udvandre
  til DF mv. S varetager nemlig ikke længere deres vælgeres interesser på dette vigtige område –
  og en del S’ere som fx. Mogens Jensen (“Gør Plads til islam i Europa” *) ) kan endda stadig ikke
  få nok indvandring af og læggen-sig-på-maven for uintegrerbare muslimske indvandrere og deres
  endeløse strøm af vanvittige særkrav og vanskeligheder med at tilpasse sig til normerne og lovene
  i deres ufrivillige værtslande.

  Held & lykke med valget, Gunnar 😉

  *) http://jp.dk/opinion/kronik/article2106181.ece

  ( NB. Kronikken er faktisk fra juni 2010 !!! – det er altså IKKE noget forældet tankegods.
  Mange i S – også i tilsvarende partier i resten af Europa – tænker STADIG på denne måde!
  De VIL simpelthen bare ikke vågne op til realiteterne og indse omfanget af, hvad de har
  gjort imod deres egne folk. )

  En passende kommentar til totaltumpen Mogens Jensen – ghm. en potentiel KULTUR-minister i DK!

  http://eticha.dk/news/jensen-er-et-f%C3%A6hoved/

Svenssonsfunderingar

Posted: 14 september 2011 - 14:31 - Svar

Muslimerna tycks ha missuppfattat Europas öppna gästfrihet, dom tycks tro att dom ska få ta över Europa, och politikerna i Europa tycks Sova.

JensH

Posted: 14 september 2011 - 15:09 - Svar

Nu vi er ved valget så fandt jeg en ‘Breaking News’ historie ovre på 180grader.dk. Det viser sig nemlig, at nogen har hakket Helle Thorning-Schmidts Outlook-indbakke, så man kan få et kig i hendes indbakke. Ganske interessant ville jeg mene:

http://www.detbedste.com/2011/09/dagens-afslring-helle-thorning-schmid ts.html

Ganske interessante mails ville jeg mene 🙂

Victor

Posted: 14 september 2011 - 18:20 - Svar

“Svend Auken aldrig havde haft et rigtigt job,”

Er universitetslærer ikke et rigtigt job? Han underviste faktisk min fætter.

steen

Posted: 14 september 2011 - 18:32 - Svar

Jo, det er det da. Jeg har aldrig hørt om den sidekarriere. Så må vi jo undersøge om han skal slettes fra Sahlins klub.

  Victor

  Posted: 14 september 2011 - 20:36 - Svar

  Steen – du har virkelig været for længe på djævleøen. Der er ret mange i Århus, der kan huske ham fra sin tid som underviser…

  Fra folketingets hjemmeside:

  Amanuensis ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, fra 1969.
  Lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, fra 1973.

  http://www.ft.dk/Folketinget/findMedlem/SSVAU.aspx

   steen

   Posted: 14 september 2011 - 20:40 - Svar

   Takker, så er han skrevet ud af historien. “Øen”? Er Christianshavn en ø ?

    Peter Buch

    Posted: 14 september 2011 - 21:50 -

    Djævleøen bruges vist kun om Sjælland.

    Christianshavn er trods alle broer og dæmninger stadig at opfatte som en ø. Oprindelse små øer der indgik i Christian d. 4s plan om en fordobling af Københavns areal.

    Bydelen er grundlagt som en fæstningsby af Christian 4. i 1619. da.wikipedia.org/wiki/Christianshavn

    På det dengang lavvandede og sumpede område på Amagersiden over for Slotsholmen lod Christian 4. i 1617 påbegynde anlæggelsen af en ny by. Den var først tænkt som hjemsted for nederlandske immigranter, dernæst som garnisons- eller bådsmandsby, men endte med at blive en almindelig købmands- og håndværkerby. Den blev anlagt i årene efter 1618 af den nederlandske ingeniør og arkitekt Johan Semp og forbundet med København med Knippelsbro. Store grunde blev afstukket, og torv, kanal og gader blev anlagt efter en retvinklet, symmetrisk byplan og blev omgivet af grave og volde med bastioner; alt efter nederlandsk forbillede. Der gik dog mange årtier, før byen, der 1639-74 havde egne privilegier og eget bystyre, for alvor blev udbygget.

    Christianshavn var oprindelig en selvstændig købstad med eget rådhus, og endnu i 1800-tallet, på trods af, at den i 1675 var indlemmet i København, opfattedes den af mange som en by for sig. Således siger Frk. Trumfmeier i Heibergs Aprilsnarrene (1826):

    “Jeg hørte det paa Christianshavn; det er utroligt hvad Folk der ere vel underrettede. De veed hvad som foregaaer her i Byen, meget bedre end vi selv”.[3]

    Fra Københavns belejring 1659 og indtil 1675 havde fæstningsbyen i perioder sin egen kommandant:

    Efter 1815 blev bydelens karakter af fattigkvarter stadig tydeligere, og selvom B & Ws skibsværft og moderne masseproduktion kom til i 1800-t., forblev bydelen et af hovedstadens fattigste kvarterer (det “fjerde Brokvarter”) med udpræget slumbebyggelse.

    Christianhavn er forbundet med Sjælland med Langebro og Knippelsbro. Endvidere er Christianshavn forbundet med Amager via 4 dæmninger; ved Langebro, over den gamle ravelin, hvor Amagerport oprindelig lå og mod nord over Krudtløbsvej og Refshalevej. Ydermere er der to mindre gangbroer, Dyssebroen ved Christiania og en unavngiven bro ved Panterens Bastion.

    Peter Buch

    Posted: 14 september 2011 - 22:15 -

    Encyklopædien beskriver Christianshavn som en halvø på Amagers nordkyst.
    Definitionerne for øer hos encyklopædien- ø, landområde, der er omgivet af vand på alle sider; i Danmark er en ø desuden defineret som et areal på mere end 100 m2, og halvøer- som jeg ikke finder definitionen på i encyklopædien, må da med dæmningernes eksistens medføre Christianshavn er at opfatte som- en halvø.

    Victor

    Posted: 15 september 2011 - 10:00 -

    Steen – den debat om Christianshavn og resten af Køvenhavn – er det ikke lige så interessant som forskellen på sunnier og shiaer.

Victor

Posted: 14 september 2011 - 18:39 - Svar

Bering:

Et lille indspark til dig/jer.

Jeg tror, at når stemmerne tælles op i morgen, vil både I og – endnu mere – venstre stå til bøllebank ude på landet, i bananen.

Jeg synes faktisk at DFs folketingsgruppe – FOLKETINGSGRUPPEN, der er nogle rigtigt hæderlige lokalpolitikere derude – har gjort et elendigt arbejde når det gælder lokal-, sundheds- og kommunalpolitik. Hvor var I f.eks. henne, da Gødstrup kom i spil. Hvis I havde haft mod og mandshjerte havde Lars Løkke ikke turdet at gennemtrumfe det forslag. (Og det er altså ikke ligegyldigt. Prøv du selv at forestille dig, hvordan det er, når din nevø er ude for en ulykke nordenfjords).

Det samme gælder for kommunalreformen, som er et af de mest uigennemtænkte makværker, jeg har oplevet. (Og den motorsavsmassakre, der bagefter har været på landsbyskolerne. Over 30 skoler lukket i Nordjylland. Jeg kender forældrepar, som nu skal stå op ved fem-tiden, sende poderne ud af døren ved seks-tiden – der er nemlig ikke lavet om på køreplanerne (!) – så de er fremme i den nye skole inden kl 8.)

Der er masser af andre eksempler på, hvordan denne regering har været en spydspids for en centralisering og en DJØFicering, som har forpestet folks liv. Men det her en nok – for nu.

I har en diskussion her, som I bliver nødt til at tage.

  Gunnar Biering

  Posted: 14 september 2011 - 22:58 - Svar

  Victor,

  Ja, der er mange ting i de forløbne 10 år, som jeg heller ikke er enig i. For at bruge slagord: Efter min smag for meget neo-liberalisme og for lidt folkelighed/nationalkonservatisme. Men DF har altså kun været støtteparti, og har sikkert måttet æde meget for dog at holde VKs hattedame-segment fast på den nogenlunde faste udlændingepolitik.

  Men hvad kan DU gøre for at det skal gå bedre i næste valgperiode? Tja, når du nu i morgen står i stemmeboksen…

   Victor

   Posted: 15 september 2011 - 09:59 - Svar

   Gunnar – jeg stemmer, som jeg altid har gjort. Ikke fordi jeg er enig med dem på alle punkter; men fordi de andre partier er alt, alt for enige. Jeg ville have stemt på fælleslisten, hvis de havde nået at samle underskrifter.

Michael Sjøberg

Posted: 14 september 2011 - 23:41 - Svar

85 millioner ægypter venter i spænding på danske varer ifølge UM…

http://mags.datagraf.dk/eksportfokus/5/

Leave a Comment