15
sep
Seneste opdatering: 16/9-11 kl. 0410
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hur skiljer sig Sverige frĂ„n Danmark vad gĂ€ller antal utrikes födda, och hur har det förĂ€ndrats de senaste tio Ă„ren? Hur hade Sveriges staplar sett ut om vi hade haft en ”dansk” politik? Affes Statistik-blogg

Vi sĂ„ i forgĂ„rs, at Sverige har fĂ„et 397.411 “udenrigsfĂždte” ind i landet pĂ„ permanent ophold de sidste ti Ă„r. Men en dansk fremmedpolitik, ville det tal have “kun” vĂŠret 259.224. (Se ogsĂ„, hvordan Danmark ville havet set ud med svensk fremmedpolitik)

Som ventet er svenske aviser svĂŠrt eksalterede over at de intellektuelle og de bidragsafhĂŠngige stĂ„r til at vinde valget i dag. Den socialdemokratiske propagandatabloid Aftonbladet, der valgmorgenen i 2007 skrev under et foto af KjĂŠrsgaard “Idag forlorar hon makten,” er lidt mere mĂ„deholdne idag “Dansk Folkeparti gĂ„r mot ett katastrofval”, hvor de sĂ„ har det fra. “Katastrofen”, pyrrhussejren, tilhĂžrer helt Socialdemokraterne, SF og De Konservative. Ingen svenske medier gĂ„r sĂŠrlig hĂžjt op i, at 80 % af befolkningen og 80 % af partierne gĂ„r ind for den forhadte danske fremmedpolitik, der ikke er sĂ„ stram, at det gĂžr noget. Jeg stemmer som jeg plejer. Det vil sige ikke pĂ„ de partier, der har udelukket sig selv ved at sĂ„ bag udlĂŠndingeloven af 1983, det stĂžrste attentat pĂ„ dansk velfĂŠrd siden 1945.šMangen en efterlĂžn er rĂžget ned i den sorte sĂŠk. DF og Ny Alliance fandtes ikke i 1983, det forenkler valget betydeligt.

Vi har ikke skrevet meget om det valg, man kan slippe for det vÊrste, ved ikke at have TV, hvor der skal have vÊret overkill. NÄr politikerne alligevel har deponeret halvdelen af min stemme hos ikke-landsmÊnd i EU, sÄ er valgets aktÞrer kun halvt sÄ interessante for mig, og sÄ skulle da pokker lade sig fodre med dem dobbelt sÄ meget.

Hvis Thorning bliver statsminister, sÄ er der ingen ende pÄ de problemer hun kan fÄ, og det er bare dem, der kan forudsiges. Administrering af den Þkonomiske krise. EUŽs krise. Forrykte krav fra R og en sÊk hel- og hvalvkommunistiske lopper i SF og Enhls. bagland stÄr bare fÞrst i kÞen. De problemer der ikke kan forudsiges, kan gÞre Thorning grÄhÄret overnight. Endnu en krig i MellemÞsten og omfattende optÞjer i danske gader igen, er i den blideste ende af, hvad der kan tÊnkes..

At spĂ„ en rĂžd regering en temmelig kort levetid, er ikke noget langt skud. I Ă„revis havde vi slet ingen opposition i Danmark, og det skal man jo have. Den vi har set de seneste Ă„r, har sĂ„ mange indbyggede modsĂŠtninger, at den ikke er langtidsholdbar. Maksimalt fire Ă„r inden alle bukserne sprĂŠnger. Det hele bliver lidt mindre kedeligt, end det har vĂŠret, og er det skidt for landet, er det godt for kommentatorerne ved ringside, strikkekonerne ved guillotinen. De har overlevet sĂ„ mange andre forhĂ„bningsfulde, der for en stund fĂžlte sig udvalgte. – (En exit poll kl 15:30 giver det tĂŠttest mulige oplĂžb: 89-86 i mandater til oppositionen.) VĂŠlgere, der arbejder, er endnu ikke med i den.

Og gadebĂ„lene og den infantile karnevalsstemning starter om 4, 3, 2, 1 …..

Nej, selvfĂžlgelig ved jeg ikke hvordan et eventuelt skifte fra sĂ„kaldt “blĂ„” til rĂžd blok vil arte sig, men i og med at der i de sidste 10 Ă„r er opbygget et frĂ„dende had til Dansk Folkeparti med klare ‘lynch mob’-overtoner, er det svĂŠrt at forestille sig at den flĂžj der lĂŠgger sĂ„ stor, sĂ„ stor vĂŠgt pĂ„ fremvisning af egne rene fĂžlelser ikke vil fĂ„ en infantiliseret kartarsisoplevelse nĂ„r de rĂžde tager over. Fakkeltogs-genet vil instinktmĂŠssigt anspore til en kollektiv manifestation pĂ„ den ene eller den anden mĂ„de.

Som Steen har jeg droppet tv, og betragter mainstreammediernes valgcirkus med overbÊrenhed og foragt, men fÞrst og fremmest med ligegyldighed, nÄr nu en stor del af hverdagen gÄr med at lÊse om de store bevÊgelser i verden som ingen andedamspolitik af den ene eller den anden blok kan stille noget op over for. Det mÄske allermest magtpÄliggende for denne blogger er at undgÄ at blive et spejlbillede af venstreflÞjens og Politiken-segmentets monomane hadkampagne mod den siddende regering. Mere uvÊrdigt kan det ikke blive, sÄ sporene skrÊmmer.

Af samme grund vÊgrer jeg mig ogsÄ ved at fortÊlle om min egen stemmeafgivelse, for jeg, en arme synder drevet af urene motiver om egen sikkerhed pÄ bekostning af den verden der banker pÄ dÞren, er slet ikke betydningsfuld. NÄr jeg nÊvner at jeg stemte DF, efter at have overvejet at stemme blankt ud fra de samme overvejelser som Morten Uhrskov har gjort sig, er det kun for at pege pÄ at signalvÊrdien af anti-elitÊre partier i Europa er en kendsgerning, og noget der pisser samme menings-elite af langt ud over hvad der er rationelt belÊg for. Som illustration henvises der til historien vi bragte i gÄr om Der Spiegels groteske smÊdeartikel.

En Thorning-regering vil her og nu fjerne DF-stenen i skoen og give anledning til en stakket glÊde hos de pÊne og de anstÊndige. Til gengÊld venter der jo et uafviseligt reality check, bÄde mht. realiteterne i omverdenen, som mht. regeringens embedsfÞrelse (LFPC)

Bin Laden’s Spy In America

Lidt at “slappe af” fra valget med. Fra 2006 men hyperaktuel. Man tror simpelthen ikke det er muligt, at amerikanerne har kunnet vĂŠre sĂ„ blinde, slĂžsede og naive. Hvert minut i denne film begĂ„r de en fatal fejl. SpĂžrgsmĂ„let er, hvor mange liv skal de koste fremover? Det samme kunne man spĂžrge det Folketing, Danmark vĂŠlger i dag. Man mĂ„ hĂ„be, at FE og PET har nogenlunde snĂžre i de farligste af dem, befolkningen sĂŠtter i fĂžrersĂŠdet. En hĂžjst sevĂŠrdig dokumentar.

Find out how a master spy for Egyptian Islamic Jihad and al Qaeda, Ali Mohamed, managed to “triple cross” U.S. intelligence for more than 14 years, aiding the growth of al Qaeda into a worldwide terrorist organization.

Frygt og bĂŠven pĂ„ Brussels’ bonede gange

Med sĂ„ mange bolde i luften er det umuligt for os der har levet i den mĂ„ske mest velstĂ„ende og stabile periode nogensinde at gĂŠtte pĂ„ hvad der er at foretrĂŠkke: Et dĂždsstĂžd til EUs semi-totalitĂŠre ambitioner og en pris i form af fattigdom og usikkerhed, eller fortsat stabilitet samtidig med at vores frihed tages langsomt fra os i det som Fjordman har betegnet EUs “statskup i slow motion“. Vi ved bare at ingen valglĂžfter fra Helle Thorning-Schmidt eller Lars LĂžkke Rasmussen vil ĂŠndre udfaldet af gĂŠldskrisen i Sydeuropa en millimeter.

Interessant observation som Richard Fernandez gÞr her: Den amerikanske Tea Party-bevÊgelse udspringer af Êrkeamerikanske traditioner, i modsÊtning til de anti-elitÊre partier her i Europa. Som vi har gjort opmÊrksom pÄ fÞr, er der pÄ mange mÄder nogle oplagte paralleller mellem partier som DF eller hollandske PVV, og The Tea Party, og i hÞj grad ogsÄ pÄ den tilsvining begge parter mÞdes med af meningseliten. MÄske har den amerikanske bevÊgelse alligevel lettere ved at fÄ fodfÊste, netop fordi den altid har eksisteret og ikke kan slÄs i hartkorn med totalitÊre perioder i landets historie? (LFPC)

[…] But even the BBC now admits that “fear is coursing through the corridors of Brussels.” It is a fear, the BBC says, which has been there for some time, like a nightmare lurking in the background, like the dim awareness that the bill from the credit card company is in the mail. And now the envelope has arrived, bearing the shiny bright logo of the finance company. And it’s all they can do to slit the envelope open and turn the page quiveringly to the page which says “amount due.” […]

The old system is visibly sinking and its captains are visibly confused, milling around on deck, now running here, now running there. The problem they face is that there is now no policy action consistent with the survival of their power. They have to let go to live but are too greedy to relinquish the perquisites of sham power without more urgency.

The giant state hasn’t got the money to pay for its continuation, but it cannot bring itself to abandon is most cherished dreams of “progress.” The socialist catalog of “gains” has ultimately proved to be an itemized list of debts. “Pay before.” Merkel herself has said that when the end comes, it will be swift: “a domino effect” was how she put it. The question is not now “if,” but “when” the dominoes fall.

Perhaps the only advantage America has over Europe is not that Obama is a better leader than Merkel, but that U.S. political tradition has given rise to a popular movement determined to amend things, without resort to fascism or dictatorships. The Tea Party may not provide an end point, but it certainly serves as a starting line. […] Richard Fernandez: ‘Fear Is Coursing through the Corridors of Brussels’ 

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Andersen
12 years ago

SĂ„ fik socialdemokraterne den magt de har sukket efter sĂ„ lĂŠnge. Tillykke med det og lad dem nu bare beholde den et stykke tid. Politiken vil nemlig ikke ĂŠndre sig alligevel. Med et sĂ„ snĂŠvert flertal, bygget pĂ„ de radikale og EL, bliver det helt umuligt at regerer. Men nu er problemet ikke vores lĂŠngere. Nu kan “eliten” slĂ„s med sig selv. Og det ville V og ikke mindst K gĂžre klogt i at lade dem gĂžre. Problemerne er jo de samme idag som igĂ„r, men lĂžsningen af dem bliver de aldrig enige om pĂ„ den flĂžj. SĂ„ tillykke til… Read more »

SkÄning
SkÄning
12 years ago

Men vilket vrövl.

“Perhaps the only advantage America has over Europe is not that Obama is a better leader than Merkel, but that U.S. political tradition has given rise to a popular movement determined to amend things, without resort to fascism or dictatorships.”

Europa har inte “resorted to fascism and dictatorship” sedan slutet pĂ„ andra spanska inbördeskriget. Det Ă€r ett hjĂ€rnspöke, inte minst bland amerikaner.

JensH
JensH
12 years ago

OT

Seneste ny fra det Britiske galehus:

“‘Racists’ aged THREE: Toddlers among thousands of children accused of bigotry after name-calling

Teachers are branding thousands of children racist or homophobic following playground squabbles.
More than 20,000 pupils aged 11 or younger were last year put on record for so-called hate crimes such as using the word ‘gaylord’”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2037050/Racists-aged-THREE-Children-accused-bigotry-broccoli-head-calling.html

SĂžren Ferling
SĂžren Ferling
12 years ago

@ SkĂ„ning – jo, det er en mulighed, men hĂŠmmes af at de to partier profilerer sig som ‘modgift’ imod DF. Det kan dog sagtens blive til enkeltsagssamarbejde og det lĂŠgger DF ogsĂ„ allerede op til i radioen. Det bliver nemlig, som du siger, ikke et nemt samarbejde med EL og RV der begge kommer styrket ud af valget, men er nok sĂ„ uenige om den Ăžkonomiske politik.

Ole Burde
Ole Burde
12 years ago

Det er temmelig ligegyldigt hvem der vinder dette valg . PÄ den ene side er det selvfÞlegelig bedst hvis DF stadig har lidt indflydelse over indvandringspolitikken , men pÄ den anden side er der stÞrre chance for , at der som modreaktion pÄ rÞd bloks vandvis vil opstÄ en AEGTE modstandsbevÊgwelse i stil med englÊndernes EDL .

SkÄning
SkÄning
12 years ago

En liten undran till er som Ă€r mer insatta i den danska politiken. Är det helt otĂ€nkbart att S, SF och DF inleder ett samarbete? RV och Enhedslisten verkar ju redan vara instĂ€llda pĂ„ att sĂ€lja sig mycket dyrt till en kommande röd regering.

Svenssonsfunderingar
12 years ago

Svenskarna Àr bara avundsjuka pÄ Danmark för att ni har lyckats bÀttre, den kÀnda Svenska avundsjukan.

JensH
JensH
12 years ago

@Hans Und

Ingen tvivl om at ‘Kirkeasyl’ allerede er igang med at planlĂŠgge ny kirke-besĂŠttelser for afviste asylansĂžgere. Hvor lang tid skal vi give en rĂžd regering fĂžr den bĂžjer af og giver amnesti til kirkebesĂŠttende afviste asylansĂžgere?? Taler vi timer, dage eller taler vi mĂ„ske ligefrem om uger, (sĂ„dan bare for syns skyld: Vi stod fast, men presset blev for stort)??

Hans Und
Hans Und
12 years ago
Reply to  JensH

Jeg er selvsagt i afdelingen for spekulationer her. (fsv ogsĂ„ nĂ„r det drejer sig om, hvorvidt vi vil se noget der minder om en kirkebesĂŠttelse) Jeg tror vi vil se fĂžlgende: efter en uges tid inde i besĂŠttelsen lover den pĂ„gĂŠldende minister at se pĂ„ sagerne igen. Efter et par mĂ„neder begynder det sĂ„, at pible frem med tĂ„lt ophold og “pĂ„ humanitĂŠrer grunde”. Efter 8 – 12 mĂ„neder vil sĂ„ godt som alle “BZer” vĂŠre sikret ophold. BlĂ„ blok, i sĂŠrdeleshed DF vil hamre lĂžs, med uansvarlig politik. Radigale, EL og SF nĂŠgter at se i Ăžjnene, hvor meget… Read more »

Hans Und
Hans Und
12 years ago

En rĂžd regering vil som en sin “fĂžrste 100 dage” udfordring komme til, at stĂ„ overfor en “kirkebesĂŠttelse” i en eller anden form.

Jeg “tror”, at den sag allerede er pĂ„ tegnebordet i diverse “asyl til alt og alle” kredse.

Victor
Victor
12 years ago

Mens EU nu presser pÄ for at grÊkerne laver et brandudsalg af offentlig ejendom til Kina, bÞr man mÄske lige huske tilbage til midten af 70Žerne, hvor Portugal havde Europas mest pro-kinesiske parti. MRPP hed det.

Jeg faldt lige over et interview med en af de ledende maoister fra dengang.

Kan I kende ham?

http://www.youtube.com/watch?v=gmTOo6avlZ0

JensH
JensH
12 years ago

@steen Det var kun Fremskridtspartiet som stemte imod vedtagelsen af udlĂŠndingeloven af 1983: “I 1982 blev det fĂžrste udkast til den nye udlĂŠndingelov fremfĂžrt af den borgerlige regering under Poul SchlĂŒter (FirklĂžverregeringen (C, V, CD, KF)). Forhandlingen af lovforslaget viste, at der trods senere tilslutning ved lovens vedtagelse allerede under behandlingen af lovforslaget var stor skepsis i Venstre og Det Konservative Folkeparti. UdlĂŠndingelovens liberale udformning skal derfor formentlig ses som en politisk handel mellem FirklĂžverregeringen og det “alternative flertal” (S, R, SF og VS). UdlĂŠndingeloven af 1983 blev vedtaget af Folketinget den 3. juni 1983 og erstattede Fremmedloven af 1875,… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

Mht. udlĂŠndingeloven af 1983 sĂ„ skriver du, at “Venstre stemte imod”. Venstre var pĂ„ davĂŠrende tidspunkt en del af FireklĂžver-regeringen, sĂ„ det kan de da vel nĂŠppe have gjort?? FireklĂžver-regeringen valgte sĂ„vidt jeg husker at stemme for, da der alligevel var flertal for den,m (det sĂ„kaldt ‘alternative flertal’ i Folketinget), sĂ„ jeg kan da ikke forstille mig de stemte imod???

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x