13
okt
Seneste opdatering: 13/10-11 kl. 2129
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Ekot direktrapporterade från partiledardebatten. Sverigedemokraten Thoralf Alfsson skriver, at “Jimmie Åkesson satte idag ner foten angående invandringen och visade Sverigedemokraternas position, något som knappast lär få något utrymme i media,” og det har han ret i. Åkesson klare tale trak ikke én eneste ingen overskrift. Man kan ikke forvente presse, når man bringer et ikke-emne op i det såkaldte “finrum,” og så skal der også være plads til Juholt-krisen som “påminner om det sovjetiska samhället” og er værre end først antaget. (Se “En dåres försvarstal”, som alle enhver dannet bloglæser har læst.) Efter Åkessons indledning udspiller der sig en længere æstetisk polemik med Lars Ohly og Göran Hägglund. Dette er en dagligstuetragedie bag “Huis Clos”, der skal indtages i afmålte portioner. 23 minutter pr. opførelse er lige tilpas.

Gåde: “Lad den hvide race gå under i blod og lidelse”

Hvilken svensker har sagt det? Det bliver nok gættet, ellers kommer svaret torsdag aften. Citaterne er fra 1996:

At føle eller til og med synes, at den hvide race er underlegen på alle tænkelige måder, er naturligt når man tænker på dens historie og nuværende handlinger. Lad den hvide races vesterland gå under i blod og lidelse. Leve det flerkulturelle, raceblandede og klasseløse, økologiske samfund! Leve anarkiet.

Jeg begyndte ganske enkelt at angribe og mere eller mindre mishandle personer, der opførte sig racistisk i min nærhed. Det kunne være alle fra skinheads til børn i skolealderen og ældre herrer og damer.”

21:3o:Jo, det var Tobias Hübinette, som kommentatorerne gættede, svensk-koreansk forskare vid Mångkulturellt centrum och lärare vid Södertörns högskola. Blev han fyret fra Stieg Larsons “antiracistiske” Expo for sine åbenlyst voldelige og racistiske udtalelser? Næh.Og han er stadig en agtet underviser i Sverige.

Provinsen brænder, men ikke i landsdækkende aviser

“The upper deck” der instinktivt fravælger de værste nyheder. Et tilfældigt dyk i dag i Kalmarpressen. Riksdagen håner Jimmie Åkesson, men Sverige er ramt under vandlinjen og vandet vil også nå Reinfeldts skjorteflipper. Titanic ramte isbjerget kl. 23.40. Først kl. 1.30 indså alle, at skibet vil synke. “Vi går till botten där vi står, men flaggan, den går i topp,” og det er det vigtigste for nomenklaturaen. Mikael Wiehe vil ikke være glad for at blive ramt i nakken af den analogi. Han må leve med det. En lokal skriver på nettet:

Efter mer än 10 år i Kalmar börjar vi nu se effekterna av vår invandrarpolitik. Berga, en stadsdel norr om centrum har sakta förfallit och butikerna lämnar lilla Berga centrum. Kvar blir Ica och div. gäng med ungdomar som nu roar sig med att bränna allt de kommer över. När jag flyttade hit på 90-talet var Berga ett relativt lugnt område med lite butiker men nu vet jag inte vart det är på väg. De senaste veckorna har lokalblaskorna fyllts med artiklar om de olika bränderna och vad som kan tänkas ligga bakom. Det är intressant att se hur tidningarna vinklar det hela, Östran verkar inte backa för att hänga ut folkgrupper och orsakerna till varför det ser ut som det gör. Barometern verkar mer utmåla de “stackars” ungdomarna som offer för en kommun som inte vill satsa på fler fritidsgårdar osv. STORBRAND I BERGA, Berga satt i brand, Nya bränder i norra Kalmar, Starka reaktioner från storbranden i natt. Bränder i Berga: 4. september, 7. september, 12. september, 19. september, 23. september, 26. september, 28. september, 3. oktober, 8. oktober, 12. oktober. (UPDATE: Rigsmedier kommer luntende forsinket med historien i dag torsdag.)

Multikulti: Når voksne mennesker bliver som små børn (på den ufede måde)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosstående billede viser de første resultater ved en billedsøgning på Google af “multicultural”. Man mærker en tendens, en tendens der bekræfter multikulturalismens luftige karakter af enfoldige drømme, mangel på bekræftelse i virkelighedens verden, og rådvildheden hos dens propagandister der tilsyneladende ikke evner at variere udtrykket og tage ved lære af egne fiaskoer (LFPC).


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Gossip

Posted: 13 oktober 2011 - 00:32 - Svar

Sikke et f…

Tim

Posted: 13 oktober 2011 - 00:43 - Svar

14:40 bliver der snakket om Danmark

Hilmar

Posted: 13 oktober 2011 - 00:54 - Svar

Ang. gåden: kan det monstro være en tidligere redaktør med initialerne T.H.?

Beklager at gå lidt uden for emnet her, men når artikler dukker op på Ekstra Bladet’s hjemmeside for senere samme dag at forsvinde og blive begravet langt nede i data-dybet, bliver jeg altid nysgerrig:

Mon ordensmagten ville gribe lige så resolut ind overfor “tumult” af mere kulturelt berigende karakter?

Historyman

Posted: 13 oktober 2011 - 01:53 - Svar

Et bud på “blod og lidelse”

Stieg Larsson

mvh.
Historyman

steen

Posted: 13 oktober 2011 - 01:55 - Svar

Historyman, det var en nier ud af ti. Men ikke plet.

Peer Pedersen

Posted: 13 oktober 2011 - 05:20 - Svar

Svaret på gåden er med al sandsynlighed Tobias Hübinette, medstifter af den vensterextremistiske underrettelse og propagandaorganisation EXPO.

  steen

  Posted: 13 oktober 2011 - 06:17 - Svar

  @Peer Pedersen: Du er for dygtig. Jeg har ikke tid til at skrive om det før i aften 🙂

   Peer Pedersen

   Posted: 15 oktober 2011 - 12:27 - Svar

   Tackar Steen, en känner sina löss på gången och fenomenet Tobias Hübinette är ett skadedjur av format, Anticemex kanske?
   Orsaken att jag ofta skriver på svenska är det enkla förhållande att många av dina läsare finns just på min sida (skånesidan) av kartan och många inte förstår urdansk, ett klurigt språk att hantera faktisk, även för en urdansk som jag….

  Robin Shadowes

  Posted: 13 oktober 2011 - 09:20 - Svar

   Peter Andersen

   Posted: 13 oktober 2011 - 22:18 - Svar

   At dømme ud fra det billede kan man vel godt forstå hvis han er lidt ked af det…

Claus K.

Posted: 13 oktober 2011 - 05:36 - Svar

Jan Guillou?

Nils

Posted: 13 oktober 2011 - 07:59 - Svar

Og når Jimmie Åkesson skal være litterær mumler han for sig selv “fan, l’enfer, c’est les autres…” 😉

Citatet om den hvide races undergang kan formentlig henføres til purkoreaneren TH. Samme batch som Lena Sundström?

Johansen

Posted: 13 oktober 2011 - 12:33 - Svar

Jimmie Åkesson er en glimrende oratoriker. Masser af facts som er svære at bortforklare for de multikulturelskende gutmenschen.
Nu er jeg ikke nogen ørn til svensk. Kan man mon oversætte splitringspolitikken med splintringspolitikken eller opløsningspolitikken?

Jonny

Posted: 13 oktober 2011 - 13:17 - Svar

Tobias Hübinette är en dömd våldsverkare (misshandel, olaga hot, sabotage, mordbrand, etc.), som antagligen lider av något slags psykisk sjukdom. Det intressanta med honom och hans “idéer” är att dessa faktiskt publiceras i “vanliga” svenska tidskrifter/tidningar. Exempelvis publicerade vänsterinriktade tidskriften Arena (som för övrigt kallar sig “Sveriges ledande samhällsmagasin”) en artikel av Hübinette där han stoltserar med att ha misshandlat ett barn i dagisåldern. Tänk att känna sig kränkt av vad en 4-5-åring säger. Så kränkt att man misshandlar barnet. Vilken “anti-rasismens” hjälte!

Jag står och väntar vid en busshållplats i Stockholms innerstad. En buss saktar in och stannar och fram- och bakdörrarna öppnas. Det är dock inte den buss jag väntade på. Plötsligt ser jag att en vit pojke i bakre änden av bussen tittar på mig, slår upphetsad med ena handen mot rutan och pekar mot mig, och jag hör honom ropa högt: ”Titta, titta en kines!” Pojken är i sällskap med ett flertal andra barn samt några vuxna, alla är vita. Det är antagligen en dagisgrupp med sina förskollärare. Barnen vänder sig om mot mig och börjar skratta, medan de vuxna också tittar på mig och sedan på barnen och ler sinsemellan, kanske förläget för min skull eller för att de tycker att pojken är gullig i sin naiva frispråkighet.

Plötsligt brister något inom mig, jag påminns om en hel uppväxt och ett pågående vuxenliv fyllt med liknande händelser; vita barn och ungdomar som pekar och skrattar och ropar ”tjing tjong”, ”japan”, ”Kines” eller ”guling” efter mig, och vita vuxna som ofta lätt påstrukna och gärna i grupp bugar sig överdrivet, gör kampsportshärmande rörelser i luften ackompanjerade med ”tjing tjong”-liknande läten och hjärtligt gapskratt. Jag rusar in genom bakdörren på bussen och tränger mig fram bland barnen och trycker upp pojken mot glasrutan så han börjar kvida och ropa ”nej, nej”. Innan förskollärarna eller de andra vuxna hinner reagera kastar jag mig ut ur bussen precis innan bakdörren stängs igen, och jag ser sedan bussen åka iväg med en gråtande pojke, en förvirrad skara barn och en upprörd samling vuxna som med oförstående och anklagande blickar tittar på mig genom fönstret.

Carina Tigervall & Tobias Hübinette
“Gulinghumorns Grunder”
Arena 2/2010

  Jonny

  Posted: 13 oktober 2011 - 20:08 - Svar

  Tobias Hübinette föddes 1971 i Sydkorea. Han adopterades till Sverige, och växte upp i småstaden Motala.

  Att växa upp i en småstad på 1970- och 1980-talet kan mycket väl ha inneburit att Tobias Hübinette har fått höra kommentarer om sitt ursprung – en del kanske av det mindre trevliga slaget. Att detta ens då skulle ha varit vanligt förekommande – ja, så extremt vanligt att Tobias Hübinette skulle ha fått “en hel uppväxt” präglad av
  – “vita barn och ungdomar som pekar och skrattar och ropar ”tjing tjong”, ”japan”, ”Kines” eller ”guling””
  – “vita vuxna som ofta lätt påstrukna och gärna i grupp bugar sig överdrivet, gör kampsportshärmande rörelser i luften ackompanjerade med ”tjing tjong”-liknande läten och hjärtligt gapskratt”
  känns dock inte särskilt sannolikt. Och att en utbredd rasism och förföljelse av östasiater skulle vara vanligt i dagens Sverige är helt enkelt rena påhittet.

  Tobias Hübinette är också upphovsmannen eller inspirationskällan bakom “Kinapuffsskandalen”, där “journalisten” Patrik Lundberg (även han adopterad från Sydkorea) upprördes över den stiliserade “kinesen” på en godisförpackning, samt beklagade sig över att han “ungefär en gång i veckan” råkar ut för att främmande människor kallar honom “kines” och “tjingtjong”, eller berättar att han som “asiat” nog är bra på matematik och pingis.

  Intressant och underhållande läsning om detta finns här:
  Patrik Lundberg läser Arena
  http://solguru.motpol.nu/?p=1694

  Patrik Lundbergs rasistiska rövarhistorier
  http://adacta.motpol.nu/?p=410

   Robin Shadowes

   Posted: 13 oktober 2011 - 20:45 - Svar

   Hade en klasskamrat genom hela grundskolan som kallades för Kina. Han var varken adopterad eller nybyggare utan pursvensk. Det var bara det att naturen begåvat honom med ett utseende som fick oss barn att associera åt det hållet. Hans lillebror som också begåvats med ett lätt asiatiskt utseende som sin storebror kallades följdaktligen för Japan. Kan inte erinra mig en enda människa i omgivningen som tyckte det hela var det minsta rasistiskt. Men det hände ju sig på den tiden då man fortfarande fick lov att säga negerboll utan att bli stigmatiserad.

   Peter Andersen

   Posted: 13 oktober 2011 - 22:10 - Svar

   I Sverige forsøger alle, der har muligheden, vel at gøre sig til ofre. Alt andet ville da være dumt. I et så infantilt medie-landskab er det da bare med at gribe chancen. Proselytter har de jo nok af derovre…

JensH

Posted: 13 oktober 2011 - 14:47 - Svar

Hans Gammeltoft-Hansen fortsætter sit landsskadelige korstog med uformindsket emsighed:

http://jp.dk/indland/article2576461.ece

Har onkler fra Afghanistan og Mellemøsten krav på at få alle deres nevøer her til landet?? Og hvorfor blev Gammeltoft-Hansen ikke stillet til ansvar for sit bruf på tavshedspligten i forbindelse med Tamil-sagen?? Lige inden han var Tøger Seidenfaden jo så venlig at gøre opmærksom på, hvem der var BW Journalist Niels Ufers kilde, og det var ingen ringere end Ombudsmanden i egen høje person.

  steen

  Posted: 13 oktober 2011 - 17:02 - Svar

  Gammeltoft Hansen har naturligvis aldrig hørt om “ankerbørn”. Såvidt jeg hører, har udlændigenservice bare ventet med at eftersøge deres forældre til efter, de fik opholdstilladelse, ikke før. Næppe nogen stor forbrydelse.

  Han mener vel, vi gerne skulle have det som i Sverige. Der er de ti første måneder i år kommet 1.749 “børn” – hvis forældre og søskende står og tripper derhjemme. Det er de efterhånden berømte “skægbørn” – de er nemlig alle af hankøn og en stor procentdel er ikke under atten.

PBr

Posted: 13 oktober 2011 - 16:00 - Svar

Jeg tillader mig at lægge et link, en form for modgift mod islams vold, misundelse, undertrykkelse og generelle ondskab.

Det er langt, jeg ved det og man behøver ikke være med fra start til slut men jeg syntes det er vigtigt at erindre at det er også dette VOR kultur bygger på, på samme måde som at huske at der engang var kirker og klostre i Kosovo.

http://youtu.be/hQ6Rn3D9K6c

Tak. Jeg er blevet meget glad for hende på mine “gamle dage”. *Steen

Svenskasvensson

Posted: 13 oktober 2011 - 16:07 - Svar

Reinfeldt blir arg när han ser Åkesson, Reinfeldt har haft sina bästa år, Åkesson har sina bästa år framför sig.

PK

Posted: 13 oktober 2011 - 17:25 - Svar

Kalmar brænder.
Dengang, Sverige havde en forsvars-vilje, havde kalmar en stor flådebase,
så vidt een ved.
Er forsvars-viljen helt væk i Sverige, eller mon det bliver en privatsag?

  Peter Buch

  Posted: 13 oktober 2011 - 21:24 - Svar

  Der står på:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_Armed_Forces
  In a 2008 article based on his doctoral dissertation, Dr. Karl Ydén of the University of Göteborg described the Swedish Armed Forces as foremost a peacetime career system for desk officers, while questioning its drive to let actual military operations guide organizational development and use of resources.

  Adgang, adgangskontrol og overvågning af svensk territorie er fortrinsvis koncentreret om det… og det…, officelt efter overenskomst mellem politikere og andre aktører, resten af territoriet dettes tilstand og sikkerhed for personer mere eller mindre risikofyldt overladt til privates initiativ.

Leave a Comment