21
dec
Seneste opdatering: 22/12-11 kl. 2315
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Her er videoen af den kongreshĂžring jeg postede transkriptionen af for et par dage siden.. Kongresmanden Daniel Lungren viser hvad journalistik burde vĂŠre som en selvfĂžlge, men ikke er og aldrig vil blive. Det er ren goddag-mand-Ăžkseskaft og der-sidder-tre-mand-pĂ„-en-tĂžmmerflĂ„de, og det kunne vĂŠre fantastisk tv ogsĂ„ i en lokal variant herhjemme, i stedet for som her pĂ„ den amerikanske ‘folketings-tv’ som ingen ser og som ikke sĂŠtter dagsordenen (LFPC).

En profetisk bog, alle skal lĂŠse

Vi skrev om Jean Raspails: “Le Camp des Saints” (1973) i forĂ„ret. Monica Papazu har lĂŠst den:

Den knap 40 Ă„r gamle roman af franskmanden Jean Raspail er profetisk og rummer en rystende appel til Europa, skriver Monica Papazu.

Hvem har hĂžrt om Jean Raspail og hans bog De helliges lejr (pĂ„ fransk Le Camp des Saints)? Ikke ret mange, desvĂŠrre. I Frankrig er der dog en del mennesker, der kender ”denne undergrunds-bog”, som den sommetider kaldes, og de skatter den, for den er et ubetinget mestervĂŠrk. Det er nemlig noget af det ypperste, den litterĂŠre kunst kan prĂŠstere: Sprudlende, vild, grusom, fortryllende, uafbrudt overraskende i sine billeder, skrĂŠkindgydende og hylemorsom.

Men hvorfor er bogen da blevet dĂžmt til ”en katakombe-tilvĂŠrelse”? Fordi der ikke er Ă©n linje i den, som den politiske korrekthed kan finde acceptabel. Jean Raspail er blevet erklĂŠret ”ikke stueren” eller, som man siger pĂ„ fransk, ”infrĂ©quentable” (Ă©n, man ikke kan omgĂ„s uden at blive kompromitteret). Bogen er virkelig sprĂŠngfarlig, og forfatteren har fĂ„et det sjove indfald at forsyne genudgivelsen fra 2011 med en liste pĂ„ 87 steder, for hvilke han i dag (hvis bogen var blevet udgivet for fĂžrste gang) kunne blive stillet for retten. Han overtrĂŠder nemlig samtlige ”anti-racistiske” love, som er blevet vedtaget i de seneste Ă„rtier…. 22. december 2011 – klumme af Monica Papazu pĂ„ Sappho. – Bogen kan lĂŠses pĂ„ engelsk her 102 sider, pdf.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x