19
jan
Seneste opdatering: 20/1-12 kl. 1446
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Enhver uden et TV, men med en pc, kan i øjeblikket på DR K se BBC serien The Genius of Photography. Den findes også på net på obskure kinesiske sider, og den er fantastisk. Den starter i 1830’erne med Niépce og Daguerre og fører fotografiet helt op til i dag. Her er et af afsnittene, som indeholder Cartier Bresson, Robert Capa på Omaha Beach (og alle de billeder til TIME-LIFE, der gik tabt fordi mørkekammerassistenten fik stress, 11 “frames” overlevede og skrev historie), Tony Vaccaro, der fremkalder film i stålhjelme med kemikalier fundet i en udbombet fotobutik Saint Denis, Ghettoen i Lodz, Udstilingen “Family of Man”, W. Eugene Smiths Pittsburg billeder, 9/11 og min mors fødeby, Nagasaki efter bomben. Hvis ikke jeg havde fotograferet siden jeg var syv år, ville jeg begynde nu. “People believe pictures.Its a photograph in your passport, not a painting. George Bernard Shaw said: I would exchange every painting of Christ for one single snapshot.” Sjældent TV der er umagen værd.

Angiversamfundet

Kripo: Rasistiske ytringer på Internett klik f. større billede.

Julia Caesars email hacket

Vi skal meddele:

Julia Caesars e-postkonto hos yahoo är hackat. Någon uppger sig i hennes namn vara i Grekland och ber i ett falskt mail om pengar.Detta är givetvis falska meddelanden som ska deletas omgående. Julia Caesar arbetar på att lösa problemet hos yahoo

Metalmatte er tilbage

Herligt portræt af svensk journalistik


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


ExitSweden

Posted: 19 januar 2012 - 20:52 - Svar

Ang tips.kripos.no
Här är det förstås bara svart-mot-vit rasism som gäller, och inte tvärtom, eftersom vita inte kan utsättas för sådant.

  Marit

  Posted: 22 januar 2012 - 22:49 - Svar

  Nei. Selvfølgelig ! Muslimske menns voldtekter av Skandinaviske kvinner og jenter, er IKKE rasisme ! Forstå det, den som kan !
  Dessuten har politiet IKKE rssurser til å etterforske voldtekter. Men rasismepoliti, DEt har de ressurser til ! Hvilken gal, gal verden !

steen

Posted: 19 januar 2012 - 20:57 - Svar

Følgen ville være i DK: Lægges der en ulovlig kommentar her på bloggen efter sengetid, og ser vi den først og sletter 8 timer efter, så hæfter vi for den.

Eller: Når denne blog har været i avisen, har de fundet et hår i suppen i kommentar nummer 123, der så skal tegne firmaet. Det bliver ikke nemmere at tale om, hvad der falder én ind. Der kræves ikke meget kaffegrums, for at se ind i den nærmeste fremtid. Når politikere skal administrere et kommende multikonfliktuelt samfund, vil det letteste være at lukke munden på dem, der taler åbent om det. Kan de stå for den fristelse?

  Frank P

  Posted: 19 januar 2012 - 22:26 - Svar

  Det kommer 100 % i løbet af 2012 rundt omkring i Europa. I DK som altid lidt langsommere, men det bliver hverdag om lidt. Tommy Robinson har allerede forbud mod at møde op ved store forsamlinger og tale offentligt, kunne man ikke nemt oversætte dette til et forbud imod at ytre sig via et massemedie hvad internettet jo er? Hvad med et totalt blog-forbud eller et internet-forbud til folk der gentagne gange har overtrådt loven? En husarrest uden internet.

  I Tyskland vil man prøve at få PI-news lukket, Avpixlat i Sverige dernæst. Det vil ske efter en heftig mediestorm, journalister vil gengive de “værste” indlæg. Man vil også lukke islamiske terror-sites for at kunne retfærdiggøre aktionerne: “Vi vil begrænse hadefulde ytringer i disse hårde tider, om det er islamister, venstreorienterede eller højreorienterede.”

  Teknologien og softwaren er jo allerede til det, der er sågar en dansk virksomhed der producerer den og er storleverandører til iranerne. Eller spørg kineserne, der har flere tusinder ansat til at optrevle nettet for “uønskede” ytring.

  Nettet blive ikke så frit længere, der vil ske et skred.

  Maria Due

  Posted: 20 januar 2012 - 16:27 - Svar

  HVAD BETYDER RACISME PÅ NORSK?

  Steen.

  Har du nogen idé om, hvad “racisme” er i Norge, hvor alle med få og frygtelige undtagelser er så åbne og gode, at de er lysende eksempler for resten af verden?

  Jeg kan ikke finde ud af det, selv om jeg gennem længere tid dagligt læste 5-6 norske netaviser, indtil jeg som du nåede et kvalmepunkt og blev søsyg pga. dårlig redigering.

  Jeg synes, at vi har grund til at beklage os over vor egen presse, men Oslo’s presse er langt værre. Efter Breivik-artiklerne er det hver dag sex, mad, sex, skandaler, sex, hundeslagsmål og sex samt belemring med billeder af kronprinsesse Mette-Marits sidste kreation med prislap og hendes dårlige sans for timing og accessoirer, som norske journalister roser til skyerne. Det er ikke sådan at være norsk kongelig og have en far, der måske/måske ikke var gift med en stripper, det kræver spin. Kraftigt spin men med flere tydningsmuligheder, og så har jeg endda ikke nævnt det værste, som der er meget af, og vil blot påpege, at dronning Sonia og kronprinsessen begge var iført blændende sommerhvidt til hendes majestæt Dronning Margrethes II’s jubilæum forleden.

  Var det nu udtryk for en pågående racisme? Næppe, nok nærmere for uskyld eftersom kjolerne blev båret af netop de to damer, men kan sådan en som mig også føle sig sikker på blot at få prædikatet ”dårlig smag”, hvis jeg møder op i en klorinhvid selskabskjole i januar eller poster billeder af hvide damer på bloggen?

  That’s the question, og også, selv om man som de kongelige damer har lagt et par hundredetusinde på disken. Løber man mon ikke den risiko at blive kaldt for ”professionel provokatør”, sådan som det er overgået Helle Merete Brix og Uwe Max Jensen fra Sappho i et læserbrev fra Københavns socialdemokratiske overborgmester i JP? Du ved ham der vakler stærkt beruset rundt og rager på sine kvindelige ansatte og endda slikker på dem til julefrokoster? Smager på sildene, som en bladtegner udlagde det som.

  Er vi overhovedet lige for loven mere?

  Godt at man ikke er ansat på Københavns rådhus, og så har jeg ikke skrevet et ord om den norske prinsessegemal Aris flasker og meritter udenfor englehjemmet, for dem må vi taktfuldt overse, selv om det her handler om socialdemokratisk og norsk moral, og fruen under Aarhus’ festuge på det groveste udnyttede sin kongelige titel og andres dumhed for at skrabe penge ind til samlivet. Det var ikke en succes.

  Vi er kort sagt ikke imponerede over udfoldelserne i oliestatens højere kredse nord for Skagerrak og de socialdemokratiske i det hele taget, og er det nu racisme, at jeg nævner det, eller må man gerne skrive sådan noget om hvide damer og nævenyttige kongelige? Det er jo tilladt at råbe de mest forfærdelige insinuationer efter os andre på gaden, hvis man altså har den rette religion, og skolebørn må endda kalde deres kvindelige lærere for ludere. No problem! Altså hvis børnene har den rette religion, for så er det blot et udtryk for kultur og en særlig høj moral.

  Kort sagt, jeg savner en definition af begrebet racisme, så at jeg kan forholde mig til, hvad jeg må og ikke må.

  http://www.nationalgallery.org.uk/paintings/sandro-botticelli-venus-an d-mars

   Maria Due

   Posted: 20 januar 2012 - 17:04 - Svar

   P.S. Botticelli var helt anderledes, end det eftermæle, han fik, da han blev genopdaget i Victoriatiden og fremstillet i værste sødladne stil, sådan som fx Per Nyholm har beskrevet ham i JP. Sandro, som han blev kaldt af sine venner, var tværtimod en intelligent, selvbevidst og politisk vågen florentinsk republikaner, der ikke gik af vejen for at sagsøge selveste paven, da det trak ud med betalingen for arbejdet i Det Sixtinske Kapel.

   Botticellis malerværksted var kendt som et samlingspunkt for mænd, der diskuterede politik, tonen var skarp, og man kan være sikker på, at hans billeder har flere betydningslag, som hans publikum ønskede at blive udfordret af. En af fortolkningmulighederne for dette maleri er en symbolsk fremstilling af den frie republik Firenze, der er symboliseret ved en smuk og doven mand, som sover i selvtilfreds idyl og er blind og døv for pavestatens magtplaner og intriger. Han har en af malerkunstens smukkeste brystkasser, men det lokkede hår, der er et symbol på frihed, ser farvet ud, og tænderne er ikke pæne. Uanset museets fortolkning er en passiv dekadence til stede på flere måder.

Robin Shadowes

Posted: 20 januar 2012 - 00:09 - Svar

The return of Metalmatte, animatören och en ny del i serien Blattar bråkar.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zZy8qOrJCkM#!

Josefina Bergfast

Posted: 20 januar 2012 - 11:15 - Svar

Angående “Metalmatte-animatören”, som jag som hastigast ögnade på, så är det endast förnedrande och förödmjukande för animatören SJÄLV, när han försöker göra s.k. “lyteskomik”, och indirekt “hat-propaganda”, mot “de fula, sämre, uslare, dummare och simplare”, “andra folk”, än vad han, förmodat, utger sig själv för att vara?

Man kan ana och också tro, att upphovsmannen till denna insinuerande animation, i själva verket är en “potentiell fiende” till de som den utger sig för att vilja “ta i försvar”?

Animatören, han eller hon, gör i själva verket endast den “motsatta” folkgruppen, (“de vita”?), EN OTJÄNST med sin vidriga, hatuppviglande och föraktande animation.

Man får SKÄMMAS, som tillhörande germansk, nordisk folkstam, å animatörens vägnar.

Animatören verkar inte vara annat än en simpel provokatör som INTE alls, EGENTLIGEN vill få nordbor att framstå i “god dager”, genom sin föraktfulla och förlöjligande animation av “andra folkstammar”.

Tvärtom.

En Mand

Posted: 20 januar 2012 - 15:49 - Svar

@Josefina

Den triade du kommer med der er jo som skabt til Metalmattes næste karikatur af et AFA medlem.
Forsøger du at være ligeså sjov som Metalmatte eller fangede du bare ikke at Metalmatte laver tykt grin med dig?

Maria Due

Posted: 20 januar 2012 - 20:59 - Svar

Nær sagt ubegrænset ytringsfrihed i et angiversamfund?

Stortingsrepræsentant for Fremskrittspartiet Christian Tybring-Gjedde er nu kommet sig så meget over sin sygdom efter truslerne og mobningen, at han tager til genmæle:

”Norge er også et land som hyller de meningsløse. Et land som utad påberoper seg nær sagt ubegrenset ytringsfrihet, men som samtidig massivt og kollektivt slakter enhver betraktning utenfor rammen, uansett hvor velformulert, fornuftig og logisk den blir presentert. Dissidentens ord og tanker får straks merkelapper påklistret, og absolutt ingen av dem som refser og belønner våger å gi dissidenten sin støtte. Man velger medlemskap i de sobre salongene fremfor å stå på fornuften og sannhetens barrikade.”

http://www.aftenposten.no/meninger/Ytringens-pris-6743176.html#.TxXETo HW6F8

Leave a Comment