23
feb
Seneste opdatering: 24/2-12 kl. 0202
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Ingvar Cronhammar: Heart of Darkness – 24. februar er dag 55 i året, i den gregorianske kalender. Dagens navn: Matthias.


Album Review: Leonard Cohen, ‘Old Ideas, 2012


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 24 februar 2012 - 01:43 - Svar

Marie Krarup: Lad os omgås konventionerne frit

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/452362:Kronik–Marie-Krarup–La d-os-omgaas-konventionerne-frit

Marie Krarup | 23. februar 2012

Politikerne bør lægge deres lovreligiøse forhold til internationale konventioner på hylden og i stedet bruge deres fornuft og deres samvittighed til at finde de bedste løsninger på aktuelle problemer. Man kunne begynde med at opsige alle konventioner, der ikke har relevans længere, mener folketingsmedlem Marie Krarup (DF)

Når det kommer til nogle bestemte spørgsmål i den danske virkelighed anno 2012, har vi det lidt ligesom de ortodokst lovreligiøse. Nemlig når det gælder spørgsmål, der har med menneskerettigheder og internationale konventioner at gøre.

I stedet for at rådføre os med vores samvittighed og vores sunde fornuft, så spørger vi en juridisk ekspert i internationale konventioner. For det værste her i verden er at overtræde en hellig – nå nej: international – konvention.

….

Maria Due

Posted: 24 februar 2012 - 18:55 - Svar

Da jeg købte den, spurgte min mor, hvad i al verden jeg ville bruge den til, men ligesom Den lille Latinprøve har den vist sig at være en god følgesvend, og det har for længst været nødvendigt at hæfte den sammen med tape: Calender for Aarene fra 601 til 2200 efter Christi Fødsel. Udgivet og beregnet af R. W. Bauer, Underdirecteur ved Orlogsværftet i Kjøbenhavn 1868.

Ang. Matthias dagen påstår salig hr. Brauer, at den skal flyttes til den 25., når der er skudår, Steen, så du kan fortsætte tristessen i morgen.

Jeg kan ikke forstille mig en mere intens trist og håbløs stemning, end den der hvilede over Haworth i Yorshire i silende regn. Det var her søstrene Brontë holdt til, og museets tøjudstilling viser, at de var bittesmå og indsnørede til åndløshed. Gaden skrånede nedad og var belagt med brosten blanke af regn og slid, der syntes at føre durk ned i helvede til Persefone. Det var ikke et sted, jeg ønskede at dvæle med tedrikning eller andet. Bort, bort og ud, hvor det var til at trække vejret, og vi endte på en udstrakt hede. Hvilket ikke gjorde sagen meget bedre, selv om lyng er min yndlingsblomst, og ingeniøren pludselig blev romantisk og tog regnvejrsbilleder på en tingrå baggrund.

Hvad jeg ville sige er, at jeg har meget glæde af et af dine sidste snebilleder, der ligger på ”skrivebordet”, især fordi lyset spiller i sneen og isen (det med pynten i baggrunden, og den klarer vi jo alligevel trods alt).

http://www.poetryfoundation.org/poem/239638

  steen

  Posted: 24 februar 2012 - 20:58 - Svar

  Marie: Der glæder mig. Hvilket billede?

   Maria Due

   Posted: 25 februar 2012 - 12:33 - Svar

   Steen, det med den store og den lille sten i venstre hjørne. Det er især de blanke flader, jeg fryder mig over, men hele sceneriet er hjemligt og skønt for en, der voksede op som nabo til bugten. Jeg har også gemt to af de andre snebilleder, det med høfden og det med broen, har endnu ikke nænnet at skifte til dem.

    steen

    Posted: 25 februar 2012 - 13:09 -

    Bugten ? Fra i år ?

    Maria Due

    Posted: 25 februar 2012 - 14:37 -

    Ikke i år.

    http://www.egaasejlklub.dk/bugten.htm

    Så faldt hammeren hos JP, eller kommer vi til at oplevet et nyt ryk?. Her er en kommentar på Jalvings blok.

    ”I jp-politikens hus er vi nu alle breivik`r. nu skal alle, som vil bidrage til debatten, have en facebookprofil. ingen annonyme og skæve bidrag længere. ytringsfriheden er under angreb af dem som lever af den. normalt overstiger kommentarerne let 100 her på Jalvings blog, men nu skal jalving være heldig hvis kommentarerne overstiger 10. farvel til vittige og provokerende indlæg. farvel til dem som bekymrer sig om samfundet, dem har i lige meldt ud. farvel til debatten.
    farvel”

    Vi er i øjeblikket fem nære familiemedlemmer, der skriver stærkt kritiske politiske læserbreve og kommentarer, og ingen af os er på facebook eller agter at tilmelde os.

    Maria Due

    Posted: 28 februar 2012 - 08:34 -

    Apropos facebook har jeg fået at vide, at det eneste man kræver ved tilmeldingen af mere “solid” personlig art er en e-mail adresse. Så når JP har koblet sig på facebook, må det sandsynligvis være, fordi folk end ikke har villet opgive en valid e-mail adresse, og det er faktisk alt for dårligt.

    I de år, hvor Blogs har eksisteret, har jeg haft ganske meget kontakt med JP. Jeg har skrevet til journalister, og de har skrevet til mig – også uopfordret. Jeg har desuden modtaget et venligt brev fra en redaktør, hvis vinkling, jeg havde kritiseret, flere venlige breve fra debatlederen og en hel samling fra IT-afdelingen, der havde systemproblemer med mine kommentarer. Desuden har JP skabt kontakt fra mennesker, der gerne ville i forbindelse med mig. Jeg sidder derfor med lidt dårlig samvittighed over min kritik af det nye system. Det er ikke urimeligt, at man vil have mere styr på forholdene.

    Kristian Massey Møller er blevet sur på facebook, for facebook æder vores sjæle, mener han, og det tror jeg gerne. Desuden har han som andre på JP Blogs erfaret, at kommentarerne nu er blevet til det rene ingenting.

    “Men hvad er Facebooks og Twitters egenskaber? Ja, den er som sagt handling som kommunikation. Og så en service, vi vælger. Og det er først og fremmest denne egenskab det onde gemmer sig i:
    I service!

    For det onde vifter altid med en service. Alt hvad du skal gøre, er at tilmelde dig. Det er bare en formalitet.

    Netop! Og den formalitet æder sjælen. Det er den nedarvede lære om tyranniet og dets uhyrlighed.

    Facebook og Twitter og alverdens gruppekommunikation er en service, vi kan vælge at tilmelde os, men så har vi også mistet kontrollen med vort liv.

    Man skal aldrig række fanden sin lillefinger, siger ordsproget.”

    http://blogs.jp.dk/masseysoptik/2012/02/28/facebook-%c3%a6der-din-sj%c 3%a6l/

  Maria Due

  Posted: 26 februar 2012 - 13:19 - Svar

  Rettelse: indsnørede til åndEløshed, omend det ene nemt kan følge det andet.

Leave a Comment