28
feb
Seneste opdatering: 1/3-12 kl. 1522
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Af  Johannes Brahe

Malmö stadsledning går ut med en massiv kampanj för att mobilisera medborgarna mot den organiserade brottsligheten. Som bekant är den mycket svår att utrota när den väl har satt sig fast i samhällets alla strukturer. (Se här och här.)

Malmö har idag en svart arbetsmarknad som närmast är att betrakta som ett parallellt samhälle i staden. Där utnyttjas illegala invandrare för slavlöner eller inga löner alls som t.ex. alla de kineser som jobbar i kinarestaurangerna för mat och husrum endast. Att dessa människor står utan skyddsnät och måste dryga ut sina timlöner, som i vissa fall är så låga som 10 – 30 kronor, med annan illegal verksamhet är inget som tycks bekymra vår statsminister Fredrik Reinfeldt och hans regering.

Denna parallella värld utmärker sig inte bara genom en gigantisk svart ekonomi utan också genom ett separerat rättssystem där illegala invandrare är utlämnade till gatans, gängens och imamernas rättsskippning. Utvecklingen dit hän har gått smygande men har accelererat under de senaste två mandatperioderna med Alliansregeringen, en närmast frisläppt invandring och öppna gränser.

Sverige har nu över 9 483 000 invånare. En ökning med 450 000 sedan 2005, något som få svenskar känner till därför att få hänger med i hastigheten av förändringen. Till detta kommer uppskattningsvis 30 000 till 80 000 individer som uppehåller sig i landet olagligt.

Invandringstakten börjar närma sig de nivåer som USA hade som mest under början av 1900-talet. USA har aldrig haft mer än drygt 13 procent utrikes födda, d.v.s. invandrare av första generationen. I Sverige är den siffran nu knappa 15 procent. Samtidigt utvandrar rekordmånga svenskar. 2011 års utvandring på 51 179 personer översteg den stora Amerikautvandringens toppår 1887. Idag är det bl.a. Norge som många svenskar söker sig till. I siffran av utvandrare finns även återvändande gäststuderande inräknade vilket spär ut bilden av ett land i omvandling något; Menaregionens asylsökande vandrar in till arbetslösheten samtidigt som svenskarna utvandrar för att hitta ett jobb.
Antalet invandrare är nästan lika högt som antalet födda per år i Sverige. Vi bevittnar ett snabbt befolkningsutbyte.

Kommunledning appellerar nu till Malmöbornas moral och omsorg om sin stad. Man uppmanar folket att sluta handla på alla de svarta marknaderna och affärerna som har dykt upp överallt och där allt från stöldgods till oskattade varor säljs för vrakpriser: En lunch för 35 kronor, en klippning för 75 kronor, schampo och andra dagligvaror som på Konsum kostar 15 – 50 kronor får du för en femma på Malmös bazarer.
Bara svarttaxiverksamheten uppskattas kosta Malmö en miljard kronor per år i förlorade skatteintäkter. Den totala skatteinkomstförlusten från den illegala handeln beräknas uppgå till 66 miljarder kronor.

Samtidigt spekulerar Centern, ett av Alliansens regeringspartier i ytterligare utrymme för skattesänkningar. Att denna populistiska och oansvariga politik sänker hela landet är lätt att förbise när man ser hur ens egna näpna bankkonto fylls så smått. Dessa kronor kommer medborgarna dock att få betala tillbaka mångfaldigt en vacker dag. Att det bara värmer en stund att pinka på sig vet eskimån – och svensken egentligen också.

I en av de bifogade bilagorna som skickas ut till Malmös hushåll står det:

“Om du ser en svartklubb, illegala spelmaskiner, smuggelcigaretter, personer som du misstänker arbetar svart eller varor som du misstänker är stöldgods – tipsa polisen.”

Det är skrivet av samma politiska etablissemang som annars brukar uttrycka att det skulle vara angiveri att ringa polisen om man uppmärksammar lagbrott. Men läget är som sagt desperat. När skiten träffar fläkten finns ingen stans att fly. Inte ens i de finare kvarteren av Malmö.

Johannes Brahe

Källor:
Ny infantil kampanj för att rädda Malmös nedsolkade rykte

Foreign-Born Population and Foreign Born as Percentage of the Total US Population, 1850 to 2010

History of immigration to the United States
Fakta om invandringstakt – USA kontra Sverige
Högre utvandring än på Karl-Oskars tid

Nederste foto: Dan Park plakat taget af Uriasposten i Malmø

Se også:

Våldet i Malmö. Sammanfattning* för februari 2012.

Brottstyp och antal för februari (januari inom parentes).

Inbrott/försök – 24 (33)
Rån/rånförsök – 25 (28)
Brand – 11 (6)
Bilbrand – 9 (9)
Stöld – 8 (9)
Misshandel – 6 (5)
Åldringsbrott – 6 (3)
Explosion – 4
Väskryckning – 4 (2)
Skadegörelse – 3 (6)
Drogfylla – 2
Narkotikabrott – 2 (2)
Olaga hot – 2 (1)
Mord/dråp – 1 (4)
Smitning – 1 (3)
Våldtäkt – 1
Vapenbrott – 1 (2)

Verkeligheten

Våldet i Malmö 2012. Kapitel 3 – mars.
her


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 1 marts 2012 - 06:23 - Svar

Affes Statistik-blogg – Debatt om våldet i Malmö 😀

http://affes.wordpress.com/2012/02/10/debatt-om-valdet-i-malmo/

  Peter Andersen

  Posted: 1 marts 2012 - 09:56 - Svar

  Affes satire er simpelthen suveræn! Så enkelt og præcist, at selv den største ignorant burde kunne fatte det!
  Man kunne næsten ønske sig, at danske MSM-bloggere, eks. Uhrskov, postede dem i de store danske aviser.
  De fortæller jo langt mere end div. kronikker gør!…

   Bjovulf

   Posted: 1 marts 2012 - 10:04 - Svar

   Just precis 😉

Torgny Sund

Posted: 1 marts 2012 - 09:33 - Svar

Malmös solkade rykte är en produkt av decennier av vansinnespolitik. Nu när vi ser resultatet, ylar de ansvariga om att de älskar Malmö. De Nya Moderaterna, säger “Vi Älskar Människor”. De kriminella älskar Sverige, deras paradis där allt är möjligt. Vart tar vi vägen, vi som drabbas av “all denna kärlek” och inte orkar med mer?

Niklas R.

Posted: 1 marts 2012 - 10:38 - Svar

Politikerna i Malmö ville ha en mellanöstern prägel och kultur, nu fick de vad de önskade och då vill de inte längre ha det. Vad påminner detta om?
För mig påminner det om små barn som tjatar och tjatar och när de sedan får det som de tjatat om så visade de sig att det inte var så kul som de trodde och då skall VI rätta till allt igen.

Sedan, varför skall vi tipsa polisen om något när de i media säger att de är inte intresserade av att få in tips från allmänheten när det gäller brott.
Antar det beror på att det skulle se dåligt ut i statistiken om ännu mer ouppklarade anmälningar läggs på hög, plus det är inte politiskt korrekt att jaga invandrare eller personer som t.ex. gömmer illegala invandrare.

Anonym

Posted: 1 marts 2012 - 11:25 - Svar

“Om du ser en svartklubb, illegala spelmaskiner, smuggelcigaretter, personer som du misstänker arbetar svart eller varor som du misstänker är stöldgods – tipsa polisen.”

Tips om den här sortens verksamhet kommer med 99 procents sannolikhet, om de utreds, att leda fram till någon eller några av de så kallade “papperslösa” som sannolikt befinner sig i Malmö i stora antal. Det är just sådana tips som polisen uttryckligen sagt att de för allt i världen inte vill ha, i alla fall inte från privatpersoner.

Jag föreslår att ni svenskar som bor i Malmö, de andra kan ju troligtvis inte läsa kommunens broschyr, fortsätter att dra nytta av de låga priserna så mycket som möjligt medan ni diskret och fint skaffar jobb och bostad på någon annan ort. Ni ska veta att ni är välkomna tillbaka till Sverige, även om ni är halvdanskar. 🙂

Arvid Falk

Posted: 1 marts 2012 - 15:04 - Svar

Johannes Brahe skriver: “Invandringstakten börjar närma sig de nivåer som USA hade som mest under början av 1900-talet.”

Så kan man beskriva det, om man lägger tonvikten på “som [allra] mest”. Jag citerar ur ett inlägg av Utlandssvensk:

Lite siffror från USA:

During the third wave of immigration, the Industrial Revolution brought an unprecedented number of immigrants to America – over 18 million during the first three decades. Between 1900 and 1910, the largest influx of immigrants arrived in US history 8.8 million people

Years Number of Immigrants
1891 – 1900 3,687,546
1901 – 1910 8,795,386
1911 – 1920 5,735,811
1921 – 1930 4,107,209

Total Population USA:

1890 62,979,766
1900 76,212,168
1910 92,228,496
1920 106,021,537
1930 123,202,624

Så om vi räknar på årlig immigration i procent får vi:

1891-1900: cirka 370.000 per år på en befolkning av cirka 70 miljoner (snitt av 63 och 76), dvs cirka 0.5% per år. Om vi gör samma för resten av siffrorna får vi:

År Immigration i procent per år

1891 – 1900 0.5
1901 – 1910 1.0
1911 – 1920 0.6
1921 – 1930 0,4

Sverige ger idag ca 76.000 nya PUT årligen på en befolkning av knappa 9,5 miljoner invånare, dvs motsvarande siffra för Sverige är idag 0,8.

  Utlandssvensk

  Posted: 1 marts 2012 - 16:22 - Svar

  Kul att du gillar det inlägget, Arvid.

  Men är det verkligen bara 76.000 PUT per år?

  Om man tittar på Migrationsverkets hemsida så hittar man en Pdf för 2010, Beviljade uppehållstillstånd och registrerade uppehållsrätter 2010. Enligt denna var totalen för 2010: 105.102

  Om jag lägger upp en länk är det risk att mitt inlägg fastnar, men du hittar dokumentet så här:

  Gå till Migrationsverkets hemsida
  Klicka på “Om migrationsverket”
  Sen till vänster finns “statistik”, klicka där och välj sen 2010.

   Arvid Falk

   Posted: 1 marts 2012 - 16:49 - Svar

   Enl. vad Migrationsverket redovisar, så är det ca. 76.000 PUT. Skillnaden mellan 105.000 och 76.000 torde vara temporära tillstånd (av skiftande anledningar t.ex. arbetsmarknadsskäl). Endast 99 personer fick (enl Migrationsverket) PUT av arbetsmarknadsskäl 2010.

   Jag postar länken separat, så får vi se om den fastnar.

    Utlandssvensk

    Posted: 1 marts 2012 - 17:48 -

    Om man nu gör jämförelsen med USA så kan man fråga sig vad som är mest relevant, enbart PUT eller samtliga invandrare inklusive de som har temporära uppehållstillstånd?

    Det blir då ganska tekniskt och man måste gå in och titta på vilken typ av uppehållstillstånd som USA delade ut. Detta är nog inte helt lätt, ty bara att gräva fram siffror för “immigration” krävde en del jobb. Nu har jag läst en del om denna tidsperiod men har nog inte stött på något material där man går igenom exakt vilka villkor som gällde. Jag får väl gräva lite och se vad jag hittar. Ytterligare en fråga är vad ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige i praktiken innebär, dvs. blir dessa personer verkligen tvingade att lämna när tiden går ut eller är standard att de får ett nytt tillstånd?

    Arvid Falk

    Posted: 1 marts 2012 - 19:40 -

    Ytterligare en fråga är vad ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige i praktiken innebär, dvs. blir dessa personer verkligen tvingade att lämna när tiden går ut eller är standard att de får ett nytt tillstånd?

    Jag skulle tro, att många (kanske de flesta) med tidsbegränsade uppehållstillstånd kan söka ett nytt tidsbegränsat uppehållstillstånd, när det första tillståndet går ut. Därefter kan de söka PUT efter ett par år.

    Samma person kommer därför att räknas två – flera gånger, om man använder siffran för alla uppehållstillstånd (permanenta plus tidsbegränsade), när man diskuterar invandringens storlek rel. den amerikanska statistiken över invandringen till USA i början av 1900-talet. Det är ju alltid en bedömningsfråga hur man bäst jämför statistik, som inte är framtagen i syfte att vara lätt att jämföra.

    Utlandssvensk

    Posted: 1 marts 2012 - 21:33 -

    “Samma person kommer därför att räknas två – flera gånger, om man använder siffran för alla uppehållstillstånd (permanenta plus tidsbegränsade)”

    Jag tror inte det. Så här står det i dokumentet som jag länkade till:

    “Siffrorna omfattar bara så kallade förstagångsansökningar, det vill säga personer som haft ett uppehållstillstånd
    eller uppehållsrätt och ansöker om en förlängning av detta är exkluderade i denna tabell”

    Arvid Falk

    Posted: 1 marts 2012 - 22:27 -

    “Siffrorna omfattar bara så kallade förstagångsansökningar, det vill säga personer som haft ett uppehållstillstånd eller uppehållsrätt och ansöker om en förlängning av detta är exkluderade i denna tabell”

    OK. Men om/när en person ansöker om PUT, så ansöker han ju inte om “en förlängning”, utan han ansöker om något annat.

    Samma person verkar då räknas ytterligare en gång i statistiken över alla uppehållstillstånd (permanenta plus tidsbegränsade).

    Utlandssvensk

    Posted: 1 marts 2012 - 22:54 -

    “OK. Men om/när en person ansöker om PUT, så ansöker han ju inte om “en förlängning”, utan han ansöker om något annat.”

    Rent semantiskt håller jag med om detta men det innebär inte nödvändigtvis att det är så migrationsverket redovisar siffrorna. Jag har då och då grävt i deras material och får ofta, framförallt de senaste åren, känslan av att de gör allt de kan för att förvirra läsaren. Det skulle inte förvåna mig det minsta om de inte inkluderar tidigare TUT innehavare i kategorin nya PUT men om man verkligen vill ta reda på detta måste man sannolikt emaila dem.

    Utlandssvensk

    Posted: 1 marts 2012 - 23:00 -

    Arvid,
    Migrationsverket är inte någon objektiv, sanningsökande myndighet.

    För några år sedan upptäckte jag att de på sin hemsida hade lagt upp en text som de påstod var hämtad från en FN konvention om asyl. Som gammal jurist grävde jag upp denna konvention och kunde konstatera att de helt fräckt hade lagt till asylskäl som inte finns i den riktiga texten. Jag skrev sen ett antal kommentarer om detta men intresset var nära noll så jag gav upp.

    Arvid Falk

    Posted: 1 marts 2012 - 23:35 -

    Det skulle inte förvåna mig det minsta om de inte inkluderar tidigare TUT innehavare i kategorin nya PUT

    Det skulle förvåna mig en del, eftersom jag för ca. tio år sedan undersökte, vad de avsåg med PUT (i den tabell, som jag länkade till). De avsåg (av Migrationsverket) fattade beslut (inte personer) inskärpte de tjänstemän, som jag frågade.

    Som gammal jurist grävde jag upp denna konvention och kunde konstatera att de helt fräckt hade lagt till asylskäl som inte finns i den riktiga texten. Jag skrev sen ett antal kommentarer om detta men intresset var nära noll så jag gav upp.

    Intresset var nära noll hos vem/vilka? Jag är synnerligen intresserad.

    Och en annan sak… i Sverige och Norge har “dignity” (i FNs konvention om mänskliga rättigheter) felaktigt översatts med “värde”.

    “Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.”

    “All human beings are born free and equal in dignity and rights.”

    http://www.un.org/events/humanrights/2007/hrphotos/declaration%20_eng. pdf

    Vem/vilka valde att INTE översätta dignity med värdighet?

    Utlandssvensk

    Posted: 2 marts 2012 - 00:42 -

    “De avsåg (av Migrationsverket) fattade beslut (inte personer) inskärpte de tjänstemän, som jag frågade.”

    Om du har frågat bör du ha fått korrekt information. Kollade du att alla PUT var inkluderade?

    Känner du till vad som gäller vid t.ex giftemål? Dvs. om en svensk medborgare gifter sig med någon från t.ex Somalien, blir de medborgare direkt? Om så är fallet får de aldrig något PUT utan flyttar in som medborgare från dag 1.

    “Intresset var nära noll hos vem/vilka? Jag är synnerligen intresserad”

    De verkar ha ändrat i texten nu. De skriver:

    “Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU:regler är du flykting om du har välgrundade skäl att vara rädd för förföljelse på grund av:
    •ras
    •nationalitet
    •religiös eller politisk uppfattning
    •kön
    •sexuell läggning eller
    •tillhörighet till viss samhällsgrupp.”

    Tidigare hade de en liknande text men hävdade samtliga dessa kategorier föll under en specifik FN konvention, vilket inte stämmer.

    Arvid Falk

    Posted: 2 marts 2012 - 17:23 -

    Om du har frågat bör du ha fått korrekt information. Kollade du att alla PUT var inkluderade?

    Jaa.. du. Jag tror, att alla PUT är inkluderade i översikten. Jag skriver “tror”, eftersom tjänstemännen på Migrationsverket inte direkt imponerade.

    Vid närmare begrundan så verkar den översiktstabell, som jag länkade till, inte enbart redovisa PUT. Samtliga “Gäststuderande” kan inte rimligtvis få ett permanent (!) uppehållstillstånd. Och om studerande (rimligen de flesta med tidsbegränsade uppehållstillstånd) redovisas i översikten, så undrar man ju, varför endast de, som får ett permanent uppehållstillstånd pga arbetsmarknadsskäl, finns med i samma översikt?

    Konsekvens (i redovisningen) verkar inte vara Migrationsverkets paradgren…

   Arvid Falk

   Posted: 1 marts 2012 - 16:50 - Svar

   Misslyckande

   Posted: 1 marts 2012 - 17:58 - Svar

   Lägg till 30.000 asylsökande per år med! Arbetslösa i flera år

   Jag undrar om denna grupp är en motvikt till de ca 41.000 pensionärer per år?

   Vad bevisar det då?

  Västanfläkt

  Posted: 1 marts 2012 - 16:44 - Svar

  Tack för den mycket intressanta uppställningen.

  Om man som signaturen Utlandssvensk räknar 105 000 nya invandrare per år och att det finns högst 8 000 000 etniska svenskar (man kanske ska räkna bort de inneboende invandrarna, annars blir ju statistiken missvisande om man är intresserad av befolkningsutbytet) så får man en siffra på 1,31%.

  http://affes.wordpress.com/2011/10/22/nordisk-bakgrund-i-sverige-1900- 2010/

   Utlandssvensk

   Posted: 1 marts 2012 - 17:49 - Svar

   Varsågod!

   Det brukar vara ett väldigt bra argument mot de som påstår att det inte finns någon massinvandring till Sverige.

Misslyckande

Posted: 1 marts 2012 - 15:16 - Svar

Malmö 2007-2011

http://9misslyckande2.wordpress.com/2011/10/14/125/

Malmö har 34% invandrarbakgrund

– Malmö vill vara porten till Europa samtidigt som 34 procent av våra medborgare har invandrarbakgrund

Var 3 invandrare

Var tredje människa i Malmö är född utomlands. ­Muhammed är det vanligaste pojknamnet.

Växande arbetslöshet

Under kommunstyrelsens möte i dag reserverade sig Moderaterna och Sveriges pensionärers intresseparti mot överenskommelsen. Moderata kommunalrådet Stefan Lindhe pekade på att arbetslösheten i Malmö växer

Dålig integration

att integrationen inte utvecklats på önskvärt sätt

Dåliga skolresultat

och att antalet elever som inte klarar sin skolgång är alltför hög.

Malmöelever dåliga på svenska

Mer än hälften av alla gymnasieelever i Malmö behöver stöd i svenska. Ett behov som är stort även bland elever som har svenska som modersmål.

Bara 63% har fullständiga betyg

Men det där känner vi ännu inte till när vi går en avslutande promenad genom Värnhem, förbi Johanna Jeppssons spettekaksbageri och Niklas dotters skola. Här är det bara 63 procent som går ut med fullständiga betyg och engelskundervisningen börjar först i fyran på grund av att så många inte är tillräckligt bra på svenska, berättar han ganska glatt. Men det finns fördelar med valet av skola.

45.000 sökande på 22.000 bostäder

I Malmö finns kommunala MKB med 22 102 lägenheter. På kommunala bostadsförmedlingen Köplats Syd, dit även en del privata värdar är anslutna, köar bortåt 45 000 personer, trots att det kostar 300 kronor om året. I november 2008 var det 17 000 som sökte bostad.

Rosengård: 3.500 unga arbetslösa

Tanken är att det blir sex månaders praktik, och ett rullande system.
– Det här kan betyda oerhört mycket. 175 platser innebär att fem procent av stans cirka 3 500 arbetslösa ungdomar kan få praktik.

Herrgården har 66% socialbidrag

På Herrgården bor 5 000 personer officiellt, sannolikt är de ­betydligt fler. 16 (!) procent av de vuxna förvärvsarbetar. 66 procent erhåller social­bidrag. Vilken framtid ser ett barn som växer upp där?

utflyttad

Posted: 2 marts 2012 - 04:34 - Svar

Svenska politiker – och alla som röstade på dem – ville ju ha ett dubbelsamhälle, varför är de inte nöjda nu? Jag tycker det är SJÄLVKLART att vi ska fortsätta handla svarta produkter. Någon nytta ska väl svenskar ha av det nya systemet? Och att hävda att polisen inte känner till detta är så stor lögn så det blir nästan löjligt. ALLA – även polisen – vet att det finns minst 15-20 butiker kring möllevångstorget som säljer importerade cigaretter. Detta har pågått i flera decennier. Detta är för övrigt det enda positiva jag kan se med invandringen från MENA: billiga smuggelcigaretter. Och falafel förstås =)
/ före detta malmöbo

PS Vill ni ha tips på affärer med billiga importerade cigaretter kring möllevången så kan jag sammanställa en lista. Annars kan ni fråga närmaste patrullerande polis – om de inte är upptagna med att servera korv.

  Västanfläkt

  Posted: 2 marts 2012 - 16:44 - Svar

  Jag har bojkottat arabiskägda butiker i 20 år. Jag gnager hellre på en skosula än att jag köper något av dem. Hade alla européer bojkottat deras affärer från början hade etableringen försvårats. Nu äger de varenda butik i vissa västsvenska samhällen och runt de västtyska centralstationerna. Nu är den arabiska befolkningen så stor att de klara sig på sitt egna etniska kundunderlag, förutsatt att skattemedel pumpas in i förorterna så att de har pengar att handla för: Våra pengar.

  Det sker en omfördelning av den européiske skattebetalarens pengar, via bidragsaraberna, direkt in i affärsmännens fickor. Där hamnar alla pengar som araberna köper dagligvaror och möblemang för, för våra pengar. Även det inhemska européiska näringslivet är såmed en del av flyktingindustrin.

Leave a Comment