28
mar
Seneste opdatering: 28/3-12 kl. 0929
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

‘Honour’ crime victims living in fear in the UK
ANOTHER MUSLIM PEDOPHILE GANG IN UK.

Gøteborgsposten sammenligner Breivik og Fjordman

Der findes injurielovgivning i Sverige, eller hur ?

En grupp vittnen är vårdpersonal som sett Breivik på nära håll och anser att han inte är psykiskt sjuk. En annan grupp ska vittna om att Breiviks åsikter om bland annat muslimer inte är unika utan omfattas av många.Det mest uppmärksammade namnet är pseudonymen “Fjordman”, bloggaren Peder Nöstvold Jensen, som från början ansågs vara Breiviks främste inspiratör och till och med medbrottsling.En norsk hovrätt fastställde på tisdagen att Breiviks egen förklaring under rättegången av hänsyn till överlevande inte får sändas direkt till allmänheten av medierna. Beslutet var väntat.Breivik och Krekar “delar världssyn”

Student Beaten Outside Jewish School in Paris

A Jewish boy reportedly was beaten outside the Ozar Hatorah school in Paris by youths shouting anti-Semitic epithets. The incident occurred Monday outside the school, which the 12-year-old victim attends. He was not seriously injured. The attack came a week after a gunman opened fire on the Ozar Hatorah school in Toulouse, killing a rabbi and his two young sons, and the daughter of the school’s principal.The boy in Paris reportedly was beaten about 100 yards away from the school, out of sight of police who have been guarding the school since last week’s attack in Toulouse. JTA. Franske (og andre) medier er medskyldige i jødehadet.

Sverige är i en moralisk kris

Mishra

De flesta av mina vänner med akademisk bakgrund har reagerat med chock och försökt övertala mig att tänka om och inte ta detta steg. En invandrare som går med i Sverigedemokraterna är det sista många i den politiska korrekta klassen skulle föreställa sig. Men jag har funderat mycket och länge över mitt beslut. Det citat som kommer till minnet är: ”De hetaste platserna i helvetet är reserverade för dem som, i tider av moralisk kris, är neutrala”, av Dante Alighieri. Sverige är i en moralisk kris och många politiker och opinionsbildare beter sig som strutsar; gräver ner huvudet i sanden och hoppas att stormen helt enkelt inte existerar, medan problemen närmast blivit oöverstigliga.Mishra: Därför har jag valt att bli sverigedemokrat


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


JensH

Posted: 28 marts 2012 - 11:17 - Svar

Briterne kunne virkelig lære noget af Italien her:

“How to get tough with a terrorist: As UK agonises over Qatada, Italy simply ignores Euro judges and kicks out fanatic

-We can’t reverse Italy’s deportation of terrorist to Tunisia, admits ECHR
-Tory MP leads calls for Britain to follow suit with hate cleric Abu Qatada”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2121356/Abu-Qatada-row-As-UK-a gonises-hate-cleric-Italy-simply-ignores-Euro-judges-kicks-fanatic.htm l

Info

Posted: 28 marts 2012 - 14:23 - Svar

SVERIGE I MORALISK KRIS – MEN NU KOMMER REGERINGENS RÄDDNINGSPROJEKT!

På regeringens uppdrag har Statens Historiska Museum i Stockholm engagerat sig i ett nytt, stort projekt, ”en omvärldsbevakning”. Att bevaka den historiska omvärlden verkar ju vara en rimlig uppgift för vilket historiskt museum som helst. Har man ägnat sig åt annat och helt felaktiga saker tidigare?

Tydligen tillmötesgår regeringen med sin satsning äntligen sina uppdragsgivares, dvs. skattebetalarnas och väljarnas, länge uttalade krav och önskemål på en ny, objektiv, historisk vetenskaplighet.

Eller gör man det? Frågan är berättigad med tanke på projektets minst sagt besynnerliga inriktning. ”Omvärldsbevakning” är kanske inte det rätta ordet i sammanhanget, eftersom projektet närmare bestämt avser något annat, nämligen

GENUSPERSPEKTIV I MUSEER / JÄMUS

Om regeringens uppdragsgivare försöker förstå 1:a antikvarie Lotta Fernståls presentation av projektet i fråga, blir den i förväg inte fullt färdigindoktrinerade läsaren minst sagt konsternerad. Historiska museet skall nämligen numera förbättra Sverige genom att ägna sig åt

GENUSDOJORNA PÅ I GENUSSVERIGE
JÄMSTÄLLDHET OCH HBT
HBT + Q
DET BEKÖNADE MUSEET
GENUSKONSTRUKTIONER OCH MUSEER
GENDER, SEXUALITY, AND MUSEUMS
INTERSEKTIONALITET
PRIDEFESTIVALEN OCH MUSEERNA I STOCKHOLM
THE UNSTRAIGHT MUSEUM
HBTQ-KLASSIFICERINGAR – ANAKRONISM OCH FIXERINGAR
GENUS I MUSEER
GENUS VID UNIVERSITET
DEA-FÖRENINGEN VID KVINNOHISTORISKT MUSEUM

”Behöver alla museichefer genusutbildning och tar museerna vara på den genuskompetens som faktiskt finns? Kan samlingar användas för att ifrågasätta normer [= aktivt uppfostra befolkningen i en viss, statsfeministiskt bestämd riktning] och blir genusmedvetna utställningar tråkiga? Det här är bara några av de brännande frågor som har diskuterats sedan Statens historiska museer fick regeringsuppdraget för ökad jämställdhet i museisektorn (JÄMUS).”

För vilka har dessa frågor varit brännande? Det förklaras aldrig. Hur som helst: På detta sätt inleder projektledarinnan Katty Hauptman förordet till projektets långa beskrivning. Resten av denna rosenkindat radikalfeministiska väckelsepredikan kan ni läsa här (texten börjar ett bra stycke under inledningsbilden):

http://www.historiska.se/upload/jämus/JÄMUS_omvärld.pdf

Jag antar, att den viktigaste dirigenten i bakgrunden är en nybliven, svensk medborgare, en viss herrfru Per Schlinghenn – men låt oss lämna henom och kasta en blick på

LOTTA (Charlotte) FERNSTÅL, som för sin del skriver:

”Men nog finns det en Queeraspekt i vikingatiden som kanske skulle uppmärksammas mer med tanke på de gamla Asa-sagorna. Oden var en gud som kunde byta skepnad mellan manlig och kvinnlig, för att skåda in i framtiden måste man bli kvinnlig. Även Valkyriorna bytte skepnad mellan kvinnligt och manligt.”

http://www.qx.se/5348/volvans-queera-stav-pa-historiska-museet

Och nog var väl ökenguden Allah en kvinna (åtminstone ibland)? (Den som förnekar detta är sexist, den som inte förnekar detta är rasist och nazist.)

KATTY HAUPTMAN:

”Tre miljoner kronor under två år (2011-2012) disponerar arbetsgruppen JÄMUS med Katty Hauptman Wahlgren som projektledare för att ´ta fram underlag och utveckla metoder för att på nya sätt arbeta för hur jämställdhetsaspekter kan få större genomslagskraft i museernas verksamhet´.”

http://www.ueforum.se/synpunkten/11-3syntredjegangen.php

  Morten - - -

  Posted: 28 marts 2012 - 20:58 - Svar

  “Queeraspekt” ? Og den slags aspekter finder man altså også i vikingetiden … Meget kinky.

  Det er jo i hvertfald lidt svært at argumentere imod. Især, når man ikke er ordentlig indført i lingo’en. Man er vel også bange for, at man er kommet til at “overhøre” et eventuelt ironisk “tonefald”, der måtte skjule sig mellem linjerne. Er det helt alvorligt ment ? Og er det virkelighed, hvad rygtet taler om: Børnehaver, der opererer ud fra en teori om, at køn alene er en social konstruktion ?

  En dag må jeg bevæge mig over på den anden side af sundet og se, om det er sandt, hvad man prøver at indbilde mig om en eksotisk verden, som dér skulle findes.

  – – –

Leave a Comment