17
apr
Seneste opdatering: 14/1-14 kl. 1555
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Skrev enhver nybagt journalistpraktikant i hele riget. Ja, se engang. “Men så ser vi hans högra knutnäve skjuta upp i den högerextrema hälsning han redan gjort till sitt kännemärke,” genlød det på 120 svenske redaktioner.. NRK kalder det endda “en nazistisk hilsen.” “Problemet er, at den hilsen der beskrives med knyttet næve er en traditionel venstrefløjs-hilsen, der blandt andet blev brugt af Rotfrontkämpferbund under deres kampe med nazisterne i Tyskland i 1920erne og 30erne,” skrev Uriasposten. Meget er der sagt og skrevet om Lee Harvey Oswald, men jeg har dog aldrig hørt at han var blevet højreekstremist af sine sovjetiske og cubanske forbindelser.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Historyman

Posted: 17 april 2012 - 09:03 - Svar

Et opklarende spørgsmål om åsikter

Når forsvars advokat Silbersky beskriver at” En domstol är ingen politisk institution där man ska framföra idiotiska åsikter”, springer et spørgsmålet i øjnende, nemlig hvilke åsigter er idiotiska, hvem ved grundlæggende hvad der er ordentlige meninger, holdninger og hvilke der ikke er det?

Er det netop ikke hovedet problemet i og med Sverige, nemlig at der er en klasse mennesker, der har indtaget og besluttet hvad de mener ER de rigtige holdninger og meninger, og alt udover disse meninger og synspunkter er tabu, og urørligt, og er det netop ikke det denne blog tit og ofte fremføre?

En del af Breviks analyse i hans manifest, er ikke galemandsværk, men fornufts baseret og tager udgangspunkt i mange, lange og komplicerede analyser af islam og dens tilstedeværelse i Europa. Disse er udført af forfattere som Bruce Bawer,Hans Rustad, Peder Nøstvold Jensen(Fjordman(af hvis navn, jeg har planket mit blog navn)), og Robert Spencer. Men selv om Breviks manifest indeholder disse fornuftige og rationelle analyser, gør det ikke manifestet som helhed til et fornufts dokument. Der er formeget racetænkning, formange korsridder og meget mentalt inhumanitet.

At den gode socialdemokrat og forsvars advokat G. Lippestad ønsker at trække flere islamkritikere med ned med Brevik kan ikke komme som en overraskelse. Ved at indkalde dem som ”forsvars vidner” bliver de rent moralsk og intellektuelt ”dyppet i tjære og rullet i fjer” i dette tilfælde kan de derefter beskyldes for at være morder apologeter eller morder tilskynde-re i den store offentlighed.

Nej, … jeg er noget uenig i advokat Silberskys opfattelse at, en time er nok til at forsvare sig og sine holdninger. Et retssal skal være det sted hvor man frit og uden tidspres kan sige sine holdninger og meninger, og derefter stå til ansvar for dem. Men det Brevik skal, er at stå til ansvar for sine HANDLINGER, at man f.eks. hader socialdemokrater, muslimer, brocoli, levertran eller rødhårede, giver ingen ret til at myrde socialdemokrater, muslimer, brocoli eller levertran – producenter, ej heller rødhårede.

Jeg var f.eks. noget skuffede over at Lars Hedegaard ikke fik mere tid til at forklare og forsvare sit synspunkt i ”vores” højesteret. Det sømmer sig for et retssystem giver den tiltalte de videst mulige rammer at forsvare sig, dog under hensyntagen til relevansen for sagen. Det danske retssystem er ikke i den hensende eksemplarisk.

”Vores side”, dvs. den islam kritiske, har med Brevik – sagen taget en ordentlig kæberyster lige ansigtet, og det har sat ”vores sag” 10 – 15 år tilbage. Vore holdninger forvandles igen til ikke-sturene argumenter. Men vi ved også at dominans forbrydelserne i vores dagligdag ikke aftager, islam ikke bliver mildere med tiden, og kravene om sharia ikke vil aftage, men stige i styrke. Flere og flere mennesker bliver i deres dagligdag ramt at trusler, overfald, voldtægter og drab, og disse forbrydelser vil med tiden få folk til at lytte til fornuften i ”vore” argumenter.

Vi kan aldrig fjerne Brevik igen, men må leve med ham og hans handlinger som de forbrydelser de nu en gang er. At værre handlinger sandsynligvis kommer til at ske igen, er noget vi må forberede os på, og håbe at det ikke bliver ”vores” side der er den første der tyr til vold og drab.

Mvh.
Historyman

  steen

  Posted: 17 april 2012 - 09:30 - Svar

  Grænserne mellem jura og politik, en længere historie. De fleste mener dog, at den bør findes. Uenigheden drejer sig om, hvor de skal gå. (Jvf. den kommunistiske advokat Carl Madsen, der jo mente at danske domstole var ‘klassedomstole’.) Jeg synes Silbersky har ret i, at denne domstol ikke trækker grænsen det rigtige sted. Men vi bliver alle sammen klogere på det inden alt for længe.

  Når Hedegaard kun fik fire et halvt minut, skyldes det vel at et forsvar i 266b sager, kun kan være juridisk, og det stod Nemeth for. Selve sagindholdet i hans udtalelser – som er det det han har forstand på, – er jo irrelevant.

  Varmt Konservativ (kr)

  Posted: 17 april 2012 - 11:30 - Svar

  “Men selv om Breviks manifest indeholder disse fornuftige og rationelle analyser, gør det ikke manifestet som helhed til et fornufts dokument. Der er formeget racetænkning, formange korsridder og meget mentalt inhumanitet. ”

  Om Breivik inte är den han utger sig för, och vi har än så länge bara Breiviks eget ord på att hans motiv är “högerextremistiska”, så är det mycket förnuftigt att låta honom skriva ett manifest och blanda en massa rastänkande, löjliga korsriddardrömmar och dataspelstermer, Det skulle ju tydligt kunna visa hur “en vanlig högerextremist i den högerextrema mittfåran” tänker, om det är det man vill framställa.

  Ett åklagartips kunde vara att kalla in Per Gudmundson som expertvittne för åklagarsidan och att lägga minst fem dagar på att gå igenom “varenda minut” av Breiviks liv under de senaste 15 åren.. Det kanske också skulle kunna vara fruktbart att kalla in Illich Ramirez Sanchez, alias terroristen Carlos, avbildad med knuten näve näst längst ned til vänster här ovan. Han verkar ha mycket gemensamt med Breivik.

Le Chiffre

Posted: 17 april 2012 - 10:07 - Svar

Når Leif Silbersky kommer på banen, er man næsten nødt til at fremhæve hans konfrontation med Christer Pettersson på Svensk TV3 i 1994.

Fra cirka 8.40 til 11.30 i klippet.

http://www.youtube.com/watch?v=jWX5L-XXGuU

  steen

  Posted: 17 april 2012 - 12:43 - Svar

  kendte ikke klippet. Han er sgu hidsig, Petterson. Det må være den hovedskade, han fik som barn. Lief GW troede aldrig et sekund på, at han havde myrdet Palme.

bowlaren

Posted: 17 april 2012 - 10:33 - Svar

Man gör Show av rättegången, men det förstår inte PK-folket.

Tim Pallis

Posted: 17 april 2012 - 11:02 - Svar

Det er rart sjældent at Historyman ytrer sig. Når han gør det, er det altid fremragende. Der er en intelligent tone i værket, som man bør notere sig. Her bliver der sagt ting på en måde, som vidner om en særlig dyb forståelse. Tusind tak!

Varmt Konservativ (kr)

Posted: 17 april 2012 - 11:05 - Svar

Nyckeln i hela den här historien och i den konflikt som är under uppsegling i hela västvärlden är naturligtvis socialdemokratin:

Vad tänker ledande norska socialdemokrater om Breivik? Hyser de några tvivel? Vad tänker alla de som har fått sina barn eller fått se vänners barn mördade av Breivik? Är de verkligen helt övertygade om att det är den norska “högern” som bär ansvaret? Vad tänker de om att ungdomsförbundets ordförande hann rädda sig från Utöya i sista stund? Misstänker någon att han var förvarnad och undantagen?

Många har under flera decennier sett hur extremvänstern har infiltrerat partiet. Har man vant sig vid det och anpassat sig vänsterut? Hur många ledande socialdemokrater av den gamla demokratiska sorten är det fortfarande kvar i ledningarna i olika länder? Vi får förstås anta att de fortfarande dominerar bland partimedlemmarna, men var finns de intellektuella socialdemokraterna med verkligt demokratiska ambitioner?

Det här dådet är ett uppenbart försök att göra all islamkritik omöjlig men också ett försök att flytta opinionsklyftan mellan vänster-islam-axeln och resten av samhällena från att ligga mellan socialdemokratin och övriga vänsterkanten till att gå mitt i de europeiska samhällena. Vi måste därför öka ansträngningarna att göra klart att den verkliga klyftan inte går mellan “höger” och “vänster” och inte kan räknas i skattekronor, utan att den går mellan mänsklighet och omänsklighet, mellan civilisation och barbari.

  Varmt Konservativ (kr)

  Posted: 17 april 2012 - 11:34 - Svar

  “…men var finns de intellektuella socialdemokraterna med verkligt demokratiska ambitioner?”

  Den här tar jag själv. Ett förslag är: Thilo Sarrazin. Fler?

  ExitSweden

  Posted: 17 april 2012 - 14:59 - Svar

  Vad tänker de om att ungdomsförbundets ordförande hann rädda sig från Utöya i sista stund?
  AUF-“ledaren” Eskil Pedersen stack väl ganska tidigt från Utøya – inte i sista stund.
  http://www.youtube.com/watch?v=8liQyYUQYuI

Historyman

Posted: 17 april 2012 - 15:16 - Svar

tak !
tim pallis

mvh.
Historyman

Marie

Posted: 17 april 2012 - 16:25 - Svar

”Jeg tror vi må finne måter å leve med slike folk på. I sin forklaring har Breivik påpekt noen helt korrekte fakta som at befolknings-sammensetningen i Europa øker og at det kan føre til alvorlige konflikter. På den annen side snakker han om at næringsliv og politikk i Norge styres av kommunister. Det tror jeg han må være helt aleine om å mene, sier professor Thomas Hylland Eriksen.”

http://www.dagbladet.no/2012/04/17/nyheter/terrorsaken/breivik/ytrings frihet/21156088/

Er de gode gamle dage ved at vige for en højere grad af nøgternhed?

Lad os ikke hovere, det må være chokerende at få at vide, at man befinder sig i toppen af en dødsliste udarbejdet af en person, der er utilregnelig, uanset om denne er psykotisk eller psykopat. Samt at vide, at der kan være flere som ham. De er ikke at finde her, skynder jeg mig at sige efter bedste overbevisning, vi er whistleblowers og selv udsatte.

Forhåbentlig vil professor Thomas Hylland Eriksen også fremover være behjælpelig med at neddysse den ekstreme venstrefløj, den huser mange voldsparate personer, som vi så det i Aarhus den 31. marts i år, da flere tusinde af de såkaldte ”anti-racister” og ”anti-fascister” invaderede byen beskyttet af en voldsgal hird.

Vi har fælles interesser med Hylland Eriksen, når det gælder at modarbejde faren for alvorlige og måske uløselige konflikter, og som et eksempel på, hvordan vi her i landet i årevis har haft en bred samfundsdebat om dette emne vil jeg citere fra advokat Steffen Lauge Pedersens læserbrev i Morgenavisen Jyllands-Posten den 2. april i år, den dato jeg altid forbinder med Slaget på Reden, da der også stod meget på spil. Af egen erfaring ved jeg, at langt mindre kan føre til ubehageligheder, men det må vi tåle, hvis ikke vi ønsker at udsætte os for noget langt værre. Steffen Lauge Pedersen betegner i øvrigt sig selv som ”gammel kulturradikal”:

”I dag er islam i sine fremtrædelsesformer først og fremmest et antisemitisk, antiamerikansk, antidemokratisk politisk system, der i sine åbenbare, utilslørede fremtrædelsesformer benytter terrorisme som sit væsentligste overtalelsesmiddel.”

”Det kan ikke forbavse, at islam har en ”religiøst” fundamenteret retsorden, shariaen, som er af middelalderlig grusomhed med afhugning (visse steder dog inden for de muhamedanske lægeløfters rammer som kirurgisk bortoperering på hospital) af legemsdele som reaktion på tyveri, med stening som straf for utroskab eller blot for ulydighed imod manden (hvis man er kvinde) og med dødsstraf for frafald fra Allah, troen og profeten og for overgang til en anden religion, f. eks. kristendommen.Mindre forbrydelser straffes med fra 20 til 100 piskeslag med den nihalede kat.”

”Har en vantro i særlig grad formastet sig over for troen, har sidstnævnte det særlige våben i håndbagagen, som hedder en fatwa, der er en religiøst afsagt dødsdom på religiøst højesteretsplan, upåankelig, livsvarig og givende hvem som helst ret til at eksekvere dødsdommen med hvilke midler, den pågældende bøddel efter omstændighederne end måtte finde egnede.”

http://jp.dk/opinion/breve/article2739996.ece

Mon ikke professor Hylland Eriksen ved alt dette i forvejen og længe har vidst det.

  Olav

  Posted: 18 april 2012 - 10:34 - Svar

  Thomas H Eriksen må gjerne kalle seg hva han vil, sammen med den flokk av skattepengefinansierte tenkere i Norge, kommunist eller ei.
  Han befinner seg uansett i en situasjon med store privilegier!
  For hvilket folk på denne jord ville godtatt å betale det daglige brød for “tankespinn” som dette; fra Eriksens “Culcom”, plantet ved universitetet i Oslo:
  “Den viktigste hvite flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slik at den aldri kan kalles majoritet lenger”.

Bjovulf

Posted: 17 april 2012 - 17:07 - Svar

Fra den muntre afdeling 😉

Så hvis nu islam krævede, at han skulle køre i den modsatte side af,
hvad der er det normale i værtslandet – altså højre side i dette tilfælde -,
så ville han åbenbart også forlange at kunne gøre det?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2130961/Muslim-left-shoes-outs ide-flat-taken-council-worker-posed-elf-n-safety-risk.html

Muslim who left his shoes outside flat for religious reasons has them taken by council worker because they posed an ‘elf ‘n safety risk

Olcay Kurulay was charged £25 to get his shoes back after the council said they were a fire hazard
He thought his shoes had been stolen and had to go to work in his flip-flops 😀

Officials seized three pairs of shoes left outside a practising Muslim’s council flat because they posed a fire hazard.

Olcay Kurulay thought his two pairs of trainers and work shoes had been stolen when he opened his front door to find them gone from the communal hallway.

But the 35-year-old, who keeps his shoes outside for religious reasons, was stunned after a neighbour told him a council housing officer had removed them.

  Nielsen

  Posted: 17 april 2012 - 21:47 - Svar

  En muslim kan kræve. Islam kan intet. Der er ingen grund til at personliggøre forbryderorganisationen islam.

Leave a Comment