16
maj
Seneste opdatering: 21/5-12 kl. 0202
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Dr. Berdichevsky var i Trykkefrihedsselskabet i København for at introducere sin bog om Danmark på dansk, An Introduction to Danish Culture. Berdichevsky har et større antal artikel, oversætter- og forfatterarbejder bag sig, bla. bogen “The Left is Seldom Right”, han har oversat fra dansk til hebraisk, tekstet Bille Augusts Tro, Håb og Kærlighed (English title: Twist and Shout, nedenfor), og er i redaktionen for tidsskriftet New English Review sammen med Ibn Warraq, Theodore Dalrymple, Nidra Poller og Jerry Gordon. Han har boet i Israel og i Danmark (Århus) og bor nu i Florida.

I Q and A blev han spurgt om, hvordan det kunne gå til at europæiske jøder har set passivt til og endda bifaldet, at Europa blev fyldt op med millioner af antisemitiske muslimer. Han svarede (gengivet efter hukommelsen): “Jøderne i Europas diaspora lever i en århundrede gammel ghetto-tænkning: Ikke vække anstød, ikke vække opsigt. I Israel har de lært, at vold og trusler skal gengældes med vold og trusler. Europas jøder vil lære det efterhånden som de indser, at deres overlevelse afhænger af det.” I mellemtiden ser vi at Israel forbereder sig på krig (Charles Krauthammer, JP klumme idag, kun online på engelsk: Charles Krauthammer: Netanyahu forms war coalition.). Israel har ligesom inden Seksdageskrigen dannet en national samlingsregering, der spænder over 78 % af Knesset. Vi går imod læretider igen, også i Europa som man vil huske fra 2009.

(H.C.Andersens sene eventyr “Det Utroligste” 1872, som han omtaler video 2, min 2:34, kan læses her. Det er Berdichevskys yndlingeventyr og handler om hvordan vi skal forholde os til ondskaben og barbariet, og viser en lidet kendt politisk realistisk Andersen. Paul V. Rubow og Elias Bredsdorff fik eventyret optrykt og distribueret til brug i modstandskampen 1940-45.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Keyo Ghettson

Posted: 16 maj 2012 - 15:01 - Svar

Tycho Brahe va skåning…

http://www.keyoghettson.com

Marie

Posted: 16 maj 2012 - 17:10 - Svar

Tak for eventyret, som jeg ikke kendte. Mit yndlingseventyr af HCA er “Nattergalen”, der handler om at skelne mellem det ægte og det uægte. Det kunstige og det naturlige.

Bjovulf

Posted: 16 maj 2012 - 18:50 - Svar

Hvis du ikke er klar over det allerede, Steen, så laver SVT1 i aften kl. 20 en omgang “Under Cover Mosque”
i Uppdrag Granskning. Nok værd at “ta en liten titt” på 😉

Det bliver nok også interessant at følge efterdønningerne – eller måske ligefrem efterskælvene? – i den svenske “debat”. Måske vil nogle flere trods alt nu begynde at tage bladet fra munden ang. indvandringens størrelse og sammensætning samt om islams påvirkninger af det svenske samfund, når den barske sandhed nu ligefrem bliver vist direkte på SVT uden (?) PK-filter?

http://svt.se/ug/16-5-bakom-fasaden-i-svenska-moskeer

16/5: Bakom fasaden i svenska moskéer

Vilka värderingar sprider muslimska ledare i svenska moskéer? Med dold kamera avslöjar Uppdrag granskning råden imamerna ger till utsatta kvinnor.

Alla svenska församlingar som får ta del av statens bidrag till trossamfund tar samtidigt på sig rollen att ”upprätthålla och stärka samhällets grundläggande värderingar”. [!!!!!]

[ Bemærk også kommentarernes ordlyd – ret uhørt på SVT 😉 ]

Mere her: http://ekstrabladet.dk/nationen/article1760355.ece

Svensk imam viser hvordan man slår konen

Med skjult kamera besøgte to kvinder ti svenske moskeer og fortalte om flerkoneri, mishandling og voldtægt – 6 af ti imamer mente ikke, de skulle gå til politiet

  steen

  Posted: 16 maj 2012 - 19:11 - Svar

  takker, det har jeg været i nogle dage, så jeg venter spændt på den kommer online omkring 23.30 tiden. Når det er Janne Josefsson, har man lov at vente sig noget. Det er sent, at SVT får den ide. De første alarmklokker jeg så, ringede for næsten ti år siden i dagspressen:

  ^ Malm, Fredrik (2003-08-21). ”Massmordspredikan i svensk moské”. Dagens Nyheter.
  ^ Karam, Salam (2004-05-23). ”Dubbla budskap i moskén”. Svenska Dagbladet.

  Så har der været lidt diverse siden

  Chavez Perez, Inti & Boucheloukh, Nedjma (2005-11-27). ”Moské säljer judefientligt material”. Sveriges Radio.
  ^ Lambertz, Göran (2006-01-02). ”Försäljning av kassetter o.d. med judefientlig propaganda i Stockholms moské. Fråga om hets mot folkgrupp.

  Hvis det kun handler om dobbelte budskaber om behandlingen af kvinder, vil jeg være skuffet. Der er masser at tage fat i.

Leave a Comment