17
maj
Seneste opdatering: 18/5-12 kl. 0044
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I Norge er det den mest særlige dag af alle. I København er det en doven forårshelligdag, hvor de indfødte er taget væk på forlænget weekend og har overladt byen til turisterne. Mange turister. (klik fotos f. helskærm)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Marie

Posted: 17 maj 2012 - 14:34 - Svar

http://www.fvn.no/lokalt/sogne/Fikk-glattcelle-og-10000-i-bot-2225037. html#.T7TtmMVH7QM

De pakistanske flag er sikkert som sædvanligt rigt repræsenteret i dag. Hvad angår den alle steds værende forlorne bonderomantik, såsom kronprinsen med søn og papsøn i konstruerede “folkedragter” …

    Marie

    Posted: 17 maj 2012 - 15:22 - Svar

    http://da.wikipedia.org/wiki/Bunad

    De norske mænd er kommet godt med i de sidste årtier, skønt der ikke er noget specielt norsk over deres folkedragter. De er blot variationer over den almindelige europæiske mandsdragt i 1700- og begyndelsen af 1800-tallet.

    Jeg kan end ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at jeg kunne få nogen dansk mand, jeg kender, til at trække i sådan et kostume på Grundlovsdag eller nogen anden dag.

Marie

Posted: 18 maj 2012 - 12:47 - Svar

Aftenposten kan også. Tænk hvis alle andre folkeslag var lige så gode som nordmænd, så ville verden blive et bedre sted at være. Norge er forrest med empati.

Tror de selv på alt det bavl?

“1. september ble jeg spurt om likheter mellom 9/11 og Utøya. En erkjennelse vokste frem over forskjellen i empati og forståelse fra den gang og nå. Jeg så på TV-bildene av folk som hoppet ut av bygg, sørget og følte behov for å uttrykke medfølelse (…)

Kjenner og føler mer

Men jeg så ikke for meg hvordan det må ha vært, eller engasjerte meg for å hjelpe mer konkret. Det er mange hendelser rundt om i verden hvor politisk aktive ungdommer og studenter blir forsøkt avlivet av meningsmotstandere. Jeg har aldri kjent og følt så mye som under og etter 22. juli. Det er ikke litt svakere enn hva jeg følte da jeg i mediene fulgte krigen i Somalia, Gaza og invasjonen av Irak, det er dramatisk annerledes.

Internasjonal solidaritet og å bry seg og hjelpe hverandre med leven og laden er viktig, fordi sammen klarer vi mer. Tenk om vi reiste oss på samme måte som etter 22. juli også for lignende hendelser andre steder? Om dette er en illusjon, er det fordi empati betinges av geografisk og sosial avstand? Det burde ikke være slik. Drap på et menneske er like grusomt enten det skjer i nabolaget eller i nabolandet”.

http://www.aftenposten.no/meninger/Verdens-Utoya-6831349.html#.T7YmucV H7QN

Leave a Comment