29
maj
Seneste opdatering: 19/9-17 kl. 2356
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

I formiddags fik jeg besøg af en kvindelig betjent, der meddelte mig, at jeg er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 266b.

(Foto: Torben Mark Petersen, Theodore Dalrymple og Lars Hedegaard, Odd Fellow Palæet 19 maj 2012.)

I forbindelse med den tilsvarende anklage mod MF Jesper Langballe for omkring to år siden skrev jeg et blogindlæg på 180Grader om, hvordan racismeparagraffen anvendes politisk til at kriminalisere ytringer om nogen befolkningsgrupper, mens ordret samme ytringer om andre grupper omfattet af § 266b ikke retsforfølges i strid med princippet om lighed for loven. Efter domsfældelsen af Jesper Langballe skrev jeg endnu et blogindlæg på 180Grader, hvor jeg krævede lighed for loven og efterlyste en anklage for racisme, når jeg nu havde udtalt mig ordret, som Jesper Langballe gjorde.

Det er jeg så blevet, og sigtelsen mod mig bekræfter til fulde min pointe om, at politi og anklagemyndighed anvender § 266b politisk og går efter at kriminalisere visse ytringer og ikke andre. Teksten, der førte til sigtelsen [..]

Jeg fik ret i, at jeg ikke ville blive sigtet for at udtale mig som ovenstående. Det er nemlig ikke kriminelt i Danmark at udtale sig, som Jesper Langballe gjorde, om etniske danskere. Det er kun kriminelt, når ordret samme udtalelser omhandler andre etniske eller religiøse minoriteter, især hvis der er tale om muslimer.
For at skære min pointe ud i pap, reformulerede jeg ovenstående til at omtale negre, eskimoer, asiater, sydamerikanere af indiansk afstamning, australnegre, mongoler, katolikker, ateister, buddhister, hinduer, jøder og muslimer.
Så vidt jeg kunne se af sigtelsen, som jeg ikke kunne få en kopi af, er jeg kun sigtet for at udtale mig krænkende om de omtalte religiøse grupper, men ikke for de ordret tilsvarende udtalelser om etniske danskere, eskimoer og mongoler.
Sig mig, hvad har eskimoerne gjort for ikke at nyde samme beskyttelse som muslimer? Sigtelsen er i virkeligheden ret fantastisk, fordi den netop bekræfter, at jeg havde ret i, at politi og anklagemyndighed bruger racismeparagraffen politisk til at retsforfølge ordret samme udtalelser om nogen grupper men ikke andre, når de vælger kun at sigte mig for en delmængde af mine udtalelser.
Racismeparagraffen bør afskaffes.Ikke kun fordi den er et overgreb på ytringsfriheden, der ikke hører hjemme i et liberalt demokrati, men også fordi dens anvendelse strider mod grundlæggende retssikkerhedsmæssige principper om lighed for loven. Politiet bekræfter, at de bruger § 266b politisk

Norges politiserende retssag

Retten har vedtatt at forklaringene til de sakkyndige som forsvaret har innkalt, folk som Øivind Strømmen, Lars Gule og Matthias Gardell, kan kringkastes, men ikke forklaringene til Bruce Bawer og Ole Jørgen Anfindsen. Det betyr at sakkyndige med uklare roller som fagkyndige og aktivister får formidle sine personlige vurderinger av politiske motstandere direkte til offentligheten. Mens de personene som de kritiserer, eksemplifisert ved Bawer og Anfindsen, ikke får en slik mulighet. De er avhengig av journalister som for en stor grad er like kritiske eller endog fiendtlige til deres budskap.

Begrunnelsen er at retten frykter at Anders Behring Breivik vil benytte anledningen til å komme med støtende bemerkninger under forklaringene til Bawer og Anfindsen. Retten har etter dette kommet til at følgende privatengasjerte sakkyndige kan tillates kringkastet:

Øyvind Strømmen (31. mai), Terje Emberland (31. mai), Tore Bjørgo (31. mai), , Frank Aarebrot
(1. juni), Brynjar Lia (1. juni), Lars Gule (1. juni), Hanne Nabintu Herland (1. juni), Mattias
Gardell (4. juni), Einar Øvereng (5. juni), Ulrik Fredrik Malt (8. juni), Svenn Torgersen (8. juni),
Pål Grøndahl (11. juni), Einar Kringlen (11. juni), Tarjei Rygnestad (18. juni), Karl Heinrik
Melle (18. juni).

Mens derimot vitner fra det politiske miljøet ikke tillates kringkastes. Retten mener derfor det vil være betenkelig å tillate kringkasting av gjenstående vitneforklaringer all den stund tiltaltes eventuelle uttalelser ikke tillates kringkastet. De gjenstående vitnene, for en stor del politivitner, helsepersonell, politikere og privatpersoner, skal forklare seg om etterforskningen, behandling og observasjon av tiltalte, politikk og direkte, eller indirekte forbindelser med ham gjennom blant annet det høyreekstremistiske miljøet. Slike vitneforklaringer vil typisk kunne foranledige uttalelser fra tiltalte. Gjenstående vitneforklaringer tillates på denne bakgrunn ikke kringkastet. Vitneplikt og belysning, underlig avgjørelse

Rosengård: Skoler i fuldstændigt anarki

Mängder med lärare på Rosengårds skolor letar desperat andra jobb. De vill lämna en kaosartad arbetsmiljö och de beskriver skolor i anarki med ständiga brandlarm och upploppsliknande stämning. Samtidigt som detta sker får deras högsta chef pris som årets bästa offentliga chef. De undrar hur det kan gå ihop?

Skånskan har träffat tre lärare som jobbar på en av skolorna i Rosengård. De vågar inte att ha sina namn i tidningen därför att de vet sedan tidigare att arbetsgivaren inte gillar illojala medarbetare. Men de kan ändå inte bara se på när deras arbetsplats har förvandlats till ett fullständigt kaos. Lärare i Rosengård vill lämna skolkaos


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Limewoody

Posted: 29 maj 2012 - 11:59 - Svar

Venstrefløjens kontrol over medierne og formidlingen af kontroversielt stof ligner efterhånden mere og mere det ventrefløjen normalt beskylder “højrefløjen” for.

Højrefløjen argumenterer i det mindste. Det gør venstrefløjen ikke. Dermed fjener venstrefløjen Breiviks sag.

Frank P

Posted: 29 maj 2012 - 14:21 - Svar

Jeg får ondt i maven over det her.

Bjovulf

Posted: 29 maj 2012 - 14:37 - Svar

Uro til terrorretsmøde: ‘Fucking luder!’

Der er uro ved grundlovsforhøret af de to unge dansk-somaliske terroranklagede i Aarhus

http://ekstrabladet.dk/112/article1767357.ece

  Bjovulf

  Posted: 29 maj 2012 - 14:42 - Svar

  Surprise, surprise 😉

  Somalisk talsmand chokeret over anholdelse

  Talsmanden for AarhuSomali tager kraftigt afstand fra, at unge dansk-somaliere skulle forberede terrorhandling

  http://ekstrabladet.dk/112/article1766971.ece

   Frank P

   Posted: 29 maj 2012 - 16:07 - Svar

   Var han ikke også overrasket over systematisk skattesnyd for 13 mio. kr. blandt somaliere forleden? En stikprøve gav at 248 af 260-270 havde snydt.

    Bjovulf

    Posted: 29 maj 2012 - 17:39 -

    Jo, der er rigtigt mange ting i det rådne somaliske miljø i DK, der hele tiden
    kommer helt bag på ham. Måske er det derfor, han er valgt til leder? 😉

    Og åbenbart kommer det også helt bag på alle vore naive og dybt uvidende
    vatnissepolitikere, hvad det egentlig er for et folkeslag med åndsformørket
    klankultur og fascistisk balladereligion, de så letsindigt har tilladt sig at
    slå sig ned i Danmark og gebærde sig for fuld udblæsning – endda helt uinviteret –
    og uden nogensinde at have stillet seriøse og hårde krav, uden nogensinde at
    have gjort det krystalklart for dem, hvor grænserne for vores tolerance går.

    Morten - - -

    Posted: 30 maj 2012 - 13:40 -

    @ Bjovulf

    Jeg er bange for, at vi netop har gjort det krystalklart for dem, hvor grænserne for vores tolerance går. Gud bedre det.

    – – –

bowlaren

Posted: 29 maj 2012 - 15:19 - Svar

Ju mer invandringen ökar ju mer ökar våld och brottslighet, har ni också märkt det ?
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  Arve Henriksen

  Posted: 30 maj 2012 - 06:09 - Svar

  Jeg har iallefall merket meg at du har de mest intetsigende postene her på Snaphanen, Bowlaren. Siden jeg er for ytringsfrihet, mener jeg ikke du skal slutte med dine skriblerier, men jeg kommer aldri til å trykke på den linken som leder til bloggen din. Ha det fint, uansett.

mb

Posted: 29 maj 2012 - 15:37 - Svar

Swedish Jewish leader: ‘Enough is enough’

http://m.thelocal.se/39926/20120327/

Nils

Posted: 29 maj 2012 - 18:07 - Svar

Projekt the making of Anders Behring Breivik indebærer, at vi ikke må høre hans stemme, for så ville der være risiko for, at han fremstod som en tosse. Andre er udelukket, da de risikerer at fremstå som fornuftige. En hårdt redigeret retssag må man sige.

Mordtiltalte Mangs optræder sporadisk med egen stemme i SR, og lyder helt klart som en, der ikke har alle heste i folden, så muligheden er nok forpasset for også at gøre ham til en central bærer af tidens onde ideer.

Crass Børsting

Posted: 29 maj 2012 - 19:22 - Svar

Breivik-retssagen udvikler sig stedse mere bizart. Manden skulle have været dømt på sine gerninger, klart og kontant. Tilbage til cellen, farvel og aldrig på gensyn. Nu får nordmændene et ideologisk og følelsesstyret cirkus, som eftertiden kan slås videre om i årtier. Dette er ikke værdigt for en retsstat.

Info

Posted: 29 maj 2012 - 21:08 - Svar

MALMÖ MED ROSENGÅRD – ÖNSKESTADEN I NORDEN!

”I snart två decennier har Ilmar Reepalu styrt Malmö. Han har lett stadens förändring. Och det har gått bra för Malmö. 2007 hade rekordarbetslösheten från mitten av 1990-talet sjunkit från dryga tjugo procent till mindre än fem procent. En kunskapsstad har vuxit fram med bostadsområdet Västra Hamnen och Malmö högskola som nya flaggskepp. I dag är Malmö en attraktiv stad som lockar många att flytta hit.”

Hyllning till Reepalu och Malmö 29/5 av Agneta Nordin i Dagens Arena:

http://www.dagensarena.se/innehall/intervju/mina-svar-snedvrids-hardra s-och-feltolkas/

Nils

Posted: 29 maj 2012 - 22:53 - Svar

Politiet bruger paragraf 266 religiøst.

Det burde fremgå af racismeparagraffen, at den kun omfatter tilhængere af religion af særligt ondskabsfuld, frastødende og latterlig karakter.

Erling

Posted: 29 maj 2012 - 23:02 - Svar

I formiddags fik jeg besøg af en kvindelig betjent, der meddelte mig, at jeg er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 266b.

Tillykke! Bedre end et ridderkors.

EH

Posted: 29 maj 2012 - 23:18 - Svar

Nogen har anmeldt Torben til politiet og med de usympatisk sleske og politisk korrekte personer som placeres i toppen af dansk politi idag har “vagthavende” ingen anden mulighed haft end at lette en vis legemsdel fra stolen og komme afsted med stævningen. Og Torben har ret. Denne episode er forrygende afslørende. Ingen har følt det stødende eller rasicstisk når de “forurettede” (er I også ved at brække jer?) viser at være etniske danskere, eskimoer eller mongoler (mon de har tænkt på en trisomi?). Et skrigende hykleri. Det kan næsten kun være et radikalt udskud, som har følt sig kaldet til denne heroiske “samfundsgavnlige” indsats. Men ved nærmere eftertanke.Polititoppen og dansk presse er jo netop storleverandører af disse typer.

T. Snorrason

Posted: 29 maj 2012 - 23:25 - Svar

Det er uhyggeligt, at vi har et politi, som agerer politisk.
Hvorfor ser vi ingen sager mod imamer og muslimer, når de advokerer eller blot skråler deres rascistiske ytringer mod jøder og andre trosretninger?
Hvorfor kommer der ikke sager mod koranskolernes undervisningsmateriale, som indeholder samme rascistiske ytringer endog med trusler om drab og mord?
Nå, men der er vel ikke andet end at sige tillykke med sigtelsen, som blot er endnu en fra et råddent retssystem.

  Frank P

  Posted: 31 maj 2012 - 00:21 - Svar

  Minder om de utallige tilfælde hvor muslimer i UK frit kan true bøsser, kvinder, politikere, EDL’ere og andre uden at det juridiske apparat rører en finger. Men så snart Tommy R eller andre i EDL citerer fra koranen, så sættes hele apparatet ind på at få presset en maksimal straf igennem.

  Vi lever i en verden hvor etnisk hvide nu er andenrangsborgere. Alt brunt og multikultur ophøjes til det bedste der findes og ve den stakkel der siger halalhippierne imod.

Prudentius

Posted: 29 maj 2012 - 23:46 - Svar

Det er ikke politiet der bruger noget som helst politisk, men derimod den multikulturelle stat der bruger politiet politisk.

Kan vi begynde at håbe på at de liberale er ved blive trætte af det monster de selv har været med til at skabe?

Kunne det tænkes at de er ved at gennemskue at multikulturen er ufortyndet syre for de samfund der har været dumme nok til at godtage den som statsreligion?

Kunne man håbe på lidt mere realisme og fornuft, og lidt mindre rettighedsfloskel-flomme og verdensborger-onani fra deres side?

Perhaps, perhaps, perhaps…

  Morten - - -

  Posted: 30 maj 2012 - 15:41 - Svar

  Tja … måske er vi bedst tjent med et lavt mål af realisme og klarsyn blandt elitens herrer og damer. For jeg er desværre svært bange for, at jo mere åbenbart det bliver, at der er “nøj gålt” – desto skingrere og mere højrøstet bliver de fine i kanten, og jo højere bliver musikken bedt om at spille. Det kunne godt gå hen og blive en skrækkelig dag, den dag fornægtelse ikke længere er en rimelig mulighed.

  For så er der kun urimeligheden tilbage.

  – – –

Morten Dreyer

Posted: 30 maj 2012 - 06:32 - Svar

Det kunne være interessant, hvis en aktiv person anmeldte socialdemokraternes skatteordfører for diskriminering.

http://mortendreyer.blogspot.com/2012/05/jeg-sttter-socialdemokraten.h tml

Indlægget var tirsdag i Ekstra Bladet

Jernhesten

Posted: 30 maj 2012 - 10:07 - Svar

Omkring skolerne i Malmø:

Det er på ingen måde nogen overraskende nyhed. Så sent som i går, kom det frem at antallet af lærere der herhjemme bliver førtidspensioneret pga psykiske lidelser er steget markant de senere år – gæt hvorfor!!!

Jo, jo så kan man jo bare lave en førtidspensionsreform, og – WUPTI – så kan tallet begynde at falde igen! Det kan endnu lade sig gøre at skjule virkeligheden, men konsekvenserne af virkeligheden lader sig aldrig skjule.

Advarslerne har da også lydt i årevis – nej faktisk årtier. Fx har jeg i dag bragt en gammel kronik fra 1993 hvor Finn Oelsner omtaler de mange problemer som følger med de fremmedsprogede børn i skolerne.

http://hodja.wordpress.com/2012/05/30/finn-oelsner-80-ars-dag/#respond

  Morten - - -

  Posted: 30 maj 2012 - 15:23 - Svar

  Nu er det heldigvis ikke helt sådan, at Malmøs problemer blot negligeres. Der bliver faktisk investeret store summer i integration og forligelse af de etniske grupper i byen. Det hele er ikke sort/hvidt, eller for den sags skyld: gråt i gråt. Som det eksemplificeres af denne charmeoffensiv, der skal ændre synet på Malmø-polisen: http://politiken.dk/poltv/nyheder/kultur/article1032020.ece

  Den vil med garanti tage de kriminalitetstruede, der betragter politiet som undertrykkelsens forlængede arm, med storm. Dét kan da selv den mest forhærdede unge ikke stå for! Der er ikke noget mere afspændende og forenende mellem mennesker, end et smil.

  – – –

  P. S. Det efterlader også et sympatisk indtryk af polisen, at man er så velvillig over for et initiativ som dette. Godt, at politiet trods alt kan se, at dette her er til deres fordel

Crass Børsting

Posted: 30 maj 2012 - 14:01 - Svar

Rosengård-artiklen i Skånskan.se er interessant. Lærernes situation bliver beskrevet ganske nøgternt (af anonyme kilder), men hovedårsagen til de kaotiske tilstande står der ikke et ord om. Det er i sandhed elefanten i (klasse)værelset, der ignoreres. Igen, igen, igen.

  steen

  Posted: 30 maj 2012 - 14:16 - Svar

  Ja, det kaldes svensk journalistik, dvs. artikler man er lige så uvidende om emnet når man har læst dem. Vi har den også i Danmark, Ritzau er storleverandør – her et frisk eksempel fra igår: “slagsbrødrene kom i totterne på hinanden da de var sure” – aha……………..

  20 unge i masseslagsmål i Hillerød
  En gruppe unge i Hillerød havnede mandag i totterne på hinanden. Fem unge blev anholdt
  06:21, 29. maj 2012 | Ritzau /112
  En gruppe på omkring 20 unge mænd i Hillerød så sig mandag aften så sure på hinanden, at de endte i masseslagsmål. Der blev brugt næver og slagvåben samt kastet med sten.
  Nordsjællands Politi havde efterfølgende fat i fem personer, der blev anholdt.
  – Vi sætter dem i forbindelse med det, der er foregået, men de er blevet løsladt igen, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Anders Schütt.
  De fem personer er foreløbigt sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.
  De unge slagsbrødre røg i totterne på hinanden på Centervænget i Hillerød. Politiet har endnu ikke noget overblik over, hvad der satte gang i slagsmålet.Ingen af de unge kom noget til, siger vagtchefen.

   Frank P

   Posted: 31 maj 2012 - 00:25 - Svar

   Ritzau er en skamplet på Danmarks ære. Intet journalistisk organ har påført Danmark så megen skade som Ritzau med de bevidst manipulerende og fordrejende “nyheder”.

   Morten - - -

   Posted: 31 maj 2012 - 11:03 - Svar

   Man går mindre vidende fra læsningen af forloren information, fordi den er et legeme, der fortrænger. Tusinder af bedstemødre gik dybt rystede i graven med en opfattelse af, at “dansk ungdom” var blevet voldsomt brutalliseret, inden det lykkedes nogen at trænge igennem med en præcisering af, hvad det var, der faktisk skete.

   Men det er ikke politikerne, og ikke journalisterne, der har hovedansvaret. Det er os vælgere og læsere. Man kan ikke blive manipuleret – kun lade sig manipulere, skal en af oldtidens vismænd engang have sagt.

   – – –

Leave a Comment