29
maj
Seneste opdatering: 19/9-17 kl. 2356
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I formiddags fik jeg besøg af en kvindelig betjent, der meddelte mig, at jeg er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 266b.

(Foto: Torben Mark Petersen, Theodore Dalrymple og Lars Hedegaard, Odd Fellow Palæet 19 maj 2012.)

I forbindelse med den tilsvarende anklage mod MF Jesper Langballe for omkring to år siden skrev jeg et blogindlæg på 180Grader om, hvordan racismeparagraffen anvendes politisk til at kriminalisere ytringer om nogen befolkningsgrupper, mens ordret samme ytringer om andre grupper omfattet af § 266b ikke retsforfølges i strid med princippet om lighed for loven. Efter domsfældelsen af Jesper Langballe skrev jeg endnu et blogindlæg på 180Grader, hvor jeg krævede lighed for loven og efterlyste en anklage for racisme, når jeg nu havde udtalt mig ordret, som Jesper Langballe gjorde.

Det er jeg så blevet, og sigtelsen mod mig bekræfter til fulde min pointe om, at politi og anklagemyndighed anvender § 266b politisk og går efter at kriminalisere visse ytringer og ikke andre. Teksten, der førte til sigtelsen [..]

Jeg fik ret i, at jeg ikke ville blive sigtet for at udtale mig som ovenstående. Det er nemlig ikke kriminelt i Danmark at udtale sig, som Jesper Langballe gjorde, om etniske danskere. Det er kun kriminelt, når ordret samme udtalelser omhandler andre etniske eller religiøse minoriteter, især hvis der er tale om muslimer.
For at skære min pointe ud i pap, reformulerede jeg ovenstående til at omtale negre, eskimoer, asiater, sydamerikanere af indiansk afstamning, australnegre, mongoler, katolikker, ateister, buddhister, hinduer, jøder og muslimer.
Så vidt jeg kunne se af sigtelsen, som jeg ikke kunne få en kopi af, er jeg kun sigtet for at udtale mig krænkende om de omtalte religiøse grupper, men ikke for de ordret tilsvarende udtalelser om etniske danskere, eskimoer og mongoler.
Sig mig, hvad har eskimoerne gjort for ikke at nyde samme beskyttelse som muslimer? Sigtelsen er i virkeligheden ret fantastisk, fordi den netop bekræfter, at jeg havde ret i, at politi og anklagemyndighed bruger racismeparagraffen politisk til at retsforfølge ordret samme udtalelser om nogen grupper men ikke andre, når de vælger kun at sigte mig for en delmængde af mine udtalelser.
Racismeparagraffen bør afskaffes.Ikke kun fordi den er et overgreb på ytringsfriheden, der ikke hører hjemme i et liberalt demokrati, men også fordi dens anvendelse strider mod grundlæggende retssikkerhedsmæssige principper om lighed for loven. Politiet bekræfter, at de bruger § 266b politisk

Norges politiserende retssag

Retten har vedtatt at forklaringene til de sakkyndige som forsvaret har innkalt, folk som Øivind Strømmen, Lars Gule og Matthias Gardell, kan kringkastes, men ikke forklaringene til Bruce Bawer og Ole Jørgen Anfindsen. Det betyr at sakkyndige med uklare roller som fagkyndige og aktivister får formidle sine personlige vurderinger av politiske motstandere direkte til offentligheten. Mens de personene som de kritiserer, eksemplifisert ved Bawer og Anfindsen, ikke får en slik mulighet. De er avhengig av journalister som for en stor grad er like kritiske eller endog fiendtlige til deres budskap.

Begrunnelsen er at retten frykter at Anders Behring Breivik vil benytte anledningen til å komme med støtende bemerkninger under forklaringene til Bawer og Anfindsen. Retten har etter dette kommet til at følgende privatengasjerte sakkyndige kan tillates kringkastet:

Øyvind Strømmen (31. mai), Terje Emberland (31. mai), Tore Bjørgo (31. mai), , Frank Aarebrot
(1. juni), Brynjar Lia (1. juni), Lars Gule (1. juni), Hanne Nabintu Herland (1. juni), Mattias
Gardell (4. juni), Einar Øvereng (5. juni), Ulrik Fredrik Malt (8. juni), Svenn Torgersen (8. juni),
Pål Grøndahl (11. juni), Einar Kringlen (11. juni), Tarjei Rygnestad (18. juni), Karl Heinrik
Melle (18. juni).

Mens derimot vitner fra det politiske miljøet ikke tillates kringkastes. Retten mener derfor det vil være betenkelig å tillate kringkasting av gjenstående vitneforklaringer all den stund tiltaltes eventuelle uttalelser ikke tillates kringkastet. De gjenstående vitnene, for en stor del politivitner, helsepersonell, politikere og privatpersoner, skal forklare seg om etterforskningen, behandling og observasjon av tiltalte, politikk og direkte, eller indirekte forbindelser med ham gjennom blant annet det høyreekstremistiske miljøet. Slike vitneforklaringer vil typisk kunne foranledige uttalelser fra tiltalte. Gjenstående vitneforklaringer tillates på denne bakgrunn ikke kringkastet. Vitneplikt og belysning, underlig avgjørelse

Rosengård: Skoler i fuldstændigt anarki

Mängder med lärare på Rosengårds skolor letar desperat andra jobb. De vill lämna en kaosartad arbetsmiljö och de beskriver skolor i anarki med ständiga brandlarm och upploppsliknande stämning. Samtidigt som detta sker får deras högsta chef pris som årets bästa offentliga chef. De undrar hur det kan gå ihop?

Skånskan har träffat tre lärare som jobbar på en av skolorna i Rosengård. De vågar inte att ha sina namn i tidningen därför att de vet sedan tidigare att arbetsgivaren inte gillar illojala medarbetare. Men de kan ändå inte bara se på när deras arbetsplats har förvandlats till ett fullständigt kaos. Lärare i Rosengård vill lämna skolkaos


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?