19
jun
Seneste opdatering: 19/6-12 kl. 2008
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

 

Der findes 25.000 forskellige indspilninger af Summertime fra Billie Holliday til Norah Jones, fra Keith Jarret til Jim Morrison, fra Sam Cooke til Miles Davis. men mange er i et up-tempo, der ignorerer at det er en doven blues og “folk-opera” vuggevise. De udelukker sig selv ligesom Janis Joplins skrighals-version, der ikke er meget easy-living over. Det gør Louis og Ella ikke. Dette kun for at minde om, at det bliver let-blogning her i sommertiden. Jeg skal på nogle rejser, business og pleasure, jeg har laptoppen med, men der kan godt gå dage imellem at jeg runder bloggen og mailen. Tilsendt materiale kommer på som vanligt og kommentarer bliver godkendt, dog med mulig forsinkelse. Snaphanen går ned i gear den næste måneds tid.

Svensk politi introducerer militær, psykologisk krigsførsel

Selv hvis man springer de daglige mord, voldtægter, håndgranater, bomber osv over, er det pick and choose med groteske historier fra Sverige. Man skulle nødig kalde det en krig, det ville være en ren ‘Mogen Rukov’, og han burde jo vide, at ord er livsfarlige:

Ordningsmakten lånar metoder från försvarets ­propagandakrigföring.Förra veckan berättade Fokus historien om tionde psyopsförbandet – det svenska försvarets okända enhet för psykologisk krigföring. Förbandet är under uppbyggnad men har redan bedrivit propagandakrig på Natos uppdrag mot talibanerna i Afghanistan och Muammar Khadaffi i Libyen. Deras metoder är kontroversiella och helt oreglerade i svensk lag. Med hjälp av vilseledning och manipulering av information kan de i teorin påverka vem som helst, var som helst.

Metoden gick ut på att plantera rykten. Om man fick nyckelpersoner i området – föräldrar, fritidsledare, imamer – att tro att polisen snart skulle göra gripanden så skulle budskapet snart sprida sig till de ansvariga för bränderna. Samtidigt lät man en polishelikopter cirkulera över bostadsområdet med jämna mellanrum så att de misstänka ungdomarna skulle känna att de hela tiden var övervakade och därmed avstå från att begå brott.Polisens nya psykvapen, Polisens nya metod kan ha stoppat bränderna

Mogens Rukov : “Vi får borgerkrig, hvis det fortsætter sådan.”

Markus Aggersbjerg interviewer filmmanden og filologen Mogens Rukov i bogen Rukov et portræt .Peoples Press 2010. Rukov er jøde og dansk films grand old man, ikke mindst Lars von Triers nestor. Der er ikke rigtig nogen lyserøde filmfolk, der tør gå i kødet på ham af den enkle grund, at få af kunstnerne er så oplyste og belæste som han. Og så skriver og taler han med absolut gehør og er en insisterende storryger. Her er nogle uddrag

Kan man ikke være muslim og samtidig have respekt for indholdet i de demokratiske , kristne grundprincipper ?

– “Det kan man godt, men man kan ikke tænke sig en muslimsk population, der respekterer demokratiske, kristne principper.” s.184

Mange vi sikkert hævde at du er i lommen på overdramatiserede mediehistorier og almindelige fordomme ?

-“Det er muligt, men ethvert samfund hænger sammen gennem domme og fordomme. Det er begge opfattelser man indretter sit liv efter. Palæstinenserne medbringer en kultur, der i høj grad består af vold og illegalitet, og som ikke kun skyldes Israels indgreb i det palæstinensiske samfund, men er en konstitueret del af det palæstinensiske samfund. Kigger man på andre samfund med muslimsk flertal, vil man opdage, at de er ligeså meget præget af vold som det palæstinensiske”. s.182

Taler vi om reel borgerkrig med kampe i gaderne ?

“Vi taler om at vi bliver tvunget til at tage drastiske våben i brug for at vinde kampen. Måske er vi nødt til at smide i tusindvis af muslimer ud af landet, simpelthen for at overleve. Den brede offentlighed er ikke klar over omfanget af problemerne med indvandrere. Sagen er at store dele af indvandrergruppen oplever sig stigmatiseret uden reelt at være det. I virkeligheden behandles de blot ligesom alle andre mennesker uden uddannelse og med en småkriminel løbebane. Derfor er de udenfor. Og det bekymrende er, at de er med i en ideologi, der har vold som et grundprincip “ s.183

“…. I stedet for at bruge krudtet på at angribe de fundamentalistiske dele af islam burde man rette kritikken mod det centrale islam. Derfor er Villy Søvndals angreb på islam fejlagtigt, for det skjuler den kendsgerning, at det anti-demokratiske element ikke er et perifert element i islam. Det er et centralt element. Det er selv kernen. Derfor fatter jeg heller ikke, at så mange tilsyneladende begavede mennesker forsvarer muslimers ret til at blive stødt over den kritik, der rammer deres religion. Forfattere, journalister, filminstruktører burde være dem, der står forrest på barrikaderne, når ytringsfriheden skal forsvares. Det er deres eget levebrød, det drejer sig om. I stedet kryber de langs fodlisterne og gemmer sig bag fraser om multikulturel sameksistens. De skriver i deres aviser at ytringsfrihed skal bruges med ynde, og at man ikke unødigt skal støde an.” s.189

Handler det ikke om at muslimer ligesom mange andre ønsker at leve deres hverdag i fred og ro og ikke orker at blande sig i den offentlige debat ?

-“ Det er muligt, men så vil jeg sige: “I er nødt til at blande jer! Tag ansvar ! Det er prisen for at bo her .” Men problemet er at vi har indvandrere, der kommer hertil med en middelalderlig klan-tænkning, et forældet kvindesyn og en religion, som understøtter den tænkning. Udfordringen er at få overtalt disse nye medborgere til at lægge den kultur bag sig (… )den barske virkelighed er, at man kan blive nødt til at ændre sig , hvis man vil bo i et andet land. Det er jo ikke os, der har bedt folk om at komme herop “. s.179-80


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten - - -

Posted: 19 juni 2012 - 15:32 - Svar

Nu er det jo ikke nyt, at Mogens Rukov af uransagelige grunde har haft frisprog over for de toneangivende på Venstrefløjen – og blandt “de kreative”. Men det skal nok passe, at man har valgt at trække på smilebåndet ad ham, og betragtet hans synspunkter som lidt “ekscentriske”. Det er bare Mogens! Han har sine idéer 🙂

Vi skal passe godt på Mogens Rukov og huske denne frimodige mand i hans alderdom. For lige nu laver han det, der må betegnes som “en omvendt Bonnichsen”. “Bonnichsen-syndromet” er jo det fænomen, at en mand i sit otium fedter for de toneangivende, hvorved han som afdanket, fortsat kan give den som middagsherre, premieregæst, og modtage fine priser. – Samt i det hele taget kan nyde frugterne som een, der er medlem af Det Gode Selskab.

Vi ved allesammen, hvem der har priser at uddele, og hvem der kan byde på stor frokost på Rådvad Kro og eksklusive middage i privaten. Og vi ved især, at det ikke er os! Og at det er lidt synd for “vores” gamle, at så mange af dem blot kommer til at friste en alderdom i ensomhed, uden at vide om ham den unge militærnægter har spyttet i deres havregrød.

PET kigger med, for at se, om der skulle være tilløb til “organisation” blandt folk i “den islamkritiske højrefløj”. Men vi kan knapt nok organisere en bedre middag eller en pris, som nogen gider at eje. Tænk, at de vil have ulejlighed med at beskæftige sig med os.

– – –

  Morten - - -

  Posted: 19 juni 2012 - 19:53 - Svar

  P. S. Mogens Rukov har nu notorisk forsøgt at kvitte smøgerne. Om det er lykkedes, vides ikke

Rajmus

Posted: 19 juni 2012 - 17:10 - Svar

Problemet er at hver gang. Højreorienterede forsøger at samles.
Sender de røde et kæmpe tæskehold, afsted til moddemonstration. Det burde være forbudt, at afholde moddemonstrationer i en radius af 25 kilometer fra en lovlig anmeldt demonstration. Så ville almindelige fredelige danskere møde op og høre talerne. Uden at skulle frygte “flyvende brosten”. Pinligt at kalde det demokrati, når man ikke kan demonstrere fredeligt. Og det er ikke en menneskeret, at kaste brosten efter dem man er uenig med.

GottesWerk

Posted: 19 juni 2012 - 18:12 - Svar

Virkeligheden i Sverigstan: http://www.expressen.se/gt/de-sparkade-sonder-honom-nar-han-lag/

Udviklingshæmmet og forsvarsløs mand døden nær efter voldeligt overfald begået af you-know-who. Han blev først fundet 2 døgn senere.

“Den utvecklingsstörde 63-åringen blev brutalt nedslagen och rånad av killgänget bakom Kållereds köpstad.
De band honom till händer och fötter och satte tejp för hans mun – sedan lämnade de honom i ett buskage.
Två dygn senare hittades han av en hundägare svårt medtagen, nedkyld och med låg kroppstemperatur.
– Det här är så jävla fegt, säger en nära anhörig.”

Kodeord: Gäng.

Senere spørger journalisten: “Har ni något signalement på förövarna?” Hvortil ansvarshavende svarer: “Nej, jag kan bara säga att det rör sig om tre killar. Vi lämnar ogärna ut signalement för då låser man sig vid det och det är ju inte säkert att signalementet stämmer, säger förundersökningsledaren Ann-Christin Skoglund, som dock medger att 63-åringen lämnat några uppgifter om förövarna till polisen, som de nu ska arbeta vidare med.”

Altså, nej hun vil kun sige det drejer sig om tre “fyre”. Men der er åbenbart et signalement, men det vil politiet fandeme nødigt ud med (big hint).

Her er den officielle politirapport: http://www.polisen.se/Vastra_Gotaland/Aktuellt/Handelser/Vastra-Gotala nd/2012-06-15-0922-Ran-Molndal/

Man fornemmer ikke ligefrem, at det var noget særligt alvorligt, vel. Bemærk dog datoen! Igen prøver medier og politi i samspil at styre/spinne en ufattelig tragedie. Bemærk episoden har fundet sted d. 13/6 (2 døgn før), men hvornår breaker den? Igår d. 18/6. Sådan fungerer Sverige. Damage control-tænkning af værste skuffe! Hvorfor skrev medierne ikke om det på dagen d. 15., 16. eller 17.?

Udlændingene kaster sig vildt og blodigt over de svageste svenskere, og det er ikke først gang: “för tre månader sedan misshandlades 61-årige Carl-Eric Cedvander brutalt av ungdomar i Kortedala.” Cedvander blev sendt i 2 måneders koma og har i dag “allvarliga hjärnskador och kommer aldrig att vara kapabel att ta hand om sig själv i framtiden.” Sådan! Hvad med voldsmændene?

“Sju pojkar, hemma­hörande i Hjällbo, hämtas till förhör misstänkta för den grova misshandeln. Pojkarna placeras ut på slutna ungdomsvårdsanstalter runtom i Sverige.

1 april. Fyra av pojkarna häktas av Göteborgs tingsrätt. Tolv dagar senare släpps två och förs till ett ungdomshem.”

Altså så godt som ingenting….prøv at google “Hjällbo” og klik billeder, så får man en idé. Andetsteds afsløres 2 af gerningsmændene hedder: Sidad Omar och Sardar Omar.

http://www.realisten.se/2012/03/29/sju-gripna-for-mordforsok-pa-carl-e ric-cedvander/

  steen

  Posted: 19 juni 2012 - 20:09 - Svar

  ja, det er jo den slags modbydelige historier, jeg holder ferie fra. Så den desværre godt forleden

GottesWerk

Posted: 19 juni 2012 - 18:21 - Svar

https://www.facebook.com/events/378346085551886/

Facebook-gruppe for ofret, hvor debatten også bølger frem og tilbage En del venstreloonies blander sig og benægter pure at der skulle være noget indvandrer-problem i Sverige.

  GottesWerk

  Posted: 19 juni 2012 - 21:40 - Svar

  Kan heller ikke bære at læse al den elendighed… nå men man observerer et særligt svensk debatfænomen, der altid dukker op, vi havde det også i debatten herhjemme for 10-15 år siden, er dekonstruktivisme af værste skuffe. At bryde alt ned indtil der ikke er noget længere, så det fremstår latterligt: “Hvad er svensk egentlig? Hvornår er man svensk?” og absurditeter som “Min mobiltelefon blev produceret i bla bla, jeg spiser mad fra bla bla…” Den er så indgroet, den er allevegne, og den kommer altid i svenske debatter. Sådan noget forekommer ikke rigtigt længere i DK, gud ske tak og lov for det.

  Af andre debatfænomener, så ser man også en god portion selvhad, man holder virkelig af at slå på sig selv “Vi har kun vores åndssvage surströmning, og den er vist nok finsk” og sin historie, hvor man gerne vil gøre et stort nummer ud af pointere at Sverige aldrig rigtigt har eksisteret.

  Og med mindre noget ikke ligger 100 % fast, så kan man slet ikke diskutere det “Hvor ved du fra det var indvandrere, det står der jo ikke noget om?” eller “Jamen, du henviser jo til en undersøgelse lavet i Danmark, vi er i Sverige…” En masse moralsk ækvivalens (river mig i håret) “Svenske gutter kan være lige så modbydelige, tag bare *remser 3 svenskere op fra de sidste 10 år”… det er virkelig virkelig slemt, som at rejse tilbage i tiden.

nobody

Posted: 19 juni 2012 - 21:26 - Svar

Lägg upp den här också. Mungo Jerry – In The Summertime: http://www.youtube.com/watch?v=wvUQcnfwUUM

För på våra breddgrader kan vi inte vara kräsna, de ju sommar nu!

GottesWerk

Posted: 19 juni 2012 - 21:51 - Svar

Erling

Posted: 19 juni 2012 - 22:32 - Svar

Tak for sangen. Jeg har nu hørt DR Jazz siden jeg fik en DAB-radio for fem år siden. Jeg har ikke hørt pågældende mesterværk een eneste gang. Til gengæld har DR fundet det for godt at forurene kanalen med studieværter. Måske kostede det for lidt bare at spille musik.

Hvilket – undskyld jeg ranter – bringer mig til DR klassisk, hvor man nu kan glæde sig over quizprogrammer, sprogprogrammer, Beatles-‘klassikere’, folkemusik fra alverdens lande, spillemandsmusik, Lotte Heise og Hella Joof, oboister fra Sønder Snede big band, der brokker sig over folkeskolens musikundervisning og selvfede studieværter der snakker i een uendelighed før de nedlader sig til at spille en enkelt sats når de nu alligevel skal på lokum. En hel koncert, kunne een af disse rare mennesker meddele for et par uger siden, er der ‘jo’ ikke plads til på kanalen. Og få mig til at begynde på Den Ny Verden. Jeg kan godt lide Dvorak, men helt ærligt: hvorfor SKAL vi høre den andensatsen hver eneste skide dag?

Begge kanaler er nu begyndt at føre DR’s nyhedsoversigt en gang i timen plus en uendelighed af reklamer for TV-programmer. Alt i alt vil jeg gætte på at der på DR Klassisk er ca 50% musik på sendefladen. Det er lidt bedre på DR Jazz; de havde i starten af deres nye sendeformat en række faste programmer med halv-kændisser der snakkede om deres jazzoplevelser, men det er der mere eller mindre taget af programmet nu. Åbenbart er jazzelskere mere vokale end klassisklyttere. De spiller naturligvis stadig ca. 50% dansk musik så deres bonkammerater kan få lidt del af licenskronerne, hvilket nok er en del af forklaringen på den komplette mangel på ovenstående nummer. I det hele taget er det ikke meget de spiller af hverken Ella eller Louis, det er nok ikke hipsteragtigt nok for dem.

Miseren er et hovedrystende bevis for at de ikke ANER hvad musikradio bruges til. Man stiller ikke ind på en jazzkanal fordi man godt vil vide, hvad Miles Davis’ yndlingsfarve var, det er derfor man har internet. Et par måneder efter DAB blev introduceret, sagde een af bagmændene noget klogt. De havde spekuleret over, hvad de skulle bruge den metadata til, som sendes sammen med signalet. Der var mulighed for at lave små grafiske finurligheder i display’et, og det ene og andet fantasifulde forslag var på bordet indtil een gjorde opmærksom på, at man ikke konkurrerede med TV: uanset hvor kreativ man var, fik man nok ikke folk til at sidde og glo på deres radiodisplay. Radio var noget man hørte, mens man lavede noget andet.

Denne mand er sandsynligvis fyret nu. Når man sidder og læser eller tegner, er musik i baggrunden jo herligt, men så kommer der så pludselig en glad, hjernedød studievært og bryder ind i ens meditationer, en flue der sætter sig på ens næste når man ligger i hængekøjen og nyder studieværten og lyden af naboen børn der leger. Særligt når man læser er det irriterende, for mens musik og tekst godt kan køre simutant på to forskellige kanaler inde i bowlerhatten, bringer to tekstspor uorden i sagerne og kræver den læste tekst koncentration, er der ikke andet for end irriteret at skifte kanal. Men hov, på den anden kanal er der også en knævrende spasser og jeg har ellers ikke for vane at råbe af inventaret, men når man for tredje gang på en time flipper kanalvælgeren over og kun finder pladder og når det ene knæverhoved er en jingle der glad bekendtgør at DR Klassisk er en kanal hvor der KUN er musik, er der ikke andet at gøre end at skrige “hold nu for satan kæft, røvhuller” eller slukke eller begge dele.

Tak for deres opmærksomhed, hav en fortsat god aften.

  PBr.

  Posted: 19 juni 2012 - 23:33 - Svar

   Erling

   Posted: 20 juni 2012 - 12:55 - Svar

   Selvfølgelig, men så skal jeg fyre op under computeren og lyden fra ventilatoren ville gøre enhver kamphelikopter misundelig.

   P.t. er det i øvrigt giro 413-tid på DR Klassisk. Vi er blevet præsenteret for et udsniit af Paradise-Amalie’s neologismer og har hørt “Før vi fik bil.”

  steen

  Posted: 19 juni 2012 - 23:34 - Svar

  Selvtak, Erling. Jeg troede Lotte Heise irriterede mig, men det var inden jeg havde hørt Hella Joof. Jeg har oprigtigt ondt af hendes makker på programmet. Vi andre kan bare dreje væk på DABBEN

   Erling

   Posted: 20 juni 2012 - 03:29 - Svar

   God ferie. Kom snart tilbage.

Erling

Posted: 19 juni 2012 - 22:35 - Svar

…når man ligger i hængekøjen og nyder studieværten…

Næh, det gør man i hvert fald ikke. Føj for en typo!

Erling

Posted: 19 juni 2012 - 22:46 - Svar

Der må menes ‘fuglesangen’…

Georg Hansen

Posted: 20 juni 2012 - 09:59 - Svar

Helle Joof flyttede en gang ind i en lejlighed på Værnedamsvej i hjertet af København. Ikke så snart var hun flyttet ind, før hun begyndtre at brokke sig over støj og trafik og udfoldede ret store bestræbelser på at få den lukket. Beså hun lejligheden kl 3 om natten hvor der slet ikke var nogen trafik? Hvis hun ville have fred og ro, hvorfor købte hun så ikke en bolig hvor der var det?

Hun blev rubriceret under umuliusser den dag. Hun har ikke gjort noget siden, der får mig til at overveje om hun skal rubriceres anderledes. Der er en hel del mennesker i den kasse, Fr. Allerslv fra Københavns Kommune er seneste tilføjelse.

Leave a Comment