1
jul
Seneste opdatering: 2/7-12 kl. 2215
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Fotografen var med som vedhæng, men derfor opstod der alligevel muligheder, hvor pegefingeren kunne aktivere kameraets udløser. Alle fotos © Snaphanen.dk, 30.06.2012. Kan anvendes efter aftale. (Klik fotos f. helskærm.)

Man ser, de nederste to er Vilks som Lucien Freud og Anders Zorn. På foto 7 hedder det “find hunden.” Vi kunne ikke finde den, men den var der. Vilks kan deltage i udstillinger i Sverige, hvor de på forhånd betinger sig, at der ikke er nogen Rondellhunde på billederne. Billede 8 er en grafisk gengivelse fra videoen, man kunne kalde ‘uddrivelsen fra Karlstad Universitet ved hjælp af hønseæg, Allahu Akhbar og rigeligt med skrig og hyl.’

Jeg benyttede lejligheden til at supplere min udmærkede kunstsamling med Vilks’ danske tegning. Den ligner lidt den jeg med noget tungt hjerte bortauktionerede for nogle måneder siden, men den er ikke den helt samme. Her har profeten f.eks. stoppet en dåse halvliters Elephant-øl i lommen. Det må man ikke udføre fra Carlsberg. Bryggerier er toldfrit område.

Grundtanken er den samme: Den noget gelasne H.C.Andersen hilser på Profeten med stort ‘P’ – (jeg staver ham jo altid med lille ‘p’, fordi der er så uendelig mange profeter) efter et studiebesøg på Carlberg. Det er der mange svenskere, der har prøvet, og man ser på Profetens øjne, at han har det lige som en svensker, der har drukket sig gennem tappehallerne og bryggeriets museum og kantine. Hans fortinnede øjne ænser ikke Andersen, der sikkert går direkte hjem til Nyhavn 67 ad Rahbeks Allé og Vesterbrogade og græder og skriver dagbog. Den jomfruelige Andersen kunne ikke rigtig tåle alkohol, og han brød sig heller ikke om at blive ignoreret. En smule har de to til fælles.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Roland Ch Johansson

Posted: 2 juli 2012 - 09:09 - Svar

Vem/vilka/vad är Julia Caesar? Och vad har signaturen för relation med Lars Vilks? Och har den ungefär samma åsikter som Lars Vilks?

  steen

  Posted: 2 juli 2012 - 14:50 - Svar

  @ Roland:

  Julia Caesar er journalist. Samma åsikter som Vilks ? Det er svært at vide, eftersom Vilks aldrig har været nogen udtalt politisk kunstner – efter eget udsagn. Så det er uvist, hvad de er enige om. Man må bringe dem sammen for at udrede det.

  Det er jo det, der irriterer etablissementet og kollegerne: de troede, de vidste hvor de havde ham politisk, men det er ikke så lige til at få ham båset. Den politiske verden er firkantet og sort/hvid. Vilks er rund chatteret. Men han har tydeligvis (ufrivilligt) fundet, hvor kunstens grænser går i dag. Man ser bare hans nu tre livvagter fra Skånepolisen, for at blive klar over det. Man viser sit pas, når man besøger ham. Man får undersøgt indholdet af sin fototaske.

  Det der gør indtryk er, at han tager det med stoisk ro og humor. Overskud. Også poliserne. Der er en fortrolighed og et venskab, som også Westergaard har fortalt om sine egne livvagter. Rushdie var stresset og ved at krakellere, over at være dødstruet. Vilks er en Buddha sammenlignet.

  De mest alerte er dem der vogter ham. Men man kan leve et normalt liv i en kronisk undtagelsessituation. Jeg har mødt andre i samme situation – Robert Redeker, Hirsi Ali, Wafa Sultan, Gregorius Neckshot, Geert Wilders om måske 10 til, jeg har mistet tal på dem, – men ingen tackler det som Vilks. Set udefra, for jeg er jo ikke inde i hans hoved, når han lægger det på puden om aftenen.

  Han er bedre til at forklare det selv , læs endelig hans blog, den er meget velskrevet. Få billedkunstnere skriver så godt.

Peer Pedersen

Posted: 2 juli 2012 - 17:45 - Svar

Underbar bild du fick där Steen, jag fäster mig dessutom på naturens kämpe, elefanten där kastar ett vaksamt öga på (p)rofeten där jo representerar en tro vart djur inte tilläggs förmågan att inneha en “själ” och då behandlas därefter.

bowlaren

Posted: 2 juli 2012 - 17:52 - Svar

Läs det här inlägget, det får en att fundera, och det känns rätt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/07/02/man-ska-kanna-att -ens-land-star-bakom-en/

Anonym

Posted: 2 juli 2012 - 17:54 - Svar

@Steen

Er dette endnu et udtryk for den ændrede demografi i Sverige siden 2000:

“Svenskarna positivare till invandrare

Allt fler tycker att Sverige tagit emot lagom eller för lite invandrare
och de flesta placerar Sverigedemokraterna allra längst till höger i
politiken. Det visar en Sifo-undersöking som Rapport tagit del av.

2000 tyckte 54 procent att Sverige tagit emot invandrare i alltför stor
utsträckning, 2004 ansåg 55 procentdet men nu 2012 är det bara 45 procent.”

http://www.svt.se/svttext/web/pages/107.html
http://www.svt.se/svttext/web/pages/108.html

JensH

Posted: 2 juli 2012 - 18:16 - Svar

De er rablende gale hinsidan:

“Stor ökning av asylsökande

Stockholm. Under första halvåret i år ökade antalet asylsökande med 30 procent, jämfört med samma period i fjol, visar nya siffror från Migrationsverket. Hittills i år har det kommit 16 335 asylsökande till Sverige jämfört med 12 595 under samma period i fjol. 1 467 av dem är ensamkommande barn och och ungdomar, en ökning med 52 procent från förra året. En majoritet av barnen kommer från Afghanistan eller Somalia.”

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article1506349 5.ab

Men omvendt er “Svenskerne” siden år 2000 blevet meget mere “positivare till invandrare”, (mon ikke det er et udtryk for den hastige ændring af demografien i Sverige siden 2000??):

http://www.svt.se/svttext/web/pages/107.html

http://www.svt.se/svttext/web/pages/108.html

Jern Henrik

Posted: 2 juli 2012 - 21:39 - Svar

Hvor er Lars Vilks dog en intelligent og sympatisk mand…

Leave a Comment