13
aug
Seneste opdatering: 14/8-12 kl. 1109
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Glasblåsaren i Stourbridge, nära Kidderminster. Konstnären heter John McKenna. Ett exempel på hur konsten förevigar Black Country´s industriella historia.

Af Thomas Nydahl

Min nästa bok är snart färdig för tryckning.

Låt oss titta på ett engelskt landskap, med en storstad i centrum, för att bättre förstå vad som händer med England, Sverige och resten av Europa.

Min nya bok heter Black Country och har underrubriken ”Resor och läsningar i engelska West Midlands, om industrialismens födelse och utveckling, klassklyftornas brutalitet och multikulturens myter och verklighet.” Utöver det som underrubriken säger, granskas förstås också islamismen i England, liksom de politiska rörelser som bekämpar, respektive stödjer den.

Därmed tecknar boken ett porträtt av en drygt hundraårig utveckling. Men den börjar redan i den förindustriella epoken i Black Country och slutar med 2011 års folkräkning som ger en bild av hur den demografiska förändringen sett ut. Publiceringen av folkräkningens olika delar påbörjades i juli i år.

Min rundresa i landskapet under 11 majdagar ger boken lokalfärg och berättelser om intryck, möten och samtal. Mycket av det som undersöks i England finns också i Sverige.

Jag fick inspiration att skriva denna bok när jag vid de första Birmingham-besöken såg hur lik staden och det omgivande landskapet var Malmö och Skåne. Likartad historia och likartade samtidsproblem förenar de två.

Boken är en hybrid mellan socialreportage, essä och politisk debattbok.Det blir en tjock bok. Det mest omfattande arbete jag gjort av den här typen. Den blir rikt bildillustrerad av Astrid Nydahl och två andra fotografer. Vill du bli sponsor för projektet? Det kostar 600 kronor.

För det får du: Ditt namn i särskild sponsorlista tryckt i boken. Två exemplar av den färdiga boken. Vill du bli sponsor och möjliggöra tryckningen av boken måste du skriva till mig för vidare instruktioner. Om du gör det får du inom kort ett svar från mig om hur du ska gå tillväga. Skriv till thomas.nydahl@gmail.com

Ni som vill köpa boken kan redan nu teckna er för ett exemplar. Priset är inte fastställt än. Men eftersom boken kommer att produceras på samma sätt som mina två föregående räknar jag också med ett pris som ligger i samma nivå som de gjorde. Skicka ett mail, uppge namn och adress, så återkommer jag så fort boken är i produktion. Min mailadress:thomas.nydahl@gmail.com

“Nationalisterne gav os mundkurv på”

Det er godt, at SVT stryger Suzanne Brøggers ‘politiske analyser’med hårene hver gang. Kunstneriske orakler med særlige politiske indsigter har det trist og hårdt i deres hjemlande bortset fra sådanne som Jan Guillou, Jan Myrdal, Mikael Wiehe og co. Kulturnyheterne mandag Längd: 2 min 38 sek


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 13 august 2012 - 22:26 - Svar

Jeg kan se Suzanne Brøgger har lagt hatten på hylden og iført sig en hjemmelavet turban.

Det var da en passende hovedbeklædning til en post-moderne feminist!

Ingen alarm over det globalt kvindeslagtende islam eller de svenske naboers masseindvandrings introducerede voldtægtsepidemi, men fortsat heroisk nærkamp med “højrepopulismen” og andre vindmøller.

Endnu en brav verdensborger der dagligt fægter for det godes sag. Hvor var vi uden dem?

  steen

  Posted: 13 august 2012 - 22:27 - Svar

  🙂 🙂

  Morten - - -

  Posted: 14 august 2012 - 14:59 - Svar

  Suzanne Brøggers hovedbeklædning og specielle måde at tale på har alle dage været inspireret af Karen Blixens, hende, som den gode Suzanne så gerne vil være en nutidig udgave af.

  “(…) i et land, hvor racismen er blevet legitimeret stadigt mere” er dog speakerens bemærkning om Danmark, trods alt ikke Brøggers. Jeg tror ikke på, at nogen af damerne inderst mener, hvad de siger. Jeg kan ikke tro det.

  – – –

Santor

Posted: 14 august 2012 - 08:11 - Svar

Med ulidelig lethed lyver den kære Brøgger om den mundkurv man har iført hende. Hvorfor fortæller hun ikke om den virkelighed vi lever i i dag? Er det fordi løgnen bliver for let at opdage når folk ret faktisk kan se at fortællingen ikke relatere sig til virkeligheden?

Det går mere og og mere op for mig at venstrefløjens metode altid har været løgn og bedrag. Brøggers levetid har uden sammenligning været den mest åbne, tolerante og mest gennemsigtige og alligevel påstår hun sig påført tavshed. Hvis blot feministerne fra 68″ ville bruge den samme standard overfor islam som de brugte mod “det mandsdominerede samfund” ville deres hverdag og fremtid, ikke mindst, være og bilve betydelig lettere.

Bjovulf

Posted: 14 august 2012 - 09:55 - Svar

Nedrakning af nationalstaten – for vores egne penge

http://denkorteavis.dk/2012/dr-giver-sendetid-til-at-fordreje-national staternes-betydning-i-europa

Så er det sagt

Europa-parlamentet har i år bevilliget 50 millioner euro til etableringen af et ”Hus for europæisk historie”.

EU-kritikere imod det dyre museumsprojekt

Ideen om et europæisk museum for en fælles europæisk historie og ”integration” blev fremsat allerede i 2007 og har fra første færd været genstand for voldsom kritik. For hvad er det for en ”fælles” historie museet skal fortælle? Kan en storfortælling om Europa undgå at blive ren historieforfalskning?

EU-modstandere, især blandt britiske konservative, har kritiseret det dyre museumsprojekt for at være et selvpromoverende og forfængeligt projekt, ilde anbragt midt i en økonomisk krisetid. Trods kritikken er projektet altså nu en realitet.

….

Banke nævnte et par eksempler på vigtige storfortællinger, som, hun mener, har frembragt den europæiske modernitet. Den ene drejer sig om den europæiske rigdom, som blev grundlagt på kolonimagt og slavehandel. [ Kun? Alle nationerne??? Intet at gøre med opfindsomhed & flid? Frihed til at tænke, få ideer og udveksle dem? ( fra et vist “tidspunkt”), adgang til bøger og til at udgive dem, nysgerrighed, udbredelse af viden og dannelse? Evnen til at tænke og muligheden for at påvirke og ændre sit eget liv og omstændigheder? Store videnskabelige (matematiske, fysiske, geologiske, … ) og teknologiske fremskridt
og stræben efter stadigt bedre metoder?
Er Cecilie Banke mon klar over, at der ikke er nogen, der har taget, holdt og solgt flere afrikanske slaver end
de “åh-så-fredelige”, “imødekommende” og evigt “tolerante” arabere (muslimer) – endda helt op i moderne tid! – og derudover 1 mio (hvide) europæere fra ca. 1500 til 1830! – og udplyndret og besat hele Nordafrika? ]
”En ikke så pæn” side af den fælles historie, som fører videre til industrialiseringen, som resulterer i udviklingen af sociale rettigheder og leder til velfærdssamfundet. [ Er DK – eller endnu mere urimeligt – Sverige (uden kolonier & slaver i / fra Afrika?) ansvarlige for Belgiens myrderier i Congo og omegn eller for
Englands eller Frankrigs udplyndringer og koloniherrevælde? ]

Den anden storfortælling har rødder i romantikkens ide om den homogene nationalstat, som fører direkte over i nationalisme, som leder til 1. og 2. Verdenskrig, etnisk udrensning og holocaust, sagde hun.
[ Dette falske mantra er åbenbart noget, man rigtigt er begyndt at dyrke i de frelstes og de selvgodes kredse
de senere år. Forleden diskuterede jeg med en svensker, der påstod NØJAGTIGT det samme! ]

  Bjovulf

  Posted: 14 august 2012 - 11:09 - Svar

  Det er ghm. det selvsamme museum – og visse kredse af historikere ( gæt selv hvilke 😀 ), der
  uden at blinke betegner første og anden verdenskrig som “de store europæiske borgerkrige” 😀
  Det fortæller vist lidt om niveauet og graden af propaganda og hjernevask. Gad vide, om de
  ansatte selv tror på deres nonsens?

  Som om det var de almindelige borgere ( i flere forskellige lande! ), der ønskede og styrede disse forfærdelige krige?!?!

  Og hjernevasken virker åbenbart fint – man føler sig jo næsten hensat til Orwell’s “1984” 😀

  http://www.studieportalen.dk/Opgaver/1-Verdenskrig-Den-store-Krig-3950 .aspx

  De skuffede frontsoldaters hævn over det samfund, der havde ødelagt deres ungdom. Europakortet blev grundigt ændret, da bl.a Tysklands grænser blev ændret i øst, vest og nord. Men trods ændringerne i Europakortet fandtes de nationale modsætninger i den aggressive, forkyndende nationalismens skikkelse stadigvæk. Nationalisme, eller overdreven begejstring [ ?!?! ] for sit eget land, var en besættelse før og efter krigen i Eruopa. Pollitikerne brugte den, digterne skrev om den, og journalisterne lovpriste den. Nationalismen inspirerede kvinder og mænd fra Athen til London til at mene, at det var ædelt at dø for sit land. [ Hvem fik mon dem til at føle det? Eliten! – altså IKKE borgerne ]
  Verdensøkonomien blev omkalfatret(ændret). Den store europæiske borgerkrig [!!!!!!!!!!] førte til, at
  tyngdepunktet blev flyttet over Atlanten. Modsat tidligere, hvor Storbritanien besad rollen som
  jordens førende industri-nation og økonomisk stormagt. Man lagde derved frøene til en ny, endnu
  mere blodig konflikt, som udbrød 21år efter den første. Tragiediens anden del.

  ….

  http://books.google.dk/books?id=yLL7jT_JhpMC&pg=PA244&lpg=PA244&dq=%22 store+europ%C3%A6iske+borgerkrig%22&source=bl&ots=gzRA2MCwyx&sig=Gq9dD knK_2rXZY7TCfhvIpmVMCY&sa=X&ei=tgkqUPSML4mWswa9z4GwDw&ved=0CBUQ6AEwAQ# v=onepage&q=%22store%20europ%C3%A6iske%20borgerkrig%22&f=false

Bjovulf

Posted: 14 august 2012 - 11:12 - Svar

Et fremragende interview med Kim Møller hos Sappho, som desværre havde undgået
min opmærksomhed:

http://www.sappho.dk/en-fri-mand.htm

Leave a Comment