1
sep
Seneste opdatering: 3/9-12 kl. 1936
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) personlige popularitet i befolkningen er faldet så dramatisk, at en S-borgmester nu forsigtigt åbner den sprængfarlige diskussion om, hvorvidt Thorning-Schmidt står i vejen for socialdemokratisk fremgang. Årsagen er en Megafonmåling, foretaget for Politiken og TV 2, der viser et opsigtvækkende vælgerskred i spørgsmålet om, hvem vælgerne foretrækker som statsminister.

Hele 21 procent af de vælgere, der stemte på Socialdemokraterne ved sidste valg, foretrækker nu Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som statsminister. Til sammenligning er det kun to procent af dem, der stemte på Venstre, der nu foretrækker Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet. Endelig foretrækker blot 33 procent af samtlige vælgere den socialdemokratiske formand i Statsministeriet mod 52 procent til hendes liberale forgænger på statsministerposten. Oplysningerne vækker stor bekymring hos Socialdemokraterne, der i månedsvis har ligget under 20 procent i meningsmålingerne. TV 2. Aftenposten Norge: Velgerne flykter fra Thorning til Løkke. Blot 18,8 procent ville stemme på Socialdemokraterne, hvis der var valg i dag.

Voksende antisemitisk salafist-scene i Tyskland

In this news report from CBN, Erick Stakelbeck reports on the growing influence of Salafists among German Muslims.Muslim imam who lectures on non-violence in Germany is arrested for beating up his wife.

Café Viking, Nørrebro

Værtshusejer Jane Pedersen fra Café Viking har fået næsten al opmærksomhed i forbindelse med afpresningssagerne på Nørrebro, hvor indvandrerbander forsøger at true lokale erhvervsdrivende til at betale beskyttelsespenge. Men problemet er langt mere omfattende. Uwe Max Jensen giver en oversigt.Jihad mod værtshuse, Artikel af Uwe Max Jensen.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 2 september 2012 - 08:12 - Svar

  Svend Andersen

  Posted: 2 september 2012 - 11:33 - Svar

  Et skridt videre fra “The Copenhagen Interpretation Of Quantum-theory” ?!

  Det 20. århundredes vigtigste videnskabelige diskussion – mellem Einstein og Bohr – drejede sig om, hvorvidt Gud kastede med terninger eller ej. Einstein mente, at det gjorde Gud bestemt ikke. Bohr’s position var, at Einstein ikke skulle blande sig i, hvad Gud gjorde eller ikke gjorde.

  De to agtværdige herrer, og med dem mange spekulative filosoffer, burde gives en ordentlig gang prygl med en solid knortekæp.

  En gammel viis Zenmester antog en gang en lærling med hang til spekulativ filosofi. Den eneste undervisning som lærlingen fik, var uventede og umotiverede slag af mesterens kæp – i tide og utide. Efter års undervisning opnåede denne lærling visdom.

   Tim Pallis

   Posted: 2 september 2012 - 14:19 - Svar

   Må jeg tage ordet for en kort bemærkning. Jeg har gennem årene – 40 års zen træning fået talløse slag af zen mesterens kæp kaldet keisaku eller kæppen der vækker – uden at blive vis deraf, men det har skærpet min opmærksomhed. Jeg kan godt anbefale Svend Andersen at få nogle bank i et japansk zen kloster. For at forstå zen er der ikke brug for spekulativ filosofi – det er ganske rigtigt. Det er der for så vidt heller ikke brug for i kvantemekanik, fordi det her drejer sig om eksperimentel partikel-fysik på videnskabelig grundlag. Men både Bohr og Einstein filosoferede alligevel lidt over, hvilken ny erkendelse den nye fysiske forskning frembød. De eksperimentelle resultater tvang jo et mageløst paradigmeskifte frem . De var ikke særlig enige skønt gode venner. Derfor historien om hvorvidt Gud kaster med terninger eller ej. Men den anekdote har ikke noget med hverken kvantemekanik, komplementaritetsteori eller usikkerhedsrelation at gøre. Både kvantemekanikken og relativitetsteorien går sin sejersgang overalt i verden og de partikelfysiske eksperimenter i CERN er en kæmpe succes. De står altsammen på skuldrene af Bohr og Einstein og de andre kloge hoveder, som kom efter og udviklede den matematiske formalisme. Håbene om den store erkendelse lever både i fysikken og i zen buddhismen, men Sokrates har stadig ret i, at vi er bedst til at vide at vi ingenting ved. Til slut kan jeg oplyse om, at Dalai Lama i en konference mellem fysikere, filosoffer og vise mænd fra østen har sagt, at hvis den moderne fysiks opdagelser kommer til at stride imod buddhismens dogmer, så må buddhisterne bøje sig for resultatet og opgive deres dogmer. Men se det er jo også vis zen.

    Maria

    Posted: 2 september 2012 - 15:00 -

    Enig, men jeg hælder mest til Bohr, og min hestesko hænger, som han syntes, at den slags skal. 🙂

    Om den hjalp mig til at få det, som jeg på ophængningstidspunktet tragtede meget efter og i mod alle odds opnåede, skal jeg lade være udsagt. Der var på det tidspunkt hårdt brug for cool cash for at beholde mit hjem, og det var det eneste, der stod mig i hovedet. Skønt jeg fra barns ben har vidst, at penge har meget lidt med lykke at gøre. Det er nok en af mine tidligste og mest nyttige erfaringer, og derfor bliver jeg heller aldrig socialist. 🙂

    Pauli og jeg har haft noget tilfælles, som det knap går an at skrive om. I øjeblikket handler det om blå døre, og det var Steen, der startede det, men vist siden besluttede at fjerne netop det billede, i hvert fald fandt jeg det ikke forleden, da jeg kiggede efter. Hvor vi ender, ved jeg ikke og frygter næste uge. Pauli’s samarbejde med Jung er velkendt, og hans uforklarlige jungianske synkroniciteter ved vi også lidt om. Men som han selv skrev, ville folk have troet, at han var gal, hvis han fortalte om dem, og deri havde han sikkert ret. Til gengæld fik han så Nobelprisen.

    http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Fysik/Fysike re_og_naturvidenskabsfolk/Wolfgang_Pauli

Leave a Comment