10
sep
Seneste opdatering: 12/9-12 kl. 1240
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Under overskriften ”NĂ€r blir jag dansk nog?” jamrer den 24-Ă„rige iranske kurder Fadel Juanmiry sig, fordi myndighederne i Danmark ikke vil overtrĂŠde loven og give ham statsborgerskab, fĂžr alle andre udlĂŠndinge kan opnĂ„ det. Besynderligt nok klynker han ikke til en dansk avis, men til den skĂ„nske Sydsvenskan, mĂ„ske fordi man dĂ©r ikke ulejliger sig med at kontrollere faktuelle fejl (for ikke at bruge et grovere udtryk). Eller mĂ„ske hĂ„ber han, at man i Sverige tilbyder ham statsborgerskab. Fint for mig. Vi har importeret rigeligt med klynkere og evigt krĂŠnkede til landet i forvejen.

I den svenske avis skriver Juanmiry:

”Reglerna sĂ€ger att man ska ha bott tio Ă„r i landet för att fĂ„ ansöka om danskt medborgarskap.” I loven om statsborgerskab stĂ„r imidlertid: ”Hvis du er statslĂžs eller har flygtningestatus i Danmark, skal du kun have opholdt dig uafbrudt i Danmark i 8 Ă„r fra fĂžrste opholdstilladelse.” (Ellers er det 9 Ă„r).

Klynkelisten er lang:

han har ”levt i en 24 Ă„r lĂ„ng identitetskris som statslös.” ”Mina sjĂ€lvklara och okrĂ€nkbara rĂ€ttigheter, som Ă€r grundlĂ€ggande principer i den danska grundlagen, Ă€r urholkade eller berövas mig för att jag har fel bakgrund.” ”Var finns demokratin och rĂ€ttvisan
?” og skriget: ”NĂ€r blir jag dansk nog?”

Jeg kender sÄvel irakiske, tyrkiske som iranske kurdere. Alle med (tidligere) statsborgerskab i de respektive lande. Juanmiry er den fÞrste statslÞse kurder, jeg har hÞrt om. Men hvis han hÊvder, at vÊre statslÞs, stÄr det vel til troende. Og sÄ er hans sorger slukt, og han kan holde op med at klynke, da statslÞse ved hjÊlp af alverdens godhedsinstitutioner har krav pÄ statsborgerskab i Vesten, hvad enten de er uvidende, uintegrerbare, ikke-dansktalende, lever af offentlig forsÞrgelse, promoverer sharia, har en kriminel lÞbebane eller i det hele taget tilhÞrer den gruppe af personer, uendeligt fÄ danskere Þnsker som medborgere.

NĂ„r smĂ„ bĂžrn klynker, kan det til tider vĂŠre svĂŠrt at hitte rede i den tĂ„revĂŠdede ordflom. SĂ„ledes ogsĂ„ her: ”jeg har fel bakgrund”. Hvad betyder det? At han kommer udefra? Det plejer folk, der sĂžger dansk statsborgerskab, jo at vĂŠre.

Juanmiry er gĂ„et ind i politik (Det Radikale Venstre), men har stadig ingen anelse om, hvad demokrati er. Han stĂ„r fuldstĂŠndigt uforstĂ„ende overfor, at loven er, som den er, fordi et flertal i Folketinget har vedtaget den. Vidste han noget om demokrati, ville han nĂŠppe fĂžle sig krĂŠnket i sine ”sjĂ€lvklara och ukrĂ€nkbare rĂ€ttigheder”. Han mener altsĂ„ at have nogle rettigheder, der gĂ„r pĂ„ tvĂŠrs af danskernes rettigheder, og derfor skal loven bĂžjes og overtrĂŠdes til (sĂŠr)fordel for ham. Tja, hvorfor ikke?

Og sĂ„ skal jeg ellers love for, at han sĂŠtter trumf pĂ„: ”OrĂ€ttvisa och orimlighet frodas inte bara i Irak och Jordanien, utan rent ut sagt Ă€ven i Danmark.” Jeg tror, Sydsvenskan har slikket sig om munden ved den bemĂŠrkning. MĂ„ jeg foreslĂ„ en tilbagerejse til et af de lande? NĂ„r landene er lige uretfĂŠrdige, kan det da synes mĂŠrkeligt, at han Ăžnsker at slĂ„ sig ned her efter kun 6 Ă„r i landet, nĂ„r han har boet i de andre lande i alt i 18 Ă„r. Tilmed ville han i Irak og Jordan vĂŠre tĂŠttere pĂ„ sin egen kultur.

Eller en anden mulighed stÄr ham Äben. Han kan kaste sig grÊdende om halsen pÄ Zenia Stampe og Anne Mee Allerslev, sÄ skal han nok fÄ en sÊrlov. Det er danmarksafviklingspartiet ekspert i.

BemÊrk i Þvrigt forskellen i retorikken i de to links. I de Radikales blad en tilsyneladende tilfreds indvandrer. I den svenske avis en indvandrer, der fÞler sine (sÊr)rettigheder krÊnket i Danmark. Tvetunget? Hvorfor mon jeg kommer til at tÊnke pÄ imam Tahir ul Qadri?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
11 years ago

Jeg forstĂ„r sĂ„ udmĂŠrket godt hvorfor alle indfĂždte beboere i Dar al islam fĂžrst flygter over hals og hoved og dernĂŠst klynker og hyler deres rĂžv i laser, samt vrider og vender alle muligheder for at fĂ„ ophold i Vesten. Jeg ville gĂžre prĂŠcis det samme hvis jeg var i deres situation. Ligeledes kan jeg sagtens forstĂ„ de med ophold i guldminen gĂ„r igang med at indrette sig, krĂŠver af de urene vantro hvad islam befaler, klumper sig sammen med etniske og kulturelle fĂŠller og fĂ„r ejerfornemmelser for det territorium de har fĂ„et udstukket af de indfĂždte multikulturelle regimer. Dog… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x