12
okt
Seneste opdatering: 12/10-12 kl. 2133
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Portrait of Said, 55, and Roshan, 8, on the day of their engagement, Afghanistan

At age 11, Ghulam was married off to 40-year-old Jaiz in a rural Afghan village, making her only one of more than 10 million young girls who are being forced to wed men old enough to be their fathers or grandfather every year.

In an effort to start a global conversation about the devastating effects of early marriages, which are currently practiced in more than 50 developing countries, the United Nations designated October 11 as International Day of the Girl Child this year.To mark the occasion and draw attention to the problem of child brides, photojournalist Stephanie Sinclair teamed up with National Geographic to create a series of heart-breaking photos depicting girls as young as five years old being married off to middle-aged men in countries like India, Yemen and Ethiopia. The terrifying world of child brides: Devastating images show girls young enough to be in pre-school who are married off to older men

Interview med Morten Uhrskov

Som ung mente han, at borgerlige mennesker var onde. Man kunne se det pÄ dem. Siden da har Morten Uhrskov Jensen, vÊret pÄ en lang ideologisk rejse, der har fÞrt ham i favnen pÄ nationalkonservatismen. Sappho har vÊret pÄ besÞg og spurgt, hvad der skete.

Den bevÊgelse, der var sat i gang, blev yderligere forstÊrket i 1996, hvor han fÞrste gang konstaterede, at der var problemer forbundet med indvandringen. Det var ikke problemer, der havde ramt ham personligt, men snarere et ubehageligt mÞnster han begyndte at se. Dertil kom, at hans far som folkeskolelÊrer pÄ den kÞbenhavnske vestegn, kunne fortÊlle om en dagligdag fyldt med kulturelle og religiÞse konflikter.

”Desuden kunne jeg se, at det ikke bare var religiĂžse og kulturelle forskelle, der skabte problemer. Det gjorde de etniske forskelle ogsĂ„. Og i modsĂŠtning til kultur og religion er det etniske uafvendeligt. Det ledte mig frem til, at der er nogle helt grundlĂŠggende fordele ved et etnisk homogent samfund. Der er sĂ„ at sige Ă©n konfliktfaktor mindre.” Den erkendelse valgte Uhrskov at delagtiggĂžre sin rĂžde familie i. Det skulle han aldrig have gjort.

”Der blev rĂ„bt hĂžjt, og jeg fik at vide, at det var helt utilstedeligt at have de holdninger. For ikke at kĂžre forholdet til familien helt af sporet, besluttede jeg mig for at holde mund. Det lyder mĂ„ske lidt patetisk, men jeg gik i en slags indre eksil fra 1996 – 1999. Dengang kunne jeg ogsĂ„ nogle gange blive lidt i tvivl om, hvorvidt min analyse var korrekt,” tilfĂžjer han og hiver et eksempel frem.

”Ved folketingsvalget i 1998 havde jeg besluttet mig for at stemme konservativt. Men da jeg kom ind i stemmeboksen, skete der noget mĂŠrkeligt. Jeg blev usikker, og jeg blev stĂ„ende derinde i det, der fĂžltes som evigheder. Jeg tĂŠnkte at de valgtilforordnede sikkert troede, at jeg havde fĂ„et et ildebefindende, sĂ„ lĂŠnge varede det. Da jeg gik derfra tĂŠnkte jeg – Morten, hvad fanden var det lige der skete der? Jeg havde sat mit kryds ved Enhedslisten.” ”Jeg var revolutionĂŠr – og intellektuelt doven”

Farvel og tak

Det er peanuts, men al begyndelse er svÊr. Der er tusinder, der har stillet sig selv i venteposition, og vi venter kun pÄ den regering bliver stemt pÄ plads, der skiller os endeligt af med dem. Vi vil ikke angribes af dem, og vi vil ikke forsÞrge dem. Alternativet er, at de bliver fjernet udenomsdemokratisk, og en sÄdan udvikling kan ingen vÊre interesseret i. Det er politikernes og retsvÊsnets forbandede pligt at sÞrge for at det ikke kommer dertil, hvis det endnu kan nÄs:

To brÞdre pÄ 19 og 23 Är fra Viby er blevet udvist til deres oprindelsesland Irak, efter at deres dom fra Retten i Roskilde er blevet prÞvet ved landsretten. Mohammad Sadeq Al-Sadi og Muhannad Al-Sadi var sammen med en tredje ung mand tiltalt for rÞveri og trusler mod en 50-Ärig mand fra Viby, og Retten i Roskilde valgte at taksere deres forbrydelse til et Är og tre mÄneders fÊngsel for 19-Ärige Mohammad Sadeq Al-Sadi vedkommende og halvandet Ärs fÊngsel for hans storebrors vedkommende. Kriminelle brÞdre skal ud af landet

Ung mand kom til Danmark som 10-Ärig og mÄ nu sige farvel til forÊldre og sÞskende pÄ grund af kriminalitet.En ung mands kriminelle aktiviteter er blevet sÄ grove, at Østre Landsret har besluttet at udvise ham af Danmark. 19-Ärig udvises til Irak efter rÞveri

EfterÄr i KÞbenhavn

Det er som om, det ikke rigtig vil starte, bortset fra de 12 grader, der fÞles koldt. Det er for grÞnt og solrigt. I SmÄland varmer man kakkelovnen og spisen op, nÄr det er under 14 grader udenfor om dagen. Forrige sommers arbejde med motorsaven og Þksen skal holde de nÊste syv mÄneder. BrÊndet skal tÞrre i et Är for at brÊnde og ikke sode skorstenen til. (klik for helskÊrm)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
11 years ago

Ang. artikeln: SÄdan Àr islam. SÄdan Àr dess natur. DÀrför mÄste den bekÀmpas. DÀrför Àr satir och förlöjligande av denna vidriga skamlÀra nödvÀndig. Som Muhammed-filmen och Lars Vilks Rondellhundar. För att ta ett par goda exempel som lyfter fram vad islam verkligen Àr.

Bergfast
11 years ago
Reply to  Johan


.”DĂ€rför Ă€r satir och förlöjligande av denna vidriga skamlĂ€ra nödvĂ€ndig”
.

DÄ Àr frÄgan: UppnÄr man ett, (förmodat) önskat resultat, och en (förmodad) önskad effekt, genom det förfarandet?

(Eller uppnĂ„r man, (endast?), sĂ„rade, grĂ„tande, sörjande, skrikande och ilskna ”sjĂ€lv-försvarare”, genom det förfarandet?)

OCH, i sĂ„ fall, Ă€r dĂ„ frĂ„gan: Är det DET resultatet, och den effekten, som man EGENTLIGEN VILL uppnĂ„ genom satiren och förlöjligandet?….

Bo
Bo
11 years ago

§ 2; Tager nÄgor man med wÄld Àr sak samma.

Bo
Bo
11 years ago

Nya strafflagen 2013

§ 1: Om wÄldtÀkt

Tager nÄgor qvinno med wÄld miste lifvet ok egendom.

Eyvind Dk
11 years ago

ang. Farvel og tak
Jeg kan huske at en politichef – i forbindelse med mordet pĂ„ Anthonio Curra 2003 – udtalte; at politiet kendte hver og en af indvandrebandemedlemmerne – nemlig 147!
ET HUNDREDE OG SYV OG FYRRE!!!
TĂŠnk sig hvor nemt det havde vĂŠret at lĂžse problemet den gang, hvis der havde vĂŠret lidt vilje!

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Nigel Farage om Nobels “freds”-pris til EU 😀

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-19926638

The European Union winning the Nobel Peace Prize would bring the award into “disrepute”
said the UKIP leader as he spoke of a north-south division in Europe.

….

PK
PK
11 years ago
Reply to  Bjovulf

Naturligvis skal EU da have Nobels Fredspris.
LĂŠs og lĂŠr.
For Ă„r tilbage undersĂžgte en tysk professor volden mod jĂžder i EU.
Han fandt ud af, at det var muslimerne , som udĂžvede volden.
SĂ„ lukkede EU for den rapport med begrundelsen at den var mangelfuld.
Professoren var meget overrasket over dennne bedĂžmmelse.
SĂ„ nu kunne muslimerne i FRED OG RO fortsĂŠtte volden mod jĂžder. Og andre EU borgere.
Eu sĂžrger for at FREDENS religion kan udĂžve vold i EU.
Det gav sÄ en FREDSPRIS.

Thomas Nydahl
11 years ago

KĂ€re Steen, du skriver hĂ€r om verkliga vĂ€sentligheter. Först detta med Uhrskov, jag förstĂ„r ju att han och jag har mycket att tala om. Vi gick ungefĂ€r samma vĂ€g, jag gjorde det tio Ă„r före bara. Och sĂ„ barnbrudarna. Jag sĂ€ger inte mer Ă€n att jag tycker det Ă€r bra att du uppmĂ€rksammar det. Bland mina tio barnbarn Ă€r Ă„tta flickor. Jag vet inte vem jag ska tacka för att de inte kommer att bli “bortgifta” som barn. Yngsta flickan Lykke Ă€r bara fyra Ă„r. Äldsta flickan Rakel fyller snart femton. I vĂ„r familj, i vĂ„r krets, Ă€r de fria… Read more »

Jernhesten
11 years ago

Mohammad & Muhannad – da jeg lige lĂŠste det troede jeg at Muhammed-faktoren var 100, men den er faktisk kun 50%

“Mohannad is a masculine Arabic given name, meaning sword, it is unrelated to Mohammad.”

(I Ăžvrigt meget opfindsomme forĂŠldre…)

Fint nok at dommerne tog sig sammen og udviste dem, sÄ mÄ vi se om udvisningen ogsÄ bliver effektueret eller de ender pÄ tÄlt ophold, som somalieren fra Gullestrup sikkert gÞr det.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x