31
okt
Seneste opdatering: 31/10-12 kl. 1550
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Islam in France is a problem. A recent survey allows us to see the profound rupture between the media’s thoughts and the opinion of the French.The first assures that integration is working, but 67% of those surveyed thought the contrary. They even judge at 68% that this failure is due to refusing to integrate 52% explain this fact by cultural differences in contrast, the economic and social conditions generally advanced to justify their isolation are invoked by only 25% of those surveyed.Ivan Rioufol is a journalist and essayist for Le Figaro

Gunnar Sandelin: Et svensk tabu

Det er glædeligt for den del af mit hjerte, der er svensk, når en vidende svensker skriver i en dansk avis og indvier os i den ekstraordinære situation, Sverige befinder sig i i disse år. I en lang debatartikel i Jyllands Posten skriver socionomen og journalisten Gunnar Sandelin om ting, der delvist er kendt på svensk fra denne blog, men som de færreste danskere er klar over. Der er en meget vigtig sætning, man ber´til at nogen forstår i tide: “Hvis vi skal undgå, at kræfter langt til højre for Sverigedemokraterne sætter sig på dette eksplosive spørgsmål…. er det på høje tid, at politikere og medier holder op med at vildlede borgerne.” – Et lille uddrag, artiklen er ikke online:

Der sker i disse år en ændring af Sveriges befolkningssammensætning, som hverken journalister eller den politiske elite er villige til at diskutere offentligt. Er der en grænse for, hvor meget indvandring Sverige kan håndtere, spørger en svensk journalist[..]

Asylindvandring og familiesammenføring opviser størst vækst. Migrationsverket venter, at hen ved 200.000 personer i disse kategorier vil ansøge om at komme til Sverige for at få permanent ophold i 2012 og 2013. Er der nogen journalister, der skriver om det? Tallene ovenfor er tænkt som et udgangspunkt, fordi mennesker dør, flytter frem og tilbage over grænser osv. Desuden er Migrationsverkets statistik ofte ufuldstændig og derfor vanskelig at tolke, især på familiesammenføringsområdet. Et andet mål for den ændrede befolkningssammensætning kan læses ud af SCB’s (svarer til Danmarks Statistik, red.) befolkningsstatistik.Mellem 2000 og 2011 voksede antallet af personer med udenlandsk baggrund med 569.000. Det er 19 gange så meget som væksten i antallet af borgere med svensk baggrund: 30.000.[..]

Når spørgsmål om demografisk udvikling, asylbedrageri og omkostninger forbundet med indvandring ikke behandles offentligt, vokser frustrationen sig stærkere og stærkere. Somme tider går den over i magtesløshed og endog regulært had, hvilket på nogle områder er kommet til udtryk på nettet.

Hvis vi i fremtiden skal undgå, at kræfter langt til højre for Sverigedemokraterne sætter sig på dette eksplosive spørgsmål og dermed også tiltrækker grupper, som føler sig ført bag lyset, er det på høje tid, at politikere og medier holder op med at vildlede borgerne ved at springe relevante oplysninger over. I modsat fald løber Sverige en risiko for at blive et rigtigt ubehageligt land at leve i. (Debat: Et svensk tabu, Jyllands-Posten,30.10.2012)

Sexchikane er favoritsport under Eid i Egypten

Man ser, det er mere end at nive en kvinde bagi i det nye fromme Egypten præsident Mursi har deklareret. Fænomenet er langtfra en nyhed, og peger naturligvis på de dybereliggende vilkår for kvinder i et muslimske lande:

This week’s Eid al-Adha holidays saw 727 cases of verbal and sexual harassment reported across Egypt, typically taking place in public gathering places, malls and movie theaters, beaches and squares, said security sources on Monday.

“I am depressed” said Dina Farid, the general coordinator of Egypt’s Girls are a Red Line campaign, “we were on the streets yesterday and the police were helping us but it’s still not working.” She added harassers tried to strip a girl and the campaign members saved her but her leg was broken in the assault. Another girl passed out when harassers chased her.

“These boys have nothing to do, harassment is their Eid activity. We tried to save girls before they are harassed but we were not able to, they are just too many” Farid said. Farid said that harassers have knives and use them to attack anyone who tries intervening.

In a report issued on Sunday, the initiative described three cases of harassment that took place in front of police officers who failed to react or intervene. The cases included a 17-year-old girl being harassed by a soldier near Qasr al-Nil Bridge; a young man in his twenties violently pulling a girl by her hair and kissing her; and a veiled girl being harassed while walking with her fiancé, all before the eyes of the police who did not interfere.Security officials: 727 cases of sexual harassment reported over Eid, Sexual harassment: an Egyptian boy’s favourite Eid activity, say activists


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Nemo

Posted: 31 oktober 2012 - 09:43 - Svar

Det er en sjov måde, de fejrer religiøse højtider på. Ved Eid i august blev min søn beskudt med et hardballvåben, og denne gang kom jeg til at cykle hjemad efter en dag med hjemmeværnet i min uniform, lørdag aften klokken ca. 19. Jeg blev udsat for et fingeret angreb (en stor knægt lod, som om han ville sparke mig og min cykel omkuld, og en anden sendte en ordentlig harker efter mig). Fjendtligheden er ikke til at tage fejl af, men når nu islam er fredens religion, er det svært at forstå, at det netop kommer op i dem, når de fejrer en religiøs højtid.

Morten - - -

Posted: 31 oktober 2012 - 12:55 - Svar

Til Gunnar Sandelins artikel:

“Hvis vi skal undgå, at kræfter langt til højre for Sverigedemokraterne sætter sig på dette eksplosive spørgsmål” er ikke ment som en reel bekymring, er jeg bange for. Det lyder snarere en anelse som pression. Og en måske lidt uhensigtsmæssig pression.

Der gives i dag ikke rigtigt noget “langt til højre”. Og endelig kan et muligt “langt til højre” slet ikke konkurrere med den voksende bølge af fornuftige stemmer, som bl. a. udgøres af personer som Gunnar Sandelins egen.

Vi skal afstå fra at true med “kræfter til højre for os selv”, fordi

1. De findes reelt ikke. “Det Værdipolitiske Højre” udgår tydeligvis af Venstrefløjens rod. Jeg skal ikke remse alle navnene op, men blot nogle få af de kendteste: Uhrskov, Hedegaard, Nørgaard, Møller, Lauridsen, Jespersen, Mogensen, Dahlerup, Camre … etc. etc. I kan selv fortsætte ad infinitum. “Det Gamle Højre” er ganske lille, og ikke nødvendigvis enigt med os (se rækken af – i hvertfald angiveligt – traditionelle konservative med pæne meninger, anført af formand Lars Barfod).

2. De bliver let en myte i modpartens tjeneste.Tilfældet Breivik nærer allerede denne myte så rigeligt, og når man ser, hvordan han forsøges koblet til vores side ad sindrig vej – så forstår man, hvor den virkelige bekymring bør ligge (skåret ud i pap: I at vi selv stigmatiseres som “det ekstreme højre”, selvfølgelig).

3. Vi må ikke bekræfte vore elitære politikere i den grimme vildfarelse, at de skandinaviske befolkninger anno 2012, er dumme “får”, der har behov for deres professionelle og teknokratiske “hyrdning”, idet vi kronisk og irrationelt “bekymrede borgere” ellers er til fals for “højrepopulisters” demagogiske tale! Den forestilling om os begrunder ideligt grov tilsidesættelse af vores demokratiske medindflydelse. Lad os hellere pege på alle de tilfælde, hvor folkets dømmekraft har været ikke så lidt bedre, end de arrogante og sværmeriske magthaveres.

4. Vi fører os selv bag lyset, når vi overhovedet fantaserer om, at der er “kræfter” uden for os selv. Det er der ikke! Vi kan ikke “nasse” på frygten for voldsparate grupper på samme måde, som Venstrefløjen og muslimerne kan. Det synes jeg, vi skal se i øjnene – og måske ligefrem lade være vores adelsmærke. Vi kan godt klare os uden. Lad os ikke henfalde til indbildninger, for der er somme, der i deres frustration vederkvæger sig ved tanken om, at den styrke, de ikke selv besidder, findes udenfor dem i et stadigt mere retfærdigt indigneret skyggeland. I “folkedybet” så at sige. Dette er imidlertid ikke tilfældet. Kun den styrke, der findes INDE i os, findes i virkeligheden. Der er ikke andre på banen, end os. Derfor skal vi kultivere os selv på en god måde, i stedet for at udbilde os en imaginær “Holger Danske”-arketype (eller en svensk/norsk pendant), der en dag “vågner og reagerer – og da måske ukontrollabelt”. Det er ren romantik.

Der er kun dig og mig 🙂 Effekten af oppositionen mod den førte politik, er lig med summen af vores samlede indsats og stemmeafgivelse. Vi er modstanden. Der er ikke andre. – Bortset fra de løsgående missiler på alle sider, men de belaster jo kun deres påståede “sag”.

– – –

  steen

  Posted: 31 oktober 2012 - 14:45 - Svar

  Morten: I Sverige er der adskillige småbevægelser langt til højre for SD,(der jo delvis er folkhemssossar) kvasi og hel nazi. Et par smagsprøver

  http://www.svenskarnasparti.se/

  http://www.nordfront.se/motstandsrorelsen/nordiska-motstandsrorelsen

  Det er ikke situationen i Danmark (og Norge), og hvis det endelig kom dertil, vil det aldrig arte sig på samme måde. Sverige er ‘annorlunda,’ og det har historiske årsager der også rækker længere tilbage end 1940.

  Som min svenske ven sagde i vinter, kun halvt i spøg: Nu er vi verdens bedste multikulturalister, men hvis bud udgår fra oven, at vi skal være fascister, bliver vi også verdens bedste fascister. Sandelins bekymring er helt beføjet, jeg deler den.

  Peter Andersen

  Posted: 3 november 2012 - 02:24 - Svar

  Du har så evigt ret i din tilgang Morten. Jeg synes også det er den vej vi går i Danmark. Kultureliten får hele tiden nye input, nu senest i form af skolelærere, der så småt begynder, at klage deres nød. Det er sådan det vil ske i et sundt samfund. Tingene vil langsomt blive vendt på hovedet og debatten vil åbne sig. Men selvfølgelig vil de sidste dages hellige da lige forsvare deres gamle standpunkter først. Det hele skal jo, på en eller anden måde, lige modereres, så det ser pænt ud.

  Tag nu den med at små hvide og velopdragne børn skal bruges som forsøgsdyr i det multikulturélle eksperiment, vel vidende at det kun vil belaste dem og på ingen måde vil føre mærkbare forbedringer med sig. Hér bliver tingene jo vendt på hovedet og offeret udskiftet, så selv den største ignorant begynder, at kunne forstå det.

  Sådanne eksempler på omvendt problemstilling, vil vi blive bombaderet med i tiden fremover. Læger og sygeplejesker, politibetjente, socialrådgivere, skuespillere, musikere, hjemløse, fængselsfunktionære o.a. vil stå frem og debattørere og meningsdannere vil samle det hele, så billedet tilsidst står klart. Dette kan ikke tolereres længere. Islam må gøre op med sig selv hvad det egentligt vil i vores samfund. Vil det ikke leve efter vores normer må det ophøre med at være hér.

  Sådan vil det blive. Længere er den sådan set ikke.

Bjovulf

Posted: 31 oktober 2012 - 13:33 - Svar

Link til en svensk version af Gunnar Sandelins debatartikel her:

http://sockerbitar.se/ett-svenskt-tabu/

Gunnar Sandelin , socionom och journalist, har fått gårdagens debattartikel i Jyllandspostens pappersupplaga, om den svenska demografiska förändringen, nobbad av bl a de sex största svenska tidningarna. Därför dristar jag mig publicera (citera) den översatta artikeln i helhet [!] nedan. Den är skrämmande i sin informativa, osentimentala glasskärpa.

”Sedan 1980 har Sverige beviljat drygt 1,6 miljoner nya uppehållstillstånd; majoriteten av dessa är permanenta (PUT). Förändringen sker just nu i rasande fart. Drygt en miljon tillstånd har beviljats under 2000-talet. Under de tre första kvartalen 2012 rör det sig om drygt 89 000 personer. I Migrationsverkets statistik ingår också tillfälliga uppehållsrätter för rörlig arbetskraft inom EU, gäststudenter etc., men dessa utgör totalt sett en mindre del. Uppehållstillstånden för arbetskraftsinvandrare utanför EU och deras anhöriga permanentas efter fyra års arbete i landet. Asyl- och anhöriginvandringen accelererar mest. Under 2012 och 2013 räknar Migrationsverket med att närmare 200 000 personer inom dessa kategorier ska ansöka om att få komma hit för att få permanent hemvist. Vilka journalister rapporterar om detta?

….

  Bergfast

  Posted: 31 oktober 2012 - 14:22 - Svar

  Tack för länken. Intressant att det inte kan publiceras en sådan artikel i Sverige. Märkligt. Undrar vad som är så skrämmande med den?…

  Ps. OT

  Jag läste en mening, (från Avpixlats skribent; Hera Lamppu Maduro, från hennes artikel: Psykiskt krig..). Citat : …”Det som hände under andra världskriget, Nazityskland, med judehat och fruktansvärda dödsläger för alla som inte passade in i den ariska normen får aldrig upprepas igen. Vi får aldrig glömma historien. Apartheid och rasism som förekommit i USA och Sydafrika är andra exempel på något vi inte vill ha. Alla raser har samma värde, alla människor är lika värda och ingen förtjänar att dödas eller utsättas för våld.”…..

  …”FÖR …ALLA…. SOM INTE PASSADE IN I DEN ARISKA NORMEN”….?

  De som sattes i fängelser, och hemska slavläger, som i praktiken blev dödsläger för många, var INTE i första hand en kategori…..”som inte passade in i den ariska normen”.

  Det var ….fiender till nationen, i form av främst …kommunister…, mördare, banditer, terrorister och tjuvar och också andra människor som kunde antas AGERA FIENTLIGT gentemot den tyska nationen och dess ….självförsvarsmobiliseringar ….. SÅSOM t ex romer och homosexuella och andra som ansågs utgöra ett …. hot… och eller en demoraliserande inverkan på nationens förmåga till just ….självbevarande. Men främst var det nog alla kommunister, och så alla med judisk bakgrund, därför att dessa antogs i stor utsträckning vara just kommunister eller lierade med alla kommunister på ett eller annat sätt, SAMT att dessa antogs INTE vilja vara solidariska med den tyska nationens intressen, utan vilja i första hand tjäna sina egna intressen….

  Alla dessa grupper deklarerades vara – fientliga – till nationens förmågor till självbevarande, och ingenting annat.

  Även idag sätts tjuvar, mördare och banditer, och också terrorister av olika slag, i fängelse i de flesta samhällen.

  Även idag sätts – politiskt inkorrekta – , i förhållande till dagens antaget korrekta politiska konsensus, i vilket samhälle som helst, i mer eller mindre i karantän, såsom antagna varande – onda -, eller – fientliga -, till den rådande politiska korrekta konsensus som för närvarande har majoritet.

  Att både kommunism, fascism, och nationell socialism, är ideologier som har prövats och visat sig vara undermåliga ideologier, som inom sig själva har kunnat utveckla mycket hat, och mycket hysteri och fanatism, det hindrar nog inte att mänskligheten är förmögen att genom någon annan ideologi, kanske i princip vilken som helst, kan förmå sig själv att kunna utveckla lika hatiska, lika föraktfulla och lika fanatiska sidor gentemot några antagna, eller definierade, ideologiska, eller religiösa, – fiender -, av olika slag…..

  Detta – fenomen -, verkar vara en mänsklig – åkomma – som dyker upp med jämna mellanrum, och som mänskligheten har svårt för att verkligen kunna – vaccinera – sig själv emot eller förhindra att sådana tendenser utvecklar sig till fullt utvecklade – sjukdomstillstånd -, av mer eller mindre – samhälleliga -massvansinnen -?

  Vansinne och vanföreställningar verkar ur ett politiskt, religiöst och ideologiskt perspektiv, vara mycket smittsamt. Många människor verkar mycket lätt kunna – smittas – av just vanvett, hysteri och vantolkningar, med hjälp då av propagandistiska slagord, och de verkar då sakna, eller förlora, sina förmågor att kunna reda ut hur saker och ting verkligen förhåller sig, på ett sansat, grundligt och omdömesgillt sätt, utan – rusar som i blindo – med, utan att kunna styra sig själva, med i vad – massan – säger, och drabbas på så sätt av mer eller mindre – masspsykos – , utan att själv kunna förstå det….? Och detta – psykologiska fenomen – verkar särskilt kunna utvecklas i – kristider -, och naturligtvis i –krigs-tider -.

  …”ALLA RASER HAR SAMMA VÄRDE, ALLA MÄNNISKOR ÄR LIKA VÄRDA”…

  Detta är en standardfloskel som nog beror på en FELÖVERSÄTTNING?

  Betydelsen är: Alla människors delaktighet i ….den mänskliga DIGNITETEN….. och med LIKA RÄTTIGHET…. att FAKTISKT, så att säga…. TITULERA SIG SJÄLVA som innehavare av ….TITELN: ….MÄNNISKA…..(och ingenting annat)… Det är DET som DEKLARATIONEN om alla människors LIKA MÄNSKLIGA VÄRDIGHET, handlar om.

  ATT sedan de ALLRA flesta OLIKA folk och människor sedan i det FAKTISKA LEVANDET oftast ÄR BEROENDE av sina gelikar och fränder, på en mängd olika områden, FÖR SITT EGET VÄLBEFINNANDES SKULL, och känslor av att befinna sig – hemma -, DET är någonting som man behöver lära sig att förstå, acceptera, tillåta och inse, OM MAN VILL VARA MÄNNISKOVÄNLIG.

  DET är också grunden för RIKEDOM OCH GLÄDJE i människosläktets ALLA OLIKA folk och deras specifika specifikheter, SOM DE ALLA TILLSAMMANS MED VARANDRA, skapar och gestaltar och håller vid liv, just GENOM att de flesta på ett spontant vis söker sig till varandra, och oftast också uppmanar sina ungdomar att GIFTA SIG OCH BILDA FAMILJ med just dem som TILLHÖR de egna – fränderna -, dvs., den egna språkgruppen, kulturgruppen, religionskulturella gruppen, etniska gruppen, sociala gruppen osv..

  Detta – fenomen – BIDRAR också till att MÅNGFALDEN av olika folk, språk, etniska profiler, religionskulturella profiler osv., som finns i mänskligheten kan FORTSÄTTA att finnas till, just till GLÄDJE OCH RIKEDOM.

  Att försöka påtvinga ofrivillig folk-blandning av alla, är någonting MYCKET VANSKLIGT, och det riskerar också att i förlängningen FÖRSTÖRA denna MÅNGFALD, och är DÄRFÖR någonting som INTE ÄR MÄNNISKOVÄNLIGT.

  FRIVILLIGA äktenskapliga – blandningar – , mellan t ex olika socialgrupperingar, eller andra grupperingar, är naturligtvis en HELT ANNAN SAK. När en FRIVILLIGHET förekommer från BÅDA HÅLL, är det självklart just någonting ÖMSESIDIGT, och därför någonting som har större chanser att fungera.

  OFRIVILLIGA eller TVÅNGSPÅTVINGADE folkblandningar, är DÄREMOT någonting mycket känsligt och ömtåligt, som man, OM MAN VILL VARA MÄNNISKOVÄNLIG, behöver handskas VARSAMT med.

  Ds.

   Bjovulf

   Posted: 31 oktober 2012 - 16:00 - Svar

   😉

Leave a Comment