7
dec
Seneste opdatering: 8/12-12 kl. 2043
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Museo Pio-Clementino, Musei Vaticani, Vatican City, 1 century AD – udgravet i Rom i det 16. århundrede, kopien er en gave fra brygger Carl Jacobsens legat Albertina til København. Legatet er opkaldt efter Bertel Thorvaldsen og blev nedlagt i 2002. (Klik f. helskærm)

‘I Europa mister kristne endnu ikke livet’

Iben Tranholm gennemgår de seneste afkristningssager fra Danmark, Sverige, Belgien og Slovakiet og advarer. Nok kan man sige, at kristne endnu ikke myrdes i Europa fordi de er kristne, men jøder har måttet lade livet for muslimsk had (f.eks. Ilan Halimi mordet), og der er i hundredevis af eksempler på trusler og overfald på kristne præster og angreb på kirkebygninger og kirkegårde, først og fremmest i England og Frankrig. En advarsel er på høje tid, og man kan kun undre sig over alle de kristne, for hvem poletten ikke er trillet ned endnu:

I alle ovennævnte sager hedder det sig, at kristne symboler må fjernes af hensyn til religionsneutralitet. I virkeligheden drejer det sig om had til kristendommen. Et had, der samler kraft til at hærge, indtil det sidste alter er væltet. Af samme grund er der heller ingen vestlige medier, der interesserer sig en døjt for, at kristendommen nu er den mest forfulgte trosretning på verdensplan. 100 millioner forfølges hver dag, og årligt bliver 115.000 slået ihjel, alene fordi de er kristne. I Europa mister kristne (endnu) ikke livet, men privilegier. Det er en tendens, man skal være på vagt over for.

I 1930’ernes Tyskland startede forfølgelsen af jøderne også med, at man fratog dem privilegier. I det antikke Rom, som var kendt for sine omfattende kristenforfølgelser, var kristendommen vel at mærke ikke forbudt ved lov. Men den folkelige uvilje mod de kristne var meget stor. En privat anklager behøvede kun at rette en anklage for det at være kristen, for at en dommer kunne dømme til døden. Kejseren lod de kristne gå fri, hvis de afsværgede deres tro.

Hvis ikke kristne i Europa modsiger religionsneutraliteten og sætter foden i døren, mens de endnu har friheden til at gøre det, er de i fare for at komme til at lide samme skæbne som kristne i for eksempel Irak, Mellemøsten, Indonesien, Kina og Nigeria. Europæiske kristne forholder sig alt for passivt og naivt til tidens tegn. Den attitude kan komme til at ændre historiens gang radikalt.Iben Tranholm cand. theol., præst og journalist. : Juletræsfesten ender i kristenforfølgelse


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 7 december 2012 - 19:47 - Svar

Europæerne generelt, kristne som ikke-kristne, (der er efterhånden meget få kristne) oplever i stigende grad den vold og de systematiske overgreb der er forbundet med et stadigt stærkere islam, der styrkes via masseimporten af muslimer.

Og det er primært i dette regnestykke multikulturalisterne går så usædvanligt galt i byen, når de tror de kan styre effekterne af en uafbrudt voksende islamisk minoritet (kommende majoritet).

Islam betyder samfundets nedstigning i en sump af vold og død, plus den fattigdom og kulturelle lammelse der hører til den totalitære teokratiske model islam er baseret på.

De to dominerende ideologiske grupper, liberale og socialister, der gør sig håb om at skabe en ny multikulturel orden ovenpå den faldne socialdemokratiske nationalstat, bør snarest forstå hvor deres fælles projekt fører os hen. Jo, et fælles projekt, om end de to samarbejdspartnere ganske rigtigt håber på forskelligt udkomme.

Til de liberale: Nej, der bliver intet lav-skat-billig-arbejdskraft-paradis, fordi et samfund er langt mere end blot et marked. Man kan ikke skrotte dets etniske-kulturelle fundament og dernæst håbe på at alting kan fortsætte som hidtil. Plus langt de fleste indvandre hentet hertil kan simpelthen ikke begå sig i en moderne højteknologisk økonomi, de sidder fast i deres enklaver og danner istedet bander der lever af narko og forskellige former for afpresning (kidnapninger vil utvivlsomt blive et hit efterhånden som staten for alvor mister pusten). Den personlige frihed og sikkerhed, samt ejendomsretten får meget slette kår i tiden fremover.

Til socialisterne: Nej, jeres alliance med den tredje verden vil ikke bære sund frugt og hjælpe til at skabe global “retfærdighed” og “lighed”, derimod vil alle de sejre I har vundet nationalt og den velfærdsstat I har været drivkraften bag styrte sammen og en ny brutal og aldeles uretfærdig (u)orden fødes. Det er fra social-stat til banan-stat, hvis I fortsætter som hidtil.

Bjovulf

Posted: 7 december 2012 - 21:47 - Svar

Haha, med nissehuer og Borat-mankini 🙂

http://www.coolstuff.dk/Borat_Mankini

Only in Denmark 😉

Bjovulf

Posted: 7 december 2012 - 22:00 - Svar

Hæhæ, ja, just precis – som vore svenske venner siger 😀

    Bjovulf

    Posted: 7 december 2012 - 22:14 - Svar

    Nå? 😉

Morten - - -

Posted: 7 december 2012 - 23:56 - Svar

At fjerne kristne symboler er ikke et udtryk for had til kristendommen. Det er et udtryk for had til os. Et had, der forener den fejeste del af Venstrefløjen.

Langt de fleste af disse kristne symboler er kulturhistoriske og “religionsneutralitet” er således ingen begrundelse for at fjerne dem. – Samtidig med, at bønnekald kaldes “samfundsaccepteret støj”, endskønt det netop ikke er det. Det er klokkeringning, der har vundet hævd, det og kun det.

Begrundelsen for ikke at forbyde koranen er, på ligervis, at den er et historisk dokument. For det er faktisk ikke tilladt at udbrede dens lære i nutidsform. Det kan man bare spørge Hizb-Ut-Tahrir om. De har som bekendt eksperimenteret lidt med at omdele korancitater.

Og det viste sig at være forbudt! Også selvom koranen selv ikke er det. I det mindste forstår domstolene altså endnu at skelne.

– – –

HH

Posted: 8 december 2012 - 14:54 - Svar

De första kristna ledarna , Origines och Krysostomos t ex, var helt på det klara med att Gud givit alla människor frihet. Alltså inte bara kejsare och härskare i övrigt. Och de var helt övertygade om att den vanliga människan klarade av denna frihet. Augstinus tyckte annorlunda och i och med kejsar Konstantin blev kyrkan etablerad med staten. Allt det här kan ni läsa om i Elaine Pagels utomordentligt fina bok “Adam, Eva och Ormen” – troligen heter den någonting liknande på dansk.
I sammanhanget kom jag att tänka på Dostojevskijs “Bröderna Karamazov” där Ivan berättar för sin bror Aljosja som gått in i klosterlivet, hur den store inkvisitorn i Sevilla möter Jesus och går till rätta med den senares Guds-budskap. Jag tror aldrig jag läst någonting djupare och betvingande.
Vad gäller ateism som proklameras från höger till vänster så bottnar den i det romerska samhällets guda-lära. Den som inte offrade till gudarna var alltså ateist, men även om ordet är grekiskt a-teist, behöll man språket. Sokrates fick tömma giftbägaren.
Enligt en engelsk historiker/för Kitto, bestod den grekiska storheten i att det dåvarande samhället var helt i avsaknad av yrkesmässigt prästerskap! På så sätt stod man fri att tänka och utveckla tankegångarna i vetenskap och filosofi.
Däremot kan man inte komma ifrån att den kristna religionen – med sin inbyggnad av grekisk filosofi – har betytt utomordentligt mycket för våra samhällen och dess rättstraditioner.

Gertrud

Posted: 8 december 2012 - 17:45 - Svar

Det var da en herlig idè at forsyne alle de små putti med en nissehue!

Lille Carl Jacobsen blev af sin far slæbt med på Thorvaldsens Museum 117 gange. Det lå jo ikke langt fra bryggergården i Brolæggerstræde. Carl blev en stor beundrer af Bertel Thorvaldsen og opkaldte sit kunstfond efter ham.(Besøgene kunde også have givet modsat resultat!) Billedhuggeren kaldte sig på italiensk for Alberto (galt oversat), så det blev til Albertina.
Der er ikke mange byer, der har så megen udsmykning på gader og pladser som København, og så har vi endda kun få kriger- og kongestatuer.

Spydpigen

Leave a Comment