4
jan
Seneste opdatering: 4/1-13 kl. 2238
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

På grund af hackerangrebene kommer første nummer af Dispatch International på svensk til gratis download her.

I går, 3 januari 2013, drog vi igång veckoutgivningen av Dispatch International. Våra pappersprenumeranter fick sina tidningar som de skulle – precis som de kommer att få varje torsdag från och med nu. De som tecknat prenumeration på vår online-utgåva på svenska, engelska och danska hade inte samma tur. Yttrandefrihetens och tryckfrihetens fiender har legat och lurat i vassen och lyckades stänga ner oss. Vi vet inte hur lång tid det tar att få upp sidan igen. Som våra webbläsare är väl medvetna om, har våra fiender försökt förgöra oss ända sedan vi öppnade sajten för fem månader sedan. En helt orimlig situation i ett land som Sverige, som skryter med att vara en fyrbåk i den civiliserade världen – ett land med yttrandefrihet, demokrati och rättssäkerhet. Ett föredöme för andra. Om detta hade hänt i kommunistiska Kina, Saudiarabien eller Venezuela vore det givetvis också en grov kränkning av de mänskliga rättigheterna, men vi skulle åtminstone förstå varför det hände.

Men detta är Sverige år 2013 – en aktad medlem i en räcka upphöjda internationella organisationer, en vars röst vanligtvis lyssnas till med respekt. Vi har, som ni vet, anmält hackerattackna mot Dispatch International till polisen och lämnat över våra analyser över varifrån vi tror att attackerna kommer. Vi vet inte om polisen gör någonting för att stoppa detta försök att krossa en tidning, avslöja gärningsmännen och dra dem inför rätta.


Kanske tror polisen på det de läser i svenska mainstream-medier: Att Dispatch International inte är något annat än en äcklig liten ”hatsajt”, fylld av ”rasistisk” och ”främlingsfientlig” galla och därför inte bör skyddas av svensk lag. Men helt klart tror inte våra belackare i mainstream-medierna och i hackervärlden på det de anklagar oss för. Om de hade trott på det skulle de inte ha slösat tid på att skriva om oss eller attackera vår webbsida.

Våra fiender agerar utifrån rädsla. De vet att de i årtionden har ljugit för allmänheten och därför befinner sig på mycket tunn is just nu, en is som kommer att spricka vilken dag som helst. De är desperata – och det ska de vara. Och desperata människor begår desperata handlingar, som att använda vartenda fult trick som finns för att förhindra andra från att berätta den sanning de själva så länge har gömt undan.

Om de tror att de kan förstöra Dispatch International tar de gruvligt fel. Vi kommer att finnas kvar långt efter att den sista politiskt korrekta tidningen har förlorat alla sina prenumeranter.

Men vi kan inte förneka att den pågående attacken är besvärlig. Vi tvingas förlita oss på att våra online-prenumeranter förstår att vi kanske inte kan leverera den produkt de har betalat för att läsa på webbsidan. För att få ut vårt innehåll erbjuder vi därför hela den första tidningen i pdf-format gratis. Den finns bara på svenska, men vi hoppas att så snart som möjligt få ut vår vanliga online-tidning även på engelska och danska.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Britta Due Andersen

Posted: 4 januar 2013 - 19:07 - Svar

Jeg har lige prøvet at downloade avisen. Hold da op, vil du virkelig derind ? – noget i den retning “spurgte” min PC mig!

  steen

  Posted: 4 januar 2013 - 19:36 - Svar

  Jamen, så har jeg uploadet den her til din kræsne pc 🙂

  http://snaphanen.dk/upload/2013/01/DI-nr1.pdf

  Henrik Ræder Clausen

  Posted: 4 januar 2013 - 21:09 - Svar

  Advarslen om RapidShare skyldes, at den (som alle andre fildelingstjenester) har været brugt til en del snavs i tidens løb, både i form af filer der er i strid med loven om ophavsret og i form af virus etc. Derfor er det en relevant advarsel – undtagen når filen på forhånd vides at være i orden, hvilket denne er.

  Dertil kommer, at Steen (det venlige menneske) har lagt en kopi på sin egen server 🙂

  Nis Weihrauch

  Posted: 4 januar 2013 - 21:29 - Svar

  Hej Britta, måske du skulle skifte til OpenDNS. Man er begyndt, at lave netcensur ved, at lave såkaldte DNS-spærringer. Man sortlister en webadresse i DNS (Domain Name Server), så får din pc ikke IP nummeret til webadressen. Nu er det sådan, at man kan bruge en uafhængig DNS, f.eks. “OpenDNS” og undgå censuren. Læs her hvordan:
  http://www.opendns.com/opendns-ip-addresses
  Hilsen, Nis

   Britta Due Andersen

   Posted: 5 januar 2013 - 12:36 - Svar

   Tak Nis
   Det er bare mere teknikkendskab end min lille hjerne forstår. Men jeg tror faktisk godt du kunne have ret.

Thomas Nydahl

Posted: 4 januar 2013 - 19:26 - Svar

Attackerna och alla försöken att tysta en röst är fullkomligt oacceptabla. Det finns inga ursäkter, inte en enda lögn eller halvsanning som kan rättfärdiga dem.

Jag skulle finna det ytterst välgörande om ni hade möjlighet att reda ut omständigheterna, och om de spår ni fick upp i förra omgången kunde leda till handgripliga bevis. Yttrande- och tryckfriheten är i Sverige ingen formalitet. Det är grundlagsstadgade rättigheter vi talar om.

Ingen – oavsett politisk, moralisk eller kulturell färg – ska acceptera denna långtgående och förmodligen “privat”-initierade kampanj. Jag menar att man kanske rentav måste mobilisera en opinion som uppmärksammar det som händer. Inbillar mig att de flesta människor i Sverige inte ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig något som detta. Ni har mitt fulla stöd – att publicera er tidning på nätet och tryckt på papper är en medborgerlig rättighet, som tillkommer er i samma grad som den tillkommer alla svenska publikationer, från Norrskensflamman till Svenska Dagbladet, från Proletären till GP, DN och SDS. Stå på er!

Prudentius

Posted: 4 januar 2013 - 21:03 - Svar

Uendeligt pinligt, barnligt og afslørende, at man med computer-terrorisme søger at lukke munden på den frie presse!

Hvis det multikulturelle samfund er sådan en bragende succes bør man da hilse velkommen et grundigt gennemsyn af dets velsignelser. For man kan da umuligt frygte tryksværtens klare lysende fokus på det kun landsbytosser nægter at anerkende, som den fuldt realiserede visionære idyl!?

Robin Shadowes

Posted: 4 januar 2013 - 21:45 - Svar

Om det inte har utgått ett inofficiellt dekret från statsminsterns kontor att det skall sättas så mycket käppar som möjligt i hjulen på kommande polisutredning, så lovar jag att köpa en hatt bara för att äta upp den.

steen

Posted: 4 januar 2013 - 22:04 - Svar

Valet 2014 kommer bli det smutsigaste vidrigaste valet någonsin . Sverige demokratiskt? Nu förstår jag hur kineser och andra förtryckta folk kan känna sig.Det enda som skiljer vårt tänkande från en diktatur är fysisk bestraffning.

Så ham her et sted, i dag ser det ud som om, han får ret.

H B

Posted: 4 januar 2013 - 23:07 - Svar

Lögnens lakejer i mainstreammedia har målat sig allt längre in i hörnet. Nu återstår snart bara det “fysiska våldet” i form av hackerattacker o d. parallellt med intensivt lobbyarbete för att begränsa yttrandefriheten på nätet.
Vad tror ni, kommer vi att få se skattemiljarderna rulla in i gammelmedia under en övergångstid tills den slutliga tekniska lösningen är avklarad kring de oliktänkande?
Keep up the good work Ingrid C & co!

Borlänge

Posted: 5 januar 2013 - 01:02 - Svar

I love you.

christina wegel

Posted: 5 januar 2013 - 09:45 - Svar

Tilltron till polisens förmåga att utreda attackerna mot DI är låg. Föreslår att ni företar egen utredning, överlämnar den till polisen och publicerar resultatet samtidigt.

mrhans

Posted: 8 januar 2013 - 09:01 - Svar

Ett fullkomligt vidrigt angrepp på yttrandefriheten! Jag har inte sett detta omnämnas i någon av de tidningar jag skummar igenom vilket säger en del om vilka som ligger bakom.
Jag kan bara hoppas att detta blir känt internationellt. Redaktionen för DI har förhoppningsvis möjligheter att få det uppmärksammat i Engelsk, Tysk och Fransk press!
Dags för Sverige att skämmas som nation!

Leave a Comment