16
jan
Seneste opdatering: 16/1-13 kl. 2244
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det har i årtier været på dagsordenen at bekæmpe klassesamfundet i Sverige, selv da det var nær på afskaffet. De samme der har gjort det, har installeret et nyt, langt dybere klassesamfund: det etnisk-økonomisk delte Sverige. Og de er blinde for deres andel i det. Janne Josefsson sticker ut hakan om barnfattigdomen. – Hele Uppdrag Granskning her.)

Foreslået indskrænkning af ytringsfriheden i Sverige

Hvis Yttrandefrihetskommitténs slutbetänkande bliver vedtaget i Riksdagen. På dansk havde Mikael Jalving bog titlen ”Absolut Sverige. En rejse i tavshedens rige”. Der kan blive endnu tavsere. Alene det at uvisheden om man ytrer sig lovligt breder sig, vil få mange til at vælge tavsheden, mens man ikke kan lukke munden, på dem som vil ytre sig. Den offentlige samtale bliver et paralleforetagende, hvor den ene del bliver drænet for vitaminer og procenter, ligesom alkoholfri snaps, der også en svensk opfindelse, og den anden del udrangeret og marginaliseret. Enhver totalitarisme udvikler en dobbelt-samtale, Sverige har den allerede, men nu skal kløften mellem inde og ude graves dybere.

Det tog nogle år for nettet at sætte aftryk på svensk politik, det skete i 2010 og ikke som forventet i 2006. Nu arbejder MSM og de ‘udfordrede’ politikere for, at det bliver en parentes. De ræsonnerer at det nye samfund, de har skabt, ikke lader sig administrere uden at dreje på censurskruen. Det er allerede i dag svært. De nuværende magtcirkler ville også blive ommøbleret, det har de sikkert fuldstændig ret i. De cirka 20.000, de udgør den svenske mediepolitiske ‘elite’, længes tilbage til de dage for ikke så længe siden, hvor en lille gruppe sad på alt, hvad der blev sagt i det offentlige rum. De vil mislykkes. Når kinesere kan omgå netcensur, kan svenskere også, men der vil udvikle sig en dissidentkultur af usynlige IP adresser, anonym netsurfing og udenlandske servere.

Möjliggör ännu större politiskt missbruk av “hets mot folkgrupp”-lagstiftningen, genom ännu större utvidgningar av begreppet “folkgrupp” än de som redan finns idag.

Möjliggör för polisen att redan i förväg kunna stoppa visning av material som tidigare har okynnesanmälts för “hets mot folkgrupp” (Lars Vilks, någon?).

Möjliggör för polisen att censurera “arkiv av tidigare publicerat material” (t.ex. bloggar), där något av de arkiverade verken vid något tidigare tillfälle har okynnesanmälts för “hets mot folkgrupp” (någon som kan gissa vilka de har i åtanke?).

Tillåter vilken åklagare som helst att åtala vem som helst för tryck- och yttrandefrihetsbrott, vilket i dagsläget enbart kan göras av Justitiekanslern.

Möjliggör för polisen att få göra husrannsakan hemma hos godtyckliga svenskar i samband med “utredningar som gäller hets mot folkgrupp i en tidning och där bevisning kan finnas hos en misstänkt person i Sverige”, och detta oavsett om publiceringen sker utomlands eller inte (någon som kan gissa vilken publikation de kan ha haft i åtanke, vars publicering sker på utländska servrar?).Koordinerad kampanj för inskränkningar i tryck- och yttrandefrihetslagarna från kulturelit och statsmedia

Planeras en ny gummilag?

Af Thomas Nydahl

Inför det som nu alldeles uppenbart planeras för lagboken tror jag att Ola Klippvik skrivit något av det klokaste, tag och läs. Det kallas “En översyn av tryck- och yttrandefriheten” och det låter ungefär som att man ska rensa igensatta avlopp eller putsa smutsiga fönsterrutor, men handlar förstås om något betydligt allvarligare. Jag misstänker att man från högsta politiska håll vill införa en ny gummilag av samma typ som lagen om hets mot folkgrupp, den här gången för att kunna tysta kritiska nätpublikationer, bloggar och annat. Det finns all anledning till oro om man nu inte ägnar sitt liv åt att skriva om mode och nöjen. Förslagen handlar förstås om att tysta den kritik som riktas mot politisk islam och mot det frälse som har makten över vårt lands mediala offentlighet. Den politiska kritik som riktas mot olika former av totalitarism kan mycket väl komma att tystas med hjälp av den nya, eventuella lagstiftningen. Det är hög tid att med största uppmärksamhet följa den utvecklingen. Thomas Nydahl


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 16 januar 2013 - 14:53 - Svar

https://www.torproject.org/index.html.en ses herfra i udgangspunktet som et værktøj mod censur.

Bagsiden ved Tor er at kriminelle også bruger det:
http://arstechnica.com/tech-policy/2012/11/tor-operator-charged-for-ch ild-porn-transmitted-over-his-servers/

Løsninger er der nok, eksempelvis filtre der allerede, til ovennævnte eksempel, i den første mødte server på informationsvejen frasorterer eksempelvis al børneporno, men at skildre det udførligt og korrekt kan jeg ikke, hvordan og krav til hvilken hardware og software der behøves er ganske teknisk og over mit niveau på området.

falkeøje

Posted: 16 januar 2013 - 15:03 - Svar

God argumentation for, at SD får et kanonvalg næste gang.

falkeøje

Peter Buch

Posted: 16 januar 2013 - 15:29 - Svar

Test

Morani ya Simba

Posted: 16 januar 2013 - 15:30 - Svar

“Foreslået indskrænkning af ytringsfriheden i Sverige”

Det her vil også komme til Danmark. Det er helt sikkert, efterhånden som problemerne vokser og vokser. Seneste skud på den stamme må være at DR2 ikke kan lave et satireprogram uden at den tilhørende fb side overfyldes med voldstrusler. Gradvist vil politikere hævde at indskrænkning er nødvændigt for at “tage hensyn til hinanden” og opretholde orden. Men de er naturligvis også meget uinteresserede i at borgerne skal begynde at diskutere hvordan det dog gik så galt, og hvis ansvar det er….

  JensH

  Posted: 16 januar 2013 - 15:53 - Svar

  Jeg er helt ening i, at de Danske politikere før eller siden vil ønske at indskrænke ytringsfriheden, specielt hvad angår indvandring, mulltikultur og islamisering. Men jeg tror unægteligt de vil komme til at opleve en hårdere kamp, end den ‘walk over’ deres Svenske kolleger kan imødese.

   Morani ya Simba

   Posted: 16 januar 2013 - 18:29 - Svar

   Det håber jeg da. Men jeg føler mig ikke sikker. Salami-taktikken vil blive brugt flittigt. Eet lille skridt ad gangen….

   Morten - - -

   Posted: 17 januar 2013 - 00:16 - Svar

   Forargelsen over, at Lissabon-traktaten ikke kom til afstemning var hurtigt overstået. Politikerne, herunder journalisterne, var over en bred kam lumsk glade, og så var det svært at holde liv i protesterne. Nu får vi muligvis ikke andre afstemninger, end dem, der skal ophæve vore forbehold, en eller anden gang, når prognoserne ser gunstige ud.

   Så altså: Hvis det eksempelvis er et ønske fra “EU” (nej, jeg ved heller hvem eller hvad “EU” er) kan det gå rask.

   – – –

Peter Buch, den strik

Posted: 16 januar 2013 - 15:53 - Svar

Ovennævnte test- kommentar i dag kl. 15:29 er ikke fra personen, der ofte kalder sig dette i kommentarer. For mange år siden var vi 7 med samme navn i KTAS-området, nu er vi vist omkring 20 i hele landet.

Kunne du ikke vælge et andet navn, navnefælle?

  Peter Buch

  Posted: 16 januar 2013 - 21:14 - Svar

  Jeg har også fået Morani ya Simba’s E-mail adresse og navn.
  Der er en sikkerhedsbrist.
  Jeg oplevede første gang problemerne for et par måneder siden.
  I samme forbindelse frøs min egen personlig E-mail konto, så jeg ikke kunne sende, kun modtage E-mail før efter en reboot.

  Og det mest sjove-underlige. Når jeg er inde på forskellige hjemmeside feks aviserne.
  når jeg så går til en ny side kommer der et ‘ sort vindow hvor der står. ER KOPIRET med hvid skrift i et split sekund.
  Det startede, så vidt jeg husker samme dag, hvor der stod noget her på siden. Om overvågning af blogge.
  Kan ikke huske, om det var fra Norge eller EU’s side.

   Morani ya Simba

   Posted: 16 januar 2013 - 22:41 - Svar

   Tak for det. Ja, det er ikke til at vide hvor organiseret det er. Vi må se haha. Tak for åbenheden.

    steen

    Posted: 16 januar 2013 - 22:55 -

    Vi arbejder på det nu – hold evt. lige kommentarer tilbage.

Morten - - -

Posted: 16 januar 2013 - 20:19 - Svar

Staten blev mere omkostningstung, javel. Så omkostningstung, at ingen anden tid, end vor ville kunne finansiere den. Hmm … vi er altså samtidig blevet rigere. Jeg synes Henrik Jensen lyder overfladisk i sin analyse. Jeg føler mig ikke tiltrukket af hans måde at tænke på.

– – –

Morten - - -

Posted: 16 januar 2013 - 20:33 - Svar

Forkert tråd – og forkert meget mere: Jeg fik uretmæssigt oplyst mailadressen på en bidragyder til Snaphanen! Steen, der er noget galt. Det skal ikke kunne lade sig gøre.

– – –

steen

Posted: 16 januar 2013 - 20:58 - Svar

Morten, jeg ved det. Teknikken arbejde på bloggen sent i går aftes, og har henvendt sig til udbyder om det i dag.

  Morten - - -

  Posted: 16 januar 2013 - 21:44 - Svar

  Nåh, okay 🙂 Jeg blev straks paranoid og troede det værste.

  – – –

PFEP

Posted: 16 januar 2013 - 21:36 - Svar

Tja vill de svenske börja karva i yttrandefrihetsgrundlagen, då h ar de svenska klampat över en osynlig linje, linjen där skiljer demokrati från diktatur…

Peter Buch, den strik

Posted: 16 januar 2013 - 21:59 - Svar

Det er stadig ikke den person der normalt kommenterer her under navnet Peter Buch, der skriver kommentaren kl. 21:14 .

Svend Andersen

Posted: 17 januar 2013 - 07:03 - Svar

Gates of Vienna er fjernet fra Blogger! … der sker mange mystiske ting for tiden.

steen

Posted: 17 januar 2013 - 13:11 - Svar

Ja, jeg tiltænker Google lidt af hvert. Jeg skal nok følge, hvad der foregår. Mon ikke han har back up og en god sagfører?

PFEP

Posted: 17 januar 2013 - 15:05 - Svar

Med henvisning til Peter Buch og andres mistanker om nicknapping med videre, vil jeg bare lige sige at jeg fik navnet “Allan Hansen” (hvem det nu er) med tilhørende mailadresse i navnefeltet.
Kan bloggen være hakket eller på anden måde kompromitteret?

Peter Buch, den strik

Posted: 17 januar 2013 - 15:36 - Svar

Der er i hvert fald sket sære ting på det sidste, den mobile udgave jeg aldrig tidligere så ses ofte, et billede dukkede op af en herre siddende foran nogle computere, det så helt historisk ud.
Jeg, der tidligere som kommentator her var ene om navnet, og nu optræder under navnet: Peter Buch, den strik, har ikke modtaget oplysninger om andres e-mail.

Leave a Comment