5
feb
Seneste opdatering: 6/2-13 kl. 1433
85 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Bryssel 2012, 4 426

Alle oplysninger er fra vidner, pressen og Lars Hedegaard selv. Jeg håber, jeg kan tilføje noget selv, men henviser til medierne indtil da. Se også kommentarer på Document.no og HRS.no. og DR Deadline kl 22.30 i aften. Politiet udtaler sig først nu kl 18.30. LIVE kl. 18.30: Politiets presssemøde efter attentat på Lars Hedegaard.

Er jeg chockeret og rystet? Nej, resigneret fordi det var forventeligt, og en følelse af stærk sorg og vrede mod dem, der har gjort dette muligt. Når det nu endelig skulle være, så kunne det ikke være heldigere, men det er klart, at Hedegaard måtte rede sit eget liv. Et attentat har ikke været uventet for mig gennem de sidste syv-otte år, næppe heller for Lars Hedegaard. Vi har begge mødt over tyve akut livstruede mennesker i den tid, så vi er rigeligt forberedte, skriften på væggen er tydeligt aflæselig. Hvad er der, at gøre ved det? En masse og ingenting. Bliver det værre? Ja, det bliver desværre værre, andet skal man ikke bilde sig ind. Man kan være heldig mange gange, men ikke altid.

Vi befinder os kun ved begyndelsen af en lang udvikling, om man spørger sig selv, om de politikere der nu har bragt andres liv i fare ikke ender med at være lige så truede som dem. Tanken er vel ikke så ‘långsökt’ med mindre man ligefrem er blandt de politikere, der i dag korser sig, men hverken kan eller vil forhindre udviklingen. Multikulturen vil medføre politiske terrormord i Danmark, at det ikke er sket endnu, skyldes held, PET’s dygtighed og ikke mindst terroristernes uduelighed. Marie Krarup siger det med få ord:

Marie Krarup fortæller, at Lars Hedegaard og de andre medlemmer af Trykkefrihedsselskabet lever med visheden om, at de risikerer at miste livet for deres sag. – “Det er helt klart noget man har vidst fra begyndelsen, den her kamp er farlig. Det er jo netop derfor at kampen mod islamisme og ytringsfrihed er så vigtig. Det er derfor man fra starten har støttet Kurt Westergaard, der jo lever med beskyttelse,” siger hun. Venner i chok over attentat på Lars Hedegaard.

Dagens mordförsök på Lars Hedegaard var det sämsta som kunde inträffa för det rättänkande sällskap som har ett så stort inflytande i medielandskapet. Samtidigt som de måste ta avstånd från handlingen kan man i uppfostrande syfte balansera denna medkänsla med att påtala Hedegaards starkt kritiska inställning till Islam. Niklas Orrenius (Expressen) menar ”Kanske var det ett försök att mörda honom.” Ja, vem vet, kanske var det en kul grej. Lars Vilks : Ett mindre lyckat mordförsök

Det ringer på Hedegaards dør (han bor i etageejendom på Frederiksberg). En mand fortæller, han har en pakke til Hedegaard. Hedegaard går ned (eller lukker manden op til sin dør?) for at modtage pakken. Der står en yngre arabisk udseende mand i alderen 20-25 år. Hedegaard modtager pakken, hvorefter manden trækker en pistol og skyder to gange. Han rammer forbi. Så skyder han angiveligt igen, og pistolen klikker… Hedegaard slår ud med pakken og pistolen falder på gulvet. Efter håndgemæng får attentatmanden fat i pistolen igen. Og igen forsøger han at skyde, og pistolen klikker for anden gang. Herefter løber attentatmanden sin vej …Lars Hedegaard overlever skudattentat. Gerningsmanden ramte forbi – opdatering følger Kendt debattør forsøgt skudt på Frederiksberg. Nabo: Islamkritikeren Lars Hedegaard forsøgt skudt. Gunman fires at Danish anti-Islam writer Lars Hedegaard.Drabsforsøg ryster Geert Wilders. Douglas Murray: An assassination attempt on Lars Hedegaard. Andrew G. Bostom: Failed Assassination Attempt Against Lars Hedegaard. Mark Steyn:
Lars Man Standing, Just.

 05.02.2013 161932

»Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening

»Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening i det her land. Det kommer lidt bag på mig, at jeg skulle skydes, men det skulle jeg åbenbart«.

»Jeg gik til angreb på ham og slog ud efter hans hoved«, fortæller Lars Hedegaard, formand for Trykkefrihedsfrihedsselskabet.»Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening i det her land. Det kommer lidt bag på mig, at jeg skulle skydes, men det skulle jeg åbenbart«.

»Men da dørtelefonen ikke virker, åbner jeg et vindue for at finde ud af, hvad det er for noget. Jeg kan se, at der står en mand i en Post Danmark-rød jakke og siger, at han har en pakke til mig. Jeg siger, at dørtelefonen ikke virker, så jeg går ned for at åbne. Nede ved døren står en mand og siger, at han har en pakke til mig. Så giver han mig pakken, hvorefter han trækker en pistol og skyder efter mit hoved«, fortæller 70-årige Lars Hedegaard.Lars Hedegaard undrer sig over, at han ikke blev ramt.»Han affyrer et skud mod mig, men så står han og fumler med pistolen, og jeg tænker: Nu er gode råd dyre«, siger forfatteren, der derpå kom i håndgemæng med gerningsmanden.

»Han prøver at affyre et nyt skud, og jeg går til angreb på ham og slår ud efter hans hoved og så videre. Og som følge af det taber han pistolen inde i gangen, og jeg prøver febrilsk at få lukket hoveddøren. Men det kan jeg så ikke, fordi han stikker en fod i døren og tvinger den op. Han får fat i pistolen igen og står så og fumler med den for at affyre et skud. Jeg prøver så igen at gå til angreb, og så løber han sin vej. Sådan er det«, siger Lars Hedegaard.Lars Hedegaard fortæller: »Han trækker en pistol og skyder efter mit hoved«, Jeg er ikke forbavset.

Ta inn hele skjermen 05.02.2013 205059

“Jeg er rasende

Men jeg er først og fremmest rasende. Rasende, simpelthen. Tænk, at man skal udsættes for sådan noget i sit eget land. Tænk, at det er kommet til dertil. Politikerne har sørget for multikultur, og nu må jeg sige, at vi har fået multikultur, så det basker. Det, jeg har mest lyst til, det er at spørge flertallet i Folketinget: Hvad vil I gøre? Hvad vil I gøre mod det? Er det dét her, vi skal finde os i? Skal vi finde os i, at der kommer én i vores eget hjem med en pistol og trykker af, spørger Lars Hedegaard.Rystet og rasende Hedegaard: Sådan forsøgte han at dræbe mig.

Torben Mark Petersen: Et polisk attentat

 05.02.2013 154835

Lars Hedegaard utsatt för mordförsök

Af Thomas Nydahl

Idag klockan halv ett fick jag veta att Lars Hedegaard, ordförande för danska Trykkefrihedsselskabet och chefredaktör för Dispatch International, utsatts för ett mordförsök. Först klockan 13.45 släppte polisen information till pressen om det som hänt. Hedegaard är i Danmark en av de skarpaste och frispråkigaste kritikerna av islamismen och hans arbete har haft stor betydelse för många av oss. Hans böcker och gärningar har jag ofta skrivit om här i bloggen. Islamisterna menar allvar med sina hot. De skjuter för att döda. De hugger med yxa och kniv för att döda. Detta föranleder alla islamkritiker, också i Sverige, att tänka lite mer på den personliga säkerheten. Vilket skydd Hedegaard haft och har vet jag inte, men något har uppenbarligen fallerat.

Expressen har vaknat och skriver:

“Enligt danska TV2 inträffade skottlossningen klockan 11.21 utanför Hedegaards bostad i Köpenhamn. Enligt tv-kanalens källor utsattes den kände debattören för ett mordförsök. Ett 30-tal polisen uppges vara på plats. Enligt källor till TV2 lyckades en yngre man ta sig hela vägen fram till Hedegaards bostad genom att utge sig för att vara en budbärare som skulle lämna över ett paket. Då ska han ha försökt skjuta mot Hedegaard, men misslyckades. – Vi kan bekräfta en anmälan om skottlossning och undersöker omständigheterna, säger Jörgen Skov, polisinspektör vid Köpenhmanspolisen till Ekstrabladet.dk. Polisen jagar nu den misstänkta gärningsmannen i området. Polisen berättar för Ekstrabladet att gärningsmannen flydde från platsen efter att ha avlossat ett skott. Skytten ska även ha försökt skjuta ytterligare ett skott men pistolen klickade.”

Jag rekommenderar er att läsa denna tidningstext i sin helhet:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Arvid Falk

Posted: 5 februar 2013 - 14:23 - Svar

Svenska s.k. journalister kan alltid sjunka ännu djupare. Sydsvenskans rubrik:

“Islamfientlig besköts i Danmark”

http://www.sydsvenskan.se/danmark/islamfientlig-beskots-i-danmark/

Allan Hansen

Posted: 5 februar 2013 - 14:24 - Svar

Vi er alle Lars nu!

  Ketil

  Posted: 6 februar 2013 - 00:40 - Svar

  Ja, alle dere som skriver med fullt navn har den æren.

steen

Posted: 5 februar 2013 - 14:34 - Svar

Jeg kan ikke sige, det kommer bag på mig. Jeg har flere gange frygtet, det ville ske. Jeg er harm, men jeg er ikke ‘rystet’ eller ‘chokeret’, som jeg kan høre politikere og journalister er. Det er, hvad jeg ventede mig af “det nye samfund”, vi har fået. Jeg har haft tanken i baghovedet 5-6 års tid. Helt efter bogen.

Det er sikkert også en erhvervsskade, når man har været sammen med og fotograferet de første 25 af islam dødstruede mennesker. Så overrasket og chockeret – nej. Så naiv er Hedegaard heller ikke.Han sagde for nogle år siden på et spørgmål fra SR: “Jeg går ikke og er bange for det. Hvis der kommer nogen efter mig her ? Det bliver værst for dem selv”.

Marie Krarup siger det, vi alle er klar over:

Marie Krarup fortæller, at Lars Hedegaard og de andre medlemmer af Trykkefrihedsselskabet lever med visheden om, at de risikerer at miste livet for deres sag.

– Det er helt klart noget man har vidst fra begyndelsen, den her kamp er farlig. Det er jo netop derfor at kampen mod islamisme og ytringsfrihed er så vigtig. Det er derfor man fra starten har støttet Kurt Westergaard, der jo lever med beskyttelse, siger hun.

iDanmark kan man følge det på tV her http://www.dr.dk/TV/live/dr-update-2

  Morani ya Simba

  Posted: 5 februar 2013 - 14:53 - Svar

  Jeg tænkte først “wow, politiske attentater er kommet til Danmark” men de var her jo allerede med mordforsøget på Kurt Vestergaard. Jeg tror ikke det her får folk til at “vågne” mere end stormen på OUHs skadestue eller overfaldet på Vestergaard. Samfundet kan nok benægte sig hele vejen til Balkan, figurativt.

  Iøvrigt flot reaktion af Hedegaard at han får slået pistolen til jorden. Han skulle have givet ham en håndkant i halsen lige efter. Men flot. Churchill sagde at det var opildnende at blive beskudt så kuglerne vislede forbi. Jeg får squ helt lyst til at spørge Lars Hedegaard om det er rigtigt haha

Allan Hansen

Posted: 5 februar 2013 - 14:40 - Svar

Jeg har flere gange sagt til Lars Hedegaard, at
han burde få sig et hemmeligt nummer.

Mvh. Allan Hansen

Thomas Nydahl

Posted: 5 februar 2013 - 14:49 - Svar

På skånska sidan av sundet har jag publicerat detta om mordförsöket:

http://nydahlsoccident.blogspot.se/2013/02/lars-hedegaard-utsatt-for-m ordforsok.html

Nu är det hög tid att sluta leden och att tänka på den personliga säkerheten. Islamisterna menar verkligen vad de säger, de vill döda oss.

  Morani ya Simba

  Posted: 5 februar 2013 - 14:54 - Svar

  “Islamisterna menar verkligen vad de säger, de vill döda oss.”

  Ja, helt enig. Folk troede jo heller ikke på hvad Hitler sagde. “Arrhh, det mener han ikke rigtigt…” Men vildt, huh..

Skjoldungen

Posted: 5 februar 2013 - 14:53 - Svar

Der kommer en rigtig god skudløsning i morgen.

  falkeøje

  Posted: 5 februar 2013 - 15:37 - Svar

  Du tænker på statsministeren og alle de andre uduelige politikere
  vi har?
  Vi er ilde stedt, hvis vi ikke tager sagen i egen hånd!!!

  falkeøje

Allan Hansen

Posted: 5 februar 2013 - 15:09 - Svar

“Kommunismen var ingenting i forhold til islam. Nu bliver jeg opsøgt i mit hjem og udsat for dødstrusler. Jeg blev aldrig truet på den måde tidligere.

79årig frikirkepræst og islamkritiker, der gentagne gange er blevet overfaldet i sit hjem. Klide:: Kristeligt Dagblad.

falkeøje

Posted: 5 februar 2013 - 15:30 - Svar

Borgerkrigen i Danmark er begyndt.
Først Westergaard, nu Hedegaard.
Nu må danskerne tage sig sammen, vi kan ikke bare sidde
stille og vente på, at muslimerne likviderer os uden at gøre
passende gengæld.

falkeøje

Eyvind Dk

Posted: 5 februar 2013 - 15:53 - Svar

SATANS til djævleyngel!!!

HH

Posted: 5 februar 2013 - 16:02 - Svar

Men Herreguuud! Ska Lars Hedegaard inte ha rätt att framföra sina åsikter utan risk att bli beskjuten – vad i Herrans namn händer med våra länder? Som någon skrev ovan – vi heter alla Lars nu.
Rent ut – vi vill inte ha era värderingar, vi vill inte ha era moskéer, vi vill inte ha er musik och er konstiga uppfattning om hur kvinnor ska vara klädda och den undantagsställning de har i era länder. Det där kan ni ha för er själva hemma hos er MEN INTE HÄR I SKANDINAVIEN! Eller Europa som helhet förresten. Tack och adjö!

Erling

Posted: 5 februar 2013 - 16:05 - Svar

Endnu en kandidat til titlen som Verdens Ringeste Jihadi.

Og kudos til Lars Hedegaard for at gå løs på ham. Som Jimmy Hoffa sagde, skal man flygte fra en mand med en kniv og angribe en mand med en pistol. De færreste er koldblodige nok til at følge det sidste råd.

  Morani ya Simba

  Posted: 5 februar 2013 - 17:02 - Svar

  “Som Jimmy Hoffa sagde, skal man flygte fra en mand med en kniv og angribe en mand med en pistol.”

  Det vidste jeg ikke han havde sagt. Men det giver kanon-god mening. Og ja, ret godt gået af Lars Hedegaard faktisk.

  PisseNisse i Hökarängen

  Posted: 5 februar 2013 - 17:46 - Svar

  Hoffa som “överlevnadsexpert”…okej… 😀

  Detta styrker väl teorin att han senast överfölls med kniv eftersom han fortfarande springer, nästan 100 år gammal!

  Skämt å sido är nog det viktiga att agera, fantastiskt att Hedegaard hade sådan närvaro!

   Morani ya Simba

   Posted: 5 februar 2013 - 17:53 - Svar

   “Hoffa som “överlevnadsexpert”…okej”
   Nej der har han ikke så meget troværdighed. Men “charge a gun, flee a knife” giver nu god mening.

    PisseNisse i Hökarängen

    Posted: 5 februar 2013 - 18:22 -

    Har du egen erfarenhet? Det är IMO inte så enkelt.. Jag skulle snarare säga att det viktiga är att göra *något* – att ta ett beslut..(skall du välja bland flera GM..”always aim at their leader”) och knivar längre än 7 cm bör man ha respekt för, yes 😉

    Morani ya Simba

    Posted: 6 februar 2013 - 02:20 -

    “Har du egen erfarenhet? Det är IMO inte så enkelt…”

    Jeg har ikke “skarp” erfaring i knivkamp, altså har ikke været i en. Jeg er kampsportsmand og har undervist i selvforsvar og har trukket blankt (i Tanzania vhor det er normalt at gå m kniv og machete) mod landevejsvøvere, en folkemængde der var ved at omringe mig og såmænd en leopard. Men ingen af gangene kom det til fysisk kontakt 🙂 Men jeg synes ideen om “væk fra kniv, hen mod pistol” giver god mening. Man kan ikke flygte fra en kugle mens en kniv er rigtig slem i nærkamp.

    Santor

    Posted: 6 februar 2013 - 06:29 -

    @ Morani ya Simba.

    Det er endvidere vigtigt at man har gjort op med sig selv hvordan man vil reagere før en voldelig begivenhed indtræffer. Det gør at man handler mere eller mindre på rygraden og hvis man så samtidigt har noget erfaring fra kampsport eller selvforsvar er man langt bedre rustet til at imødegå en angriber.

    Jeg kan anbefale Krav Maga. Det er hurtigt lært og det er yderst effektivt!

    Morani ya Simba

    Posted: 6 februar 2013 - 07:55 -

    Santor, enig i at det er en kæmpefordel at have gjort op med sig selv hvad man vil gøre i en “skarp” situation. Jeg har besluttet at en knivmand vil blive forsøgt uskadeliggjort uden hensyntagen til hans sikkerhed og førlighed. En knivkamp er pr. definition livsfarlig. Der har været et par sager fra Danmark hvor professionelle boksere blev stukket ihjel hvilket viser hvor farlig situationen er når en kniv bliver trukket så jeg mener man har ret til at agere som om man er i livsfare hvis en modstander trækker en kniv (Jeg mener man da ER i livsfare). Jeg har spurgt lidt hos juridisk kyndige venner og bekendte hvordan det ville se ud i det retslige efterspil. Det er mit indtryk at der ikke er nogen garanti for at man ikke selv kommer i fedtefadet hvis man lemlæster en knivbevæbnet overfaldsmand selvom Jønkes endelige frifindelse i sagen hvor han og en anden HAer blev overfaldet a en knivbevæbnet mand og slog ham ned (uden iøvrigt at være “fan” af Jønke var jeg glad for at han blev frifundet). Selv-evakuering, hvis muligt, er at foretrække. Og ja, kan ret godt lide krav maga. Den er meget hurtigere til at blive et effektivt selvforsvarssystem end de traditionelle østasiatiske stilarter (det kalder jeg personligt at den har højere “Q ratio”). Er kun blevet trænet af en israelsk ven, sådan intro-vis og lidt cherry-picking af teknikker, i den version IDF lærer og den er måske lidt mere kogt ned til “bursts, kicks and screams” end den civile KM som jeg kun kender fra videoer??

    PisseNisse i Hökarängen

    Posted: 6 februar 2013 - 09:09 -

    @Morani ya Simba “Man kan ikke flygte fra en kugle mens en kniv er rigtig slem i nærkamp.” Det är inte heller så lätt att träffa ett rörligt objekt. Jag har personlig erfarenhet av distraktion + evakuering mot väpnat överfall. Nu är jag iofs god löpare. Är verksam bla i 3e världen, så incidenter är ju (som vit “target”) en del av vardagen.

    @Santor Jag vet inte om man skall bestämma i detalj. När jag diskuterat ovan incident med säkerhetsfolk har de betonat vikten av att handla. Att ha rutiner inlärda är bra, men något av det farligaste man kan göra är att känna sig bunden av dem. Krav Maga är jag mycket intresserad av, och har övervägt att ta en introduktionskurs i Israel, En israel avrådde mig dock och menade att det är svårt att lära nytt som medelålders utan gedigen kampsportserfarenhet. Fan trot. Jag har endast kort introduktion i österländsk kampsport och skulle alltså behöva starta mer eller mindre från scratch. Har Du (eller någon) några rekommendationer när det gäller kurser i Israel?

    Svend Andersen

    Posted: 6 februar 2013 - 09:35 -

    Tak til Santor og Morani ya Simba vedr. omtalen af Krav Maga. Rigtig interessant … jeg vil anbefale det til mine teenagedøtre; den ene af dem har trænet karate i et par år, men dette lyder til at være mere effektivt in real life. Selv er jeg nok blevet for gammel til den sport, så jeg vil nøjes med at få taget det jagttegn, som jeg har haft planlagt at gøre de sidste par år.

    Morani ya Simba

    Posted: 6 februar 2013 - 10:38 -

    PisseNisse, ja hvis du har lidt afstand så helt sikkert løb. “Charge a gun, flee a knife” er jo ikke en regel der er mejslet i sten. Nærkamp er jo ligesom taktik noget hvor nogle situationer gør een mulighed bedre og ander situationer en anden. Jeg forstod ikke helt det med at du løber i den 3. verden?? Det lyder spændende, fortæl endelig 🙂 (Jeg er vild med Africa, særligt Tanzania)

    Svend Andersen, jeg ville bestemt anbefale Krav Maga selvom min personlige erfaring m denne art er relativt begrænset. Den militære version er indført i den danske hær. Jeg har selv sort bælte i karate og har meget godt at sige om denne art men det er mere som sport, at jeg synes den giver flotte, “rene” teknikker og smidighed (dvs. lidt ovre i smagsafdelingen hvor sådant kan diskuteres) og at det (relativt lidt måske) er et studie i noget japansk/okinawa kultur og filosofi. Krav Maga er ikke “flot” men det er mere realistisk og det er mit indtryk at man ikke skal træne det i så lang tid før det begynder at blive effektivt. Til sammenligning er karate kampe ret langt fra gadekampe og man bliver nemt habitureret til primært at få det til at virke mod en anden der også bruger karate hvilket er de færreste overfaldsmænd. Men Krav Maga er konceptmæssigt (og aldersmæssigt, begge ca. 80-90 år gamle) lidt beslægtet med de, meget effektive men noget mere brutale, teknikker britiske commando soldater og SOE agenter lærte under anden verdenskrig, selvom de er udviklet parallelt og ikke m fælles afstamning. En anden mulighed kunne være jiu jitsu der giver nogle gode muligheder for kontrol vha greb og hvor man altså undgår slag og spark men der skal man have trænet i et stykke tid før det rigtigt batter.

    Santor

    Posted: 6 februar 2013 - 10:47 -

    @ Morani ya Simba.

    Ja, knivkamp er uforudsigeligt og yderst farligt at indlade sig på, men hvis man bliver taget på sengen er der ingen vej udenom og så er selv den mindste træning guld værd. Fordelen er som oftest at angriberen ikke regner med modstand og derfor ikke selv har gjort sig den ulejlighed at træne 🙂

    Som du nævner skal man ikke se bort fra at man selv kan blive straffet hvis man smadre en angriber til plukfisk. Derfor er det vigtigt ikke at gå amok men hele tiden at holde hovedet koldt, selv når adrenalinen pumper. Det lærer man så også i Krav Maga.

    @ Pissenissen.

    Selvfølgelig skal man handle, men dine overvejelser skal forberede dig på hvordan og i hvilke situationer du skal gøre hvad. Det er i øvrigt også “Krav Maga” at løbe fra sin angriber 🙂

    Du behøver ikke tage til Israel. Der findes også rigtigt gode muligheder i Sverige. Bare kik på nettet.

    @ Svend Andersen

    Selvom du er oppe i årene kan du sagtens få noget ud af det og dine døtre ligeså. Det er fordelen ved Krav Maga frem for traditionel kampsport. Det er ikke svært, det er hurtigt at lære og selvom man ikke er speciel hurtig eller stærk så er du bedre stillet end hvis du intet kan og så er det glimrende motion 🙂

    PisseNisse i Hökarängen

    Posted: 6 februar 2013 - 14:30 -

    @Morani ya Simba: Jag ser nu att det jag skrev kan tolkas som att jag är verksam som löpare, men jag är bara verksam (Asien). I den mån jag löper i min verksamhet är det tyvärr bara risk 😀 Men som sagt, jag har förmånen att vara rätt snabbfotad. Jag skäms inte (OK lite kanske) över att jag tagit till harvärjan någon gång, det som räknas är att jag kan skriva dessa rader nu och delta i denna intressanta diskussion. Man vill ju gärna bryta sina åsikter, och se vad som kan förbättras till nästa incident.

    @Santor: Jo tack jag vet att det finns Krav Maga-klubbar i Sverige (om än inte så många) och att de säkert är kompetenta och så. Men israelerna har det ju mer eller mindre i blodet, så gott som alla jag träffat har ju gjort militärtjänsten och där tränat bla Krav-Maga. Jag ser helst att min pasta är från Italien, vill att min wasabi kommer från Japan, och hämtar gärna min Krav Maga i Israel (som jag fö gärna åker till igen). Jag vet att det finns flera intensivkurser i Israel, som dessutom ligger närmare än Sverige för mig. Det du nämner att evakuering även är Krav Maga visste jag ej, men det faller sig ju naturligt när man tänker efter, till syvende og sidst handlar det ju om att överleva till nästa slag, om detta inte kan vinnas. Book of Qi’s 36:e (och sista) strategi är ju för övrigt samma sak:”om inget annat fungerar, fly”. Att ge upp är att förlora, att fly är inte att förlora, det är att skaffa sig en ny chans.

    Morani ya Simba

    Posted: 7 februar 2013 - 03:12 -

    PisseNisse, jeg synes IKKE du skal skamme dig over at have taget flugten. For mig at se har du kun “ære” på spil hvis du risikerer at efterlade en anden, fx. en kæreste eller ven, forsvarsløs. Hvis ikke du har noget i klemme er der ingen grund til at risikere brækket næse, flækket øjenbryn eller langt værre blot for bevise at du er “hård.” Kom hjem i eet stykke og lad være med at forsvare en tilfældig fortovsflise hvis der ikke står noget på den du er nødt til at forsvare. Vores æresbegreb er anderledes end det orientalske og forsvares nogle gange bedre ved at udvise intelligens i ens beslutning snarere end risikere skader eller retssager hvis selvforsvaret går lidt for meget efter planen i statsadvokatens øjne. So make a smart tactical decision to stand or to evac 🙂

    PisseNisse i Hökarängen

    Posted: 7 februar 2013 - 17:59 -

    @ Morani ya Simba: Jo, du har självfallet rätt, och om evakuering är rätt strategi så är det. I detta fall fungerade det..men visst är det retsamt att behöva retirera. I tredje världen är det ju en ständig kamp om det mesta på gatan..kunder, plats, färdmedel..humor och lite basic street smarts räcker långt, medan svaghet exponerar dig för problem. Du hamnar sist i kön hela tiden, eller värre framstår som soft target. Som vit västerlänning antas du tillhöra en rik men svag, blödig klan utan backup. Och som du skriver är kampidealen annorlunda runt om i världen; ofta känner sig de som attackerar sig bekväma först om de är några stycken mot en. Nej, det är nog dags att ta den där intensivkursen i Krav Maga 🙂

Bergfast

Posted: 5 februar 2013 - 16:10 - Svar

Hur vet man att händelsen är sann?

Hur vet man vem attentatsmannen är?

Skulle muslimer och islam kunna anse sig själva – vinna – någonting på ett sådant attentat? ( T ex ett gott rykte, goda relationer eller en ökad vilja hos befolkningen att vilja ansluta sig till deras islam?)

  steen

  Posted: 5 februar 2013 - 17:48 - Svar

  du minder jo om den danske ventsrefløjsspekulanter Jeg lader dig står til skræk og advarsel

  #8 Michael Schæffer Larsen 2013-02-05 16:34
  Quoting Peter23:
  Lars Hedegaard forsøgt skudt.
  http://www.information.dk/450214

  Vi ønsker p77.dk tilykke.
  Situationen er optrappet.

  Pænt forsøg, men er du ikke sikker på at det er noget Lars Hedegaard selv har iscenesat, der har været frygtlig stille omkring “kongen” Lars Hedegaard. Det er før set fra den højrenationale fløj for at skabe ufred

  #7 Carsten Halvorsen 2013-02-05 14:52
  Indtil vi ved noget mere, må vi antage, at er en sindssyg mands værk.

  #6 Peter23 2013-02-05 13:45
  Lars Hedegaard forsøgt skudt.
  http://www.information.dk/450214

  Vi ønsker p77.dk tilykke.
  Situationen er optrappet.

   Bergfast

   Posted: 5 februar 2013 - 19:09 - Svar

   steen: ..”Jeg lader dig står til skræk og advarsel.”…

   Oj då. Kanske det är på sin plats att säga tack.

   Att inte ta för givet allt vad som politiskt verkar hända och ske i världen är nog ibland nödvändig att göra. Allt som sker är ibland inte som det kan verka att vara. Att ibland vara lite skeptisk inför vissa händelser är nog enbart sunt.

   Att jag har råkat hamna i sällskap med någon vänsterföreträdare i detta fall, där jag helt enkelt undrar över om man verkligen helt utan tvivel kan vara så tvärsäker på vem attentatsmannen kan vara, det må vara hänt för den här gången.

   Svend Andersen

   Posted: 5 februar 2013 - 20:00 - Svar

   I kommentarerne til Informations artikel var der tidligere mindst 20 kommentarer vedr. “false flag operation” o.lign. – kl. 16:00 var de alle slettet af Information – http://www.uriasposten.net/archives/44813#comment-1381937

    steen

    Posted: 5 februar 2013 - 20:10 -

    det kan jo godt undre en, at samtlige top politikere og politiet skulle være røget på en vildmand . medmindre man er i ond tro.

    I det hele taget lyder de sociale medier som noget af en plage. Jeg har fået tilsendt dynger af lort fra Facebook, skal aldrig have det selv.

  Morten - - -

  Posted: 6 februar 2013 - 13:06 - Svar

  Det er meget mærkeligt og mistænkeligt, at vi er så underinformeret, som tilfældet er. Så underinformeret, at der er plads til gale spekulationer. Vi kan ikke vide hvorfor, men vi har et enkelt indicium: Politiet udsendte i førstningen svensk signalement af gerningsmanden, noget med “rød jakke” og “mørkt hår”. Her udelod politiet ganske bestemte detaljer om gerningsmanden, fordi de faldt på politisk motiverede relevanskriterier, som de hedder på nysprog.

  Her kom en klog person af journaliststanden – fra BT, såmænd – os imidlertid til undsætning, idet han snedigt spurgte personalet i Zoologisk Have, hvilket udseende de flygtende personer skulle have, som politiet bad dem holde øje med. “Pakistansk” svarede de. Og så var det ude, trods hemmelighedskræmmeriet.

  Det, der bør være nagelfast i skrivende stund er: Der var tale om skudløsning. To personer flygtede. Hvis intet af dette kunne bekræftes, måtte vi vide det på indeværende tidspunkt. Men der er altså fundet et projektil.

  Så hvorfor får offentligheden ikke mere at vide? Hvorfor tros det ikke at fremme opklaringen? Det er underligt

  Nogen der har set en komplet opgørelse af kendsgerninger nogetsteds? Det fundne projektils kaliber? Hvor traf det? Hvem hørte brag, og med hvilken tæthed faldt de, hvis der var flere? Hvor blev de flygtende sidst set? Hvad hæftede vidner – udover Lars Hedegaard selv – sig ved?

  Hvis man ønsker at forestille sig, at det var et forsøg på hjemmerøveri – hvorfor affyrede pistolmanden så sit våben? Det ville da aldrig kunne lønne sig. Ingen gevinst over for forøget risiko for langvarig straf giver ikke mening. Sært, at vi ved så lidt. Når politiet i andre sager er på bar bund – er det da ikke kutyme, at man appellerer til offentligheden om hjælp og går ud med den viden, man har? Det virker som om politiets ledelse holder meget lav profil i denne her sag, måske fordi der er tale om “en kontroversiel figur”. Det er i så fald en ny, professionel politikultur, der har erstattet den gamle politiånd, som nogle nulevende stadig kan huske. Engang ville en politimester have været lige opbragt, uanset hvem der var blevet offer for en oprørende udåd. Således ikke længere?

  Hvor er løfterne til befolkningen om, at politiet ikke vil spare nogen anstrengelse i forsøget på at pågribe misdæderne?

  Det er altså underligt.

  – – –

   Kimpo

   Posted: 6 februar 2013 - 20:00 - Svar

   Henne i en dansk kiosk kom vi til at snakke om, hvordan perkerne smider ugeblade op dagen for tidligt, så de danske kiosker er nødt til at følge med. Politiet havde jo lissom ikke tid til den slags, når de ikke engang kunne passe på ham debattøren. En veninde havde set en anden forbrydelse og ringet til politiet, men de havde ikke tid. Jeg sagde min mening om sagen, og pigen svarede at hun altid sagde SIN højt og klart og havde et familiemedlem, der var gode venner med HA.

   Utilfredsheden breder sig – heldigvis. I hvert fald i Under-Danmark. Myndighederne skal man ikke regne for meget med. System-Danmark er gennemsyret af løgn, pligtforsømmelse og det som er værre – helt i lommen på de kvindelige akademikere.

JensH

Posted: 5 februar 2013 - 16:16 - Svar

Jørgen James Bon(d)nichsen:

“Drabsforsøget var ikke nødvendigvis politisk, mener tidligere PET-chef.”

http://jyllands-posten.dk/indland/krimi/article5154133.ece+

Så prøv ordet “religiøst”, min gode James.

steen

Posted: 5 februar 2013 - 16:25 - Svar

Jeg hørte godt “Hans-Jørgen-I -forhold-til-Bonnichesen” – blev sløj og måtte slukke.

  JensH

  Posted: 5 februar 2013 - 19:36 - Svar

  Og Politken er allerede igang med at projicere skylden for attentatet over på ofret:

  “Terrorekspert: »Jeg fandt Hedegaards adresse på under et minut«”

  http://politiken.dk/indland/ECE1889707/terrorekspert-jeg-fandt-hedegaa rds-adresse-paa-under-et-minut/

  Og mit modspørgsmål vil være: Hvorfor skulle det ikke være nemt at finde Lars Hedegårds addresse??? Hedegård deltager i den frie offentlige debat i et frit og demokratisk samfund, og laver intet ulovligt. Så han har da ingen grund til at leve skjul, eller hur???

   steen

   Posted: 5 februar 2013 - 19:55 - Svar

   “Kan avsky honom, men våld är simpel terrorism”
   NIKLAS ORRENIUS: En av Nordens värsta hetsare mot muslimer – Hedegaard har grundat rasistisk tidning.

   http://www.expressen.se/nyheter/kan-avsky-men-vald-ar-simpel-terrorism  /

    Anonym

    Posted: 5 februar 2013 - 21:17 -

    Det der undre mig er hvordan kan Niklas Orrenius slippe afsted med at kalde Dispatch International racistisk.

Eyvind Dk

Posted: 5 februar 2013 - 16:34 - Svar

Håber at PET eller politiet har et billed af idioten og at Lars kan genkende ham!

Robin Shadowes

Posted: 5 februar 2013 - 16:43 - Svar

Sannolikt finns gärningsmannen nu på Nörrebro, där han får hjälp att gömma sig av både klanen och sina muselmanska “bröder”. Men det är väl där man bör rikta in sig på att söka. Slå ned på alla moskéer, främst sådana som finns i källare. Polisen borde gå hårt fram bara för att göra dem nervösa. Störa all kriminell verksamhet. Spola ut råttan från sitt gömställe.

Allan Hansen

Posted: 5 februar 2013 - 16:44 - Svar

Om ordets magt, ordnes “tid,, og ordets afmagt.
“Every man should think what he liks and say what he thinks,,. Spinoza (1632-77).

”I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it”.

Med denne sætning knæsatte den franske filosof Voltaire (1694 – 1778), det som er den vestlige verdens vigtigste princip: nemlig ytringsfriheden! Hvorfor er den det? Det er den fordi: ytringsfriheden er moder til al frihed! for hvis man fjerner den, er der reelt ingen frihed tilbage! – kun skind frihed! (..) underforstået: den dag mennesker ikke længer taler sammen om de ting, der optager dem endsige det der bekymre dem i det daglige; så ophøre vi med at være mennesker endsige frie mennesker. Det faktum, at nogen har gjort sig selv til herre over hvad andre mennesker må tænke og sige, er en tragedie!

Fra oplysningstiden og fremover er ytringsfriheden ikke blot blevet betragtet som en vigtig frihedsret, men som selve frihedens fundament, “Den, der tilintetgøre en god bog, tilintegøre selve fornuften,” som John Milton (1608-74) formulerede det i – Areopagitica, han´s berømte tale for den ubegræænsede trykkefrihed.

Holdninger skal have et stort spillerum, men hvis man lægger op til handlinger, der kan skade andre, bliver der trukket en grænse.
Ideer skal kunne brydes, men hvis man udsætter bestemte grupper for nedværdigende omtale, er det en anden sag.
Dette er den liberale opfattelse af ytringsfrihed. Det klassiske forsvar for denne opfattelse blev leveret af John Stuart Mill (1806-1873). i bogen – On Liberty fra 1859. Mill fremhævede, at hvis man censurerer en mening væk, så skader det ikke bare den, som har denne mening, men også dem, der er uenige.
Samfundsdebatten bliver simpelthen mindre kvalificeret, fordi man mangler
modspil.

Samtidig går Mill i rette med dem, der mener, at man ikke bør bruge ytringsfriheden på en måde, som kan krænke andre.
Han peger på, at folk jævnt hen erklærer sig for krænkede over argumenter og meninger, der kan være særdeles træffende og relevante og derfor vigtige for samfundsdebatten.
Ja, ofte er det netop, fordi en kritik rammer præcist, at folk erklærer sig krænkede over den.
Magthaverne kan også bruge påstanden om krænkelse til at beskytte sig selv.

Ytringsfrihed, der ikke må krænke nogen, er ikke ytringsfrihed!

Denne fundamentale sandhed hos Mill var for få år siden ret alment accepteret i Europa. Men i de senere er en del politikere og meningsdannere løbet fra den. Årsagen er presset fra islam.

Socialpsykologien har længe været opmærksom på det farlige spændingfelt, der udspiller sig
mellem fortielsen og fejltagelsen – men værst af alt er uvidenhed.
Men flere forsker Bl.a Kirsten Damsgaard, Carsten Ringsmose, Tine Magaard og Nicolai Sennels har igennem årene været opmærksom på, at fortielsen er en farlig medicin, idet den forsøger at sløre den virkelighed vi lever i.

Disse forskningsresultater har man ofte forsøgt, at holde “hemmelige,, for offentligheden – men hvorfor gør man det?
Nuvel, vi begår alle fejl her i livet – det er kun menneskeligt.
Men det, at man ikke vil erkende sine fejltagelser og rette ind efter dem, er næsten utilgivelig.
Filosoffen Karl Popper har bemærket, at vi alt for længer har været alt for dårlige til, at erkende vores fejltagelser.
Vi vil så gerne gøre opmærksom på alt det vi ved, men forsømmer at forholde os til alt det vi ikke ved (fejltagelser)
og dermed skaber vi et falsk billed af virkeligheden.
Underforstået selverkendelsen rummer to sider: det som vi er gode til og det som vi er mindre gode til – og det bør man forholde sig til.
Men fortielsen er et meget farligt sprængstof, som i sidste ende skaber frustration og afmagt (depression).

Det værste er dog den selvhøjtidelige uvidenhed læs “den politiske korrekthed,,.
som helt konsekvent nægter, at forholde sig rationelt til den virkelige verden – det er utilgivelig dumhed.

Den berømte filosof Karl Popper siger/skriver et sted ” det er umuligt at fører en rationel og saglig diskussion eller debattere uden, at der opstår uoverensstemmelser og uenighed – det er jo netop det, som giver diskussionen stykke og substans. Og han forsætter: ” Det er umuligt at diskutere eller debattere uden, at nogle føler sig stødt, men det er den pris vi alle må bære til alteret hvis vi ønsker at deltage i en åben diskurs.

Med George Orwell (1903-50) bliver tingene skåret ud i pap ” Frihed er retten til at fortælle folk ting, de ikke har lyst til at høre”. Underforstået: det at sige noget om nogle eller noget alene med det formål at fornærme nogen er uhæderligt! Men det at have en mening om noget – og at give udtryk for denne mening er en ganske anden sag.

Man kan så tilføje en lille ingrediens af sprogfilosoffen Ludwig Wittgenstein ” du skal ikke spørge til ordets betydning – du skal spørge til dets anvendelse,, og det gør hele forskelen.
Der er altså stor forskel på den måde vi bruger og opfatter sproget på.
Kierkegaard har bemærket, at kun ved dialektik dvs. samtalekunst eller kunsten at samtale kan vi bringe fuld klarhed over sprog og tanker.

P.S Tilbage er der kun small talk – dvs. tom indholdløst, meningløst og ligegyldig stude snak.

Kort sagt: hvis vi skal diskutter – og det skal vi, så må der være højt til loftet samt en bred horisont.

Nietzsche om ytringsfrihed .- Friedrich Nietzsche (1844-1900).

Om ytringsfriheden skriver Friedrich Nietzsche i ” Den munter videnskab,, der udkom i 1882 følgende:

297. At kunne sige imod. – Enhver ved idag, at det at kunne tåle at blive sagt imod er et tegn på høj kultur.
Nogle ved endda, at det højere menneske ønsker og provokerer til at blive sagt imod
for at få et fingerpeg om sin egen uretfærdighed, som han hidtil ikke har været klar over.
Men det at kunne sige imod, den gode samvittighed, der fremkommer, når man er fjendtlig mod det vante, overleverede og helliggjort – det overgår det andet og er det egentlige store, nye, forbavsende i vor kultur, den befriede ånds vigtigste skridt: men hvem ved det?,,,,.

Krishnamurti har denne interessante bemærkning:

” Vi kan kun diskutere det vi er enige om”.

Det lyder umiddelbart meget besynderligt (…)
Men her er pointen den, at det jo ikke giver nogen mening at diskutere det vi ikke kan forstå.

Ludwig Wittgenstein´ berømmet sætning lyder: ” om det vi ikke ved – bør vi tie!

Og endelig et citat af Buddha, som var en god tænker:

” Vi er, hvad vi tænker. Alt hvad vi er, opstår med vores tanker. Med vores tanker, skaber vi verden”.

Det som hovedet ikke kan forstå
det vil maven forstå.

Det som maven ikke kan fordøje
det vil hjertet forstå.

Det som ikke giver nogen mening
det vil forgå.

Om dette og hint – vil vi aldrig forstå.

” And in the end
the love you take
is equal to the love you make,, . Lennon & McCartney (1969).

* On Liberty. John Stuart Mill 1859.

* Unended Quest – An intellectual Autobiography. Karl Popper 1974.

* An inquiry into meaning and truth. Bertrand Russell 1940.

* The last talks. J. Krishnamurti 1989.

” Omvurdering af alle Værdier – om den frie tankes endelige sejr. Gud er død,,.

Friedrich Nietzsche (1844-1900).

Hvad skal tolerancen stille op imod intolerancen?

Den berømte filosof Karl Popper slog hovedet på sømmet, da han
i sin til konstaterede ” Hvis vi ikke er indstillet på at forsvare et
tolerant samfund mod angreb fra de intolerante, så vil både samfund tolerance
gå til grunde. Vi må forlange – i tolerancens navn – retten til ikke at tolerere
det intolerante. Menneskers værdighed, frihed og retfærdighed må ikke ødelægges, fordi
vi skal være tolerante og politiske korrekte.

“Fremtidens fascister vil kalde sig anti-fascister”

— George Orwell

Frihed er retten til at gøre alt, der ikke reducerer andres frihed.

“Betragt verden gennem hullerne i din viden, så øges udsynet!

Prudentius

Posted: 5 februar 2013 - 16:59 - Svar

Hæsligt, absolut hæsligt! Og en sikker vejviser til den permanente samfundstilstand af gennemtrængende etnisk, religiøs og politisk vold, der venter os alle sammen, lidt længere nede af multikulturens sliske. Ja, en tilstand som der for så vidt allerede er taget hul på.

Varmt Konservativ (kr)

Posted: 5 februar 2013 - 17:11 - Svar

“Tænk, at man skal udsættes for sådan noget i sit eget land.”

Ja, vi måste nog tyvärr inse att det är exakt det här som hela tiden har varit målet för Baader-Meinhof-ligans politiska och kulturella grenar.

Peter Buch

Posted: 5 februar 2013 - 17:20 - Svar

Tilråder stadig:
Afspærrede konstant overvågede områder om muligt nær væbnede styrker, eller Hedegaard.

Som kaptajnen sagde i eventyret under posten Soldat, – …Der er en reception derude, bed dem ringe til mig, så kommer I ind. Dyp kortet i dippen, for første adgang, han gav dem et kort.
Klart nok….-.

Slyrgraff

Posted: 5 februar 2013 - 17:26 - Svar

“Desværre-øhhe, heldigvis ramte gerningsmanden ikke” sagde islamBonichen. Ak ja, hvad hjertet er fuld af, løber kæften over med.

HH

Posted: 5 februar 2013 - 19:58 - Svar

Gud är död.
Nietzsche.

Det stod målat på en universitetsmur i USA. Under hade någon annan skrivit:

Nietzsche är död.
Gud.

Voltaire (Francois-Marie Arouet) har alltid varit min favorit. Läs bara “Candide” t ex och annat som denne man, vilken ansåg människor uppfostringsbara, har skrivit. Men han har INTE präglat satsen “Jag ogillar vad du säger, men är beredd att gå i döden för din rätt att säga det”. Det var hans väninna som inte tyckte om Voltaires antiklerikalism, men ändå stödde hans rätt till att ha denna inställning.

Den bok han skrev om den svenske krigarkungen Karl XII – finns i svensk översättning – läses, har jag hört, fortfarande franska skolor. Inte för Karl XII utan för Voltaires utsökta stil.

Voltaire är ofta mycket rolig. Läs t ex “Om den hemska faran av läsning” (1765) en attack mot hans eget samhälles censur i en omskriven form. Likt en Falstaff, fakir slutar han: “Given i vårt Dumhetens palats den sjunde månaden Muharem, år 1143 från hedschra.”

Jag tog upp honom själv i en essä då jag upptäckte att han medvetet förvanskat ett bibelställe. Jag kallade essän “Voltaires fataliteter”. I brevet “Ezéchiel”, 1764 (Hesekiel, om några egendomliga ställen hos denne profet och om några gamla sedvänjor) påstår han att profeten av Gud tvingats baka sitt bröd med en deg som blandats samman med mänskoträck. I själva verket, enligt bibelstället, handlar det om att elden under brödet skulle vara sammansatt av människoträck. Eftersom Hesekiel bedyrade att han aldrig gjort sig oren ändrade då Herren sig och tillät att brödet bakades med en eld sammansatt av kospillning
Jag förlåter dock Voltaire, hans förnuftiga och vettiga röst är lika giltig idag som under den tid han verkade.

Allan Hansen

Posted: 5 februar 2013 - 20:25 - Svar

Svar til HH:

” Teologen betragter synd først fremmest som en forbrydelse imod Gud, mens moralfilosoffen
betragter synd som modsætningen til fornuften,,.
– Thomas Aquinas: Summa teologica.

Filosoffen og forfatter Francois Marie deVoltaire(1694-1778) førte et kaotisk liv, selv om han som oplysningstidens erklærede fyrste var en lysets og klarhedens mand.
Det starter allerede med hans fødsel. De lærde kan stadig ikke ens om, hvornår og hvor han blev født, og om hans far også virkelig var hans far. Forvirringen slutter ikke med det. Da hans amme mor ikke anså ham for levedygtig, døber hun ham selv i hast, og det kræver senere hen en del besværg at få forrettet den regulære dåb.
Man ser: allerede i spædbarnsalderen har Voltaire bryderier med den himmel, som han ligger i strid med hele sin levetid.
Han lever ikke kun i permanent strid med himlens repræsentanter, gejstligheden, men også med det jordiske styres repræsentanter, som i alt for høj grad indordner sig under kirken.

I lang tid er han ude af stand til at slå sig ned i ro og fred, og han har forbud mod at opholde sig i Paris.
Man kaster ham af og til i Bastillen, hvor han dog har det privilegium at spise med ved fængselsdirektørens bord.
Man bagtaler og bandlyser ham, man forbyder og brænder hans skrifter. Man kalder hans værker dumdristige, irreligiøse, skandaløse, man anklager ham for at være ondsindet og frivol, man advarer mod ham som en smittende gift.
En teologiprofessor går endog i rette med forsynet over, at det har tilladt at et sådan menneske har set dagens lys. Men Voltaire trøster sig ved at tænke på, at det ikke kun er hans personlige skæbne, der forårsager alle disse genvordigheder, men ,, at også filosofien, så snart den dukker op, er udsat for forfølgelser” . Mange af hans værker udgives anonymt, og hvis det kommer frem, hvem der har forfattet dem, ser han sig nødsaget til at benægte forfatterskabet.

Det gør han også uden samvittighedskvaler. ,, Man må lyve som en djævel.” Men han gør endnu mere for at skjule sine egentlige hensigter, bekender sig til sin katolske tro og endog indtager sakramentet. Men han er og bliver tvetydig. Og han indrømmer da også sin svaghed: ,, Jeg vil da gerne gå til bekendelse; men jeg vil ikke være martyr.
Også Voltaires privat liv er kaotisk.. Hans spidse pen bliver skæbnesvanger for ham. Han lægger sig ud med alverden. Selv den preussiske konge, der beundrer ham og inviterer ham til Postdam, men han forlader kongen efter lutter misforståelser og intriger, og han er ikke helt uskyldig selv.

Der er også hele tiden forvirrede kærlighedshistorier: med markiser, med skuespillerinder, med venners hustruer, med artige borgerdøtter, med demimonder, til sidst endda med hans egen niece. Voltaire giver denne hedonistisk levem¨de en teologisk begrundelse: ,, Gud har sat os i verden, for at vi skal more os. Alt andet er plat og forfærdeligt og ynkværdigt.”
Den slags fornøjelser kræver naturligvis penge, og dem skorter det længe på.
Selv om Voltaire har en velhavende far, lægger han ud med at stifte gæld, og der går nogen tid, før han får skrabet en solid formue sammen. Det sker ganske vist ikke med helt fine midler, men mod slutningen af sit liv er han blevet en rig mand: med et slot, et par landsteder og en stab af tjenestefolk på 160 personer.

Den gamle Voltaire skriver: ,,Jeg har vænnet mig til kroppens og sjælens uorden.”

Men hans berømmelse stiger trods al denne forvirring. Han bliver kontinentets berømteste mand på det åndelige område. Han er Europas åndelige hersker i næsten en menneskealder.
Selv i vor tid bedømmer en filosof som Dilthey ham som ,,det mest levende blandt mennesker” .
Han står i personlig eller skriftlig forbindelse med Gud og alverden, nok mere med verden end med Gud, da han mener, at Gud ikke kan være objekt for direkte tiltale.
Flere end 20.000 breve er bevaret i dag. Der findes næsten ikke noget problem af betydning, som Voltaire ikke har ytret sig meningsfuldt eller i det mindste inspirerende om i sine breve og i utallige værker. Hertil kommer hans dramaer, der hele tiden blev modarbejdet og forbudt og alligevel opført til publikums store begejstring. Hans romaner udkommer i utallige oplag. Goethe kan derfor sige om ham: ,,Alt, hvad der på strålende vis opfylder verden viden om med talenter og evner, har han ejet og dermed udstrakt sin berømmelse over den hele jord.”

På det åndelige område er Voltaire liv én uafbrudt kamp. Hvad han kæmper for, er tænkningsfrihed, tolerance, fornuft , frihed, menneskenes lykke, afskaffelsen af uretfærdighed og undertrykkelse. Kort sagt: det er oplysningstidens idealer, forstået ikke blot som teori, men som praksis ,, Lad os, om muligt, bringe et svagt lys ind i denne fejltagelsens nat, som verden er nedsunket i.” Nietzsche kalder ham for ,,menneskehedens største
befrier” i den henseende.
Voltaiers hovedemodstander er kirken. Han bliver aldrig træt af at afsløre den kristne læres mærkværdigheder ,, de hellige løgnes farlige billede, som Jorden er opfyldt af”. Kirken viser i stedet for en fornuftig Gud ,,et monstrum, som vi må hade”. Gud ,,skabte verden og druknede den da, ikke for at frembringe en renere slægt, men for at befolke den med røvere og tyranner.

Og efter at han havde druknet fædrene, døde han for deres børns skyld, ganske vist uden anerkendelse, og straffede hundrede folkeslag på grund af uvidenhed om hans død på korset, som han dog selv havde holdt dem i”. ,,Denne hersker, som ejer det, som vi kalder retfærdighed, til overflod, denne fader, som elsker sine børn så uendeligt, denne almægtige skal have skabt væsener i sit billed for straks efter at lede dem i fristelse gennem en ond ånd og lade dem bukke under for fristelsen, for at lade væsener dø, som han havde skabt udødelige, for at overøse deres efterkommere med ulykke og forbrydelser? Og det er ikke engang den mest oprørende selvmodsigelse til vor svage fornuft. Hvordan kan Gud, som senere frelser menneskeslægten gennem sin eneste søns død eller retter, da han jo selv bliver menneske og dør for menneskene, gennem sin egen død, da prisgive næsten den ganske menneskeslægt, for hvem han døde, til evige pinslers rædsler? Betragter man denne lære som filosofi, så er den sandt nok uhyrlig, afskylig. Den gør Gud til ondskaben selv.”

Dette er blot to eksempler blandt mange. Voltaire prøvede at afsløre hele den kristne lære som ren overtro. Den har, som han ser det, hersket gennem hele kirkens historie.
,,Overtroen, opstået i hedensk tid og overtaget af jødedommen, har fra begyndelsen forpestet den kristne kirke. ,, Den er latterlig og afskyvækkende – den argeste fjende af den rene tilbedelse, som vi skylder den højeste væsen”. Derfor ,,er tiden kommet, hvor overtroens uhyre skal lægges i lænker”.
Voltaire mener, at fanatismen (islam) er endnu mere skadelig og farlig.
Den føre uundgåeligt til ,,blodtørstig lidenskab – den opfordrer til forbrydelse – der er helvedets blændværk. Voltaire påstår ,,at ethvert fornuftigt menneske, ethvert godsindet menneske må anskue den kristne sekt med afsky”. Til slut går han så vidt, at han – ikke uden en vis fanatisme – under skriver hvert af sine breve med kampråbet ,, Écrasez I´infáme, knus det modbydelige!
I den sammenhæng kalder han sig selv den ,,store revolutionære”.

Voltaires selvbevidsthed bygger på tilliden til, at det en dag skal blive muligt at komme nutidens onde til livs ,,Kristendommen vil blive fornuftigere, følgelig også mindre forfølgelseshungrende”.
Voltaire er overbevist om, at denne fremtidsvision ikke er nogen fjern utopi: ,,En ny generation, som afskyr fanatismen, er i sin vorden. En gang vil filosofferne indtage de førende pladser. Fornuftens rige forberedes allerede.” Voltaire skriver således: ,,Tænk på, at det allerhøjstes
evige visdom med egen hånd har indprentet den naturlige religion i dit inderste hjerte.”
Heri har gudstanken sin rod; den ud går fra ,,følelsen” og fra den ,,naturlige logik”. Mennesket evner altså fra naturens hånd at erkende Gud. Men hvad kan mennesket ifølge Voltaire begribe og udsige om Gud?

Det første er, at det er muligt for mennesket at få sikker erkendelse om, at der findes et sådan højere væsen. Voltaire laver endda en slags gudsbevis: ,,Der findes noget, altså findes der noget evigt, thi intet kommer ud af intetheden. ,, Denne tanke er en sikret sandhed, som vor ånd kan fæste lid til”. Det er imidlertid muligt at få yderligere indsigt i Guds eksistens; de besidder ganske vist ikke absolut, men dog næsten fuldkommen vished. ,,Hvert værk som lader os erkende middel og formål, vidner om skaberen; altså tyder verdensaltet, sammensat af kræfter og midler, som alle har et formål, på en almægtig, altvidende ophavsmand. Det er en sandsynlighed, der kan tilægges den største vished. ,,Dette gudebevis ser Voltaire bekræftet i Newtons opdagelser, for ,, de mange altid uforanderlige love tyder på en lovgiver”. Fornuften gør det således muligt at nå til et rent gudsbegreb. ,, Gud er det nødvendige væsen, den i naturen udbredte intelligens, den store ånd i det store univers. ,, Derudover kan han også med nogenlunde sikkerhed tilskrives enhed og evighed.

I denne sammenhæng opfinder Voltaire et gudsbevis, som ingen har udtænkt før ham. ,,Jeg undrer mig over, at man blandt mange tilbagelagte beviser for Gud eksistens endnu ikke er kommet på at anføre fornøjelsen som bevis; fornøjelsen er noget guddommeligt, og jeg er af den formening, at enhver, som drikker en god tokayer, som kysser en smuk kvinde, med ét ord, som har behagelige føleser, må erkende et velgørende højeste væsen.”
Sådanne argumenter, fremført af den sunde menneskeforstand får de ,,metafysiske spidsfindigheder” , sådan som de er overleveret fra historien, til at blegne for Voltaire, ,,Metafysikken er tvivlens gebet og sjælens roman.” I metafysikken drager vi næsten kun slutninger om sandsynligheder; vi svømmer alle i et hav, hvis bredder vi aldrig har set. ,, Vi svømmer i et uvishedens hav, og det nød til at være sådan, al den stund vi kun er dyr, omtrent femenhalv fod høje og med en hjerne på cirka fire kubiktommer.”

Det er i denne sammenhæng, at Voltaire udtaler de berømte ord: Hvis Gud ikke eksisterede, måtte man opfinde ham.”

Historien består næsten kun af bloddryppende scener; den er en ,, elendighedens og grumsomhedens kloark, en næsten uafbrudt kæde af genvordigheder – en hob af forbrydelser og dumheder”. Verden er ikke, som Leibniz ønskede det, den bedste af alle tænklige verdener; den er ,, den værste af alle jordkloder”. – Lykken er kun en drøm, og smerten alene er reel; i 80 år har jeg følt det og ved ikke andet end at affinde mig med det og sige til mig selv, at myggene er til for at blive ædt af edderkopperne, ligesom menneskene af bekymring: Denne verden er en jammerdal”
,, Spørgsmålet om godt og ondt er og bliver et kaos, som ikke kan udredes af en ærlig forsker”.
(er det gode godt fordi gud vil – eller vil gud det gode fordi det er godt?)
Skepticisme triumferer til slut over fornuftens viden. ,, Alt omkring jer, alt i jer er en gåde, hvis løsning ikke er mennesket givet.” Tilbage bliver kun en håbløs resignation.

,, Rot jer sammen, I filosoffer! Så tilvejebringe I loven og bliver herre over nationen.”
Men så gribes han atter af bekymring. ,,Alt svinder bort, omsider svinder man selv bort for at opsøge intetheden.” Kun filosofien som stiller besindelse kan hjælpe.
,, Jeg forbereder mig temmelig filosofisk på den store rejse – for filosofien er god for noget; den trøster og medfører sjælens ro”. Men det kræver beslutsomhed at begive sig ind i filosofien.

,, Man skal også vove noget. Filosofien er værd, at man har mod.”

Herre giv os blot lidt mere fornuft!

Ven

Posted: 5 februar 2013 - 20:35 - Svar

Lars Hedegaard är en hjälte i det politiska opinionsarbete han utför.

Dessutom är jag mycket imponerad av att han slog till mördaren i huvudet så han tappade pistolen!

Kenneth

Posted: 5 februar 2013 - 20:48 - Svar

Vi er alle med dig. Du er et ikon og forgangsmand!

Ole Burde

Posted: 5 februar 2013 - 20:53 - Svar

Dette terrorangreb er tilsyneladende begået UAFHÆNGIGT , af en eller flere personer , uden at disse har været medlemmer af eller haft kontakt med en organisation . Angrebet har alle kendetegnene af en ”amatør” udførelse , men før man griner videre er det vigtigt at huske på , at det ofte er amatører som får nye ideer . Denne slags uafhængige angreb er meget vanskelige at forhindre , fordi der ikke er nogen organisation som kan trævles op .
Terrorangreb er IKKE det samme som politisk mord . Som mordforsøg virkede det ikke ret godt , men som terrorangreb virker det ganske udmærket , fordi mange som på en eller anden måde har været URESPEKTFULDE overfor Islaam , nu vil have ubehagelig følelse i maven når postbudet ringer på…..
Heldigvis har Monty Python belært os om den helt rigtige holdning til terrorangreb : ”We Piss in your general direction ! ” ( bør udtales med en stærk fransk accent , og retningen er selvfølgelig mod Mecca ! )
I Israel er ”amatørangreb” en slags baggrundsstråling som man bare må leve med , ligesom trafikuheld . Nogen gange kan det være vanskeligt at bedømme om en arabisk lastbilchaufør bare tilfældigvis kom til at køre nogen israelske fodgængere ned fordi han var en idiot , eller om det var med vilje , eller begge dele … men når politiet så får fat på ham , kan det også bare være et uheld his han får en kugle mellem øjnene..

Santor

Posted: 5 februar 2013 - 21:27 - Svar

Endnu engang må man sige at medierne gør alt for at snakke udenom. Hele Lars Hedegaards livsforløb er beskrevet, hvis nogen ellers havde glemt det, for at guide læserne frem til den “rigtige” konklusion. Samtidig med at politiet gør sig store anstrengelser for at klarlægge det totalt manglende motiv.

Hvis medierne derimod sagligt fremlagde islams fortrædeligheder i forbindelse med terrorangreb på Danske såvel som udenlandske islam kritikere ville befolkningen være bedre tjent men det er naturligvis ikke en publicservice kanals opgave.

Bo

Posted: 5 februar 2013 - 22:43 - Svar

Nu skall Danska PET och Svenska SÄPO börja inse allvaret och agera därefter.

Återinför gränskontroll och krav på ID, det är politikernas plikt.

Avlyssna utvalda muselmaners telefoner och datorer, gör regelbunden husransakan i deras bostäder, visitera dem regelbundet när de rör sig utomhus. Utvisa dem och deras familj, när de begår brott som kan ge även kortare fängelsestraff. Detta är extremt effektivt eftersom de är närmast medfött patologiskt kriminella. Polisen skall hänga dem i nacken som blodiglar.

Om de använder krypterad datorkommunikation,som inte enkelt kan forceras, blockera deras uppkoppling.

Punktmarkering är det enda sättet. Husransakan, visitation, kontroll av bidragsfusk, körkortskontroll. Om och om och om igen. Till slut åker de hem till sitt djävla loser-land.

Om deras hemland vägrar att ta emot dem, sätt dem i interneringsläger, som Sverige gjorde med vissa kommunister under andra världskriget.

Om någon invänder att det bryter mot de mänskliga rättigheterna, så svarar jag med att det är vår medfödda rättighet i Europa, att skydda oss själva mot terrorism. Vi har medfödd hemortsrätt. Muselman har kommit hit för att han är “förföljd”, och befinner sig här av vår goda vilja. Det betyder att han måste ut, om han inte kan bete sig som en civiliserad människa.

Edit: Jag vill ändå att ett lagom antal äkta moderata muslimer, som förföljts, kan få en fristad i Europa, så länge de följder våra seder och lagar.

Jacob A

Posted: 5 februar 2013 - 22:49 - Svar

Prøv at tjeck den her tråd hos Informeren. Adskillige “progressive” som bebrejder Hedegaard selv:

http://www.information.dk/450214

Eller medierne, fordi de jo ikke “giver plads” til de stakkels indvandrere, som så bliver presset til at myrde… Og så overdriver jeg ikke en gang retorisk.

Det er fame forstemmende:-(

Bo

Posted: 6 februar 2013 - 00:26 - Svar

Tvinga alla invandrare att svära trohetsed till värdlandet. Även Europeiska invandrare skall avtvingas trohetsed för rättvisans skull. Om de vägrar, så är det persona non grata och deportation som gäller. Om de bryter trohetseden som de svurit, deportation inklusive familj.

Dubbelt medborgarskap skall inte finnas. Om man får äran att få bli Svensk eller Dansk medborgare, måste man ge upp sitt gamla medborgarskap.

Medborgarskap skall prövas hårt. Bara de som kan anses vara assimilerade och trogna landet, skall få äran av att få bli upphöjda till medborgare i landet.

Dock anser jag att det Nordiska samarbetet skall bestå, som ett undantag från ovanstående. Det Nordiska samarbetet kan utökas till fler länder kanske.

Medborgare i andra Nordiska länder under de regler jag beskriver, de behöver inte samma prövning. De kan röra sig fritt över gränserna, som vi tillsammans bestämde för många år sedan, för vi är av samma folk och missbrukar inte denna frihet vanligen.

Det är ju inte så vanligt att ett etniskt Norskt gäng utfört en gängvåldtäkt på en trettonårig Svensk flicka, om man säger så.

Bo

Posted: 6 februar 2013 - 01:01 - Svar

Vi skulle kunna skapa en ny Kalmar-Union V2, med Island, Norge, Finland, Sverige, Estland, Lettland, Litauen, Danmark och tillhörande öar som Färöarna, Svalbard och Grönland.

Kanske Skottland med.

Kanske Polen ?

Det skulle hålla tror jag.

Bättre än EU, för vi har större gemensamt ursprung och förståelse. Kultur och sånt.

Bo

Posted: 6 februar 2013 - 01:35 - Svar

I Sverige är självförsvarsrätten kringskuren på det sättet att om man försvarar sig för livet, så kan man dömas för brott.

Det finns många exempel.

Anekdot:

En gång försvarade sig en Svensk man mot en knarkare som attackerade hans familj med en yxa. Han sköt med ett hagelgevär så att stigmannen fick bly i röven.

Tingsrätten försökte döma honom för vållade till kroppsskada.

De menade att det var fel, för att han tydligen vänt sig om och fått skeet-hagel i röven.

Dock blev han friad, mest för att stigmannen överlevde, för det var fina hagel i bössan.

I mitt Sverige hade han blivit friad, även om han använt 8mm hagel så att gärningsmannen dött.

Och han hade fått medalj för att försvara sin familj.

Bo

Posted: 6 februar 2013 - 02:01 - Svar

Det stämmer inte att vi Svenska män, är alla feglingar och bögar (bösser), som Finnarna säger.

Vi tar mycket skit innan vi reser oss. När det går för långt (var går gränsen?), då blir det reaktion.

Vad händer när Svensken Reser sig? Vad händer?

Bo

Bo

Posted: 6 februar 2013 - 02:16 - Svar

Jag skulle försvara Lars Hedegaard med mitt liv. Som Kungen av Sverige. Ingen tvekan. Jag försvarade Svenska Kungen förr. Ingen skillnad.

Bo

Posted: 6 februar 2013 - 02:27 - Svar

Förr var vi samlade i en union. Kalmar-unionen. Sedan splittrades vi i krig.

Min fördarders Marsch: Överste Posses Marsh: http://www.youtube.com/watch?v=mb7xrHoy5Lw

hansL

Posted: 6 februar 2013 - 04:41 - Svar

Nyhedsstrømmen maler videre, imorgen er sagen glemt. Lige nu er JP fyldt med ikke nyheder der har skubbet sagen ned på siden.

Peter Buch

Posted: 6 februar 2013 - 07:59 - Svar

Fra Estrups knap http://da.wikipedia.org/wiki/J.B.S._Estrup#Attentatfors.C3.B8get_p.C3. A5_Estrup til pistolens klikken i den aktuelle sag, er det tilfældigheder, små ting der står mellem liv og hærværk med pludselig død.

Vi har en livsfarlig situation. check
Vi har muligheder for at sikre os et stykke. check

HH

Posted: 6 februar 2013 - 11:15 - Svar

Till Allan H. Tack för det du skrev. Så vitt jag vet blev Voltaire förmögen genom att komma på blottorna i ett av franska staten ordnat lotteri. Tillsammans med ett antal vänner bildade han ett sällskap som snart kunde kvittera ut den enorma summan!
Någon ateist var han inte, men han gillade inte dumheter och han ville ha klara linjer i sitt tänkande. Men Allan, är det inte märkligt att denne mans tankar fortfarande kan tända oss? Det finns fler!
Nyss läste jag Arto Paasillinnas bok “De hängda rävarnas skog” som på ett Voltaireiskt sätt beskriver samtidens guld- och pengatransaktioner, låt vara på en lägre nivå. Samme förf “Den ljuva giftkokerskan” beskriver ett Helsingfors som man inte trodde fanns. Att vara giftkokerska fast utan att egentligen mena det och på så sätt få bovarna på plats är verkligen en bedrift. Paasillinna är en förf som naglar fast vår omgivning på ett ett märkligt sätt, just det vi inte ser, men som förf gör synligt för oss.

Bergfast

Posted: 6 februar 2013 - 12:14 - Svar

Stackars Europas folk.
Och stackars svenskar också.

Alla dessa krig.
Trettioåriga kriget krävde massor av – dödsoffer – , liksom revolutionerna i övrigt, samt 1:a och 2:a kriget, och alla andra krig, före, efter och däremellan….

Med början av den s.k. – UPP-lysningstiden – så verkar i praktiken en allt större – NED- lysningstid – ha inletts?

Vaddå – NED-lysning – ?

Ja, hur pass – UPP-lysta – är egentligen dagens medborgare kring vad det innebär att vara en – mänsklig varelse – ?

Den kommunistiska ideologin är väl den största – NED-lysning– av alla, och i praktiken en – inhumanism- , samtidigt som den vill tro sig om att vara, och presentera sig som att vara någonting – gott , alltså en – humanism -? Detta skulle då medföra att alla som säger sig – tro – på kommunismen inbillar sig därmed automatiskt att tillhöra – de goda – människorna? Vilket man väl kan anse som varande en grov – NED-lysning – kring de faktiska förhållanden som finns kring kommunismen som ideologi.

Kommunismen, den materialistiska människosynen och världsåskådningen, är i själva verket närmare en – inhumanism – , och därmed en mer eller mindre – människofientlig – ideologi, än tvärtom. Detta därför att den förnekar människan som – varelse – , och den förnekar denna – varelses – behov, som just mänsklig – varelse – . Den verkar i praktiken mer se på människan som ett – djur -, än just som en människa. Där ses – betingningar – , och – betingade reflexer -, och – materiella behov -, som det allenarådande och allt överskuggande – behovet -, och ingenting annat.

Bland de grundläggande mänskliga behov som däremot tillhör – varelsen människa -, handlar definitivt inte – enbart – om materiella behov, utan i mycket stor grad också om existentiella, eller andliga, och kulturella behov.

Detta förnekar kommunismen, eller den materialistiska världsåskådningen, människan.

Människan har behov av att kultivera – riter – av existentiell och – heliggörande – natur. Av – religiös -, natur. Där ingår både äktenskapsriter, födelseriter, vuxenblivanderiter och begravningsriter . Och där ingår också ett hyllande av årstidernas växlingar, av solens uppgång och nedgång och av månens cykler osv., genom – högtidlighållande – kulturella riter.

Där ingår bekräftelseriter av samhörighet med – Alltet -, (med ”Gud”), genom alla olika former av riter, genom olika – heliga texter – som bekräftar just den – omätbara – , den – oändliga – och den – eviga – dimensionen i den mänskliga tillvaron. Denna – dimension -, som människan är kapabel att uppfatta med sitt medvetande, har kultiverats av – den mänskliga varelsen – , dvs. den – kultiverande varelsen människa – , i tusentals år, men detta vill den UPP-lysta kommunismen kasta – över bord -….

Att vilja förneka denna sida hos människan, det är i praktiken att vara – anti- kulturell – . Det medför i praktiken att vara förespråkare för en – antihumanism -. Att i praktiken vara förespråkare för en – antimänniskovänlighet – , dvs. en –anti-humanism, istället för en – människovänlighet – , dvs. för en – humanism- , det är kommunism i praktiken. (Kommunism, som inbillar sig vara en företrädare för – humanism – , och – människovänlighet -; dvs. är man inte – kamrat kommunist – , dvs. – är man inte en – kompis -, som ju i alla fall låter – snällt och bra – (?), så är man inte – god – ungefär, men är då alltså istället en – anti-kulturell – , och därmed en – anti-människovänlig ideologi.) Den blir praktiken då en NED-lysningskultur istället för en UPP-lysningskultur, när den med hjälp av hjärntvättande propaganda vill förneka människan hennes – mänskliga varelses – kulturella behov.

Att vilja söndertrasa familjebildningsförmågor och främst skapa en – kamrat-slav -, dvs. en lönearbetare och skattebetalare, och en – kamrat -, (som ju alltså låter bedrägligt snällt – , och – kompis-aktigt – ), före att vilja försvara mänskliga familjebildningar, och försvara de familjära identiteterna som – mödrar, mostrar, systrar, fastrar, farmödrar, mormödrar, samt också – fäder, bröder, farbröder, morbröder, farfäder och morfäder osv., det har väl varit målet? Detta – ideal – , och detta – mål -, som vi idag ser konsekvenserna av med mängder av skilsmässor och – oheliga – relationer på löpande band i samhället, med mängder av trasig barn utan välfungerande relationer med till båda sina föräldrar, och också till sina övriga nära släktingar, det är en – omänsklighet -, istället för någonting – mänskligt – .

De personer som är står barn allra närmast, och som barn kan känna igen sig själva i och därmed känna sig både förstådda av och själva förstå, är just de familjära personerna, som är de viktigaste för barnens känslor av trygghet och samhörighet, och som bör träna förmågor att knyta känslomässiga och privata relationer.

När ett samhälle och dess medborgare steg för steg blir alltmer NED-lysta, och när alltfler medborgare förlorar förmågor att – helighålla – sina relationer med varandra, med början av den – minsta mänskliga föreningen i samhället -, den – minsta byggstenen – , nämligen familjen, så börjar en NED-lysningsprocess, som i praktiken inte alls är någon UPP-lysningsprocess.

Då börjar en stegvis NED-lysning kring vad det innebär att vara – människa -.

Denna NED-lysning sprider sig sedan som en pest från söndertrasade familjerelationer, till känslomässigt söndertrasade barn, till känslomässigt söndertrasade vuxna, till söndertrasade föreningsrelationer, till söndertrasade församlingsrelationer och till söndertrasade hela nationer.

Människor blir genom den kommunistiska NED-lysande ideologin, stegvis – degenererade -. De blir – degenererade – genom att de blir allt grövre, råare, brutalare, alltmer vulgära och alltmer oförmögna att akta och – värdera – , och – helighålla – sina relationer , både till sig själva, till sina barn, till sina familjer och till övriga samhället och till sina nationer.

Så den s.k. materialistiska, och – vetenskapliga – UPP-lysningen, som man i bästa fall inbillar sig är enbart är en positiv UPP-lysning, (som inte medvetet är – människoföraktande – , eller – kulturföraktande – ), och dess medföljande – rationella -, kommunistiska och materialistiska, (“Guds-förnekande”), ideologi, är i själva verket i avsaknad av just det som den inbillar sig vara bärare av, och blir därför i praktiken en NED-lysningsideologi.

Liberalism är en variant av kommunism. Men även om liberalism erkänner individers eventuella behov av religion, så förespråkar den ett totalt – frigörande -, från alla hämningar, där människans allra sämsta sidor av girighet, råhet, vulgaritet och hänsynslöshet anses behöva – fria tyglar – från några som helst danande, fostrande eller människokultuverande ideal. Det medför i praktiken ett förespråkande för en – frihet – för – allas krig och tävling mot alla -, utan några nations eller samhällsbildningar, och där alla mänskliga transaktioner och tjänster skall vara – fria – , och utan någon – bundenhet -, eller – utan något ansvar för – , eller – skyldigheter till – några – andra – , främmande människor, som är medborgare i en nation, eller någon förening av något slag, utan enbart till individen själv. Det är en ideologi som nog också kan skapa ganska så paranoida samhällen, utan någon större respekt, tillit eller känslor av ömsesidighet och förtroende människor emellan i det allmänna och gemensamma samhälleliga rummet.
Den ideologin förnekar också människan vissa basala kulturella behov, och behov av att kunna känna igen sig hos sina medmänniskor, och den verkar i praktiken förespråka ett samhälleligt kaos.

Den ideologin kan nog i praktiken skapa ett ganska så iskallt samhälle, dvs. ett ganska så rått samhälle, bakom en glättig och förföriskt glänsande – yta – av perfektionism och perfektion, förmedlad genom det massmediala rummets alla olika underhållningskanaler.

  Ven

  Posted: 6 februar 2013 - 14:50 - Svar

  Du skulle ha glädje av att läsa Stefan Torssells krönikor på Avpixlat, i synnerhet de senaste om “Demokratins utveckling i Sverige” i 3 delar.

   Bergfast

   Posted: 6 februar 2013 - 15:41 - Svar

   Tack för tips. Ska läsa dem.

Santor

Posted: 7 februar 2013 - 13:25 - Svar

@ Hilmar.

Fortrød du eller blev dit rablende rant slettet?

Rofl …..

Anonym

Posted: 7 februar 2013 - 13:44 - Svar

Som sagts ovan – en ny Kalmarunion! Kan inte glömma minnet som firades för en del år sen i Kalmar och där alla Nordens honoratiores samlats och folk hade klätt sig i stiliga kläder från forntiden. Unionsdrottningen Margareta/Margrete var verkligen Nordens kvinna! Faktiskt finns hennes minnen i en nu framgrävd byggnad inte så långt från där jag bor.
Nu måste vi sluta oss samman!

HH

Posted: 7 februar 2013 - 13:49 - Svar

Som det skrivits ovan – en ny Kalmarunion! Tillsammans blir vi starka!! Minnesbilden sitter kvar från det tillfälle för en del år sen när man firade unionen just i Kalmar. Alla Nordens honoratiores syntes där och folk hade klätt sig i dåtidens kläder. Faktiskt finns minnen kvar av unionsdronningen Margareta/Margrete inte så långt bort från där jag bor. En byggnad som grävts ut och där man funnit rester av tidigare beboenden. Dock inte av unionsdrottningen. Det här är rester som formats av ett senare beslut av drottningen ifråga.
Vad har vi inte förlorat genom våra förbaskade krig! Låt oss gå vidare. Låt oss enas!!

Allan Hansen

Posted: 7 februar 2013 - 19:08 - Svar

Lille Hill-Nar IQ44.

The Fool on the Hill!
Se nu at få spist din supper før den bliver
helt kold.
Ynklig – ynkelig – ynkelig.
Man kan ikke lade være med, at få lidt
medlidenhed med dig. Du har jo kun din enfoldighed
at trøste dig med – det må du leve med.
Tag nu din fristil med i skole i morgen – måske kunne du
få endnu et fire tal til din fire tals samling?
Man kan godt forstå, at du gemmer dig bag “Kunsternavnet,,
HillNar; ellers ville din mor nok stryge din lommepenge.
Må Herren være med dig for du vil aldrig kunne klare
dig på egen hånd.
Jeg sender et par strikkepinde og et par tudekiks
til suppen.

Cave ab homine unius libri
(Thomas Aquinas 1225 – 1274).

Lev vel.

Bergfast

Posted: 7 februar 2013 - 21:06 - Svar

Med anledning av olika slags – förbud – av olika slag, i samband med debatt om – yttrandefrihetskamp – .

Jag vet inte.

Det är lite märkligt ibland.

Människan är en forskarnatur, och en jägarnatur, en undrande, funderande, reflekterande, sökande, letande, bläddrande och tittande omkring sig-, bakom – sig, framför – sig och vid- sidan om sig- natur, och samtidigt är människan en insikts-natur. Människan är också en kulturvarelse, en skapande, gestaltande, byggande, ritande, målande och sjungande, trallande, hoppande och skuttande och dansande natur.

Särskilt barn är ofta konstnärer och forskare, samt vetenskapare och vet-sökare av stora mått.

Att vilja sätta gränser, och försöka skapa förbud för vad alla forskare och sökare, undrare och förundrade nyfikna letare, av alla olika slag och kategorier, men kanske särskilt barn, som letar och undrar över allt möjligt, petar i, rotar i, vänder upp och ned på, tittar bakom, tittar framför, tittar under, tittar efter och tittar före osv., och allting som barn, och forskare, undrar över kring allt möjligt och ingenting, det är lite….tja. jag vet inte som sagt….men det är liksom lite …konstigt…på något vis.

Frågan är om man verkligen kan göra det i längden?

Alltså att sätta gränser för, och försöka förbjuda, med hot om böter och fängelsestraff, vad man kan och får undra över och forska kring, och vad man inte kan och får undra över och forska kring, i den mänskliga historien? Och särskilt kanske då krigshistorien.

Fungerar det i verkligheten, och i hur många hundra år i så fall?

Med tanke på vilka forskarnaturer alla barn är, som senare i livet blir vuxna människor som ofta fortsätter att forska och undra, söka och leta, gräva och rota, om och kring allt möjligt och ingenting, så kan man undra över den saken. Forskare och barn, och letare, som letar efter allt möjligt, men gärna och ofta bland annat sådant som rör mänsklighetens historia, både i mycket gammal tid och också i nyare tid. Undrar om det går att hindra sådana nyfikna naturer?

Ibland är ju också barn, och andra forskarnaturer, nästan som mest intresserade av det som är – det mest förbjudna – ? Det som på det ena eller det andra sättet är – förbjudet -, det blir det som allt som oftast dessa forskarnaturer är särskilt nyfikna på. Och de är också då nyfikna på varför just – det som är förbjudet – just skall anses vara – förbjudet – .

Ja, människan är en knepig varelse, svår att styra.

Men vetenskapshistorien, liksom all historisk forskning, brukar vara uppskattad av större delen av mänskligheten. Många unga människor älskar att studera historien, och många unga pojkar tycker ofta särskilt mycket om människans krigshistoria. Förbjuder man forskning kring något särskilt kapitel i mänsklighetens krigshistoria, så kan man nog kanske vara ganska så säker på att en hel del blir extra nyfikna på just det kapitlet?

Till och med Paulus lär ha sagt: ”Det goda som jag vill, det gör jag inte, men det onda, som jag inte vill, det gör jag.”

Svårt att förbjuda barn, och forskarnaturer, som vill försöka förstå den mänskliga tillvaron, och man kan undra om det verkligen går att förbjuda vissa kunskapsområden, och hur långa tider det tänkas gå, i så fall.

Svårt att veta.

Bo

Posted: 8 februar 2013 - 19:36 - Svar

Så formas vi alla, män som kvinnor. Det är grundmaterialet och behandlingen till färdig produkt som bestämmer slutresultatet till stor del. Dock finns undantag till det bättre eller sämre.

http://www.youtube.com/watch?v=mRA6RY2o9Lg

En mycket symbolisk och sedelärande video som egentligen handlar om storskaligt smide, men som lika gärna kunde handla om människors sociala formning.

“Scrap” eller “skrot” det är vi äldre. Tillsatserna är våra nya gener genom giftermål. Klämningen eller smidet, och den återupprepade upphettningen, det är vår tidiga barndom. Svarvningen eller fräsningen är vår senare personlighetsutveckling.

Om man börjar med dålig malm, så är det osannolikt att man kan avsluta med en högklassig turbinaxel för ett kärnkraftverk eller jet-motor.

Föreställ Er alla, att muselman skulle kunna tillverka turbinaxlar för kraftverk eller gasturbiner. Det kommer aldrig att hända. ALDRIG.
Föreställ muselman som tillverkar turbinblad. Även enkla för kraftverk med vattenånga. De är i grunden debila och det kommer aldrig att hända.

Gräddan av dem är de som är mest begåvade förstås. I höjd med våra svagt efterblivna ungefär. (I parallell jämförelse) Ett folk som är på tillbakagående. Som Neanderthal eller Homo Erectus.

I den muselmanska sfären finns bara ett folk som är i höjd med oss i Europa, det är Perserna, eller Iranierna, dock förgiftade av skadlig religion.

I mellanöstern. De kan i bästa fall tillverka dåliga kopior av våra mindre avancerade vapen som k-pist m/45, det är deras höjd.

De kan inte tillverka turbiner eller ännu mer avancerade saker.

De är primitiva.

De känner sig stolta när de tillverkat en raket med primitiva metoder. Allah Akbar, jag vet hur man tillverkar Ammoniumperklorat som jag blandar med polyester och driver en laddning av skit samma. Jag är inte intresserad av sånt som terrorism.

Jag skulle inte tveka en enda sekund att skjuta dem i huvudet med en Svensk G3/Ak-4.

Så formas man som svensk eller dansk, i den Nordiska smedjan, numera en modern mänsklig smedja.

Jag stödjer Lars

Posted: 8 februar 2013 - 21:47 - Svar

Jag stödjer Lars Hedegård med lifvet, om jag får tillfälle till det.

http://www.youtube.com/watch?v=E89nlVmPeeU

Jo, andra svenska yxor är fina med, de är flera olika gamla märken.

Våra långskaftade yxor var berömda bland Väringar i Konstantinopel, i Skyddet av den Kristna Kejsaren. 🙂

Svensk Yxa; det finns flera märken.

Alla går att använda som vapen mot Zombierna.

Vi är kristna nu. Förr var vi inte kristna. Uppland var den sista regionen som inte var Kristen. Jag kommer därifrån, men är Kristen.

Se och lär av en äldre som sett mångkulturens förstörelse av samhället.

Bo

Posted: 8 februar 2013 - 22:25 - Svar

Vi gav bort, tiotusentals mycket fina automatkarbiner, extremt fint tillverkade, gratis, utan en enda pfenning, Skattebetalarnas pengar: Varje värd 5000 kronor, eller mer. http://www.youtube.com/watch?v=1XTbgb7y7X8.

Min AK-4 eller G3, var speciell. Den kunde skjuta mycket tätt. Extremt tätt.

Jag anser att vissa Svensktillverkade AK-4 kunde skjuta under en Mil. Kanske 0,5 Mil.

+/- 5cm på 200 meter utan kikare (siktet betyder inget egentligen), bevisligen.

Betydde inget då. Hade extremt skarp syn. 1,5 utan korrektion.

Fick inte guld, för det var en tidsbegränsning.

Jag undrar hur tätt den kunde skjuta. Just min var nog speciell.

Dock bra att Balterna fått fina gevär, om de är våra vänner i fortsättningen.

Dumt att ge bort vår arsenal dock.

Celeste

Posted: 28 februar 2013 - 18:35 - Svar

This is a message to the admin. I came to your “Hedegaard forsøgt skudt af &” page via Google but it was hard to find as you were not on the front page of search results. I know you could have more traffic to your website. I have found a website which offers to dramatically increase your rankings and traffic to your site: http://seoaccelerator.net/order/ I managed to get close to 1000 visitors/day using their services, you could also get lot more targeted traffic from search engines than you have now. Their service brought significantly more visitors to my website. I hope this helps, happy new year!

Leave a Comment