26
feb
Seneste opdatering: 27/2-13 kl. 1329
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Så røg der en skole til

Misstänkt mordbrand i skola i Rissne Krig ? Sverige aner ikke, hvad det er. Derfor har de også nedlagt deres forsvar og kan ikke blive NATO medlemmer, hvad der forudsætter et minimum af selvforsvarsvilje, nemlig 2 procent af BNP. Hvem vil intervenere om 10-20 år, når ummaen griber magten i de større byer? Hvem vil redde Sverige fra sig selv? Politikerne? Næh, de vil sidde på Cayman Islands. Vælgerne? Tja, bum, bum, bum, de tænker endnu. Tik, tak, tik, tak.

Sverige är ett av de värst drabbade länderna i världen vad gäller anlagda skolbränder. Forskarna har svårt att förklara varför. Varje år rapporteras hundratals skolbränder i Sverige, och minst hälften är anlagda. Antalet har fördubblats sedan 1990-talets nivåer, med år 2009 som en toppnotering – då de anlagda bränderna kostade svenska skattebetalare över 500 miljoner kronor.Svenska skolor brinner mest,Brand kulmen på skolstök.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


utlandssvensk

Posted: 26 februar 2013 - 14:19 - Svar

“Varje år rapporteras hundratals skolbränder i Sverige, och minst hälften är anlagda. Antalet har fördubblats sedan 1990-talets nivåer, med år 2009 som en toppnotering – då de anlagda bränderna kostade svenska skattebetalare över 500 miljoner kronor (se diagram på sidan 17).

Internationella jämförelser kan vara skakiga, eftersom olika länder har olika definitioner, men skolbränderna i Sverige kostar mer än i USA, mätt i absoluta siffror, berättar Patrick van Hees, professor i brandteknik vid Lunds tekniska högskola.

– Som svensk skäms man lite när man åker på internationella konferenser. Mina utländska kolleger förstår knappt vad vi sysslar med, säger han. I Grekland antänds fem skolor per år.”

http://fof.se/tidning/2012/7/svenska-skolor-brinner-mest

PisseNisse i Hökarängen

Posted: 26 februar 2013 - 14:37 - Svar

“Forskarna har svårt att förklara varför. “

..är nysvenska och bör läsas:

“Forskarna har svårt att förklara varför och samtidigt behålla anslagen.”

Dessa “forskare” har givetvis ett val. De flesta väljer trygghet, familj och (samtidens) anseende. De forskare i rashygien (Lundborg et al) som var uppburna på sin tid, gjorde ungefär samma sak. The trend is your friend..men historien kan förstås komma att döma dig 🙂

Jørgen Duus

Posted: 26 februar 2013 - 16:11 - Svar

“Sverige är ett av de värst drabbade länderna i världen vad gäller anlagda skolbränder. Forskarna har svårt att förklara varför.”

Når man har truffet en principbelsutning om, at det ikke har noget med islamisk supremacisme at gøre, så kan det jo blive svært at forklare.

Magnus Andersson

Posted: 26 februar 2013 - 16:19 - Svar

Ett stapeldiagram som kanske är intressant… Visar att Sverige är ledande på asylinvandring i EU och hur invandringen skulle explodera om vi hade fri invandring.

http://farm9.staticflickr.com/8368/8509507643_ea2555afec_b.jpg

Lilafärgade staplarna är uppehållstillstånd per capita, där Sverige har flest. Gula delen av Sveriges stapel är antal per capita som jämte de som fick uppehållstillstånd sökte asyl.

Malta har vissa år större asylinvandring per capita, men då landet är litet är variationen stor och karaktär på invandringen är nog inte densamma.

År 2010 hade fri invandring (som MP tycks vilja ha) gett ca 32 000 asylinvandrare, medan 11 000 beviljades asyl. År 2012 sökte 45 000 asyl och hade fri invandring gett 45 000 asylinvandrare, medan 17 000 beviljades asyl. Om alla beviljades asyl skulle sannolikt vår ledande position som land till vilket människor söker asyl accentueras, då generositet drar fler asylsökande. Årlig befolkningsökning med över 50 000 utomeuropéer skulle såklart än snabbare förändra Sveriges kulturella landskap.

Här asylsökande per capita i alla EU-länder, med samma indelning av staplar som för Sverige i första diagrammet:
http://farm9.staticflickr.com/8085/8509382215_cf7df84022_b.jpg

Slutligen ett diagram på EU-länders invandring från “less developed countries” (Bulgarien och Rumänien ej med här, men deras invandring mycket låg) — gissa vilket land som “leder”:
http://farm9.staticflickr.com/8237/8510556442_f5c7a228b3_z.jpg


OBS: Säg förresten till om nåt i första diagrammet är oklart, för då måste det säkert förbättras. Är okej att använda diagrammet!

  Ven

  Posted: 26 februar 2013 - 18:14 - Svar

  “Asylinvandring per capita i EU” var året 2010, det är värre åren därefter.

  http://affes.wordpress.com

  http://www.sloseriombudsmannen.se

   Magnus Andersson

   Posted: 27 februar 2013 - 06:36 - Svar

   Maltas UT för asylsökande ökade 2011 4-dubbelt, så att de går om Sverige i invandringens storlek. Österrike och Belgien ökade 2010 till 2011 grovt 20%, medan Sverige ökade endast ca 10%. Använder jag 2011 års siffror ser det alltså inte värre ut. För 2012 har Eurostat ännu inte redovisat siffror för alla länder och det är orsaken till att jag inte kan använda det året.

   Man kan alltså anklaga mig för att välja 2010 för att det får Sverige att se värre ut än 2011, tvärtemot din kritik. (Att undvika Malta — vilket jag på sätt och vis gör genom att ta 2010 — är dock, som jag skriver, rationellt mtp landets variabilitet för dessa siffror.)

   Vad har Slöseriombudsmannen med detta eller invandring att göra? Han som driver sajten är nyliberal och förmodligen för fri invandring.

   Exakt vad säger Affes hemsida? Om du bara länkar hemsidan måste det ju vara lätt att hitta, så visa.


   Lite OT om Affe — vilket dock rätt mycket triggade mig att svara på din tvärsäkra replik — är att han även tycks vara en stolle bland stollar i natinonella rörelsen, som går dess ärenden. I en bloggpost hövdade ha konspirationen att SVT editerat en intervju som rörde en av nationella rörelsens överdrivna påstående om bl a våldtäkt i ett bad. Händelsen rörde några flickors anmälan om sexuella närmanden, där bl a Fria Tider skrev att det var en våldtäkt och överdrifter spreds av nationella rörelsen. Någon fejkade tydligt på Flashback att denne var mor till en av de drabbade flickorna, att hon sett kukar, att invandrare beter sig som apor mm. SD:s Björn Söder trodde på den som kallade sig mor och sa i Aktuellt att Flashback-konto var autentisk. Ett normalt parti hade ej kommit undan med sånt. F ö hävdas på Affes blogg felaktigt att invandrare står för hela ökningen av våldtäkter, vilket siffrorna inte visar, även om de säkert visar kraftig påverkan. Han sprider även den stolliga myten att Sverige har flest våldtäkter i världen efter Lesotho, något som även Jimmie Åkesson sagt i talarstolen i Almedalen.

   Affes metod är nästan jämt att i framtiden projicera förändringar de senaste åren. En simpel metod underskattande förändringar jämfört med om nuvarande invandring används i demografiska kalkyler. Men sajten tycks mest vara till för att propagera, vilket görs skickligt med grafik. Att Affe väljer en metod som visar för små förändringar är ändå anmärkningsvärt.

    Affe

    Posted: 27 februar 2013 - 21:57 -

    @ Magnus Andersson
    Om du nu ska smutskasta så kan du väl anstränga dig och länka så att man kan bilda sig en egen uppfattning?

    Inlägget om “konspirationen att SVT editerat en intervju” finns här:
    http://affes.wordpress.com/2011/03/08/vad-sa-polisen-egentligen/

    Angående påståendet att Affes blogg felaktigt hävdar att invandrare står för hela ökningen av våldtäkter, så misstänker jag att du menar detta inlägg:
    http://affes.wordpress.com/2012/08/05/invandrarna-och-brotten-5-valdta kt/

    Jag sökte på “Lesotho” på min blogg och fick inte en enda träff. Var och när har jag spridit “den stolliga myten att Sverige har flest våldtäkter i världen efter Lesotho”?

    Och apropå “simpla metoder”. De må vara simpla men framställningarna tycker åtminstone en del läsare är ypperliga.

    “Men Affe PÅPEKAR UNDERSKATTNING och metod tydligt och jag har ingen kritik på framställningen. Den är ypperlig och utan fel! (Hade gärna sett en verklig demografisk prognos, t ex med modell fördelande ökning kommunvis.) Att du inte begriper vad Affe gjort, trots att han tydligt har skrivit ut det… vad ska man säga? Anti-SD-troll i farten…”

    Skrivet av “Magnus A”

    http://affes.wordpress.com/2011/08/25/utlandsk-bakgrund-i-alla-kommune r-2050/#comment-2850

falkeøje

Posted: 26 februar 2013 - 17:29 - Svar

Hvorfor øver svenskerne ikke gengæld imod deres ghettoer?
Tryk skal avle omgående modtryk.

falkeøje

  PisseNisse i Hökarängen

  Posted: 26 februar 2013 - 18:07 - Svar

  Falkeöje..dig minns jag.. Det var ju Du som ville skada/smitta folk med HIV genom sprutor i en tidigare post.

  Nej, svensken är sannerligen inte lätt provocerad, men när han tar sig an något brukar det inte vara med lägre ambition än att bli världsmästare.. Jag fruktar att motreaktionen – när den kommer – kan bli av toppklass i sin genre. Tyvärr. Det finns nämligen inte mycket mellanmjölk i Sverige – det är en myt. Det är ett extremt land. Olika tidsperioder har bara olika smaker, men alla är av “Spitzenklasse”.

   Ven

   Posted: 26 februar 2013 - 18:18 - Svar

   Ha, ha! Det var var originellt och kul! “Spitzenklasse”!

   Peter Buch

   Posted: 26 februar 2013 - 19:13 - Svar

   Mellemmælk- den er nu heller ikke uden perspektiv.

Freedomishere

Posted: 26 februar 2013 - 22:45 - Svar

Res er för Lars Vilks!

http://www.youtube.com/watch?v=8bh-raHrMJQ

Framåt demokrater!

Bjovulf

Posted: 26 februar 2013 - 23:35 - Svar

Vi skal lige huske at nævne for de danske læsere, at “mordbrand” på svensk
refererer til alle typer af PÅSATTE brande. Der er altså ikke nødvendigvis nogle,
der er døde … endnu ;(

Bjovulf

Posted: 27 februar 2013 - 03:31 - Svar

!!!!! DF overhaler S : 17.4 vs. 17.2 !!!!!

http://www.b.dk/berlingskebarometer
( YouGov 25. Februar 2013 )

Sjovt som DR og de andre medier “tilfældigvis” lige glemte at nævne den sensationelle nyhed,
selv om de faktisk omtalte andre resultater fra målingen ….

Jeg har længe forventet, at dette ville ske inden for en ikke så fjern fremtid,
men det kom dog bag på mig, at det er sket allerede.

Hvor er champagnen henne? 😉

Bjovulf

Posted: 27 februar 2013 - 03:54 - Svar

Marie Krarup (DF) om det multikulturelle samfunds totale fiasko

Det multikulturelle samfund er en ulykke

http://www.b.dk/politiko/det-multikulturelle-samfund-er-en-ulykke

26. februar 2013, 11:27

Jeg lagde et grotesk eksempel på Politikens hattedamemoral ud på facebook og fik hurtigt en række kommentarer som: ”Hvorfor dog beskæftige sig med sådan en dame? Det er jo bare en fortabt fortidslevning. Alle kan jo se, at det multikulturelle samfund er en ulykke.”

Damen havde skrevet et læserbrev om, hvor hårdt det er at være udlandsdansker og skamme sig over Danmark under VKO. Hun beskriver her, hvordan hun prøver at ændre synet på Danmark: Hun har forsøgt, ”at vaske Dansk Folkeparti-snavset bort.” Og videre: “Jeg lavede spin på den hårde, eller åbne tone om man vil, og fortalte, at den stille og roligt ville få renset ud i fordommene og blive erstattet af en mindre skinger tone. At det multikulturelle samfund snart ville bundfælde sig, og derefter ville vi i Danmark alle leve sammen i respekt og harmoni.” [!!!]

Sikke en skrækkelig blanding af selvgodhed, uvidenhed og faktaresistens.

Men undskyldningen er selvfølgelig, at hun har levet i Sverige og dermed ikke kunnet se, hvad der skete i Danmark. Noget andet er, at det faktisk er værre i Sverige end i Danmark, – men det er der ikke nogen, der taler om. Eller jo – EN – Lars Hedegård er begyndt at udgive en ugeavis i Sverige om multikulturens ulykker.

Peter Andersen

Posted: 27 februar 2013 - 10:14 - Svar

Kunne det der muslimske broderskab ikke snart se, at få etableret det der kalifat, så alle verdens muslimer véd hvor de hører til? På den måde får vi en global samtale-partner, når det kommer til de forskellige religioners stilling i de forskellige samfund.
Altså – muslimer fortjener selvfølgelig at blive behandlet på samme måde i ikke muslimske samfund, som ikke-muslimer bliver behandlet i kalifatet. Og så kan man jo selv bestemme hvor man helst vil være.

Støt islamismen – the religion of peace…

Leave a Comment