13
mar
Seneste opdatering: 13/3-13 kl. 2251
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

DF øger afstanden ned til Socialdemokraterne i ny måling

Ny meningsmåling øger afstanden fra DF ned til Socialdemokraterne. Vi står over for et jordskredsvalg, siger Berlingskes politiske kommentator.

Mens Socialdemokraterne står over for en række afgørende forhandlinger om skelsættende reformer, er partiet i sin værste krise nogensinde.En ny meningsmåling fra YouGov, som MetroXpress offentliggør onsdag, giver blot 16,5 procent af stemmerne til regeringspartiet, der for få valg siden betegnede alt under 30 procent som en fiasko.Lige så bemærkelsesværdigt får Dansk Folkeparti 17,8 procent af stemmerne og øger dermed føringen over Socialdemokraterne. Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, tøver ikke med at betegne målingen som »historisk«. Thomas Larsen: Historisk magtskifte i dansk politik

TV 4: “Lars Vilks och Bejzat Becirov i unikt möte”

Så fick jag möta Bejzat Becirov i P4-studion. Hans inledning var en performance som tycks vara en uppföljare på hans tidigare yttrande i KvP: ”Varför ska man vara upprörd? Det finns alltid den typen av hitlerister, men jag tror att den svenska allmänheten är klokare än så. Han är ingen konstnär, bara en småpojke som leker med pinnar”.

Becirov började (innan radioprogrammet gick igång) med att jämföra mig med Hitler. Den slående likhet han tyckte sig se var att vi båda var konstnärer och att vi båda begick våld på yttrandefriheten. Sådant kan förefalla något uppseendeväckande men jag skall inte hänga upp mig på det. Därefter överräckte han mig ett plocke-pinspel som en moraliserande gåva. Tydligen var den tänkt att begagnas som radband när jag begrundade de svåra fel jag skall ha begått. Bortsett från dessa småsaker kom vi bra överens och meningen med ett sådant möte är i första hand att kunna träffas för att redogöra för våra tämligen skilda ståndpunkter.1650: Ett stilla möte i monsunen.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?