18
mar
Seneste opdatering: 20/3-13 kl. 0211
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Ta inn hele skjermen 18.03.2013 212227

Kartan över utrikes födda i Sverige är uppdaterad. Nu finns 2011 och 2012 med.Vissa länder kan vara svåra att hitta på kartan så jag har lagt till en lista man kan välja från. Irak är nu det dominerande ursprungslandet i åldersgruppen 15-44 år med 80 292 personer. Att jämföra med hela Norden 47 868 personer. Klicka på bilden för att komma till kartan. – AFFE.

På det interaktive kort kan man f.eks. se, at der fra Danmark er: Danmark 44.209 Norge: 42.884, Afghanistan: 21.484, Irak:127. 860 – i alt 1.473.256. Dertil kommer indenrigsfødte med udenlandske forældre i flere generationer, der muligvis er blevet svenskere udover passet – anslået cirka to millioner. Sverige har passeret et demogafisk ‘point of no return’, men “alle der bor i Sverige er svenskere,” siger de, og det gør unægteligt det hele noget noget enklere set fra en politikertaburet. Ikke for svensk underklasse, der ikke kan segregere sig fra det, ikke for syge, svage, kvinder og børn.

Bekymring over pågrebet jihadist, der har været i politiet i Grenoble
“Djamel” blev pågrebet bevæbnet i Mali, hvor han bekæmpede regeringhæren og franske tropper. (foto : Le Parisien)

djamel

A French-Algerian man arrested in Mali on suspicion of taking part in armed jihad had previously been a member of France’s police force, it was claimed on Monday. His shocked and angry sister has declared “he must pay” for “betraying” France. The 37-year-old man, named as ‘Djamel’ by Le Parisien, was arrested in northern Mali earlier this month, according to the French daily, for allegedly being a member of a jihadist group fighting against French and Malian government soldiers. He is awaiting extradition back to France.

Recent revelations that French citizens were among Islamist militants fighting in Mali have caused concern throughout France and in particular among a government increasingly wary of the threat posed by homegrown terrorists.The idea that a former policeman could turn against his country will only serve to increase anxiety. The revelation that Djamel had been member of France’s police force was made by his sister in an interview with Le Parisien on Monday.“He wore the uniform of France,” said his sister, given the alias ‘Sonia’ by the newspaper. “That seems staggering now, in light of what he has turned into today,” she added. Suspected jihadist ‘had been in the French police’

“Hensynsbetændelse”

Det var et udmærket ord psykologer fandt på for et par årtier siden. Det er en folkesygdom, som er værst i Sverige og England. Tobias Billström prøver at sparke lidt fornuft ind i debatten og redde stumperne af landet, men han har for mange modstandere. Som man ser, lægger de stor vægt på øjen- og hårfarve, og der vil da også blive mangel på blåøjede og lyshårede i løbet af en generations tid, som man ser ovenfor. “I’ll miss the swedish blondes, when they are extinct,” som Mark Steyn siger. 4 procent af verdens befolkning er ikke sorthåret. De er ikke beskyttet af nogen konventioner om sjældne arter. Billström skal krybe til Canossa endnu engang. Overlever han til 2014?

Migrationsminister Tobias Billström ber nu om ursäkt och tar tillbaka uttalanden som han gjort med anknytning till migrationspolitiken. Exempelvis sa han i morse man kan tro att de flesta som hjälper papperslösa är en “en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så”. Nu backar han från uttalandet.”Jag är väldigt ledsen” Tobias Billströms uttalande i DN att de som gömmer papperslösa inte är “blonda och blåögda” väcker debatt. “Tonvikt på hårfärg”

– Jag vill gärna be om ursäkt för de här uttalandena som jag gjort i Dagens Nyheter i dag för jag förstår att folk blev provocerade av det här sättet att formulera sig. Att uttala sig på det sättet som jag gjorde, det leder fel och det är jag ledsen för, säger Tobias Billström. Man kan få uppfattningen att det är allvarligare om mörkhåriga gömmer papperslösa flyktingar än om blonda gör det, men det tycker du alltså inte? – Jag är väldigt ledsen för att jag uttryckt mig på ett sätt som lett tanken fel. Billström: Jag förstår att folk blev provocerade.

Jan Lindqvist Grinde, universitetslektor i retorik, forskar i retorisk argumentation vid Uppsala universitet.– Detta är ett rasistiskt påstående. Punkt slut, säger han om Tobias Billströms uttalande. Retorikforskare: “Ett typexempel på rasism”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Utlandssvensk

Posted: 18 marts 2013 - 22:15 - Svar

Sveriges framtid kan sammanfattas i ett ord: Folkmord.

Antingen kommer urspungsbefolkningen att gradvis elimineras, ungefär som de kristna i Libanon, eller så kommer de att radikaliseras och fördriva inavandrarna. Elller så blir det lite av varje, med lokala etniska rensningar som sen resulterar i en uppdelning av landet.

Just nu verkar det gå i expressfart mot alternativ 1, men historien indikerar att en process av detta slag när som helst kan vända 180 grader.

Men folkmord lär det bli, möjligen flera.

Santor

Posted: 18 marts 2013 - 22:22 - Svar

Flot lavet og ganske godt at blive klog på.

Ps. De 6872 fra Danmark er tallet fra år 1900 – de andre er fra 2012.

  steen

  Posted: 18 marts 2013 - 23:15 - Svar

  TAK

  Utrikes födda från
  Danmark
  44 209

Ven

Posted: 19 marts 2013 - 01:06 - Svar

@Affe! Jag är enormt imponerad av din statistik på din blogg. Jag länkar dit när det passar.
Mina barnbarn tycker att vissa av dina bilder är jättekul.

Angela

Posted: 19 marts 2013 - 18:33 - Svar

Ett rasistiskt påstående? Verkar långsökt. Skulle gärna vilja höra hans argument. Påstående? Att påstå att något är rasistiskt för att det är “blont och blåögt” verkar lite hysteriskt. Vet inte något om Jan Lindqvist Grinde. Verkar ha doktorerat i “dygder”. Förmodligen skall det syfta på nazismens “framavlande” av blonda kvinnor som någon sorts renrasighet. Men man måste ju sätta in det i sitt sammanhang. Hur skall annars en blond svenska med blå ögon ens våga ge sitt signalemente utan att bli kallad för rasist? Om bara själva orden”blond, blåögd” är rasistiska? Vare sig just hår eller blåa ögon kan vara något mer än det är. Ljust och blått. Det finns inga värderingar i det.

Det har gått troll i det eviga sökandet efter att hitta rasism i allt. För de flesta är det uppenbart vad han menade, att det inte i första hand är svenskar som gömmer de som fått avslag utan landsmän till de som avvisats. Olyckligt använde han det snuttifierade pk-snacket, där blond-blåögd står för svenskt. Tänkte förmodligen inte på att det kunde utnyttjas som något som kunde häledas till nazismens Tyskland. Därför blev hans ursäkt krystad och lite konstig. Han skulle bara sagt som det var utan symboliskt “innesnack”.

Tala om att bara ha nazism i huvudet. Allt handlar om det. De här globalisterna har skruvat upp debatten in absurdum.Det är tragiskt att ingen längre pratar politik utan bara är ute efter makt. Man sniffar som jakthundar efter byten och letar sedan upp någon som kan bekräfta att man hittat ett byte. En “expert” någonstans som är villig att bekräfta det som påstås. Hittar man inget som kan jagas slänger man ut hundbenen själv att jaga efter. Sin egen löjlighet som jakthundar ser de inte. De har fullt sjå med att springa och gläfsa. Tänk så mycket Karin Pettersson och de andra på Aftonbladet förstört för de som verkligen är socialdemokrater.

Ingen kan väl ha förtroende och vilja sitt liv och framtid i deras händer?

HH

Posted: 19 marts 2013 - 19:29 - Svar

Jag är lika förvånad som Angela. Först, när jag hörde det här från och om Billström trodde jag att det var en fortsättning på Seinfelds humoresker. Men sen…

Hur länge ska detta fortgå? Att göra svart till vitt och vitt till svart tycks vara lösningen. Och vad har Billström sagt som väcker sådan förtrytelse? Varken min äkta hälft eller jag själv – och vi är verkligen gamla journalister och skribenter – kan finna någonting av anstötelse i det sagda. Och att sedan se Reinfeldt… och höra hans uttalande… och sedan svansen: hur länge kan han få vara kvar? Etc, etc. Aftonbladet är fort framme, här finns köttben.

Mitt bekymmer ligger i det faktum att jag knappast finner en politiker på riksdagsnivå som är värd min röst. Antagligen rösta jag inte alls, eller – mittåt! – röstar jag, men blankt. Den här skaran är faktiskt under min intelligensnivå.

Vem tog asken med russinen? För att citera George i Seinfeld.

  Utlandssvensk

  Posted: 19 marts 2013 - 20:01 - Svar

  @HH

  “Antagligen rösta jag inte alls, eller – mittåt! – röstar jag, men blankt. Den här skaran är faktiskt under min intelligensnivå.”

  Kom igen nu, HH! Nog kan du väl lägga en röst på SD? Visst, de kunde vara bättre de med, med det står ändå för det enda som kan liknas vid ett hopp om något annat än total utplåning av Sverige som nation.

  Om du verkligen har arbetat som journalist i Sverige i modern tid så vore det interessant att höra vad du anser om ditt personliga ansvar för den utveckling vi har haft de senaste 20-30 åren. Själv ser jag journalisterna som klart mer skyldiga än politikerna och med ytterst få undantag anser jag att det vore lämpligt att de ställdes till svars. Sen anser jag förvisso även att de vanliga väljarna har ett ansvar men just journalistkåren står ut långt, långt framför alla andra grupper när det gäller ansvar för det pågående folkmordet på svenskarna.

   steen

   Posted: 19 marts 2013 - 21:11 - Svar

   Det mener jeg også:

   Själv ser jag journalisterna som klart mer skyldiga än politikerna

  Angela

  Posted: 19 marts 2013 - 20:58 - Svar

  Nu tog du orden ur munnen på mig. 🙂 Jag såg just Rapport och Statsministern….och reagerar och tänker likadant som du. Till slut blir man så trött…jag känner inget förtroende vare sig för de politiker eller de journalister vi har. Av knark blir man dum…har de knarkat allihop i Stockholm? För de verkar inte riktigt kloka.

  Statsministern kunde inte hantera situationen. Jag upplevde detsamma som du. Ingen är vuxen. De beter sig som stirriga och vilsna barn allihop. Det verkar faktiskt som de verkligen inte vet vad de skall göra för att ta sig ur eländet och det gör mig skrämd. Annars kunde man ju ha hoppats att det bara var politiskt rävspel. Ja…jag vet inte vad jag skall säga till slut. Naturligtvis borde Reinfeldt ha läxat upp “svansen” som du säger i stället för Billström. Sagt ifrån på skarpen. Eller på något sätt visat dem att nu får det vara slut på dumheterna. Slagit näven i bordet. Men de duger inte ens till det. Jag tror faktiskt att Persson skulle klarat just denna situationen bättre. Han hade mera pondus. Jag saknar vuxna människor. När jag såg Reinfeldt nu tänkte jag på de tre R:n. R som i Reinfeldt. Rotlöshet, rådlöshet och rastlöshet.

  Rösta eller ej? Jaaaa…suck…hopplösheten gnager i en. Fast sedan är det som Utlandssvensk säger om Sveriges och svenskarnas undergång. Du har alldeles rätt HH. De är inte värda våra röster. De är inte värda att ha ett folk ens en gång. Som de kan “rida på” utomlands på alla toppmöten och lyxmiddagar. Utan ett folk och ett land att företräda hade de inte kunnat åka på ett endaste toppmöte och fått känna sig viktiga. Det är VI som ger dem den möjligheten att få ha kul och ett intressant liv. Varför skall vi ge dem möjligheter och trevligheter de inte förtjänar? För att inte tala om deras lyxlöner som de inte förtjänar. Och sedan tänker jag ytterligare ett steg. Men det är inte för dem jag skall rösta. Det är för Sverige, svenska folkets skull. Jag och vi alla svenskar tillsammans kan ju rösta bort dem. Allihop. Ta tillbaka vårt land och våra rättigheter. För oss och för barnens och barnbarnens framtid. De kommer inte att ha något land om vi inte gör något. Våra barn och barnbarn kommer att döma oss mycket hårt. Jag tror inte att någon i historien kommer att bli så hårt dömda som vi kommer att bli om vi inte gör något. Ju längre vi låter vansinnet pågå desto hårdare kommer domen att bli. Våra efterkommande kommer att hata oss. Inte politikerna och medierna. De kommer att hata oss för att vi inte satte stopp för det.

Bergfast

Posted: 19 marts 2013 - 20:44 - Svar

Jan Lindqvist Grinde sa i anslutning till – rasism – anklagelsen:…” Man kan utöver det diskutera om rasism är lämpligt eller inte.”…..

Detta är mycket intressant uttalande. Kanske borde man verkligen diskutera det.

Om man anser att det FINNS olika folkgrupper runt jordklotet, t ex eskimåer, aboriginer, romer, samer, indianer, japaner, kineser, spanjorer, turkar, greker, polacker, finnar, judar, araber, afrikaner, hinduer, kristna, muslimer, sydamerikaner, danskar, svenskar, ryssar, et cetera, osv., m.m., som alla har sina olika specifika språk, sina olika kulturella sedvänjor och traditioner, sina religiösa ritualer, sina danser, sina sånger, sin mat, sin musik, sin litteratur och sina berättelser osv., och OM man anser att det är roligt och värdefullt att alla de olika folken med alla sina olika särheter sinsemellan faktiskt finns, så behöver man faktiskt kanske, OM man vill vara människovänlig vill säga, ta HÄNSYN till att de allra flesta av jordens alla OLIKA folk har tendenser till att vilja bejaka sig själva, sina föräldrar, sina barn, sina förfäder och sina släktingar och hela sin historia och hela sin berättelse.

Ja, de flesta av jordens alla olika folkstammar har inte enbart tendenser till detta fenomen av självbejakelse och självtilltro, utan de har också fullkomligt naturliga behov av att identifiera sig med just sina egna för sitt välbefinnandes skull.

Det är helt enkelt den naturligaste sak i världen för alla olika folk.

Om man på något sätt vill försöka förneka människor dessa fullkomligt naturliga behov, och mena att det skulle vara någonting negativt, så innebär det att man i praktiken önskar att det INTE SKULLE FINNAS några olika folk på jorden med alla deras olika särheter av olika slag.

Detta är en människofientlig inställning. Det är samtidigt att vilja förespråka en utarmning av den mångfald som finns i mänskligheten.

Att därför vilja benämna fullkomligt naturliga tendenser som absolut alla olika folk har som någonting automatiskt fientligt mot – de andra – , och att vilja kalla dessa tendenser med det negativt laddade ordet – rasism – , och att vilja förneka alla de olika folken att tycka om sig själva och att tro gott om sig själva, även om det skulle innebära att det för absolut alla samtidigt INTE är riktigt LIKA ENKELT och naturligt att identifiera sig med, eller att automatiskt tro – gott om – de andra, så är det människofientligt att vilja försöka förneka dessa tendenser och behov. Alla människor har nämligen dessa inklinationer och tendenser att LÄTTARE kunna känna förtroende för och tillit till just dem som är identifierbara och som därmed lättare kan kännas pålitliga än – andra – . Dessa tendenser, inklinationer och behov har absolut alla människor, och vill man benämna detta beteende för – rasism – , och mena att det enbart är någonting – ont – , så dömer man i princip ut absolut alla människor runt jordklotet.

Antingen får man då sluta att kalla dessa naturliga och värdefulla behov och tendenser som absolut alla olika folk har inom sig själva och som också är nödvändiga för deras överlevnadsmöjligheter, för – rasism – , eller också får man helt enkelt sluta att beteckna ordet – rasism – , som någonting negativt.

Man kan då istället se på ordet – rasism – , där alla hyllar sig själva och sina kulturer, sina språk, sina danser, sin musik, sina berättelser och sig själva och sina släkter och sina folk osv., som någonting – gott och bra – och också som någonting som är nödvändigt och bra just för möjligheterna till deras eget självbevarande och därmed för möjligheterna till – mångfaldens bevarande – i den mänskliga familjen.

Detta blir då en människovänlig hållning mot alla olika folk. Inget folk undantaget.

  Angela

  Posted: 19 marts 2013 - 21:16 - Svar

  “….INTE SKULLE FINNAS några olika folk på jorden med alla deras olika särheter av olika slag.” Ja, det är DET som är deras mål men alla är inte medvetna om det. Så det paradoxala är att det inte är mångfald/pluralism de strävar efter utan ENFALD. Ett enda rike där ett fåtal mångmiljardärer bestämmer. Krig blir fred och fred blir krig. Idén är helt befängd och det är detta jag anklagar dem för när jag säger att de är OKUNNIGA. De har ingen aning om vad det innebär för deras kunskap om samhällen och människor är så usel. De inbillar sig och tror att de skall bli rika. Kunna lägga beslag på all rikedom dvs refeodalism – ett slavsamhälle. För denna okunnighet får vi alla betala. För denna okunnighet kommer kommande generationer att lasta oss. För det kommer att bli ett helvete innan allt imploderar. Och det är våra barnbarn som kommer att sitta mitt i helvetet. Men Barosso sa ju att han “sket i det”. “Det är deras problem”, sa han. Och tydligen gör de andra det med. De menar att de hinner dö innan. “Efter oss kommer syndafloden”.

  Angela

  Posted: 19 marts 2013 - 21:35 - Svar

  ” Man kan utöver det diskutera om rasism är lämpligt eller inte.”…..Jag vet inte vad det var Grinde sa för något men rasism är det inte. Vad är det? Rasism? Det är en floskel som någon hittat på. Det handlar om det allra mest grundläggande. Det du skriver om och botten i det. Botten är precis det som är grunden för allt liv. För allt levande. Produktion och reproduktion. Så i praktiken är ALLA rasister och främlingsfientliga. Rasism och främlingsfientlighet är produktion och reproduktion. Utan det skulle inget liv finnas. Så jag kan göra precis som Grinde. Säga PUNKT! Vet inte Grinde det så är han en pajas och fjant! PUNKT!

Ven

Posted: 19 marts 2013 - 22:41 - Svar

  steen

  Posted: 20 marts 2013 - 00:55 - Svar

  För grunda värden… Bloggen handhas av en ondskefull rasist, fascist, nazist, främlingfientlig, islamofob, homofob, fobofob, grumligavattenfiskande satanistsekulär… Bloggen är att betrakta som ett konstverk. Författaren har en magisterexamen i rektal intersektionalitet med inriktning på diskursiva brunhetsstudier (Södertörns Högskola).

  🙂

   Ven

   Posted: 20 marts 2013 - 08:49 - Svar

   Visst är det härliga människor, dessa med total självinsikt 🙂 🙂 🙂

Angela

Posted: 19 marts 2013 - 23:10 - Svar

Hörde Karin Pettersson (ledarskribent på Aftonbladet) som väl är den som driver kampanjen mot Billström och blir så häpen att jag måste skriva några rader.

Nu får verkligen Lena Mellin eller någon på Aftonbladet ta flicksnärtan i öronen och be henne hålla käften. Hennes tolkning av Billströms “rasistiska” uttalande är så pass korkat att jag först höll på att gå i taket och nu bara gapskrattar. Det var det mest befängda och dummaste jag någon gång hört. Hennes resonemang och substans vilar inte på NÅGONTING! Det är LUFT! Helt substanslöst! Och på denna luft har hon med sin stora trut lyckats uppehålla intresset för en ickefråga i två hela dagar och nästan lyckats få en minister på fall. En minister som inte säger något som är konstigt på något sätt! Och hon skall vara LEDARSKRIBENT??? I och för sig bryr jag mig inte om Billström men att hon tar TID från viktiga saker är förskräckligt! Jag tittade på hennes utbildning och häpnar. De får tydligen betyg och anställningar för vad för något som helst nu för tiden. Men i och för sig är det inget som säger att hon gått klart några utbildningar eller hur duktig hon var i ämnena. Det står ju bara att hon läst statsvetenskap, nationalekonomi och politisk filosofi. Det betvivlar jag starkt. Kanske snuttar hon läst i sin journalistiska utbildning. Men å andra sidan säger professorerna vid universiteten till mig: Du skulle bara veta vilken skit vi tvingas godkänna!

Ja Herre Gud! Arg blev jag för att den här dumma, otroligigt ointelligenta rabblande papegojan tar fokus från viktiga saker och ställer till med elände för en hel hop människor. Jag blir så arg , precis som du sa HH, att sådana idioter skall styra mitt liv och mina livschanser. Förstöra för så många människor. Hon skall INTE ha den ställning hon har utan sätta sig på en praktikplats och lära sig. Frågan är bara om det finns någon som kan lära ut något idag. De verkade lika fördummade allihop.

På fullaste allvar använder hon sig bara av Billströms numera kända två meningar och med det tolkar hon så vansinnigt så det är beklämmande att inte en enda vettig journalist vågar säga ifrån utan apar med. På två meningar drar hon dessa enorma slutsatser! JÖSSES i himlen vilken feghet att ingen vågar säga ifrån! Ett RIKTIGT PRAKTEXEMPEL på Kejsarens nya kläder! Åh, nej min kära uppblåsta fröken Pettersson sådant duger inte till analyser. Det är en illa gjord tolkning. Närmare än en tolkning kan man inte komma. Någon analys är det inte. Hon kopplar blondhet och blåögdhet till att det skulle vara en koppling till GODHET???? Och gör därmed antagandet att blonda, blåögda kvinnor skulle vara symbol för godhet och därmed skulle motsatsen mörkhåriga med mörka ögon onda, Häpnadsväckande resonemang. Hur får hon ihop det resonemanget? Hon påstår att det är kopplingar mellan inneboende egenskaper och utseende??? Skall man skratta eller gråta? På två meningar får hon det att bli rasism! Är hon riktigt klok? Förstår hon inte att kvinnan som Billström beskriver är ett exempel, kvinnan finns inte, det är en metafor. Den blonda blåögda kvinnan är en symbol för en svenska. Den symbolen är mycket vanlig för att symbolisera en svenska. HELT accepterad och legitim fastän inte alla svenskar är blonda och blåögda så är det ändå en vedertagen symbol. Så man kan inte resonera som Karin Pettersson gör. HUR i hela fridens dar har hon blivit godkänd vid universiteten om hon nu verkligen studerat det hon uppger?

Nu blir jag arg igen bara jag tänker på det. Just nu ser hela världen på Cypern. DET är en viktig fråga som denna dumma höna tar fokus från. Hela världen väntar på vad som skall hända på Cypern eftersom det kan få katastrofala följder för miljoner människor. Skall den lilla tuvan välta stort lass? Mycket står på spel. Mycket står på spel för fattiga människor. Och så håller denna människa på med sitt bortskämda struntprat. Vet hut Karin Pettersson och Avalan som inte hade tillräckligt med kurage att säga ifrån i Studio Ett. Det var ynkligt Avalan!

Ven

Posted: 20 marts 2013 - 00:16 - Svar

Bergfast

Posted: 20 marts 2013 - 10:54 - Svar

Man skulle faktiskt kunna se på Billströms uttalande ur flera olika synvinklar och perspektiv.

Det finns ju indirekta epitet i anslutning till beskrivningar av – blonda och blåögda – människor , (kvinnor), som handlar om en – image – av att vara ganska så – naiv och korkad – . Denna image förekommer i filmer, i tv-serier, (t ex som Rose Nylund i den amerikanska tv-serien Pantertanter gestaltar), och på teatrar, där just det blonda och blåögda, ( – den svenska kvinnan i övre medelåldern -), blir beskriven och gestaltad som just en mycket naiv och en mycket korkad person….

Alltså skulle man kunna säga att bli beskriven som varande INTE – blond och blåögd – , (och därmed underförstått som INTE varande en mycket – naiv och korkad – person?… ), vore nästan som en eloge?….. Det skulle i sin tur nästan kunna anses vara som en hyllning till vederbörande?…..- ”Du är inte – blond och blåögd – , och var glad för det!”…..Ungefär…?

Samtidigt som det finns denna – image – av – de blonda och de blåögda – som varande – naiva och korkade människor – , (Die dumme Schweden), så finns det också i anslutning till denna image av att vara just naiv och korkad, (dvs. – blond och blåögd -), också en slags föreställning om att det samtidigt ofta även innebär att egentligen vara en ganska så harmlös person? Alltså att en person som beskrivs som – naiv och korkad – , är en person som i det stora hela är snäll, harmlös, hjälpsam och välvillig? Denna – snällhet – (som samtidigt då anses bero på – naivitet m.m.), blir också då samtidigt av många ofta uppfattad som varande en – godhet – ? Att vara snäll är att vara god är det t ex många människor som verkar tycka, även om det inte alltid behöver överensstämma med en verklighet.

Även begreppet – naivitet – är i realiteten inte alltid med någon absolut nödvändighet och automatik kopplad till begreppet – dumhet – , eller att vara – korkad – . En person kan vara en – naivist – , men samtidigt ändå vara en både klok och intelligent person.

När det gäller svensk invandringspolitik, och svensk lagstiftning kring denna invandringspolitik, så är det ju så att när invandrare och asylsökare nekas uppehållstillstånd, och därmed blir s.k. – papperslösa – människor, så medför det att de skall, enligt denna svenska lag, utvisas ur Sverige.

När då kanske just dessa papperslösas släktingar, eller landsmän, vill hjälpa dem, genom att hålla dem gömda för lagens arm, och därmed faktiskt motsätter sig den svenska lagen, och blir – lagbrytare – , och då blir beskrivna som inte alls varande – blonda och blåögda – (svenskor), så skulle denna beskrivning faktiskt kunna, underförstått, tolkas som en eloge till dessa – gömmare – ? Detta därför att de gömmer då inte sina landsmän, eller anhöriga, därför att de själva, (underförstått), är – naiva och korkade – , (dvs. – blonda och blåögda -), utan de gör det i fullt medvetande om att de därmed trotsar mot svensk lag?

Ur de asylsökandes perspektiv är ju dessa landsmän som gömmer dem, verkligen solidariska och – vänskapliga – mot dem, och de uppfattas nog som – beskyddare – av dem som hotas att utvisas ur Sverige.

Men ur den svenska lagstiftningens perspektiv är dessa som gömmer de papperslösa, inklusive de papperslösa själva , – lagbrytare -.

Ingen nation kan eller vill godkänna – lagbrytare – av olika slag. Varje nation förväntar sig att människor som befinner sig inom nationens gränser faktiskt efterlever de lagar och förordningar som finns inom just den nationen. De som bryter mot lagar och förordningar blir straffbara.

Så när Billström – förklarar – , att det just inte är – blonda och blåögda – ( – svenska – naiva och korkade – kvinnor), som – gömmer flyktingar eller asylsökande, som är utan godkända papper, utan att det istället är människor som inte alls är – blåögda och blonda – , (dvs. underförstått inte alls är – naiva och korkade – ), så kan man faktiskt se det som att Billström också underförstått kan mena att det inte alls är frågan om några – korkade och naiva dumbommar – som gömmer dessa flyktingar av – ren dumhet – , utan att de som gömmer dessa papperslösa är fullt medvetna om att de faktiskt bryter mot svensk lagstiftning, (som de då förmodligen oftast gör för att i sin tur vara – goda – , och snälla och vänliga, mot sina egna landsmän…..)….

Det sägs att de judar som är kritiska till judendom blir av andra judar beskrivna som varande – självhatande judar – . Det verkar vara en ganska så sträng bedömning, men samtidigt kanske det kan ligga någon sanning i den.

På samma sätt kan det nog faktiskt finnas – självhatare – bland folk av alla olika slag.

Så även om det vanligaste för absolut alla människor ändå är att man som tillhörande en folkstam eller en folkgrupp med just dess specifika språk och alla dess olika kulturella präglingar av alla möjliga olika slag, och med allt vad däri ingår, att faktiskt oftast känna sig just som mest – hemma – med just representanter av just – de egna – , som oftast också innebär att det är LÄTTARE i många olika sammanhang, (t ex i krigssammanhang osv.), att just oftast vilja förlita sig på MER på – de egna – än att kunna förlita sig på – de andra – , så innebär inte det en automatisk misstro, eller ett automatiskt – hat – mot andra. Om det inte finns någon som helst orsak och därmed heller inte någon som helst anledning till någon sådan misstro eller något sådant eventuellt – hat -. Oftast föregår sådan misstro, eller sådant hat, av handlingar av olika slag, som uppfattas som mer eller mindre fientliga handlingar och som i sin tur kan riskera att skapa ett generellt negativt misstroende, där generaliseringar då lätt kan tendera att göras kring vilka som kan riskera att betraktas som – potentiella fiender – osv.

Människan är en komplicerad varelse, och de allra flesta människor har tendenser till att kunna göra generaliseringar. Även sådana generaliseringar som ibland kan visa sig vara felaktiga, därför att det är tydligen på så sätt som människan tenderar att fungera. Kanske det kan kallas för – flockmentalitet – , eller något liknande….

Leave a Comment