20
apr
Seneste opdatering: 20/4-13 kl. 1957
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Progressives have never understood culture. Progressives think culture can be dictated from on high. They think people from radically different cultures can be thrown together and all will be sweetness and light. They cleave to the bankrupt ideologies of cultural relativism and multiculturalism. These ideologies have fostered doubt in our own culture, but we are not to judge other cultures and peoples, however barbaric. CULTURE AND THE BARBARIANS AT THE GATE

City of Boston gave ‘subsidy’ to bombing suspects’ radical mosque

Moskeen hedder The Islamic Society of Boston (ISB) mosque and cultural center, Cambridge, Massachusetts. Det er også det, der omhandles i videoen nedenfor. Vi har kun de grave, vi selv graver:

Suspected Boston Marathon bomber Dzhokhar Tsarnaev attended a Massachusetts mosque that made a controversial deal with a Boston city agency that allowed it to buy land at a lower-than-market price in exchange for various token services to the Boston community, despite the mosque’s links to some radical anti-American figures. The 19-year-old Tsarnaev attended mosque at the Islamic Society of Boston (ISB) in Cambridge, Massachusetts.

Islamic cleric Yusuf Abdullah al-Qaradawi, who said in a 1995 speech that Islam would “conquer America” and “conquer Europe,” reportedly appeared on IRS forms as one of the ISB’s trustees. ISB trustee Walid Fitaihi, who wrote that Jews “would be punished for their oppression, murder and rape of the worshippers of Allah,” helped broker the ISB’s deal with the Boston Redevelopment Authority. Daily Caller.

Nå, nu skal man ikke ‘jump to conclusions’ som Obama lige har sagt. Det er en Broderskabsmoské, og vi ved fra svenske socialdemokrater i denne uge, at det er en slags kristdemokrater i pyjamas og sjove nathuer.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PFEP

Posted: 20 april 2013 - 13:01 - Svar

Det är inte bara Sverige och Danmark där har korkade politiker!

Fru.Frøken

Posted: 20 april 2013 - 16:57 - Svar

“Vi ved at de bare en slags Kristendemokrater i Pyjamas og sjove nathuer”….

….Ja, og det er bare kvinderne….!
Men hvem kan da også modstå henrettelser, stening,halshugning,Jødehad,
omskæring,giftermål mellem gamle mænd og børn,vold,trusler,drab på
homosexuelle,flerkoneri,kvindeundertrykkelse og dyremishandling.
Det næste bliver vel at man kalder dem “Ole Lukøjes venner”

PBr.

Posted: 20 april 2013 - 17:13 - Svar

Endnu engang føler en stor “leder” sig, egentlig helt uopfordret, kaldet til at advare mod ikke at ‘jump to conclusions’ omkring de helt miose omgærede nye verdensregelsættere, tja, det vil jeg så for det første se før jeg tror det men en lidt “pudsig” tanke er at mens denne “verdens” ledere udtaler dette, slagter muslimer lystigt løs på mindretal, kristne, budister og hinduer, mfl, netop ud fra en helt klar ‘jumping to conclusions’ bare med modsat fortegn.

Bjovulf

Posted: 20 april 2013 - 18:58 - Svar

Det begynder vist at ligne et mønster …. en meget underlig form for taknemmelighed.

http://politiken.dk/udland/ECE1950083/terrormistaenktes-mor-usa-stod-s elv-bag-11-september/

Terrormistænktes mor: USA stod selv bag 11. september

Internationalt 20. apr. 2013 KL. 11.28

De to brødre, som menes at stå bag maratonterror i Boston, kom fra et hjem i vanskeligheder.

AF Søren Astrup

De to Tsarnajev-brødre, der menes at stå bag det blodige terrorangreb under Bostons maratonløb, var udadtil almindelige unge amerikanere.

Men på hjemmefronten var stemningen anti-amerikansk.

EH

Posted: 20 april 2013 - 23:25 - Svar

Som altid utrolig velformuleret og klart tænkende. Jeg deler til fulde hans syn på disse “progressive” Europa styrer mod en koksgrå og ubehagelig kulturel degeneration. Brød, sex, skuespil, lykkepiller og ritalin samt et væld af underholdende skandaler forsøger at holde virkeligheden og utrygheden på god sikker afstand.Men der er begrænset holdbarhed.Vær sikker på det.

Nielsen

Posted: 21 april 2013 - 00:01 - Svar

Enig EH
Man kan udvide dine betragtninger til det hjemlige parnas.
P. C. er et bemærkelsesværdigt menneske. Jeg håber der aldrig er nogen der lukker munden på ham.

Bjovulf

Posted: 21 april 2013 - 16:45 - Svar

Stille! De kunne jo finde på at gøre oprør

http://www.b.dk/kommentarer/stille-de-kunne-jo-finde-paa-at-goere-opro er

Af Kasper Støvring, kulturforsker, ph.d.
18. april 2013, 17:00 5 Kommentarer

Kasper Støvring: »Europas nationer bør ledes i retning mod oprettelsen af en superstat, uden at deres befolkninger opfatter, hvad der er ved at ske.« Ordene er sagt af EUs fader Jean Monnet – og de foruroligende sande. [!!!]

Forestil Dem, kære læser, at De som borger ikke ved, hvad dine magthavere foretager sig eller er ude på, at det politiske system er uigennemskueligt og måske bevidst vildledende; og at der ikke findes en kvalificeret offentlighed, der kan debattere og afsløre alt dette. Det ville udgøre et enormt problem i enhver velfungerende nationalstat, og det ville øjeblikkelig medføre folkelige protester.

Men det, der er et problem i en nationalstat, er ikke blot en realitet, men tillige en fordel for EU-systemet. At EU-systemet afhænger af manglende legitimitet og gennemsigtighed, er temaet i en aktuel bog af den forhenværende tjekkiske præsident Václav Klaus: Europa – integration uden illusioner.

Bergfast

Posted: 22 april 2013 - 10:47 - Svar

Att tänka, tala och göra – det rätta, det sanna och det goda -, är svåra konster i praktiken…

Det är också så att dessa begrepp oftast även behöver förhålla sig till någonting, några eller – någon – , (religion, ideologi eller familj, släkt, klan ätt eller nation…)….

Alltså att tänka det – rätta, sanna och goda – , samt tala det – rätta, sanna och goda -, och också att göra det – rätta, sanna och goda -, står alltid i förhållande till någonting. Till vem , vilka eller vad?

T ex I förhållande till Gamla Testamentets – Gud – ? – Här-skarorna Herre – ?

– ”Du skall inga andra gudar, (- Va, finns det –andra gudar -?), hava jämte Mig”….säger -Gud – , i första Mosebok…….(Och både direkt och indirekt säger – Han – också : ”För OM du skaffar dig – andra gudar – , så kommer Jag verkligen att – slå till – !Och det rejält, så det så!…Ja, Jag kommer att bestraffa med hemskheter och med olyckor och med fördärv och sönderfall, som kommer att leda till död och pina av mycket stora mått! Så det så! Och Jag kommer inte att dra Mig för att använda Mig av – andra – för att straffa dem som bryter ett ingånget förbund med Mig! Så det så! Så passa er mycket noga, och hör vad Jag säger, och lyd Mina Ord, annars går det rent ut sagt åt helvete! Ni måste bekämpa era fiender till grunden, annars kommer de att bekämpa er! Och hör se´n!” …..Ungefär…..)

Eller kanske i förhållande till familjen? Eller i förhållande till en ideologi? (T ex kommunism, liberalism, konservatism?) Eller i förhållande till fotbollslaget? Eller i förhållande till den egna släkten, klanen, ätten? Eller också i förhållande till det egna språket/kulturen/berättelsen osv…..

Det verkar vara samma – grundprinciper – som gäller? (Som i relationen till – Gud – , som till –vilken – förening – som helst?) Att det alltså alltid är i relation till någon, några eller – Någon – som bedömningar och avvägningar kan göras kring vad som verkligen är just att tänka, tala och göra det – rätta, det sanna och det goda – ………

Det är samtidigt svåra saker i sig själva……

Det finns människor som gör,( i den givna situationen, kulturen och omständigheterna), – det korrekta – , men som samtidigt – tänker – det, (för sammanhanget), – inkorrekta – …..

Det finns människor som tänker – det korrekta -, men gör det – inkorrekta -…

Det finns människor som säger – det korrekta -, men som gör – det inkorrekta – …

Det finns människor som säger – det inkorrekta – , men som gör – det korrekta -…..

Det finns också människor som tänker, säger och gör – det korrekta – , utan någon motsättning dem emellan. Alltså det som sådana människor tänker, det säger de, och det som de säger, det gör de….

Svårigheter kan ibland finnas för människor, (för människan), (som verkar vara liknande svårigheter i många olika kulturer, läror och ideologier och sammanhang?), att alltså kunna tänka, tala och göra – det korrekta -, (i relation till sammanhanget), och de kan nog ibland vara många…

Men strävan och ansträngningar finns nog samtidigt hos många människor att just tänka, tala och göra det som är – det korrekta – .

Att nå – helhet – och konvergens mellan vad som tänks, sägs och görs, är nog en strävan som finns inbyggd i människan som varelse. Allför mycket inkonvergens, (där människor alltså tänker en sak, säger en annan sak, och gör en tredje sak helt – tvärsemot- vad som både tänks och sägs…), är inte någonting eftersträvansvärt – tillstånd – för någon individ, eller för någon familj, eller för någon släkt, ätt eller klan, och inte heller för något språk/kultur eller någon religioin/ideologi, eller för någon nation….

Man vill som människa, (och familj, språk/kultur, religion, ideologi, eller nation osv.), kunna – lita till – att vad som tänks, är vad som sägs, och vad som sägs också är det som görs, eller det som kommer att göras.

Tillit – både till individer och mellan individer, både inom familjer och släkter, ätter och språk/kulturer/religioner och ideologier, och också inom nationer, till att personer som uttalar sig officiellt, eller framträder i det offentliga rummet t ex inom politiken, verkligen säger vad de tänker, och också gör det de säger och tänker, är mycket värdefullt. Det är grundförutsättningar för att någorlunda kunna hålla samman både som individer, familjer och också som nationer.

Utan detta – tillitskitt – av konvergens mellan det som tänks, det som sägs och det som görs, så riskeras sönderfall på alla fronter….

Sedan tillkommer ju alltid det kanske ännu mer komplicerade – fenomenet – ….

Fenomenet att det som är det rätta, det sanna och det goda, för den ena individen, familjen, släkten, kulturen/språket och nationen, osv., det kan vara det direkt motsatta för den andra ….

Alltså, det kan verkligen i praktiken visa sig vara det osanna, det orätta och också det – onda -… ……

-Är ni med oss, eller är ni med dem-….

  Bergfast

  Posted: 22 april 2013 - 11:24 - Svar

  Ps.

  Komplettering:

  “T ex I förhållande till Gamla Testamentets – Gud – ? – Här-skarorna Herre – ?” ….

  ….(Lika med ungefär kanske som – Krigandet Herre – ? Eller som – Krigens Herre – ? Ungefär kanske som inom Hinduismen, där också – Guden – Krishna, förklarar för – krigaren – Arjuna, i Bhagavad Gita, Herrens Sång, om nödvändigheten av att- kriga – och bekämpa – det falska- , (jaget), och att – kriga – mot det osanna, det inkorrekta och det onda osv., som alltså beskriver krigandets, (eller kämpandets), nödvändighet. Krishna uppmanar Arjuna, (som är trött på att – kämpa – och att kriga), att ändå fortsätta att göra det, just därför att det är en oundviklig nödvändighet i den mänskliga existensens ständiga kamp mellan gott och ont, rätt och fel, sant och falskt, bra och dåligt, förnuftigt och oförnuftigt et cetera…)…

  ….

  Ds..

Leave a Comment