18
maj
Seneste opdatering: 11/12-14 kl. 0928
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

En af mine yndligssange. Hvad handler den om? Teksten er med på videoen, døm selv. Der er fortolkninger, men måske er det ikke så vigtigt. Dylan siger selv i et sjældent interview, at det var magi, det poetiske udtrykspres han havde som ung, og som ikke kan gentages. “Jeg kan noget andet nu, men det der kan jeg ikke længere.” Rolling Stone ranked the song as number 187 in their 500 Greatest Songs of All Time.

Muhammed trumfer genus

Der er ikke meget i Sverige, der trumfer statsfeminismen, men islam gør, hvis nogen skulle være i tvivl. Min tipper skrev: “Sverige er absurd. Staten kunne lige så godt udlevere cyanid-tabletter til indfødte svenskere. Overgangsprocessen er umenneskelig.” Islam betyder underkastelse, så meget har de fundet ud af:

En praktikant, anvisad av Folkuniversitetet, erbjöds en praktikplats inom integrationsenheten. Han kom på besök för att se arbetsplatsen och hälsa på de anställda. Men besöket utvecklades inte som det var tänkt. När den kvinnliga arbetsledaren skulle hälsa praktikanten välkommen vägrade han att ta henne i hand. Han hänvisade till sin religiösa övertygelse som förbjuder honom att ta kvinnor i hand utan att efteråt behöva tvätta sig.

Den kvinnliga arbetsledaren meddelade då praktikanten att han, för att kunna jobba på den arbetsplatsen, måste kunna ta alla människor i hand. Möjlighet till efterföljande handtvätt finns, så det borde inte vara något problem, menade hon. Praktikanten kunde inte acceptera det beskedet och Diskrimineringsombudsmannen kopplades in. Men innan en anmälan hann upprättas betalade Trollhättans stad ut 30 000 kronor i skadestånd. Den kvinnliga arbetsledaren tilldelades en skriftlig varning för att ha brutit mot Trollhättans stads mångfaldsplan. Vägrade ta kvinnlig chef i hand


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


HH

Posted: 19 maj 2013 - 14:12 - Svar

Men – talar vi inte här om två skilda perspektiv? Om den kvinnliga arbetsledaren får en vägran till handskakning måste ju HON vara den som är kränkt. Eller hur? Denne invandrares ömkansvärda försök att få sig en extraslant kan väl i så fall kvitteras genom att arbetsledaren också får 30 000. D v s den här mannen, som anser kvinnor vara så mindervärda att man måste tvätta händerna efter att man skakat hand med dem, kan kvitta sina 30 000 med arbetsledarens.

Hur länge ska de här dumheterna få råda? F-n heller att mina älskade döttrar ska få uppleva någonting sånt här! Jag blir bara så arg och ursinnig.

Bergfast

Posted: 20 maj 2013 - 10:26 - Svar

Man kan ju också, (om man vill), se det hela ur än flera perspektiv ….

Det kan ju även för en del kvinnor ibland kanske också kunna kännas som – bekvämt – eller också som – tryggt – , eller kanske till och med ur ett – renlighetsperspektiv-, som – behändigt – , att också slippa att ta helt främmande män i hand….

Dessutom så finns det ju märkligt nog kanske en ganska så utbredd period i de flesta småpojkars liv, oavsett kulturell påverkan, där många pojkar genomgår ett stadium där de tycker att – tjejbaciller – , är lite – besvärande – ….

Kanske har det att göra med behovet att – separera sig själva från moderligheten – , och modern, och därmed också – kvinnligheten, och att istället vilja identifiera sig själva med just – faderligheten – , och den manliga identiteten? Vem vet…

Hur som helst, att främmande män och kvinnor alltid måste ta varandra i hand på arbetsplatser, kanske inte alltid behöver vara någon absolut nödvändighet.

Även kvinnor kan ju som sagt tycka att det kan vara – befriande – att slippa ta någon främmande man i handen. Det går ju då istället att hälsa med en artig bugning eller nick…utan att någon egentligen behöver känna sig – kränkt – för den sakens skull.

Det som hände i detta fallet var väl de konsekvenser, i form av avstängning från praktikantplatsen, eller vad det nu var, just p.g.a. vägran att – hälsa i hand -, som ansågs vara kränkningen för mannen, och för vilket han ersattes.

Om även kvinnan kände sig – kränkt – av situationen, så borde kanske även hon då ersättas i och för sig…..

Kulturkrockar, och krockar mellan seder och bruk, är inga enkla saker.

Det som en kulturell sed menar vara en artighet, det kan en annan sedvänja, eller kultur, uppfatta som en oartighet. Svårt.

Den japanska sedvänjan att alltid buga sig, även inför vänner och bekanta vid hälsningsritualer, är en mycket sympatisk kulturell sed. Mina japanska väninnor från Japan, (på en skola i England), imponerade på mig med sina artiga bugningar vid vardagliga hälsningar mot alla, både skolkamrater och lärare. De framstod som mycket civiliserade och kultiverade.

Leave a Comment