3
jun
Seneste opdatering: 4/6-13 kl. 0634
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Douglas Murray at the Cambridge Union Society, 31.1.2013. Andre deltagere er Tariq Ramadan, Richard Dawkins og ærkebiskop Rowan Williams. Jeg har noget til fælles med Murray. Jeg er vokset op i et ikke religiøst storbymiljø, jeg er døbt men ikke konfirmeret, jeg er medlem af folkekirken, men har trods grundig kristendomsundervisning aldrig haft et religiøst øjeblik. Jeg var glad for at synge hele salmeskatten i skolen, for jeg kunne lide musik og ord jeg endnu ikke forstod.

Alligevel er jeg ikke ateist, jeg synes de er bogstavelige og umusikalske, og min pĂĄskønnelse af kristendommen er kommet med alderen, ikke mindst takket være mødet med mange, kloge præster. Jeg føler mig hjemme i kirken, selvom jeg egentlig ikke burde. Det er kort sagt ikke andet end paradokser, og hvis man ikke kan leve med dem, fĂĄr man det uvægerligt svært. Kristendommen selv er fuld af paradokser, sĂĄ jeg ville nok være blevet en god kristen, hvis det havde maget sig sĂĄdan, men jeg er født tvivler. – Murray’s nye bog er netop kommet, han skriver om den i dag pĂĄ Spectator: Islamophilia – a very metropolitan malady.Søren Ulrik Thomsen er en troende kristen og som de fleste folkekirkekristne uden at gøre et nummer ud af det:

“Politik fĂĄr det værste frem i enhver, altid i en god sags tjeneste”

Der er nogle folk, der spørger: Hvorfor udtaler kunstnere sig ikke mere om politik? Men at jeg er forfatter, gør jo ikke, at jeg har mere forstand på politik end min bror, som er bankmand. Tværtimod har det ofte vist sig, at kunstnere har været til fals for totalitære ideologier, fordi de tit har et æstetisk blik på politikken.

Først var jeg for tynd til at holde mine bukser oppe med livrem. Så holdt jeg op med at ryge, og så blev jeg for tyk til det, så seler har ligesom været løsningen hele vejen igennem.

Den store læseoplevelse i år har været Bent Flemming Nielsens introduktion til den schweiziske teolog Karl Barth. Selv om jeg står på tå under læsningen, forstår jeg nok kun 20 procent, som så til gengæld virkelig får låget til at lette. For kun det, man næsten fanger, bringer én videre. I bøger, hvor man forstår hvert eneste ord, står der jo ikke andet end det, man vidste i forvejen.

Jeg tror på fremskridtet og oplysningen og på, at vi ved fornuftens hjælp hele tiden skal gøre verden bedre for så mange mennesker som muligt. Og samtidig synes jeg, at kærligheden er et mysterium, og at der findes en ondskab hinsides enhver fatteevne. Derfor tror jeg også både på Gud og på Djævelen. Søren Ulrik Thomsen: Har man talent på et område, mister man retten til at være amatør på andre.

Den nye antisemitisme i Europa

Jew Bashing: The New Anti-Semitism, canadisk dokumentar i fire dele sendt i maj 2013. Antisemitisme i Europa, USA, Canada og Mellemøsten. De kan alle ses her. Bemærk især scenerne fra Malmø og dem med Tony Blairs svigerinde, Lauren Booth, der arbejder for iranske Press TV. En led strigle, – det ligger til familien – som nu er gift med en bigamist ved navn Sohale Ahmed.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] (Der er bla. derfor jeg berømmer Søren Ulrik Thomsen for aldrig at optræde som politisk autoritet. Se nu bare hvilke fejltrin Stig Dalager mĂĄ ud og revidere offentligt i denne tid. Det kunne han have sparet sig, men hvis verden ikke var sĂĄ fuld af politisk tonedøve kunstnere, ville vi gĂĄ glip af de bøger, nogle trods alt skriver om at blive klogere, og hvad er en forfatter, som ikke skriver? Om det har noget at gøre med, at Thomsen er en søtrre kunstner, skal jeg ikke kunne sige.) Thomsen har sagt: […]

Santor
Santor
10 years ago

Jeg er ret enig med 2:20 SkĂĄning. Problemet er netop at præmissen for religion er en løgn, eller i bedste fald en ikke underbygget pĂĄstand. Douglas Murray`s eneste “forsvar” ( selvom han er pĂĄ den anden side 🙂 ) er, at uden organiseret religion ville der være spørgsmĂĄl der IKKE blev rejst. Der er mange andre grupper der stiller spørgsmĂĄl blot med et ikke-religiøst udgangspunkt. Tænk NGO`er og deslige. Man kan sĂĄ pĂĄstĂĄ at disse NGO´er er lige sĂĄ religiøse som de religiøse, men deres udgangspunkt er, som oftest og hvad enten man er enig eller ej, virkelige problemer som… Read more »

SkĂĄning
SkĂĄning
10 years ago

Man skulle ju gärna vilja se resten av den där debatten pĂĄ Cambridge. Jag hĂĄller nämligen inte med Murray här, ĂĄtminstone inte mer än delvis. Ja, det är sant att det finns punkter där religionen har genomtänkta svar, där den vetenskapligt baserade ateismen inte har det. Problemet med dessa genomtänkta svaren är att de bygger pĂĄ en lögn som en nĂĄgorlunda bildad person i dagens samhällen har svĂĄrt att acceptera, och därför fyller de inte heller nĂĄgon direkt funktion för oss. Jag vet inte om jag blir religiös fem minuter innan jag dör. Kanske det. Men det kommer att sitta… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

P.S: Richard Dawkins er en fornuftig mand, men han ved ikke en skid
om islam. Han tror, det er en “slags religion!

Keep smiling.

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

NÅR MOR KÆLER FOR HORNET!

Nu behøver det ikke at være så sørgeligt alt sammen!
NĂĄr mor tager hornet frem og med en stor dejlig neger
dreng pĂĄ gryderne etc. – sĂĄ gĂĄr den altid hjem.

P.S: Advareles – mĂĄ først spilles efter de smĂĄ er gĂĄet
til ro og bør ikke opbevares i børne højde.
Buddha love.

http://www.youtube.com/watch?v=4t-BZ4UI8pI

Lev Vel

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x