15
jun
Seneste opdatering: 16/6-13 kl. 2145
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Af Torben S. Hansen, lektor emer.

Undertegnede har gennem et kvart århundrede været kunde i Dansk Supermarkeds butikker. Dette var begrundet af pris og kvalitet – plus firmaets afvisning af kassepersonale med anmassende politisk propaganda.

Beklageligvis har Dansk Supermarked – skræmt af nogle journalisters begejstring for en minidemonstration på et fortov i Københavnstrup – besluttet at ændre reglerne. Fremover risikerer kunderne at blive betjent af kassedamer med islamistisk tørklæde. Spørgsmål: Kan næste minidemonstration presse firmaet til også at tillade personalet at bære burka og niqab?

De pågældende beslutningstagere i Dansk Supermarked mangler muligvis kendskab til sagens kerne. Opmærksomheden henledes derfor på, at kun ganske få kvinder i Alexandria, Cairo, Tehran og Istanbul bar tørklæde i 1960’erne og 1970’erne. Det handler således ikke om en gammel kultur, der også bør respekteres i Vesten. Men i dag er det omvendt: I byer med mange muslimer bærer langt de fleste kvinder tørklæde eller anden form for tilhylning.

Forklaringen på dette skift i moden er politisk. Uniformering af især kvinderne er et højtprioriteret punkt i den islamisme, der – i vidt omfang støttet og betalt af aktører med adgang til petroindtjening – aktuelt foregår over den halve verden. Sort tørklæde symboliserer oprør mod alt ikke-islamisk. Hvidt tørklæde betyder lydighed overfor sharia – den “hellige” lov.

Dette indebærer selvfølgelig ikke, at enhver kvinde med sort eller hvidt tørklæde kender symbolværdien eller personligt tilslutter sig den ideologi, der ligger bag, og som det kan ses overalt, kan andre farver også benyttes. Men det indebærer tvang eller pression mod de muslimske kvinder, der helst vil være fri for at skilte med et politisk symbol.

Er det aldrig gået op for Dansk Supermarked, at en del kunder har foretrukket firmaets butikskæder for at undgå islamismens tørklæder? Vil virksomheden i fremtiden også ansætte personer, der ifører sig tøj med portræt af den psykopatiske massemorder Ernesto Che Guevara? Eller Stalin, eller Mao eller Hitler? Nu er der kun kæden Kiwi tilbage, der – så vidt vides – afstår fra at udsætte kunderne for politisk propaganda. Foreløbig!

Kasper Støvring: Statsborgerskab er ikke en rettighed

Støvring er den første jeg ser nævne, at 1961 konventionen mod statsløshed, som Anker Jørgensen bandt Danmark til i 70′ erne, stort set ikke er tiltrådt af nogen, men ellers shhh ! det er en statshemmelighed, ellers har Information ikke en solobasker og en ny Tamil-sag og TV-Avisens drama fiser ud af den daglige forargelse. Han skriver endda: Opsig den og lad være med at gøre potentielle terrorister og forbenede jødehadere til statsborgere. Nogle kunne opfatte det som en fjendtlig handling, ville jeg tilføje.

Cepos 10.06.2013, I 054

EN NATIONALSTAT HAR ellers både ret og pligt til suverænt at regulere befolkningssammensætningen. Det er demokrati, og det står i modsætning til den rettighedsfundamentalisme, som præger den udbredte dyrkelse af overnationale konventioner. Hvis der var folkeafstemning om konventionen, ville den falde med et brag.

Man skal huske, at konventionerne netop kun er dét – dvs. konventioner. De er ikke hellige tavler med love, der er hugget ud i sten, men derimod tilfældige konstruktioner. De er skrevet på et bestemt tidspunkt, på et bestemt sted, af bestemte mennesker med bestemte interesser, og de tog sigte på at løse bestemte problemer, der engang var presserende, men ikke er det i dag. Ikke mindst frygten for folkemord og krig i Europa.

Statsborgerskab er altså ikke en menneskeret, som formanden for FN-forbundets menneskeretsudvalg, Ole Olsen, har udtalt. Statsborgerskab er en meget stor gave, der skænkes mennesker, som føler samhørighed med den danske nation og identificerer sig med dens traditioner, kultur og institutioner.

Eller rettere: Sådan burde det være. Men sådan er det ikke. Derfor risikerer vi at fremkalde alvorlige trusler mod demokratiet, staten og sammenhængskraften. Den tvangsprægede fokusering på rettigheder viser svagheden i vores liberale samfund. Det er ikke blot noget, reaktionære mener. Det gælder også liberale som den amerikanske filosof Francis Fukuyama.

I SIN BERØMTE BOG »Historiens afslutning« overvejer Fukuyama truslerne mod det vestlige demokrati og finder årsagen til dem hos os selv. I Vesten og dermed også Danmark forsvarer vi – og det vil især sige eliten – ikke længere noget, og vi stræber ikke efter højere mål i tilværelsen. De, der endnu drister sig til at forsvare vores kultur, frihed og tro, ser man ned på. Dansk Folkeparti består af landsbytosser, Trykkefrihedsselskabet er islamofobisk, og Tidehverv er fanatisk.

Vi bedøver os i selvgode løgne om vores egen fortræffelige, bløde humanisme. Vi magter ikke at beskytte vores egne landsmænd, men bilder os ind at kunne frelse verden. De Radikales Zenia Stampe udtalte på DR P1, at det er godt, at vi giver statsborgerskab til statsløse palæstinensere, selv om de altså er potentielle terrorister. For sender vi dem til Gaza, vil det bare skabe en flygtningestrøm den anden vej!Statsborgerskab er ikke en rettighed


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Skåning

Posted: 15 juni 2013 - 23:43 - Svar

Fantastiskt klokt skrivet. De flesta av dessa konventioner skrevs innan jag ens var född av människor som jag knappast har röstat på, och som inte kunde haft en aning om vilka effekter dessa skulle få 50 år senare i Västvärlden. Varför skulle dessa konventioner vara heligare än nationers självbestämmanderätt och rena överlevnad?

  Angela

  Posted: 16 juni 2013 - 18:31 - Svar

  En klok och befogad kommentar. Nej och framför allt inte om det är ett fåtal internationella makthavare som tagit beslutet bakom folks ryggar, ackompanjerad av en pueril och gapig 68-vänster med Maos lilla röda i bakfickan som var på modet just då.

Nielsen

Posted: 16 juni 2013 - 03:36 - Svar

Støvring har helt ret. Statsborgerskab er ikke en rettighed. Det bør fratages så godt som alle de der har modtaget det siden 1950. I tilgift kunne det være ønskværdigt ved lov at fratage muslimer det. Hvis ikke vi gør noget mod islam, og gør det snart, vil denne terrororganisation forklædt som religion udrydde danskerne, som den har udryddet tyrkerne, ægypterne, nordafrikanerne, inderne bosiddende i Pakistan, indoneserne og sådan cirka 270.000.000 mennesker alt i alt.

Anonym

Posted: 16 juni 2013 - 08:54 - Svar

I den lokale Netto er kommet muslimsk bestyrer og personalet synes nu også alle af samme art, bliver interessant at følge udviklingen. Høflige nok, men man kan allerede mærke den kendte stemning og se den i øjnene, dem og os.
Tonen mellem de ansatte er også ændret, ikke ligefrem i en behagelig retning og klart frskellig fra tidligere.
Som sagt, et interessant eksperiment, måske helt bevidst fra Netto, der siden ledelsesskiftet har ændret på mange måder og ikke i positiv retning.
Der er nok at sammenligne mellem, da både Superbrugsen Irma, Rema !000, Fakta og Lidl alle ligger kort fra hinanden og forskellene er slående.

Angela

Posted: 16 juni 2013 - 10:57 - Svar

“Det är förskräckligt Torben S. Hansen och jag önskar innerligt en massiv kvinnodemonstration mot detta det senaste yttrandet av “de små stegens tyranni”. Små steg, år efter år, är principen om det sluttande planets strategi. Man vänjer sig alltmer vid sådant man för bara några årtionden sedan ansåg vara groteskt.

Genom att inte säga ifrån kraftfullt anammar vi ett kvinnofientligt samhälle som tar strupgrepp på det som tidigare i nordisk historia uppfattats som kvinnoförtryck – ojämlikhet mellan könen och en kvinnosyn som klössar kvinnor som objekt utan mänsklig värdighet och människovärde.

Bit för bit byggs ett kvinnofientligt samhälle. Varje bit verkar harmlös och ofarlig vid första anblicken – “men det är väl inte så farligt det är ju bara ett tygstycke eller rent av mode”. Tyrannerna stegar fram i en klädnad av “de godas namn och och med goda syften”.

I de små stegens tyranni är tanken att folk skall vänja sig vid tyrannit precis som man i Sverige gradvis byter ut utländska journalister mot utländska i SVT, SR och medierna och alla orättvisor alltid handlar om invandrare och nästan alla som intervjuas på gator och torg är invandrare. Svenskarna skall vänjas vid att aldrig representeras av sig själva utan av utlänningar. Inte ens nationaldag firas längre med Sverige och svenskarna som utgångspunkt utan handlar om att “välkomna kolonisatörer” som de “nya svenskarna”.

Numera erövras inte längre länder med krigsvapen i etablerad bemärkelse utan på ett mer sofistikerat sätt med nyspråk, migration och manipulation – ren propaganda och genom att tysta kritiska motståndsröster.

Angela

Posted: 16 juni 2013 - 11:06 - Svar

Tack Stövring för din utmärkta artikel! Europa håller på att förvandlas till ett nytt mellanöstern, Afrika, Asien eller Sydamerika, där gränser upplöses och länder förvandlas till – “sekter”- lägg noga märke till det ny-orwelleska ordet för stat och nation – “SEKT”. Länderna i Europa kommer att precis som i mellanöstern att benämns som “sekt” med sekteristiska intressen. Sakta håller etablissemangen på att plocka bort nationer, folk, demokrati och medborgarskap.

HH

Posted: 16 juni 2013 - 11:14 - Svar

Jag hade en konstig dröm häromnatten, faktiskt så konstig att jag vaknade med ett ryck. I tankarna kom Descartes utsaga som jag nyss läst: sinneserfarenheterna och tron på en yttre verklighet. Så här: Det kan väl inte råda något tvivel om att jag sitter här vid min dator och skriver. Men Descartes beskriver osäkerheten i det som jag betraktar som fakta. Han säger: i drömmen kan du uppleva någonting precis likadant, fast du i verkligheten ligger kvar i sängen och sover. Tänker jag noggrannare över detta kommer jag att upptäcka att jag inte har något säkert kriterium med vars hjälp jag kan skilja mellan den vakna verkligheten och drömmen.

Vad var det jag drömde och kan denna dröm rymma en verklighet? Jag drömde att våra lokala politiker blivit tubbade, köpta att godta stadsplaner som ingen svensk i allmänhet skulle anse rimliga. Hur kan det komma sig att det byggs någonting så främmande som moskéer i vårt land som sedan urminnes tider varit kristet? Hur kan man bygga en moské mitt inne i Karlstad? Hur kan man tillåta någonting så främmande som böneutrop från ett torn. Hur kan man acceptera det som sker i vårt land över huvudtaget?

Åter till min dröm. Praktiskt taget alla svenskar betraktar kommunpolitiker överlag som korrupta. Det är faktiskt sant. Största spektaklet finns att beskåda i Göteborg. Kristinehamn är ett annat exempel. Mora hörde jag om nyss. Och i min egen miljö finns en petnogenhet när det gäller gammal byggnation, medan man på andra särskilt välbevarade naturområden i närheten tillåter vad som helst. Pengar i utbyte mot ett tillstånd?

När samtliga “vanliga” partier i vårt parlament enstämmigt förkunnar det positiva i vad de åstadkommit, finns överallt i vårt land andra röster som tystas och förringas. Förstå mig rätt – jag bryr mig inte om hur människor ser ut, om de är bruna, svarta, gula eller violetta. Det är inte MÄNNISKAN i sig jag vänder mig emot. Nej! Det jag vänder mig emot är den kultur som väller in över landet, en fullkomligt främmande kultur som ingen normalsvensk begriper ett jota av. Dessa flaxande kvinnor i sina enorma tygsjok. Dessa män som hasar omkring som om hela landet vore en orientalisk marknad. Allt detta ogillar jag.

Vi må vara irreligiösa, men faktiskt har vi svenskar ställt upp på det sätt som bibeln säger oss att bemöta främlingen – ge honom av ditt bröd! Ge honom en bädd att sova i.

Jag tror att alltihop har gått så långt att den sittande regeringen helt enkelt måste blunda för sina egna samvetens skull. De klarar inte det här längre och har alltför länge ställt sig i försvarsposition.

Jag har inget hopp längre…

  steen

  Posted: 16 juni 2013 - 14:24 - Svar

  @HH: Apropos håb, jeg fik tilsendt denne til opmuntring:

  Vid avgrundens rand

  Det händer inte så mycket på den här bloggen längre. Det finns i skrivande stund heller ingen större anledning att tro att det kommer att ändra sig.

  Nästan hela mitt liv har jag känt ett stort samhällsengagemang. Jag har respekterat reglerna, respekterat meningsmotståndarna, försökt påverka, skrivit insändare, sedemera bloggat, debatterat, resonerat, agiterat, varnat och vädjat.

  Sedan en dag kommer insikten. Det är kört. Dumheten, fegheten och medlöperiet är så förhärskande inte bara hos etablissemanget utan även hos en så stor del av befolkningen att det aldrig fanns någon verklig chans till förändring…………

   Thomas Bolding Hansen

   Posted: 16 juni 2013 - 14:39 - Svar

   Den fase har jeg været igennem de seneste par år, men så er spørgsmålet? Skal man hytte sit eget skind, og gå og hygge sig efter bedste evne. Kan man egentlig det, uden at ophøre med at læse nyheder, og selv om man gør dette? Kan man være lykkelig under glemslens sorte kappe? Kan man virkelig glemme alt og være frigjort fra omverdenens skæbne?

   Jeg har personligt fundet det ikke mindre svært at være ligeglad, som det var og er svært at forholde sig til den skæbne, vi med bind for øjnene går direkte imod i Europa.

   Jeg frygter for så vidt ikke den totale overgivelse. Min frygt har altid været, at Europa ikke reagerer før vores kultur er trængt helt op krogen og kun har de drakoniske muligheder tilbage, hvis vores kultur skal overleve.

   Så heller kæmpe for den lille chance for forebyggelse, der trods alt er. End at lade udviklingen blive styret af søvngængere.

    steen

    Posted: 16 juni 2013 - 14:44 -

    ja, vi kender følelsen, men hvad er alternativet hvis man er et skrivende, læsende og fotograferende menneske ?

    Man skal ikke udstede den slags løfter i sorte øjeblikke, mener jeg.

    Peter Andersen

    Posted: 16 juni 2013 - 15:38 -

    Nu kan det måske også lyde lidt åndsvagt at sige det i dette forum, hvor vi jo gør en dyd ud af at beskylde politikerne for alskens ondskab – men jeg våger alligevel det ene øje og tilslutter mig en smule tiltro på fremtiden.

    Jeg har lige overværet det såkaldte “folkemøde” på Bornholm og kan umuligt forestille mig at islamisk kultur nogensinde vil få sin gang på jord på disse breddegrader. Det kan godt se håbløst ud engang imellem, men det tillægger jeg simpelthen det faktum, at de fleste føler emnet er så langt ude, at man helst ikke gider beskæftige sig med det. Den dag vi bliver tvunget til det – og den dag kommer – tror jeg altså vi begynder at stå sammen.

    steen

    Posted: 16 juni 2013 - 16:01 -

    jeg er lidt ked af, jeg ikke var der. Hørte en himmelhenrykt Jakob Holdt sige, at dette kunne aldrig ske i USA.

    Hvis noget skal forhindre en situation som i England pog Sverige, er det en oplyst befolkning, og der er stadig meget at gøre, En sådan befolkning kan få deres politikere til hvad som helst, de ikke kan finde ud af alene.

Angela

Posted: 16 juni 2013 - 11:35 - Svar

Har skrivit en kommentar till Torben S Hansens utmärkta artikel som inte finns med! Fick Obama den kommentaren?

Allan Hansen

Posted: 16 juni 2013 - 18:44 - Svar

Psykologi et ikke videnskab!

Jeg har selv to gamle venner, der begge er psykologer (mand og kvinde). Men at kalde dem for videnskabs
folk ville være en stavefejl.

VIDENSKAB:
– fysik, kemi, matematik og biologi.
Det er videnskab.
Jeg gentager psykologi, filosofi, antropologi og sociologi
er ikke videnskab!
Dets modsætning er religion, som er det rene
volapyk – sludder, pladder, vrøvl og nonsens.
Jeg får kvalme af religiøse mennesker – dem
kan man aldrig stole på!

Lev Vel

HH

Posted: 17 juni 2013 - 12:22 - Svar

I bokhyllan hittade jag en liten bok betitlad “Kulturens skabelse”. Författaren heter Martinus. Jag har en bekant som läst mycket av denne dansk och sätter honom högt. Själv har jag inte riktigt satt mig in i hans tänkande, men den lilla boken, på dansk, gav mig många tankar. Så här t ex i kapitel 20:

Religiositetens förvandling til politik: “Den i det materialistiske intellektuelle menneske tillsyneladende försvundne religiositet er i virkeligheden slet ikke försvundet fra naevnte vaesens psyke. Vi genfinder her det religiöse princip och den herfra udgående kraft i fom af det, vi kalder “politik”. Hvad är de politiska partier og sammenslutninger andet end en ändret form för religiositet? Finder man ikke her oppsatte dogmer och fanatiske tillhängere av disse?”

Faktiskt studsade jag till över dessa tankar – men visst är de sanna. Vänd på klacken och här kommer det fram fast, enligt Martinus, bara i en annan form. I 34 kapitlet hittar jag en överrubrik: “Hvorfor den materialistiske videnskab kun kan vare at udtrykke som lavintellektualitet”. Här känner jag igen både Schleirmacher och Marcel som bägge menar att vetenskap och det rent andliga är två skilda principer och således inte kan jämföras på samma plan. Rent vetenskapligt kan jag uttrycka vad min kropp består av, det är bara att gå in på en bok om människans anatomi. Allt, om man är frisk, fungerar som en klocka och allt har sin begränsning i styrka och uthållighet o s v. Detta sammantaget är rent kroppsligt ett vetenskapligt vetande.

Men är denna anhopning av en massa organ hela uttrycket av MIG? Naturligtvis inte alls! Bara en dumbom kan påstå någonting sådant. Martinus pekar på den vetenskapliga hegemonien som ett uttryck för den människa som förnekar en andlig sfär.

Britta Due Andersen

Posted: 17 juni 2013 - 19:49 - Svar

Var på Folkemødet. Både der og på færgen til Ystad sad jeg og tænkte på, hvor dejligt det havde været: stort set ingen med tørklæde og lange gevanter. Næsten som et sommerstævne ville have set ud i 70érne, ja vel også i de tidlige 80´erer.
Men det var selvfølgelig selvbedrag!

HH

Posted: 19 juni 2013 - 19:57 - Svar

Tack Steen för tipset! För att inte bli fullständigt deprimerad har jag roat mig med att titta på de danska program som visat en rad danska öar på svensk TV, det enda man kan se på. Det lättade! Att hygge sig!
Hade besök av en finlandssvenska och vi pratade en hel del om våra länders respektive skolor – det börjar dra åt samma håll i Finland fick jag veta. Jag märker att det är en hel del av Finland jag missat. Jag har skam till sägandes inte besökt landet! En definitiv miss. Men glömmer inte sammankomsten med en bunt danskar som “hyggede” med hopfällbara bord där jag brukar lägga i kajaken. Till sist stod vi allesammans och sjöng Nordens nationalsånger tillsammans! Jag fick nästan en tår i ögat… De var i samma ålder som jag och – trumvirvel! – hade naturligtvis lärt sig stamsångerna precis som jag i sin gamla folkskola.
För att inte falla ihop gav jag mig ut i kajaken i förrgår och lade till vid en liten naturhamn. Där drack jag mitt kaffe och rökte min skänkta cigarr – fyllde år dagen därpå! – och njöt av stillheten, fåglarna, naturen, lövprakten, blommorna och gräsen.
Nej, nu vill jag se mer program om danska öar! Ofattbart rikt detta Danmark är… Ja, alla länder här i Norden Vi får helt enkelt inte glömma den gemenskap vi har. En Guds skickelse!

Leave a Comment