27
jun
Seneste opdatering: 29/6-13 kl. 1236
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Morten Uhrskov: Hadtale i Storbritannien.

‘Even if you give up all the land, it won’t solve the problems’

Ayaan Hirsi Ali: More than one issue is at stake here. Regarding the Israeli-Palestinian context, the main problem is that you may speak of a peace process, but what you get is a process, not peace. And why is this process so prolonged? Because for the Israelis this issue is a territorial problem. For the Palestinian negotiators, on the other hand, it is not a territorial problem but a religious and ethnic one, It is not only about Palestinians but about all Arabs. Most of all, it is a religious problem. From the perspective of the Arab leaders, reaching a two-state solution is to betray God, the Koran, the hadith and the tradition of Islam.

The presumption that the Palestinian negotiators are secular is not supported by facts. Were they secular, there would already be a settled territorial agreement of some kind. But there is no agreement as of today, because on one side it has become religious jihad of all or nothing, while on the other side it is still a territorial issue. Of course I know that there are Israelis who also perceive this as a religious problem; but their numbers pale in comparison to the Muslim side. Reaching a settlement that brings about two states is a religious betrayal — not only for the leadership but for most Muslims today. The West does not understand this. ‘Even if you give up all the land, it won’t solve the problems in the Mideast’


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

WordPress kommentarer (9)


Peter Andersen

Posted: 29 juni 2013 - 12:17 - Svar

England er til grin! Jeg håber fandme snart det bryder ud i borgerkrig, så vi andre kan lære en lille lektie…

Peter Andersen

Posted: 29 juni 2013 - 15:39 - Svar

Jeg begynder simpelthen at tro at Ayaan Hirsi Ali er den største, stærkeste og mest vidende interlektuelle drivkraft, vesten overhovedet besidder!!!
Hun fik overbevist Tony Blair ( så småt )…. Hun vil også overvinde de andre!

Marit

Posted: 29 juni 2013 - 16:06 - Svar

JA, Peter Andersen ! Ayaan Hirsi Ali er et lysende intellekt. En stjerne på en mørk himmel av vanstyrende og feige kujoner. Også i den vestlige verden. Kunne vi bare hatt flere som denne kloke og modige kvinnen !

Og det er sannelig ingen forkleinelse av henne at hun er gift med og har en liten sønn med Niall Ferguson !
Denne kapasiteten av en historiker var nylig i Norge og holdt tale. Dog uten at norske politikere eller MSM gadd å bry seg. DE vet alt best selv, må vite. Snakk om dumhet ! Her på berget hos fjellapene er kunnskapsvegringen institusjonalisert.

  Steinadler

  Posted: 30 juni 2013 - 08:15 - Svar

  Det er og blir et faktum at israelske politikere selv var med på å bygge opp om Hamas som en “motvekt” til det sekulære, nasjonalistiske PLO. Klassisk “splitt-og-hersk”. At saken står som den gjør i dag kan så være. Islamistiske krefter har styrket seg enormt i hele regionen. Men det var da også tildels et ønsket utfall både fra israelsk og vestlig side – nettopp fordi man ønsket å svekke både den sekulære palestinske nasjonalismen og den sekulære panarabismen som representerte en langt mer rasjonell motkraft. En annen side av dette er at det også var den manglende viljen til å følge opp Oslo-avtalen fra den nye regjeringen Sharons side som ga dødsstøtet til de sekulære. Hamas kunne selvsagt utnytte dette for å skaffe seg større oppslutning da PLO fremstod som noen lettlurte tullinger – noe som jo passet inn i det splittende skjema som ennå så ut til å fungere sett fra israelsk side. Senere har det jo mye handlet om å holde PLO på bena som “motvekt” til Hamas fordi det religiøse uvesenet har vokst seg langt sterkere enn man i utgangspunktet kan forestille seg. Fremstiller man saken så uhistorisk som Ayan Hirsi Ali gjør så avslører det igrunn bare at man har plassert seg selv på en bestemt side i denne konflikten. Leser man det hun skriver litt nøye så er det jo også lett å se at hun selv ikke skiller mellom muslimer og palestinere. Overfladisk sett kan ting kanskje se slik ut. Men veien herfra til det både mange israelere og deres støttespillere mener – at palestinerne strengt tatt ikke er et folk, men nettopp enten bare “arabere” eller “muslimer” – er kanskje ikke så lang ? Påstanden om at palestinernes problem ikke er territorielt faller forøvrig på sin egen urimelighet.

  Surveying the wreckage of a neighbor’s bungalow hit by a Palestinian rocket, retired Israeli official Avner Cohen traces the missile’s trajectory back to an “enormous, stupid mistake” made 30 years ago. “Hamas, to my great regret, is Israel’s creation,” says Mr. Cohen, a Tunisian-born Jew who worked in Gaza for more than two decades. Responsible for religious affairs in the region until 1994, Mr. Cohen watched the Islamist movement take shape, muscle aside secular Palestinian rivals and then morph into what is today Hamas, a militant group that is sworn to Israel’s destruction. Instead of trying to curb Gaza’s Islamists from the outset, says Mr. Cohen, Israel for years tolerated and, in some cases, encouraged them as a counterweight to the secular nationalists of the Palestine Liberation Organization and its dominant faction, Yasser Arafat’s Fatah. Wall Street Journal 24 January 2009. How Israel Helped to Spawn Hamas.

Thomas

Posted: 30 juni 2013 - 08:55 - Svar

Hirsi burde vide bedre end at påstå, at landet Israel ikke er et religiøst spørgsmål for jøderne. For det er det naturligvis, hele Toraen (“Gamle Testamente”) handler ikke om andet end det forjættede land.

Thomas

Posted: 30 juni 2013 - 08:59 - Svar

Og angående Hirsi selv har hun for længe siden indrømmet, at hun søgte og fik asyl i Holland ved at lyve om sin egen person.

  Marit

  Posted: 30 juni 2013 - 14:27 - Svar

  Ja, Hirsi Ali er med sikkerhet den eneste asylsøker som har bløffet om sin bakgrunn ?

Thomas

Posted: 30 juni 2013 - 17:58 - Svar

Nej, Hirsi Ali er helt almindelig, også i den henseende. Jeg indrømmer, at hun har vist gode takter i sin islamkritik, men jeg tvivler på hendes motiver. De synes mere at gå i retning af at skaffe hendes person opmærksomhed og derigennem sikre hende ophold i Vesten. Hendes tanker er hverken særligt store eller modige. Vestens overlevelse vil ikke sikres af ulovligt indvandrede afrikanere.

Leave a Comment

Facebook kommentarer (9)