5
aug
Seneste opdatering: 8/8-13 kl. 0332
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Artikel: Lars Hedegaard siger, at han godt forstår, hvorfor gerningsmanden ville dræbe ham for et halvt år siden. Jeg har oversat for GoV og Vlad, der er mange ord, men det væsentligste er med. I Ekstra Bladet står der : “Hedegaard provokerer igen”. Det er da godt han ikke “raser” eller er “kontroversiel,” man må tage journalisthøjskolens – eller hedder det Sydlollands Undervisitet? – små glæder med.

1000 asylsøgere til Sverige – om ugen

Svenske politikere vil – akkurat som S, R, SF, V og K – hellere sende deres børn ud i blodig etnisk konflikt, en evig ‘fredsproces’, end bryde med en FN-konvention. Sig det dog lige ud, så vælgere har et valg mens tid er. I Sverige er det for sent. Muligvis går det godt, al præcedens taler for at det ikke gør. Har det nyttet at advare i femten år? Nej, intet.

Under det första halvåret 2013 har i snitt 730 personer sökt asyl i veckan, under det andra halvåret väntas enligt prognosen i genomsnitt 1.000 asylsökande i veckan med flest sökande under perioden september-november. Genomsnittet för juli månad har hittills varit lite mer än 900 asylsökande i vecka.

Under det första halvåret har Migrationsverket avgjort 23.500 asylärenden, vilket är 6.500 fler än under första halvåret föregående år. Flygrutten från Turkiet in i EU och Sverige används med hjälp av lånade och förfalskade passhandlingar. Antalet upptäckta fall av förfalskad persondokumentation med avresa från flygplatsen i Istanbul har fördubblats. Sverige och Tyskland tar emot ca 65 procent av alla syriska asylsökande.

Sverige är för närvarande det i särklass största mottagarlandet av asylsökande ensamkommande barn (Migrationsverket envisas med att kalla unga män och pojkar i 16- 17-årsåldern för ”barn” i stället för ”minderåriga och påstått minderåriga”. Min anm.) Se videre på Merit Wagers Asyl- och migrationstrender enligt Migrationsverkets prognos den 29 juli 2013( 7000 asylsökande till Danmark i 2013 – Dansk Folkeparti kan nu acceptera 500.)

Tino Sanandaji: Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi

När invandringens kostnader diskuteras är det viktigt att hålla i minnet att “invandring” inte är ett enhetligt fenomen. Invandring av välutbildade experter från Japan är lönsamt medan lågutbildad anhöriginvandring från Afghanistan är en förlustaffär. De analyser av invandringens kostnader i Sverige som har gjorts hitintills har dock inte räknat på detta separat. När man slår ihop den lönsamma arbetskraftsinvandringen från rika länder med den kostsamma flykting- och anhöriginvandringen från fattiga länder så underskattas de negativa konsekvenserna av flykting och anhöriginvandringen (majoriteten av invandrare).

SCB har en relativt ny databas som redovisar siffror uppdelat på olika typer av invandrare. Samtliga siffror är för år 2011, och om inget annat anges för de i arbetsför ålder (20-64). För varje utfall redovisas siffran för svenskfödda samt för flykting- och anhöriginvandrare, kategorin SCB kallar ”skyddsbehövande och deras anhöriga”. Notera att siffrorna inte gäller nyanlända flyktingar, utan alla som befann sig i landet 2011 och som någon gång flyttade till Sverige som flykting eller anhörig till en flykting.

[…]

De som kom till Sverige som flykting- och anhöriginvandrare har i snitt fler ekonomiska och sociala problem än svenskfödda. (Svenskfödda inkluderar andra generationens invandrare, vilket innebär att gapet mellan de med svensk ursprung och flyktingar är större än siffrorna ovan tyder på.)

Flykting och anhöriginvandring har lett till fler som inte arbetar, fler som har lågkvalificerade jobb, fler fattiga, fler sjukskrivna, fler som är beroende av bidrag och fler som har stora problem i skolan. Inget av detta gynnar ekonomin. Ekonomiskt välstånd baseras på hög produktivitet och stor arbetsutbud per invånare, inte på att importera fattigdom och sociala problem från andra länder.

Ingen skulle för få sig att det är bra ekonomiskt politik att Sverige ska stänga ned grundskolor så att andelen som saknar behöriga till gymnasiet ökar. Att öka andelen obehörighet genom invandring hyllas däremot, trots att sluteffekten på arbetskraftens utbildning är detsamma som att stänga ned skolor.

Det har under det senaste decenniet har det dock skett en ideologisk radikalisering av Sveriges mediala och politiska etablissemang, framförallt bland liberaler. Trots att den ekonomiska statistiken överlag inte har förbättrats så har merparten av det borgerliga etablissemanget accepterat de rödgrönas teori om att invandringspolitiken i själva verket är lönsamt. Detta inkluderar regeringen Reinfeldt, tankesmedjor som Timbro/Migro/Fores och alltmer de sista högerbastionerna såsom Svenska Dagbladets ledarsida. Politisk korrekthet har vunnit över intellektuellt seriositet.

Man kan dock inte på lång sikt dekonstruera bort verkligheten genom willfull ignorance och grupptryck på twitter. Borgerlighetens intellektuella kollaps i migrationsfrågor kommer inte att sluta väl, vare sig för Sverige eller för borgerligheten själva.

Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 5 august 2013 - 22:39 - Svar

Hedegaards kæmpe-mega-enorme forbrydelse har selvfølgelig været at fortælle magteliten, at islam ikke er det de godt kunne tænke sig den var.

Og det skal jeg ellers lige love for er et risikabelt ærinde. Ægte borgersind belønnes absolut ikke når kejseren står med røven bar.

Hedegaard står imidlertid tilbage som en principfast fyr, Krasnik som en hof-snog, og hele det multikulturelle papmache-slot som en omgang hovmodigt ævl, betalt i blod og sure skattekroner.

Sådan kan det gå.

Thomas Nydahl

Posted: 5 august 2013 - 23:23 - Svar

Mycket intressant. Politiet vet inte vem gärningsmannen är, men Lars Hedegaard vet att “han gjorde sin plikt som muslim” – vet ni kära vänner, detta sätt att argumentera är omöjligt. Om politiet fångar gärningsmannen – jag tvivlar inte en sekund på att han finns – så kan vi börja diskutera vem han är. Men är det rimligt att kika in i hans huvud när han inte ens är fångad? Jag betraktar den här intevjun som en ännu större katastrof än Krasnik-versionen, för här är det Hedegaard själv som visar vilken drömmare han är.

  steen

  Posted: 5 august 2013 - 23:36 - Svar

  tvivlen er vel ikke overvældende når man er henvist til kvalificerede gæt. Politiet har også deres gæt, de siger det bare ikke højt. De er minimalister. Hedegaard har set manden og han navngiver sig efter

  http://www.ctvnews.ca/canada/convicted-terrorist-deported-to-lebanon-a fter-26-year-fight-1.1279121

  Mahmoud Mohammad Issa Mohammad, 70, was deported to Lebanon on Sunday., Mohammad first joined the Popular Front for the Liberation of Palestine in 1968. That same year he and another person hijacked an Israeli aircraft in Athens, Greece, firing 83 rounds of ammunition and six grenades, and killing one passenger.

Thomas Nydahl

Posted: 5 august 2013 - 23:55 - Svar

Har läst länken. Vad har den med attentatet motHedergaard att göra, jag finner ingen förbindelse. Förklara för mig.

  Bjovulf

  Posted: 6 august 2013 - 07:46 - Svar

  Det var detta namn attentatmannen använda, när han köpte skåpbilen
  förut för försökat att mörda Lars Hedegaard.

  Det är ju nog inte särskillt sannolikt, att någon annan en muslim skulla
  komme på den idén, eller hur? 😉

   Thomas Nydahl

   Posted: 6 august 2013 - 10:05 - Svar

   Tack för förklaringen. Nu förstår jag bättre.

    steen

    Posted: 6 august 2013 - 10:26 -

    du havde ikke hørt videoen – nu er den You Tubet i Canada

   Bøgh

   Posted: 6 august 2013 - 18:29 - Svar

   Rystende naivt.

Nielsen

Posted: 6 august 2013 - 02:46 - Svar

Jeg hørte udtalelsen i DhimmiRadioens timeforstyrrelse. Den er god nok. Det var hvad Lars Hedegaard sagde.
Men han har jo også forstået at islam er i krig med os. Mogens Glistrup forstod det også. Det tog ham bare dekader mindre at opnå denne erkendelse.
Muslimer er ikke godt.

Nielsen

Posted: 6 august 2013 - 02:51 - Svar

Jeg hørte i DhimmiRadioens timestøjsender at lars Hedegaard sagde som skrevet. Men Lars har jo også forståetislams betydning. Det forstod Mogens Glistrup på kortere tid.

Hans Und

Posted: 6 august 2013 - 06:02 - Svar

“Svenske politikere vil – akkurat som S, R, SF, V og K – hellere sende deres børn ud i blodig etnisk konflikt, en evig ‘fredsproces’, end bryde med en FN-konvention.”

Konventionerne…

Konventionerne er ikke “lov”. Der er tale om mellemstatslige aftaler og enkeltpersoner kan ikke i eksempelvis en retsag argumentere med, at i henhold til konvention dit og dat skal stat x tilstå mig dette og hint previlegie.

Havde konventionerne den status politikerne påstår, så ville der være tale om afgivelse af suverænitet i ubestemt omfang, og de skulle i så fald have været lagt ud til folkeafstemning. At politikerne udtaler sig som de gør åbner en mulighed for en retsag, en ny grundlovssag. Og det er win-win uanset udfaldet.

Man kunne bede om at få medhold i påstanden; Folketinget har ulovligt tiltrådt konvention NN, idet politikerne bredt påstår vi er forpligtigede overfor en fremmed myndighed, der end ikke er defineret.

Det får man ikke medhold i netop fordi konventionerne ikke forpligtiger, hvilket så rammer en pæl igennem den informationskriminelle Hans Gammeltoft Hansen, serieløgneren Preben Wilhjelms og landsforræderne i det Radigale Venstres argumenter.

Eller også får man ret. I så fald skal de såkaldte konventioner til folkeafstemning.

HH

Posted: 6 august 2013 - 09:53 - Svar

Jag har läst Stefan Zweigs stora memoarbok “Världen av igår”, och det är nog andra gången med många år emellan. Det fantastiska med Zweig är hans förmåga att belysa det som hände förr och det som händer nu. För hans del är det första världskriget där jublande människomassor kastade blommor på de ungdomar som marscherade mot en säker död i skyttegravarna.

Men – någonting hände därefter, menar Zweig. När orosmolnen hopade sig över Europa: “Den politiska synranden var fördunklad ända sedan den dag Hitler överföll Österrike, och samma personer i England som i hemlighet banat väg för honom i hopp att därmed köpa fred åt sitt eget land, börjadenu bli betänksamma. – – – Jag vet att man numera ogörna påminnes om detta sammanträffande, varvid Chamberlain och Daladier vanmäktiga ställdes mot väggen och kapitulerade för Hitler och Mussolini.”

För håller fram de två tidsepokerna av krig genom att ställa dem mot varandra – första världskrigets jubel och det andras förebud där människor helt enkelt inte längre trodde på sina politiker! Och vad kan vara sannare? Kanske också ni hörde i svensk radio på tisdagsmorgonen om skämten som haglar över spanska politiker. Ingen tror på dem längre och börjar det inte bli likadant i Sverige? Är det inte fatalt för det som vi uppfattar som demokrati? Istället för dialog har vi fått direktiv – packen och rätten eder efter detta! Orden finns i vår historia.

Det slog mig särskilt igår. I det lilla samhälle jag bebor dröser reklamen in i postlådan – våra namn sålda av staten till reklammakarna, som ni vet! – och där hittar jag reklam för en Ica-butik. Stort uppslaget står det “Eid al-Fitr den stora festen” – – – “När fastemånaden Ramadan nu går mot sitt slut firar världens muslimer eid al-fitr, då man bland annat njuter av god mat och dryck tillsammans med sina nära och kära, ofta flera dagar i sträck.”

Men… vad har det med mig att göra? Är det ett mått på invandringens storlek? I morse var det naturligtvis muslimsk “Gudstjänst” i radion. Men varför inte gudstjänster för buddhister, hinduer, asa-troende och – trumvirvel! – kristna? Jo, ibland, med skvätt, skvättmusik. Inga psalmer.

Jag visade reklamsidan med den stort uppslagna texten för en närstående till familjen och fick ett syrligt svar. Tydligen betraktades jag som rasist. “Vad är det för märkvärdigt med det?” Ni vet hur det låter.

Alltså, och sammanfattningsvis, vi står inför en ny era. Den närstående har med sin familj vistats semestertid i Marocko. Jag kan se dem framför mig. De vankar fram i gränderna och då och då dyker någon beskuggad varelse upp, men annars är det precis som hemma. Det är bara det att hemma och i Marocko är två skilda saker. Det besökaren slipper möta i Marocko blir verklighet hemma…

Jag är inte rasist och för mig får folk se ut som de vill och de får tala dålig svenska och vara analfabeter. Kan jag hjälpa en lidande människa gör jag det gärna. Men jag VILL INTE ha moskéer i mitt land, jag VILL INTE se kvinnor täckta från topp till tå. Jag vill hade fria, demokratiska Sverige jag växte upp i där kvinnor har lika stora rättigheter som män. Jag VILL INTE ha en import av österländska varianter. Där finns ingen frihet.

steen

Posted: 6 august 2013 - 10:23 - Svar

@ HH: Det er altid godt at have en kladde, hvis man rammer en forkert tast 🙂 Skal jeg slette en af kommentarerne ?

Må jeg minde dig om en et år gammel kronik:

Jag läser den österrikiske författaren Stefan Zweigs (1881-1942) bok ”Världen av i går”, utgiven 1942, mitt under brinnande krig. Som jude tvingas han fly från Hitler och nazisternas judeutrotning. Hans verk bränns på bokbål 1933. ”Världen av i går” skriver han i landsflykt 1939-41 på ett enkelt hotellrum i Brasilien, fritt ur minnet, utan sina böcker. När boken är färdigskriven tar Stefan Zweig och hans hustru sina liv. Han skriver:

Dörren till det förflutna står alltid öppen

”Jag betraktar inte vårt minne som en funktion vilken slumpvis bevarar det ena och slumpvis släpper det andra, utan som en klokt ordnande och sovrande kraft. Allt som man glömmer av sitt liv är i själva verket av en inre instinkt dömt att glömmas bort. Endast det som räddade sig över till minnet har rätt att bevaras åt andra. Må ni, mina minnen, därför tala och välja i mitt ställe och ge åtminstone en spegelreflex av mitt liv, innan det sjunker in i mörkret!”

Söndagskrönika: Rapport från gränsen

Du er ligesom alle andre velkommen til at skrive en klumme, kommentar eller kronik her, hvis du har lyst en dag

HH

Posted: 6 august 2013 - 10:31 - Svar

Tack Steen för att du har överseende med mitt slarv. Ja, naturligtvis, ta bort det inlägg du finner lämpligast. Tack

Anonym

Posted: 6 august 2013 - 13:18 - Svar

Ekstra Bladet har i dag en lille notis omkring interviewet med overskriften: “Hedegaard provokerer igen”.

Jeg kan nu ikke se hvordan han provokerer, og det er vel næppe det som er meningen med hans udtalelser.

Morani ya Simba

Posted: 6 august 2013 - 13:30 - Svar

“Jeg vil egenligt hellere skydes på end jeg vil høre på den slags bagholdsangreb [karaktermord?]”…

Respekt 🙂

Leave a Comment