17
aug
Seneste opdatering: 17/8-13 kl. 1706
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

MB Leader Walid Khattab: We will drown the streets in blood and, for us, killing police officers is allowed. A Morsi Supporter threatens to set the country on fire, MBs and Morsi Supporters trying to kill photographers who caught them on camera using machine guns, The assassination room and the rope used by MBs in hanging suspects in Rabaa, How the MBs and Morsi supporters murdered the police officers at the Kerdasa Police Station. Unearthing more than 20 corpses from under the Rabaa sit-in theater Muslim Brotherhood snipers murder Egyptian civilians in cold blood – Gatestone: As Egypt Nears Civil War, Israel on High Alert. Våra egna islamister intar Medborgarplatsen.

What To Think About Egypt And Syria

If you are perplexed, don’t be. In Syria, you want the Alawites to hold on. To hold on, in the first place, to their stores of chemical weapons. And to hold on to Damascus, Aleppo, possibly Homs, and the Alawite areas around Latakia — that at a minimum. But you don’t want it to be easy. You want Iran to spend more billions every month, and Hezbollah to lose more and more of its men in Syria (and, from Sunni revenge attacks, in Lebanon too).

In Egypt, if you are an Infidel outside of Egypt, you should forget about that word “democracy” — so irrelevant, so inapposite — and wish that the police and the army can prevail, using as much violence as they need to, against the Muslim Brotherhood. The army and police, and the civilians backing them to the hilt (that is, all of advanced Egypt, and most of un-advanced Egypt as well) know that at this point if the Ikhwan were not to be kept permanently down and out, then the lesss-fanatical Muslims, and the Christians, would lose — their institutions, their property, their lives, their everything.

In societies suffused with Islam, once violence has begun, the only two outcomes that the Islamic narrative itself provides are those of Victor and Vanquished. They can’t explain this to Westerners, they can’t talk freely about the effect of Islam. Some of them don’t even correctly analyze their own situation. But they were hoping, and are amazing to see that they were wrong, that the outside non-Muslim world would understand. Hugh Fitzgerald (Egypt PM proposes outlawing Brotherhood.)

Kyrka i Blekinge förstörd i brand

Filadelfiakyrkan i Holmsjö i Karlskrona kommun förstördes i en brand natten till lördagen, enligt polisen.— Det finns ingen naturlig brandorsak, och av utredningstekniska skäl har vi inlett en förundersökning om mordbrand. Vi måste göra det för att kunna genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen, säger länsvakthavande polisbefälet Hans Nilsson.Ingen människa skadades i branden. TT og SR.

Det er alt, hvad man får at vide på Sveriges Ritzau, men jeg skal holde øje med det.
Knusende nederlag til Norges rød-grønne

Der er Stortingsvalg i Norge 8.–9. september. Man ser dog, at norske socialdemokrater er meget, meget større end de danske. Problemet med Høyres leder, Erna Solberg, er at hun er Norges Lars Barfoed, det giver åbenbart pote i Norge. Det gør det ikke i Danmark. Hun kan kun overraske positivt. Siv Jensens parti er nu markant mindre end Dansk Folkeparti. Nu bliver der rigtig Norge-bashing i svensk presse, men bare vent til det danske valg senest 2015 når DF kommer i regering. Jeg savner de svenske ‘had-Danmark’ artikler, der helt forsvandt, da Thorning imod al fornuft blev statsminister på nogle få overskydende indvandrerstemmer og nordatlantiske mandater. Der er nu engang intet så underholdende som en svensk journalist eller akademiker, som er Miljøpartist. Blåblått flertall i ny meningsmåling, Dårligste måling for SV noensinne, Stoltenberg står til at blive blæst fra magten, Klienter og borgere. Sverigedemokraterna ökar till 11,3% i UM. Nytt rekord

Ta inn hele skjermen 17.08.2013 103834


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bo

Posted: 17 august 2013 - 06:46 - Svar

Inbördeskriget i Egypten och hela Nordafrika.

“Min” Statsminister stödjer med många millioner Svenska skattekronor dessa inbördeskrig.

Han hånar stora grupper av Svenskar och kallar dem “efterblivna” i sin bok som han skrivit.

Boken är nu borttagen från alla Svenska Bibliotek.

Han säger att han är stolt över att använda 100 millioner Svenska kronor, för att stödja extremt brutala rebeller i Syrien som ibland ägnar sig till att äta människor, dvs. Kannibalism. Eller massavrättningar av helt oskyldiga

Ni må alla tycka att jag är bakvänd och omodern som förordar användning av den gamla Svenska lagen från 1775 om landsförräderi, Det vill säga skärpt dödsstraff.

Ole Burde

Posted: 17 august 2013 - 08:58 - Svar

Periodisk ustabilitet er i vores tidsalder tilsyneladende et uundgåeeligt , naturligt fænomen i det meste af mellemøsten . Lige forøjeblikket er i vi inde i en af disse ustabilitetesprioder , som tilsyneldende sker med en cyklisk periode af ca 10år . …1948,56,67,73,82 91,2001 og2010med det arabiske ”forår” . Hver periode fremkommer der en eller anden INTERN krise , som ofte forårsager indgreb udefra . Den nuværende cyklus startede internt , men blev forandret eller måske forvrænget af NATOs ingreb i Libyen, og måske også andre indgreb som vi ikke ved så meget om . Det er muligt at mod-kuppet i Egypten betyder at stabiliteten er ved at blive genoprettet. Paralelt hermed er den samme sunniislamistiske fraktion også ved at have tabt spillet i Syrien . ….altså på betingelse af at ingen udefra kommende kræfter blander sig på en stor måde .
Denne krise-cyklus kan måske sammenlignes med den uendelige krigs-cyklus , som Europas historie har været domineret af , indtil for kort tid siden . Indtil 2.verdenskrig havde der været en eller anden form for større krig ca hver generation et eller andet sted i Europa .
Sandsynligvis er denne agressions-cyklus mest et OVERBEFOLKNINGSSYMPTOM , som i Europas tilfælde resulterede i kolonisation af 3-4 hele kontinenter .
Uheldigvis er vi løbet tør for kontinenter , så hvis vi ikke har tænkt os at blive koloniserede af den melemøstlige overssskudsbefolkning , er det nok bedst vågne fra den lyserøde gutmenschen-drømmeverden .

HH

Posted: 17 august 2013 - 11:21 - Svar

Ole Burde sätter verkligen fingret på någonting väsentligt. Faktiskt minns jag Suez-krisen 1956 då ransoneringen av oljan i Sverige gjorde att man inte fick köra bil på söndagarna. I den lilla värmländska ort där jag då bodde betydde det att man kunde spankulera omkring fritt på gatorna. Det kändes faktiskt som en lättnad.

Magris undersökning av Donaus källor kommer osökt i tankarna. Den börjar som en liten bäck långt upp i Österrike eller har kanske fler källor. Så småningom samlas allt till ett mäktigt vatten som döpts till Donau en flod som rinner genom många länder.

Kan man inte se detta som en bild, Ole B? För att förtydliga mig själv: det här som väntar oss. Medan våra politiker valsar runt i de fina salongerna.

Igår demonstrerade sjukvårdsanställda och sjuka utanför det stora sjukhuset i Malmö. Några kastade ägg vilket jag finner osmakligt och odemokratiskt. Tänk om alla, när de sedan stod utanför stadshuset, fattat varandras händer och bara stått tysta under några minuter. Jag tror det hade gjort större verkan.

Den politiker som har hand om ärendet sa framför kamerorna att hon “skulle titta på saken och försöka finna en lösning”. En sjuksköterska kommenterade sarkastiskt talet: “Det här har man vetat om sedan 2005 och man ska fortfarande titta på saken”.

I tidningen läser jag om rörläggaren som behöver opereras för ett mycket ömmande åderbrock. Han får ingen hjälp! Vill han operera sig får han hosta upp med 23 000 kronor, vilket han inte har. Men han har betalat skatt!

En kvinna behöver vård för sin cancer. Det får hon klara själv, tycker man inom sjukvården.

Vad är det som händer i mitt land? Nej, jag tror inte längre på våra politiker. Det är val nästa år och förmodligen, för första gången i mitt liv, kommer jag antagligen inte att rösta. Nå, men Sverigedemokraterna då? De kommer inte att ha en chans. Skulle jag rösta på dem är det mest för att jag tycker att det är min samhälleliga plikt och att jag KANSKE kan vara motvalls. Jag räknar kallt med manipulation, “borttappade” röstsedlar, mygel och fulheter av en art som jag hitintills aldrig varit med om. Sverige liknar mer och mer ett land där lag och rätt är någonting som politikerna leker blindbock om.

  steen

  Posted: 17 august 2013 - 16:19 - Svar

  @HH, du har måske set nogle af kommentarerne til denne historie – apropos demonstrationen i Malmø?

  http://avpixlat.info/2013/08/17/hungriga-barn-och-gamla-betalar-for-ma ssinvandringen/

  Humanist_PI Moderator • för 5 minuter sedan −
  Jag antar att fler än jag såg Rapport på tv igår kväll. Nyhetssändningen innehöll ett reportage om kostchefen i Flen som sagt upp sig. Strax efter detta inslag kom ett reportage om den kaotiska situationen på Lunds lasarett, där allt fler sjuksköterskor säger upp sig i protest mot nedskärningar och försämrade arbetsförhållanden. Det framstod som väldigt tydligt att vi nu börjar se konkreta konsekvenser av massinvandringen, i form av att centrala delar av välfärden inte längre fungerar på ett acceptabelt sätt.
  Invandringskritiker har under många år varnat för att massinvandringspolitiken i längden är ekonomiskt ohållbar. Naturligtvis urholkas ekonomin och välfärden av att vi årligen tar in 10 000-tals asyl- och anhöriginvandrare, varav en stor del fastnar i permanent arbetslöshet och bidragsförsörjning. Lägg därtill att invandrare (som grupp betraktade) har särskilda behov i form av skattefinansierad tolkhjälp, språkundervisning m.m. Lägg också till att invandrare (som grupp betraktade) belastar sjukvården i större utsträckning än infödda svenskar, samt att de (återigen som grupp betraktade) är kraftigt överrepresenterade i kriminalitet. Utifrån dessa fakta är det alldeles uppenbart att massinvandringen är en gigantisk förlustaffär.
  Sveriges ekonomi har dock varit hyfsat stabil, och våra styrande politiker har varit relativt duktiga på att omfördela pengar så att invandringens kostnader kunnat döljas. Men de sista åren har det blivit allt tydligare att det inte längre fungerar. Nu börjar även vanliga genomsnittssvenskar se konkreta konsekvenser av massinvandringen. Välfärden är nu så urholkad att det inte längre går att hålla skenet uppe. Den bittra sanningen är att man i många kommuner och landsting inte längre klarar att uppfylla grundläggande krav på t.ex. kvalitet i äldreomsorg eller sjukvård. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med pengar!
  Det vi ser är förstås djupt tragiskt. Från att ha varit ett tryggt, stabilt välfärdssamhälle där t.ex. sjukvård, äldreomsorg och skolväsende varit på internationell toppnivå, sjunker Sverige stadigt neråt i internationella jämförelser. Den välfärd tidigare generationer byggt upp skänks bort, och det är fritt fram för varenda asylfuskare som lyckas ta sig till Sverige att plocka åt sig en bit av kakan.
  Men på sätt och vis är det som nu sker positivt. Det går inte längre att dölja den havererade massinvandringspolitiken och dess konsekvenser för samhällsekonomin. Det innebär förhoppningsvis att all fler svenskar kommer att rösta på sd 2014, och ett starkt sd med reellt politiskt inflytande på riksnivå är i nuläget vårt enda hopp om vi vill rädda de sista resterna av ett stabilt och tryggt välfärdssamhälle.

  Sverige går med raketfart ned i avgrunden, på grund av
  alla dessa Pk-politiker som vägrar att erkänna sina misstag.
  Och protesterar man som skattebetalare, är man rasist.
  Jag har turen att leva på privat pension, och har inte så många
  år kvar. Därför slipper jag antagligen uppleva allra sista
  akten, när landet går i slutlig konkurs och full kaos.
  Det är tragiskt, med ett land som en gång mådde så bra.
  …och ännu mer tragiskt att vara glad för att bli gammal.

HH

Posted: 17 august 2013 - 15:02 - Svar

Tage Danielsson till minne:

Man söver oss med falskt och fagert tal.
Avsikten med denna tankebråte,
att få den solidariske lojal,
som undersåten mot sin översåte.

Bjovulf

Posted: 17 august 2013 - 15:56 - Svar

Jeg faldt lige over denne rammende kronik igen, hvor de gloriepudsende radigale fantasters rablende vanvid lige får hele armen 😉 –

Nok værd at tænke over, mens de holder landsmøde og får gratis reklame på TV2-News med deres nye oh helt intetsigende og kiksede annonce for partiet.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/478531:Debat–Professor–De-Rad ikales-ideologi-er-fortaenkt-og-forvroevlet

Professor: De Radikales ideologi er fortænkt og forvrøvlet

Olaf Michelsen | 17. september 2012

Kønsneutrale CPR-numre og kønsneutralt vielsesritual er de seneste eksempler på, at De Radikale fokuserer på fortænkte værdipolitiske emner, mener professor

Medens de andre politikere i regeringen strides om økonomiske og sociale problemstillinger, synes nogle radikale politikere i denne tid at koncentrere sig om værdipolitiske emner. Det er således lykkedes kirkeministeren at få indført et kønsneutralt vielsesritual i folkekirken. Og den radikale ligestillingsordfører, Sofie Carsten Nielsen, foreslår indførelse af kønsneutrale pas og cpr-numre.

Børn skal være kønsneutrale. I norske børnehaver arbejdes der med kønssensitiv pædagogik, og i Sverige med genuspædagogik, der begge sætter spørgsmålstegn ved det naturgivne i barnets køn – hvordan det så skal forstås. Ordene ”han” og ”hun” skal erstattes af det kønsneutrale ”hen”. Barnet skal holdes i uvidenhed om sit køn, indtil det ad naturlig vej opdager den lille forskel. Det må siges at være noget af et eksperiment.

Man må sige, at ligestillingskampen bliver ført til ende, hvis det virkelig gennemføres så radikalt, at kommende generationer vokser op uden en erkendelse af eget køn, og at heller ikke navnet indikerer personens køn. De enkelte individer må derfor selv føle sig for via den medfødte biologi på en måde, så mennesket som art ikke uddør, men reproducerer sig selv på passende vis.

Bjovulf

Posted: 17 august 2013 - 16:03 - Svar

Kastrups verden: Jeg tror. De Radikale. Er storhedsvanvittige. 😉

http://kastrup.blogs.berlingske.dk/2013/08/16/jeg-tror-de-radikale-er- storhedsvanvittige/

….

Det får mig til at tænke på De Radikale.

Har nogen set Det Radikale Venstres nye kampagne? Hvor en række – temmelig usammenhængende – stærkt colour gradede “hverdagsbilleder” fra rundt om i Danmark a la den slags man sælger mejeriprodukter, vaskepulver, telefonabonnementer eller banker med – ledsages af Margrethe Vestager, der speaker hen over dem: “Vi tror. På fremtiden. Vi lytter. Før vi beslutter. Vi samarbejder. Med dem der vil.”

Ens umiddelbare tanke bagefter er (når man er holdt op med at le [!!!] ): …øh, okay, og det gør de andre partier ikke? Skal vi prøve med bullshitdetektoren og sætte et ikke ind? “Vi tror ikke. På fremtiden.” “Vi lytter ikke. Før vi beslutter.” “Vi samarbejder ikke. Med dem der vil.”

Folk ved med andre ord ikke bedst selv. Det er bedre, at eksempelvis De Radikale ved det meste for dem.
[ 😀 ]

PFEP

Posted: 17 august 2013 - 16:50 - Svar

Det jagas kristna Kopter överallt i Egypten och kristenheten i norden är tyst som en mussla…
Demokratikamp? Knappast…
Däremot är en religionskrig på tapeten och det inte enbart i Mena!

HH

Posted: 17 august 2013 - 16:55 - Svar

Ja, Steen och alla andra, jag har hört och sett. Vi har någonting så fint i Sverige kopplat till något imaginärt riksdagspåhitt som kallas Etik-kommission. Alltnog, gubbarna och gummorna tyckte väl att de etikat gott nog och borde väl kunna sig ett litet kalas. Kalaset för ett antal personer – var det 85? väldigt mycket etik där alltså! – gick på 135 000 kronor betalt av oss skattebetalare. Bara spirituosan gick på över 12 000! Årgångsviner kanske! Det blev nog vääldigt mycket etik-prat där, ska ni tro. Man är väl ingen liten lort heller!

För somliga finns alltid ett dukat bord. I sammanhanget hör jag att barn med särskilda skolbehov nu ska få mindre pengar för sina studier. “Allt tas i ett samlat grepp på ett annat sätt”, heter det. Och vad kan man veta om det? Etik-kommissionen kanske inte har festat färdigt och barn är ju alltid barn tills de växt upp och kan betala skatt. Inte läskunniga? Det måste Etikkommissionen göra en utredning om. Vid snaps och sill!

Under min skoltid – krigsåren, jag är gammal – fanns inte skolmat. Jag hade kunnat äta precis vad som helst, jag är inte den som spottar i maten! Det var så ont om mat att vi av skolsköterskan fick järntabletter (små grå minns jag) för att ge oss bättre blodvärden.

Ibland hade jag inga smörgåsar att ta med till skolan. Någon delade med sig. Lyckan var någonting att tugga på.

Den amoralitet visavi folket som uppvisas av politikerna får mig att tänka på franska revolutionen. “Har ni inget bröd? Men – kan ni inte äta tårta istället?” Efter de här gossarna och flickorna väntar nog bara syndafloden. La Déluge om ni minns. Bibeln är rättesnöret har jag upptäckt. Men hr Reinfeldt läser nog inte bibeln…

Mycket intelligenta person blir inte kristna, hörde jag nyss. Hur intelligent ska man vara för att komma till den slutsatsen? Hört talas om Kant? Eller Schleirmacher? Kanske Descartes duger?

Ingenting förvånar mig längre.

Leave a Comment