23
aug
Seneste opdatering: 24/8-13 kl. 1649
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

(Se i 1080 p HD) – Den lille Havfrue fyldte 100 år og det var min ven turistføreren, der lokkede mig med en anelse modstræbende. Der var sort af mennesker. Der er let noget uhjælpeligt Bubber-agtigt over den slags arrangementer, der mere afspejler branchens sindstilstand end byen København, men da jeg ankom samtidigt med to firespænds bryggervogne med gratis fadøl, hørte Carlsbergs kor skulle synge, så Tivoligarden ankomme og blev stillet i udsigt, at 100 levende havfruer ville hoppe i vandet, satte jeg mig ned i solskinnet og forsonede mig med Bubberiet, og nød solen, øllet og alle de smukke kvinder. Navnlig japanerinderne. Once in a while you must play hooky, som min gamle lektor Freil sagde på Øste Borgerdyd. Det gjorde han selv. (klik f helskærm)

havfuren 100 år, 23.8.2013 036

23 august 1913

eriksen 001

havfuren 100 år, 23.8.2013 048havfuren 100 år, 23.8.2013 006 havfuren 100 år, 23.8.2013 008 havfuren 100 år, 23.8.2013 009


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Crass Børsting

Posted: 23 august 2013 - 20:23 - Svar

Gratis fadøl og smuk udsigt; dér ville jeg også gerne have været.

Havfruen er i sig selv et mådeligt kunstværk, og millioner af turister har reageret på hende med samme udbrud: Er hun ikke større? 是不是她年纪大了吗?osv.

Angela

Posted: 23 august 2013 - 21:45 - Svar

Vid sidan av men är diktigt att alla hjälps åt att sprida information när någon utsätts för demokrati-brott!: Fria Tider är “hackat”. ag såg ingen tråd om detta, och skapade därför denna, i hopp om att jag inte missat en existerande tråd.

Fria Tider har ikväll alltså utsatts för Dataintrång:
Citat:
Som ett led i debatten om att hota annonsörer har nu vänstern hackat Fria Tiders webbserver via ett säkerhetshål i vår annonsserver OpenX.

Vi kommer att ominstallera servern inom kort och driftstörningar kan därför förekomma på sajten.

Tur nog har dock inte intrånget lyckats skada eller förstöra något, då FT-personalen varit väl förutsedda:
Citat:
Någon känslig information har inte läckt ut, eftersom servern endast används för det som är publicerat offentligt på sajten.

Vår mejl, som innehåller källor med mera, ligger hos Google och använder helt andra lösenord än de som används på den hackade servern. Källskyddet ska därför inte vara hotat i och med kvällens intrång.

Via har även backupper per dag, vecka och månad på flera andra servrar, och kan därför kontrollera filerna mot dolda bakdörrar och annat.

http://www.friatider.se/dataintrang-pa-fria-tider

Tråden är egentligen inte ämnad som någon diskussion, utan mer som info om händelsen, då det trots allt handlar om Dataintrång, som ju är att betrakta som en form av Terrorism.
__________________
Senast redigerad av Genderbender 2012-11-19 kl. 21:29.

Skåning

Posted: 23 august 2013 - 22:22 - Svar

Åh, där skulle man ju varit. Inte för att jag riktigt fattade undertonen i Steens kommentar om japanskorna och “play hooky”, men vackra simmande töser från såväl Danmark som Japan, fri Fadöl och godt vejr, låter ju som något man missat. Och inte minst för att fira den stackars lille havefru som blivit halshuggen flera gånger. :o)

  steen

  Posted: 23 august 2013 - 22:25 - Svar

  det betyder bare – jeg har inboksen fuld af forfærdelige historier – you name them – men jeg har en kvote på forfærdeligheder, lange skæg og politiske analyser – jeg holder fri, helt enkelt. Det er heldigvis de færreste ulykker, der ikke kan vente til i morgen. Jeg er også ved at være gammel i faget, jeg kan sgu ikke holde alt det lort ud. Mikael Wiehe har malet neglene – åh, hold op!

  Thorkild Hansen sagde engang om litteratur: Den skal ikke lægge folk så meget ned, at de ikke selv kan rejse sig op igen.

  Det samme gælder bloggen – og jeg skal jo også kunne stå op.

   Skåning

   Posted: 23 august 2013 - 23:03 - Svar

   Klokt tänkt. Det är mycket det jag gillar med Snaphanen. Du är ju inte direkt någon optimist när det gäller Sverige (eller Europa som helhet). Men det varvas ändå med inlägg om klassisk musik, poeters öden, jubileum av detta slaget osv. Man får ju tänka på det mentala välbefinnandet också. “Play hooky”. 🙂

   Skåning

   Posted: 24 august 2013 - 03:14 - Svar

   Men va fan? Mikael Wiehe är en gammal kommunistjävel, som kommer att sluta som ett utskrattat hjon, innan hans livstid är över. Det kommer bli traumatiskt för den stackaren, men har man kelat med massmördare i hela sitt liv, så kommer backlashen så småningom. He will die screaming.

Leave a Comment