6
sep
Seneste opdatering: 8/9-13 kl. 1857
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“En rigtig damebil”

som min gamle mekaniker sagde, mest om FIAT biler. Set på Østerbro i dag. Gave til enhver feminist, der drømmer om sådan en, men ikke tør købe den, fordi hen er for istisk i hovedet.

7.9 001

Haveriet
af Kjell Håkansson

På lördagskvällen den 31 augusti kantrade en husbåt i Västra hamnen i Malmö under en fest. Orsaken var att man hade släppt in för många människor, men ingen vill i dag ta på sig ansvaret för haveriet. De intilliggande husbåtarna som förvaltades på ett mer ansvarsfullt sätt är intakta.

Ta inn hele skjermen 06.09.2013 221300


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


ny kommantator

Posted: 6 september 2013 - 23:23 - Svar

Tak for en video….. For anden gang i dag har jeg lige set på DR2.. Interview med Klaus Wivel og hans bog om de kristne’s forhold/udryddelse i Mellemøsten.. Og for anden gang måtte jeg slukke… Her til aften var det Nynne et eller andet der kom med sine progressive feminisme synspunkter… Vedr Wivels bog…. Wivel vred sig i stolen og næsten undskyldte for sin eksistens og Nynne(femi journalist) skar i pap ud hvordan “kludetæppet” af interesser i MØ er… IKKE ET ORD OM ISLAM…

Pat Condell er SPOT ON… Kællingerne på MSM er så forhippede på at forsvare deres “yngling Ofre” at alt fornuft og anstændighed er gået fløjten… Op i røven med Islams fornedrende kvindesyn og skidevære med deres medsøstre i MØ… Kolde femi kællinger… Jeg er MÅLLØS… Lad dem iføre sig Hijap i Sverige og DK… Og lad dem sejle deres egen sø… Multikulti kællinger kan for min skyld blive gruppevoldtaget af muslimer på Tahrir pladsen eller Rådhus Pladsen… JEG ER LIGEGLAD…

  steen

  Posted: 7 september 2013 - 00:01 - Svar

  Selv tak. Jeg så desværre også Deadline. Nynne Bjerre Christiensen var nær ved at slå Danmarksrekorden i undskyldning og relativering af drab på kristne i den islamiske verden – verdens mest forfulgte religiøse gruppe. Der er stakkevis af data, der underbygger den tilstand, og Wiwel har selvfølgelig ret i, at det er skammeligt undereksponeret af politikere og kristne kirker i Europa

  Og Wiwel endte med at ligne en undskyldning for, at han havde skrevet den bog. Disgusting. Hvor er jeg glad over, at jeg ikke er med til at financiere det lort. Hvis nogen efter dette skulle have appetit på Deadline:

  http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-369

  Peter Andersen

  Posted: 7 september 2013 - 07:09 - Svar

  Jeg ved ikke om jeg er helt enig i jeres analyse af det pågældende interview. Det er jo et ret springfarligt emne der hér bliver taget hul på. Sagen er jo den, at begynder vesten først for alvor at interesserer sig for problemet, har vi jo valgt side. I Mellemøsten udspiller der sig en regulær religionskrig mellem islam og alle de andre. Det ved man jo godt, og derfor tør man ikke nævne det, for ikke at puste yderligere til deres sindsyge præmis. At der vil gå hul på bylden tilsidst, er ikke noget Nynne eller andre kan forhindre. Men hun har jo ret i at situationen vil ændre sig hvis og når vi begynder at debatterer det for alvor. Hvad stiller vi så op med alle de folkeskoleklasser herhjemme, hvor muslimerne udgør over halvdelen, og hvor ignorancen jo har været i højsædet, fordi man er rædselsslagen for dette faktum? Claus Wivel er en stille og rolig mand, hvis argumenter bygger på overvældende fakta. Sådan en skal man jo passe på med at eksponerer alt for meget, uden lige først at påpege vestens aktuelle dilemma. Uanset hvad illustrerer dette jo åbenlyst hvad fremtiden vil bringe. At andre grupper også bliver forfulgt og undertrykt er jo et tåbeligt argument at spille på banen. Det angiver nemlig med alskens tydelighed hvad vi har i vente herhjemme også. For hvorfor skulle muslimerne være anderledes hér? Ups…

  Hans Und

  Posted: 7 september 2013 - 08:00 - Svar

  Klaus Wivel er gift med Magrethe Wivel som sidder i KBHs BR for…. de Radigale.

  wikipedia.org/wiki/Klaus_Wivel

  Udover det så er hun leder af et eller andet forsøg på at integrere muhammedanske kvinder.

  Hun har/er bl.a. været engageret i anti-sexkøbs lovgivning, hvilket måske hænger sammen med, at de har (haft) et bordel i den ejendom hvor de bor.

  At hun ikke blev borgmester efter homoen Klaus Bondam skyldes, at de i den Radigale gruppe på Rådhuset ikke kan udstå hverandre.

  Så móske bogen også er et udtryk for, at der i radigalske kredse er ved at indfinde sig en vis form for virkelighedserkendelse?

  Og mens jeg er ved virkelighedserkendelse…

  Kære Ole Hasselbalch
  For år tilbage skrev jeg forord til Mik-
  kel Plum’s bog Bombarder Hovedkvar-
  teret. Der hævdede jeg, at der gik en
  lige linie fra Den Danske Forening og
  til Auschwitz , – såvel som der gik én fra
  Marx, og den revolutionære socialisme,
  til Gulag.
  Den sidste del af udsagnet vil jeg i dag
  stadig forsvare, men den første del har
  ingen gang på jorden.
  Jeg vil gerne, at De og dem der måtte
  have følt, og føler sig truffet, – vil ac-
  ceptere en uforbeholden undskyldning!
  Med venlig hilsen
  Walther Juul Hansen

  http://dendanskeforening.dk/files/files/DANSKEREN%20nr%201%20-%202013. pdf

  Lidt om WJHs baggrund her (jeg formoder det er den samme):

  information.dk/128647

Morten Dreyer, Dragør

Posted: 7 september 2013 - 08:11 - Svar

Hvad var navnet på husbåden?

Er det Malmø eller Gøteborg?

Nils

Posted: 7 september 2013 - 10:50 - Svar

Er det ikke det stolte skib Suediarabien. De sagde ellers, det ikke kunne synke.

Johanna

Posted: 7 september 2013 - 11:31 - Svar

Det flotta, en gång fast förankrade, husbåtens namn var Sverige.

Knappast en död i skönhet?

Skåning

Posted: 7 september 2013 - 16:52 - Svar

Måste bara ifrågasätta vad den där tramsnyheten om husbåten gör här på Snaphanen. Ursäkta mitt öppna språk, men jag anser att detta är en typisk skitnyhet som lokalpressen blåst upp till helt vansinniga proportioner, medans det pågår andra jävligt allvarliga nyheter som man bara nämner i förbifarten.

Jag råkar nämligen vara anhörig till de inblandade. En kille hyr en stor rejäl husbåt och bjuder in till inflyttningsfest så att de totalt är 42 personer ombord. Skiten brakar ihop, antagligen för att båten är en usel konstruktion. En tragisk olycka, där trots allt nästan alla klarar sig relativt oskadade. Vad är det att grotta i?

Helt strålande av Pat Condell som vanligt däremot.

  steen

  Posted: 7 september 2013 - 18:06 - Svar

  @ Skåning: Når jeg valgte at sætte Kjells tekst på, var det fordi jeg læste den som en allegori. Jeg kan jo tage fejl, der fulgte ingen brugsanvisning med.

   Skåning

   Posted: 8 september 2013 - 05:51 - Svar

   Jo, jag förstod det. Malmö brakar ihop och sådär. Nu är det bara på det viset att just den festarrangören är en synnerligen produktiv, seriös och bra människa som aldrig medvetet skulle utsätta sina vänner för fara om han hade den minsta misstanke om att husbåten inte höll. Så vem är det Kjell Håkansson kräver ska “ta ansvar”? Det löser sig nog mellan försäkringsbolagen så småningom. Case closed.

   Samtidigt blir en egyptisk kändiskvinna på besök i Malmö så trakasserad av supporters till det muslimska brödraskapet, att hon fick lämna landet. Lars Vilks blir återigen utsatt för ett förmodat mordförsök. Statistiskt sett så blev gissningsvis 30 kvinnor våldtagna under samma vecka, och 50 pågar misshandlade och rånade. Någon blev förmodligen ihjälslagen också.

   Jäkla intressant att en husbåt har kantrat och vem som ska “ta ansvar”.

   Skåning

   Posted: 8 september 2013 - 06:00 - Svar

   Med andra ord. Jag kritiserar inte dig, Steen. Jag fattar att man tar in nyheten som en allegori om förfallet i Malmö (som iofs inte syns för tillfället, har aldrig sett så många flotta hus som byggs). Men Kjell Håkanssons insinuationer är ganska övertydliga. Han får gärna svara på vad han menar med det, eller om han bara är Sydsvenskan-hjärntvättad.

Filippa

Posted: 8 september 2013 - 11:56 - Svar

Jag tycker Skåning ska tagga ner. Uppenbarligen var båten inte konstruerad för så många människor. oberoende av om festarrangören var i god tro eller ej. Detta faktum går inte att bortse ifrån.

Jag tyckte Kjell Håkansson skrev en utmärkt allergi över Sveriges tillstånd.

Skåning

Posted: 8 september 2013 - 21:04 - Svar

OK, om texten ska tas helt allegoriskt, så har jag kanske överreagerat, men ändå fått bemöta det som skrivs, vilket behövdes.

Men du Filippa, hur kan du veta att båten “uppenbarligen” inte var konstruerad för så många? Har du sett den? Den är stor som en flytande tvåplansvilla med takterass. Du hade knappast ansett att 42 besökare i en sådan byggnad var för mycket. Hyrestagare, och för övrigt alla gäster på plats, är inga idioter och ej heller en vilddansande zigenarklan. Hade någon av de ombordvarande ens misstänkt att det här verkar orimligt många, så hade de reagerat. De var inte heller överförfriskade.

Så det rör sig minst lika troligt om ett skitbygge. Vi får se när specifikationen kommer fram.

  Pissenisse i Hökarängen

  Posted: 9 september 2013 - 03:41 - Svar

  Jag vill också gärna veta mer!

  Såg bildposten här, med en kort text och en länk vidare till Håkanssons blogg, som inte hade något om båten alls. WTF?

  Det hela kändes nästan lite som svenska MSM-artiklar som lämnar en stående med fler frågor efter att man läst dem, än när man började. Spill the beans now, please.

   Skåning

   Posted: 9 september 2013 - 13:29 - Svar

   Jag kan återkomma med fakta i saken när jag vet mer, eftersom jag har kontakt med de inblandade. Men det kan dröja. Vad jag kan säga, eftersom jag faktiskt läst Konstruktion, Mekanik, Dynamik, Byggteknik osv på LTH, är att om denna byggnad hade uppförts på land, så hade det funnits regler för konstruktören att följa. Han ska göra en lastnedräkning med höjd för belastning på takterrassen i form av människor, snö m m, och konstruera byggnaden därfter så att den håller för detta och inte brakar ihop.

   Jag har däremot ingen aning om vilka regler som gäller om man sätter samma byggnad på en flytande flotte. Rimligen borde man även ta hänsyn till “tippfaktor”. Men en husbåt kan antagligen vara byggd i vilket land som helst, eller av en glad amatör som inte har någon suck om konstruktion. Vilka regler gäller? Vi får se så småningom. MSM är glada i att hitta en nyhet och blåsa upp den, men de följer aldrig upp den när alla fakta är på bordet, vilket kan dröja månader eller år.

    Pissenisse i Hökaränen

    Posted: 9 september 2013 - 16:41 -

    Ska bli intressant att höra! Det är vid olyckor inte ovanligt med flera (typ 2-3) samverkande faktorer, exempelvis konstruktionsbrist + trötthet/slitage i material + ansamling av många så att obalans uppstår (utan att på något vis spekulera vad som förekommit i just detta fall).

Filippa

Posted: 9 september 2013 - 14:13 - Svar

Ja, jag har sett båten många gånger då jag promenerat i Västra hamnen. Sist var i söndags. Då såg båten lite annorlunda ut ……

Så tämligen uppenbarligen var inte båten byggd för den påfrestning den utsattes för. Det känns lite skrattretande att behöva påpeka det självklara ytterligare en gång.

  Skåning

  Posted: 9 september 2013 - 21:46 - Svar

  Döh… Uppenbarligen inte i efterhand, nä, eftersom vi vet hur det gick. Frågan var om det var “uppenbart” innan olyckan skedde.

  Återigen ska man behöva förklara det självklara för Filippa.

Kjell Håkansson

Posted: 6 november 2013 - 10:12 - Svar

Ni får ursäkta att jag inte har svarat tidigare, men jag hade inte förväntat att någon skulle kommentera min lilla notis om haveriet och har först nu sett ”Skåning”s kommentar.

Det kanske var cyniskt av mig att använda mig av en personlig tragedi på detta sätt, men det var heller inte så att jag sprang och fotograferade så fort det hände. Det var efter cirka en vecka när jag läste i någon av Malmös två dagstidningar att ingen ville ta ansvar för det inträffade, och jag tänkte: Vad i h-e är det här?

En katastrof inträffar och ingen vill ta på sig ansvaret och ingen vill bärga vraket! Vem som har ansvaret har jag ingen synpunkt på, jag konstaterade bara att ingen ville kännas vid det. Precis så kommer det gå när den nuvarande migrationspolitiken får Sverige att haverera. Alla kommer att skylla på varandra. Jag skall försöka att uttrycka mig lite tydligare nästa gång.
Mitt inslag bestod av 50 ord. ”Skåning” har kommenterat denna tramsnyhet med mer än 600 ord!

Leave a Comment