10
sep
Seneste opdatering: 18/6-14 kl. 1416
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Parliament debates burka ban,France ‘Secular Charter’ Angers Muslims. * Nearer, My God, to Thee

Rovsingsgade i går, et gudsforladt sted

Men gaden er rigtig nok ikke forladt af Københavns Borgerrepræsentation. De fleste københavnere ved ikke engang hvor det ligger. Det gør jeg, det er den hurtige genvej mellem Østerbro og Nørrebro, en lang, bred gade der inviterer til at køre for stærkt. Det lærer de nok. En moske, en bilforhandler på den ene side, en fabrik på den anden, en jernbane på den tredje. Regnvejr.

Il pleure dans mon coeur, Comme il pleut sur la ville, og så tog vi over og drak whisky, som jeg normalt ikke bryder mig om. Skal det endelig være, er jeg en Grappa-mand ligesom Jens Bjørneboe, en af mine teenageårs litterære helte, (i dag forstår jeg ikke, hvorfor voksne mænd vil skrive romaner ingen læser, mange føler sig dog kaldet uden at være udvalgte, senest Henrik Dahl og Martin Kongstad-knægten). Men på det ydre Nørrebro kan man ikke være kræsen. Whisky blev det. (klik f. helskærm)

9 september 2013 0049 september 2013 003

Gymnasielærer begik selvmord af frustration over fransk skolevæsen

Colleagues and politicians have reacted with shock and sadness after a dedicated school teacher in Marseille killed himself on the eve of the new school year. Pierre Jacque left a suicide note containing fierce criticisms of France’s education system. The 55-year-old teacher of electronics at the Lycée Artaud in the southern city killed himself at his home on Sunday, just two days before the beginning of the new school year in France.

The suicide was “completely linked to the exercise of his profession,” according to a joint statement by Jacque’s colleagues, who called him “the father of a family, with great professional integrity and limitless erudition.”In his suicide letter, Jacque condemned France’s education system in particular the “panic” and “roughness” of reforms by previous education minister Luc Chatel, as well as the policy of the current government, which he described as “an infamy.”

The former electronic engineer begins: “I am sharing with you my decision not to take part in the new school year in 2013.” “Basically, I cannot accept in good conscience what the [teaching] profession, at least in my speciality, has become,” said Jacque. “I could have set myself on fire in the middle of the schoolyard, the day the pupils came back to school,” Jacque wrote, referring to a shocking incident in 2011 when a maths teacher in the southern city of Beziers died after self-immolating in front of her students.“That would have had a certain style, but I don’t have the virtue for that,” Jacque added. “When you read his, I will already be dead,” he concluded. Teacher slams French education in suicide note, Marseille: un enseignant se suicide


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 10 september 2013 - 19:05 - Svar

“…I will already be dead,…”

Det forekommer mig at vi europæere i disse dage gør stort set alting forkert.

Den franske skole eller hvilken som helst anden skole, ligemeget hvor vidunderlig eller tåbelig, kan aldrig blive et selvmord værd. Heller ikke en regering, ligemeget hvor lavsig.

Det minder mig om de 2 millioner englændere, som har forladt England mens det halve Pakistan og Bangladesh er flyttet ind.

Har vores længe uudfordrede magtposition i verden og den lange fred efter sidste verdenskrig virkelig gjort os så ubehjælpsomme ud i overlevelsens vitale kunst?? Det må være tydeligt for alle, at netop lige præcis dette er tilfældet.

I så fald må vi bare sige at udfordringen fra islam og den tredje verdens kogende masser kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Et århundrede til med fred og universalistiske humanitære idealer og vi var rådnet op indefra, absolut intet var blevet tilbage.

Vores muslimske wannabe-erobrere var rykket ind i et mennesketomt kontinent, alene med selvmords-farvelbrevene blæsende omkring i gaderne.

Det slår mig så tit, at kun multikulturen og islam har kunne bringe os tilbage fra de døde, uden dem var vi solgt til dødens og kedsomhedens langsomt dræbende stanglakrids.

Universet er og forbliver et kæmpe paradoks.

Bergfast

Posted: 13 september 2013 - 13:09 - Svar

Tänker ibland på de olika historiska förhållanden som förmodligen alltid förevarit mellan öst och väst.

Västerlandet byggde stora fort, med stora borgar, med vallgravar och vindbryggor, för att försvara sig själva mot anfallare. Metertjocka murar på olika fästningar, som skulle stå emot fienders kanonattacker. Soldater som utrustades med skyddande pansar för värdefulla armar och ben, samt huvud, mot farliga pilar och sablar, samt kanske bomber och kulor från musköter och gevär av olika slag.

Vad hade man i mellanöstern, i beduinsamhällen, och för den delen kanske också i indiansamhällen?

Man hade tält, man hade lansar, pilar och bågar.

Den här traditionen med stora svepande hela klädnader, på både kvinnor och män, i mellanöstern, hänger nog delvis samman med klimatet.

Eskimåer och människor som lever i kallare klimat är mer intresserade av att ha klädnader som värmer fötter, ben och armar, och som bäddar in kroppen i ett skyddande lager. I varmare länder däremot är man mer intresserad av kläder som inte alls bäddar in kroppen, utan som fladdrar och som därmed ger luft och svalka. Kanske.

Att det i det varma mellanöstern, samt även Afrika, också finns en tradition av att kvinnor behöver skyla sig själva i ett allmänt rum ute på torget, för att därmed frånta männen frestelser av att se vackra kvinnors kroppar och hår som kan riskera att få en del män att tappa besinning och bli frestad att försöka tillägna sig det vackra och åtråvärda inför hans ögon, det är kanske ändå inte så svårt att förstå.

Försvarslarmanordningar på både bilar, hus och gatubutiker, verkar växa lavinartat. Förr såg man aldrig butiker i gatunivå i Sverige, som drog ned hela väggar av plåt och järngaller framför hela sina butikers fönster och dörrar. Men det gör man alltmer.

En sådan tradition, med hela plåtväggar som rullas ned framför butikens alla fönster och dörrar, och som låses med hänglås, finns ganska utbredd i sydligare nationer och också i mellanöstern.

Kanske finns det i många Afrikanska länder, och i Mellanöstern, Turkiet, samt Sydeuropa, ett synsätt som är dominerande att den som inte beskyddar, och skyler, eller larmar, sina värdeföremål och sina ägodelar, dvs. sina hus, sina bilar, sina butiker i gatuplan, eller för den delen den värdefulla kvinnan, modern, och hustrun(?), den får skylla sig själv vid – inbrott – ?….

Vem vet….

Leave a Comment