23
sep
Seneste opdatering: 23/9-13 kl. 1812
1 kommentar - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg har flere katolske venner, så dette er til dem. Selv er jeg som bekendt et ikke-troende medlem af folkekirken, der ikke kan følge ateisternes forkastelse af religion over en kam. Kristendommen har givet selv dem mere end de er klar, og hvis de ikke er klar over hvad, bør de genlæse Kai Sørlanders bøger og kronikker. Jeg fik af en ven tilbuddet om at blive jøde, jeg var behørigt smigret over tilliden, men jeg kan ikke tilsutte mig noget på skrømt og desuden tager det års studier og en slags prøve. Ikke som at blive muslim, det tager 15 sekunder. Nemt sat melde sig ind, svært at komme ud af omtrent som med heroin. Pope Francis is not saying anything ‘radical’.

Måske op til tre svenskere i Nairobi-terror
Oplysningerne er endnu usikre, så svenske medier kan bruge ventetiden til at øve sig på en passende grimasse.

Svensksomalier uppges nu ha varit delaktiga i terrorattacken på köpcentret Westgate i Nairobi, Kenya. Dn tyske journalisten Florian Flade skriver i en uppdatering på sin blogg Jih@d att “Mohammed A., from Svalov, Sweden” och “Moulid A., from Sweden” har namngetts i en lista över förövare, som även innehåller en finsksomalier. Svensksomaliska jihadister bland terroristerna i Nairobi?, Six Americans Among Nairobi Mall Attackers

Egyptisk domstol forbyder Det Muslimske Broderskab

Der endte det forår. De må glæde sig over, at de kan operere frit i Europa og USA – og på Nørrebro. Vi skal igennem meget med dem, som blot minimalt oplyste politikere kunne have skånet os for:

An Egyptian court Monday ordered the Muslim Brotherhood to be banned and its assets confiscated in a dramatic escalation of a crackdown by the military-backed government against supporters of the ousted Islamist president Mohammed Morsi.

The ruling opens the door for a wider crackdown on the vast network of the Brotherhood, which includes social organizations that have been key for building the group’s grassroots support and helping its election victories. The verdict banned the group itself — including the official association it registered under earlier this year — as well as “any institution branching out of it or … receiving financial support from it,” according to the court ruling, made public on Egypt’s state official news agency MENA. Egypt court bans Muslim Brotherhood group

Man skulle have været kriminel…..

World’s Only Luxury Prison: Halden Prison, Norway: A Look Inside the Walls


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Skåning

Posted: 23 september 2013 - 23:25 - Svar

Angående Michael Corens brinnande försvarstal av påven, så håller jag med om att man ska diskutera den andra sidan av saken också. Fast i denna programsnutten predikar han nästan som en katolsk präst (hade fått för mig att Coren var jude själv, men han kanske är katolik, eller lite både och, vem vet?). Jag håller med om att media idag tycks totalt fixerade av “gay rights” och abortfrågan så fort en påve öppnar matkvarnen, och de är totalt rabiata. De glömmer allt annat som kyrkan står för (t ex institutionaliserad pedofili… *just kidding* 🙂 ).

Men det finns faktiskt en grundläggande anledning till detta som var gällande en gång i tiden. Den katolska kyrkan påverkade/påverkar faktiskt den faktiska lagstiftningen i katolska länderna inom tre huvudsakliga områden; homosexualitet, skilsmässa och abort. Går man 30-40 år tillbaks i tiden så var dessa tre företeelser förbjudna i nästan alla katolska länder och i några än idag. Det strider faktiskt mot den princip av sekularism jag står för. Staten ska stifta sekulära lagar baserat på förnuft och inte bli dikterade av kyrkan. Rimligtvis ska aborter vara tillåtna i någon mån i alla fall, folk som är homosexuella ska kunna leva med sin sexualitet, och gifta par ska kunna skilja sig. Och sist men inte minst. Skolor ska lära ut vetenskap och inte kreationism.

Sedan får kyrkan gärna predika vad den anser vara rätt och fel, men det ska inte ha med landets lag att göra. Ej heller ska den katolska kyrkan (eller någon annan religiös institution) tvingas viga samkönade par om det är mot deras doktrin. Jag avstår från att jämföra med islam i detta fallet, eftersom det är på en helt annan nivå, där religion ÄR lag.

Men även om det hade varit på detta ultimata sekulära sättet. Låt oss säga att abort, skilsmässa och homosexualitet är helt lagligt i Brazilien (vilket det antagligen redan är) och Påven med sin stora mäktiga katolska apparat basunerar ut sitt budskap om “compassion”. De hjälper många fattiga och de övertalar otaliga fattiga kvinnor att inte göra abort osv. Det är ju här den centrala skillnaden finns mellan rationalism (inte nödvändigtvis Dawkins) och religiösa dogmer. Inom religionen kan du känna dig god när du har räddat ett foster till livet och du kan känna dig god när du ger en fattig människa mat för dagen.

Men det är här gränsen går för den troende. Han förmår inte se att han motverkar sig själv i det stora hela. Endast ur en rationell synpunkt förstår man att det är just det extremt höga barnafödandet bland de fattiga som håller kvar dem i fattigdom. Hade man verkligen haft deras bästa för sig så hade man delat ut preventivmedel, erbjudit gratis säkra aborter och även steriliseringar för de fattiga kvinnorna, samt förmå dem att utbilda sig istället för att skaffa barn. Endast på detta sätt kan fattigdom bekämpas i längden. Huruvida Påven och hans kyrka begriper detta, men ändå vill ha en ständigt ökande skara fattiga barn att vara “compassionate” emot, eller de helt enkelt inte begriper bättre, låter jag vara osagt (men jag tippar på det sistnämnda).

Leave a Comment