29
okt
Seneste opdatering: 30/10-13 kl. 0132
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Ta inn hele skjermen 29.10.2013 171812

“Främlingsfientligheten som tränger in i våra vardagssamtal ska inte längre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla,” skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse Kronér och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kända och okända svenskar. Uppropet publicerades den 13 september i både Aftonbladet och Expressen.

”Alla vi som bor här har ett ansvar. Vi kan inte flytta över det på någon annan.”

Var bor då dessa moraliska föredömen som uppmanar oss andra att göra upp med vår intolerans och bli lika goda människor som de? Hur mångkulturellt bor de toleranta? I Stockholms kommun har i genomsnitt 30,3 procent utländsk bakgrund.

1. De ljusaste stadsdelarna på kartan har en population där mindre än 30 procent har utländsk bakgrund. Klicka på stadsdelen för att visa exakt procentandel. De blå prickarna visar var undertecknarna av uppropet bor. Adresserna är hämtade från folkbokföringen 2013. De adresser som visas på kartan är inte exakta, för att inte peka ut någon enskild individ. Klicka på bilden för att komma till kartan på Google Maps og se videre på Affes Statistik-blogg, der også viser de tolerante kvarterer, “der ikke flytter ansvaret over på andre” i Malmø og Gøteborg. Hur mångkulturellt bor de toleranta?

I Norge sagde Professor i Socialantropologi, Thomas Hylland Eriksen for nogle år siden: “Jeg bor i en kjedelig, hvit del av byen, men det er iallfall fine høstfarger nå.” Han er nok flyttet til noget mindre kedeligt i mellemtiden.

Svensk sosse: “Weimarepublikkens sidste dødstrækninger”

S-bloggeren Johan Westerholm, søn af generaldirektören for socialstyrelsen, Barbro Westerholm, nu riksdagsmedlem for Folkepartiet), vidner om Sverigedemokraternes folkelige styrke og Socialdemokratiets svaghed. Han advarede som en af meget få Sverige for den 29 juli om det virkelige farepotentiale i forårets optøjer i artiklen Porten till helvetet:

Expressen rapporterar i dagens tidning om de politiska partiernas valbudgetar inför ”Supervalåret” 2014. De fyra partier som har de största budgetarna är Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet samt Sverigedemokraterna. ……Sverigedemokraternas anslagna medel förvånar dock. Jag vet inte om detta belopp baseras anonyma partibidrag eller den brandskattning som vi vet skett av lokala SD-föreningar. Det senare inte helt i linje med vad lagen om partibidrag avsåg men det är en annan historia.

Moderaterna har aviserat ett mål på 900 000 samtal innan valdagen, socialdemokraterna har inte satt något absolut tal men kommer mest sannolikt ha ett liknande internt. Hur det senare skall gå till är för mig en gåta då medlemskåren blir glesare och mer ålderstigen med tiden.

Vi [S] är nere under 100 000 medlemmar och medelåldern ökar snabbt nu. Inte sällan landar dörrknackarkvällar på ett handfull tappra och om några år så utesluter jag inte att vi måste boka färdtjänst för att över huvud taget kunna genomföra aktiviteter som dessa. När inte ens de som aviserat sitt intresse för att representera partiet i olika församlingar dyker upp på utåtriktade aktiviteter är anden, eller kanske det politiska budskapet, svagt.

Allt detta gör att Sverigedemokraternas 45 miljoner kronor kommer räcka längre än vad våra 65-70 kommer göra. Av fler skäl. Sverigedemokraterna äger idag stora delar av nätet. De äger de stora chat- och communitysidorna genom att kontrollera moderatorerna. De ser till att släcka ut kommentarer som är kritiska för att sedan tända dom igen när de ligger så långt ner att få, om ens någon, läser dem. De äger tidningarnas kommentatorsfält och har drivit opinion för sin sak där i flera år. När jag tog upp detta med ansvariga för bloggkontakter på staben så blev reaktionerna milt sagt förvånande: ”Äh, inget för oss. Vem läser dom? Bara troll”.

Mitt svar var annorlunda. De är många. Och kommentarerna ligger alltid där. Över tid påverkar de, likt en droppe som urholkar stenen, attityder och förhållningssätt. Det är det som kallas för långsiktig opinionsbildning vilket staben på Sveavägen 68 inte längre behärskar.

Sedan har två enskilda personer åsamkat hela debatten mot Sverigedemokraterna stor skada. Så stor skada att det inte längre går att debattera arbetskraftsinvandring, integration eller migration och flyktingpolitik på ett rimligt och sansat sätt. Den ena är Mona Sahlin, den andre är Anders Lindberg på Aftonbladet.

Lindberg var innan han kom till Aftonbladet Mona Sahlins ansvarige för just omvärldsbevakning så det är ingen slump att de har samma anslag i debatten. Det finns ingen tvekan om deras patos, de brinner verkligen för den kampen mot främlingsfientlighet på samma sätt som jag, men vägen de båda har valt, att trumma in för läsare och väljare att en Sverigedemokrat är ett encelligt djur med barbariska drag, har visat sig vara kontraproduktivt.

Vare sig Mona Sahlin eller Anders Lindberg vill numera stå för att den logiska konsekvensen är att 12,8 procent, var åttonde, manlig LO-medlem i sådana fall är en person misstänkt lik en neanderthalare men med en manets intellekt. SD har varit i valrörelse sedan tio månader, tio månader längre än alla andra partier och med fokus på europaparlaments- och riksdagsvalet.

Det är inte utan att jag känner att lärdomarna från Weimarrepublikens sista dödsrosslingar inte överlevt generationsskiftet i svensk politik. Det här kommer bli en dyrköpt valrörelse om det vill sig illa. Och då tänker jag inte på storleken på valbudget. En dyrköpt valrörelse

Se også: Historikeren Morten Uhrskov skriver i dag om Aftonbladets kampagne mod Avpixlad: Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Janos

Posted: 29 oktober 2013 - 18:53 - Svar

Jag har tidigare skrivit på snaphanen om att jag roar mig med att ”kolla” upp alla som uttalar sig oreserverat positivt om det mångkulturella samhället.

Wordfilen består idag av ca: 150 namn fördelade på 26 sidor och den fylls ständigt på när någon från den goda sidan uttalat sig. Det är gräddan av svenska journalister, politiker, opportunister och tjänstemän.

Sällan eller vanligtvis (99%) aldrig bor dessa goda människor mångkulturellt som dom utåt vurmar för och kräver av andra att acceptera. Nej, boendet hittar man på Kungsholmen, Djursholm, Strandvägen, Billdal, Södermalm, osv. m.m

Man lever INTE som man lär!

Källor jag använt är:
Ratsit
Google maps
Wikipedia
Allabolag

PS.
Ett av dom mest hårresande exemplen är en ”kulturarbetare” som spyr galla över SD och vanliga svenskar som tycker det räcker nu. Hon bor mitt på Strandvägen och har sommarbostad på Sandhamn.
DS.

Da Capo

Posted: 29 oktober 2013 - 19:54 - Svar

Upprop för godhet

Jan Milld skriver:

“Det var i juni 1996 som Aftonbladet och Expressen sände med sin EXPObilaga. Nu 17 år senare, i september 2013, följer de två kvällstidningarna upp med en namninsamling för fortsatt massinvandring. Denna gång utan att det föregåtts av någon false-flag-operation.”

http://janmilld.wordpress.com/2013/09/22/

– – – –
Lista i EXPRESSEN på de första 488 idioterna som skrev på
http://www.expressen.se/debatt/sverige-racker-till-for-oss-alla/

Se även skittidningskollegan nedan
http://www.aftonbladet.se/debatt/article17468676.ab
– – – – – – – – – –

“Ett Sverige för oss alla”

“Det blåser en farlig främlingsfientlig vind över Sverige. Den tränger sig in i våra vardagssamtal. Den är högljudd i den offentliga debatten. Men tystnad är inget svar. Idag börjar vårt upprop för det Sverige vi vill leva i.
Nu höjer vi våra röster för ett Sverige för oss alla.
Det land vi tror på, och den tolerans och mångfald som bäst av allt klarar nuets och framtidens utmaningar.
Vi är 488 undertecknare idag. Vi blir fler hela tiden. Namninsamlingen och en rad andra aktiviteter startar idag och kommer att pågå. I veckor, i månader och år om så behövs.”
“Gör som vi – skriv på för ett Sverige för oss alla!”

Även för 20 miljoner syrier, som alla är lovade svenskt medborgarskap – om de bara kan ta sig hit. En svensk idiot, politiker förmodas, har redan framkastat förslaget att man skall upprepa kampagnen från våren 1945, då ‘vita bussar’ i Folke Bernadottes regi hämtade koncentrationslägerfångar till Sverige.
Med dagens transportkapacitet skulle man kanske på ett halvår ha kunnat hämta hit dem och därmed ha till hälften uppfyllt centerpartiledare Annie Lööfs våta dröm.

“Ta debatten för ett Sverige där mångfald är en styrka. Gör det du med!”

17457 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla sep 13
19876 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla sep 25
19922 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla sep 26
19951 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla sep 27
19991 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla sep 29
19999 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla sep 30
18181 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla okt 01
18132 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla okt 13
18140 personer har skrivit under uppropet för ett Sverige för oss alla okt 15

Vad nu då? Efter att tillströmningen av undertecknare hade vuxit exponentiellt, blev det något mackel med listan eller med tillsträmningen i månadsskiftet sep/okt. Idag visar listan 0 personer.

Man skriver på sidan:

“Stort tack till alla som skrivit under – vi har precis passerat 18 000 namn! Men vi stannar inte där, vi ska visa att vi är många fler som vill ha ett Sverige för Oss Alla.

Vi arbetar nu hårt med att planera in aktiviteter och händelser för att fylla det kommande året – vi kommer snart att kunna uppdatera er med mer kring detta. Under tiden får ni gärna ta en titt på vad Kanal Global gör för att stötta kampanjen:!

http://youtu.be/l-83XP4umPI

Finns det bara 20 000 minus 2 000 (som ångrade sig?) individer som både villigt och skamlöst avslöjar sig tillhöra majoritetsgruppen av nyttiga idioter, riktiga idioter, hycklare och ignoranter i Nya Sverige? Fan troet.

    GR

    Posted: 29 oktober 2013 - 21:01 - Svar

    Varför ett antal underskrifter försvann, och namnen inte syns längre…

    Vad som hände var att väldigt många skrev under med uppenbart falska namn (“Muhammed är en pedofil”, “Hitler var en fin kille” etc.) för att häckla uppropet. Dessa namn publicerades direkt så att alla kunde se dem. Man rensade därför bor dessa namn (vilket alltså var ungefär 2000 av 20000, 10%) och gjorde så att inskrivna namn inte längre visades.

    En person på Flashback var förutseende nog att spara undan listan innan detta. Se länk från mitt användarnamn för mer info och nedladdningslänkar.

odd. s.

Posted: 29 oktober 2013 - 22:24 - Svar

““Främlingsfientligheten som tränger in i våra vardagssamtal ska inte längre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla,” skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse Kronér och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kända och okända svenskar.

Ååååh nej, hvad skal man sige, ‘boller fra Kohberg’?

Hvis i svenske politikere absolut vil have ‘et Sverige för alla’, vil i så ikke være så søde at tage i mod VORES utilpassede, uintegrerbare, usamarbejdsvillige, udemokratiske, uligestillingssindede, ubeskæftigede og ikke mindst uønskede ‘mennesker’ her fra Danmark?

500.000 uintegrerbare fra eller til kan vel ikke gøre den helt store forskel i Sverige?

NEJ! Jeg føler med jer, Sverige! I er desværre ofre for en nådesløs anti-svensk regering, der ikke skyr nogen midler for at få regeringens meningsmodstandere ned med nakken…

Heldigvis har i partiet SD, som måske kan blive jeres redning, hvis folket vågner i 2014 eller SENEST i 2018!

Nils Svendsen

Posted: 30 oktober 2013 - 20:41 - Svar

Thomas Hylland Eriksen bor nok fortsatt på samme kjedelige, hvite del av byen, nå vel 9 år senere… En bydel sterkt befolket av ihugga hvite multikulturalister. Mon tro når de har tenkt å flytte til den spennende etniske del av byen… Hyklere?

Leave a Comment