16
nov
Seneste opdatering: 17/11-13 kl. 0233
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

november 16 2013 048 October 22 2013 355 (1)

® Snaphanen. Klik f. helskærm. Hendrik Nordbrandt; Året har seksten måneder.

En familj ligger och sover i Ljungsbro…

Inger-Siv Mattsson har skrivit ett brev till Jenny Strömstedt, journalist på Expressen via Pettersson

Nacka den 14 november 2013, Expressens redaktion, f v b till Jenny Strömstedt

Bästa Jenny Strömstedt,

Den 9 november skrev Ni i Expressen om hur en pojke blir ihjälslagen och hur en kvinna som försöker rädda honom dödas i Ljungsbro:

”Det hände. Från ingenstans hände det i Ljungsbro.”

Nej, fr Strömstedt, det hände inte från ”ingenstans.” Detta – liksom så många andra brutala mord i dagens Sverige – är ett resultat av den vettlösa invandrings- och flyktingpolitik som den politiska klassen – med benäget bistånd från sina gläfsande bandhundar i medierna – bedrivit i decennier. Mördaren i just det här fallet är – som bekant – en brottstyngd kongoles vid namn Doudou Ahoka.

Detta faktum att de båda blev offer för det mångkulturella samhället berör Ni givetvis – trots Er upprördhet över den tragiska händelsen – inte med ett enda ord i Er kolumn. Varför inte? Det är verkligen paradoxalt. Vi tar emot människor p.g.a. – påstådd – förföljelse och bristande frihet i deras hemländer till priset av att såväl tryggheten som friheten försvinner i vårt eget land.

”Masters of deception”

Som de flesta av Era journalistkollegor tillhör Ni dessa ”masters of deception” som uppenbarligen ser det som sin främsta uppgift att föra läsarna bakom ljuset, när det gäller gärningsmännens etniska ursprung.

Den systematiska och konsekventa desinformation och mörkläggning av fakta och förvanskning av verkligheten som svenska medier – i motsats till medierna i andra länder – torgför blir dock tack vare Internet alltmer uppenbar för gemene man. Era lögner och förljugenhet avslöjas steg för steg för folket.

Glädjande nog tvingas ni förr eller senare och allt oftare att krypa fram ur era hålor, när sanningen kommer fram genom att etnisk brottslighet redovisas i andra länder. När den norska statsministern avslöjade att busskaparen och trippelmördaren i Norge var en asylsökande sydsudanes kunde svenska medier inte längre dölja hans etnicitet.

Förskönande omskrivningar för att dölja sanningen

Den politiskt korrekta svenska journalistkåren excellerar i att kalla importerade mördare, våldtäktsmän, rånare m fl. för ”26-åringen, två-barnspappan, Södertäljebon” och en uppsjö av liknande eufemismer. Muslimska terrorister, krigsförbrytare och allmänt kriminella som begår brott eller grips i utlandet benämns däremot regelmässigt ”svensk”. Hur kommer det sig? Varför är det i detta fall viktigt att tala om etnicitet?

Beteckningen ”svensk” är dessutom grovt lögnaktig, eftersom det aldrig rör sig om etniska svenskar. Några exempel: ”Svensk förser syriska rebeller med vapen.” ”Svensken” är en tidigare imam vid en moské i Sverige. ”Svensk dömd i Thailand för olagligt innehav av krigsmateriel.” ”Svensken” är libanes. ”Två svenskar gripna för att ha planerat terroraktioner i USA” ”De två svenskarna” är somalier och greps i Afrika på väg till Jemen.

”Svensk fängslad i Libanon” . ”Svensken” är libanes och heter Eli Salibi.

”Svensk fängslad för spioneri i Somalia.” ”Svensken” heter Muhamud Jama.

”Svensk misstänks för folkmord i Rwanda” – ”Svensk åtalas för flera massakrer” – ”Svensken inför rätta för folkmord.” ”Svensken” visade sig vara från Rwanda.

”Svenskar åtalas för terrorism i Danmark”. ”Svenskarna” som planerade blodbad på Jyllands-Posten kommer från Libanon och Tunisien. De heter Sahbi Zalouti, Mounir Dharii, Omar Abdalla Aboelazm och Munir Awad (f d svärson till Helena Benaouda).

”Svensk dömd till fängelse i Turkiet.” ”Svensken” är kurd och heter Ramazan Kizil. ”Svensk förser syriska rebeller med vapen” ”Svensken” var en tidigare imam vid en moské i Sverige. ”29-årig svensk smugglade pistol i handbagaget”. ”Svensken” är tunisier och heter Kerim Chatty. ”Karlskogabo häktad för jätterån i Tyskland.” ”Svensken” visade sig vara en kriminell libanes. De ”fem svenskar som greps på Cypern för stöld, inbrott, kontokortsbedrägerier mm” visade sig vara afrikaner.

Så där håller det på år ut och år in.

Journalisterna fiskar i ”grumliga vatten”

Nog har väl tilltaget att kalla alla kriminella utlänningar för ”svenskar” en obehaglig nationalistisk – för att inte säga diskriminerande – underton? Att döma av den oerhörda kränkning det innebär att eventuellt behöva lära sig svenska, anpassa sig till svenska lagar och bestämmelser och dagligen utsättas för de främlingsfientliga och rasistiska svenskarnas och det svenska samhällets föraktliga normer och värderingar vill de förmodligen minst av allt kallas ”svenskar.” Beteckningen ”svensk” uttrycker m a o en missaktning av främmande folkgrupper – alltså fiskar journalisterna – som det brukar heta i andra sammanhang – ”i grumliga vatten.”

Avslutningsvis…

vill jag erinra om Verner von Heidenstams definition av sin tids journalistskrå och än idag fullt tillämplig: ”andens tattarfölje.”

Inger-Siv Mattson, Nacka

Yderligere en svensk kvinde – ‘overbevist antiracist’ – myrdet af en afrikaner. Jeg har ikke tal på de historier. Manden fik i dag 16 års fængsel og sandelig, livstids udvisning. Det er dybt tragisk og oprørende, men jeg er nok blevet lidt fatalistisk og opgivende med årenes mange døde svenskere. De dør, fordi de ikke ved, hvorfor de dør, og derfor vil de efter al sandsynlighed blive ved med at dø.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Stefan

Posted: 16 november 2013 - 17:36 - Svar

Författaren Inger-Siv Mattson i Nacka har utan tvekan verkligheten som garant för sina påståenden. Den ”verkliga” verkligheten kan bara den enfaldige, segregerade och politiskt korrekte blunda för.

Dagens omskrivning

20-åring skjuten i Hjällbo
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2180221-20-aring-skjuten-i-hjallbo

Någon som tror det är Andersson, Pettersson och Lundström som är i farten?

Angela

Posted: 16 november 2013 - 18:03 - Svar

Nej, inget kommer från ingenstans. Det finns alltid människor bakom med en intention av något slag. Ingen bildad, vettig och klarsynt människa kan undgå att se intentionerna bakom eller budskapen till folket i Sverige i public service från etablissemanget. Det som är pinsamt är att makteliten inte inser att folk genomskådar dem och driver med dem. Folk har förlorat förtroendet för journalister, politiker och kulturetablissemanget för länge sedan i ett bottendjupt förakt. De som såg SVT:s Skavlan i fredags fick ännu en uppvisning i förfallet i SVT.

Var fanns svenskarna i programmet? Man pratar om svenskar men inte en enda svensk mer än de som Niklas i “Niklas på stan” förlöjligade i som det sägs “lite undersökande journalistik”. Undersökande journalistik? Roliga timmen i skolan på fredagarna kanske man kan likna det vid.

Bröderna Luuk från Estland som inte drar sig för att uttala sig i svenska folkets namn. Vem har bett dem om det? Och vad vet de vad svenskarna tycker och vill? Har någon frågat svenskarna? Och varför får inte svenskarna företräda sig själva längre utan utländska överrockar ? Jan Guillou vars moder har norskt ursprung och fadern är fransman tog sig samma rätt. Guillou med ett kommunistiskt förflutet, kommunism som är förknippad med folkmord (än idag) och diktatur, uttalar sig om svenska demokratiska partier och ondgör sig över rasism och främlingsfientlighet bland svenskarna. Guillou har inte en susning om vad han uttalar sig om.

Är inte Sverige svenskt längre? Var finns alla svenskar? Allt har blivit fiktion i Sverige. Ett låtsas-Sverige med låtsas-svenskar, ett låtsasprogram med låtsas-svenskar som leker svenskar utan att vara det och som föraktar svenskar som rasister och främlingsfientliga men ändå vill vara svenskar och bo i “drömlandet” Sverige. Hur schizofrent kan det bli? Med näbbar och klor klamrar låtsas-svenskarna sig fast i det “förhatliga” Sverige. Flytta vill de inte till sina hemländer. Vilka tycker de skall flytta? Svenskarna? Men det var väl ändå svenskarna som byggde “drömlandet” Sverige?

Var man än tittar i toppen vad beträffar politiker, medier, kultur, storföretag och beslutsfattande ämbetsmän så är det utlänningar, utlänningar och åter utlänningar! Även om namnen låter förrädiskt svenska! Så visar det sig ändå att det sitter en utlänning iklädd svenskt namn.

Svenskarna finns endast om de kan befästas med något ondskefullt eller förklenande eller om man på något sätt kan håna, förlöjliga eller förnedra dem eller deras land och deras nationella symboler. Eller när de skall betala. Tror journalister och politiker, etablissemanget, på allvar att folk inte begriper?

  Murbräckan

  Posted: 16 november 2013 - 18:06 - Svar

  Amen, amen, amen!!!

  Kingedward24

  Posted: 16 november 2013 - 22:30 - Svar

  Angela, är inte en 69-årig man, född i Sverige och som har levt hela sitt liv i Sverige, svensk nog att kommentera landets problem?

   Albinosa

   Posted: 18 november 2013 - 02:56 - Svar

   Undrar jag också ..

   Bergfast

   Posted: 19 november 2013 - 00:55 - Svar

   Frågan är om Guilou egentligen är svenskhatare med alla sina dåliga erfarenheter av svenskar i bagaget, och eventuellt av svensk hierarkisk mobbning? …

   ….Samtidigt som han eventuellt är en övertygad kommunist?..

   Svårt att veta med den poserande, och demonstrativt arroganta, revanschlystne (?) och självhävdande, Jan Guilou?…

   Samtidigt ändå inte en helt o-charmerande Guilou, med sin osvenska, utstuderade stil…,..

   Lite rolig att iaktta, med andra ord……

  XY

  Posted: 16 november 2013 - 22:40 - Svar

  Utmärkt skarp kommentar av Angela till det likaledes utmärkta brevet av Inger-Siv Mattson.

  Folket är en brandskattad gisslan i den flummigt spekulativa politiker- och mediedemokraturen Sverige, som invaderas av utsugare utan vilja eller krav på sig att integreras. Den sortens mångfald vill jag inte ha. SVT är ett dåligt skämt. Jag vet inte vem public service eller de agendasättande tidningarna egentligen vänder sig till.

  Snowflinga

  Posted: 17 november 2013 - 13:19 - Svar

  Du beskriver mycket intressanta iakttagelser på ett förträffligt sätt som jag också har tänkt. Varför talar svenskarna inte för svenskarna utan man har istället utlänningarna att tala för dem. Det tycks vara en trend i Sverige att utlänningar skall tala för svenskarna.

  Lyssna också till PI och Alexandra Pascalidous som inte tycker om när svenskar försöker förklara varför det sker gruppvåldtäkter i Sverige. Kanske svenska kvinnor inte skulle bli utsatta för våldtäkter och gruppvåldtäkter om inte Sverige hade en stor invandring av män från kulturer men en vidrig kvinnosyn. Man undrar varför journalister vill mörklägga det.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/277110?programid=1120&playepisode =277110

  Det skall inte heller få finnas ett oppositionsparti ifråga om invandringen i Sverige för då är man rasist fast Sverige genomgår de största förändringar i modern tid. Det får inte heller finnas en kritisk granskning och andra åsikter ifråga om invandringen och alla svenskar måste gå samma väg när man demolerar landet.

Murbräckan

Posted: 16 november 2013 - 18:04 - Svar

Ni som uppskattade brevet; här finns många fler:
http://www.bgf.nu/ism/

Invandrare1957

Posted: 16 november 2013 - 18:18 - Svar

Jenny Strömstedt. Den roliga tjejen med den underfundiga snabba replikerna o humorn. Som förvandlades till en bitch. Nu för tiden ser man översitteri och någon slags läskig stöddighet i blicken. Höjden var i veckan nät TV4 hade en barn psykolog. Som sa att man skulle skydda barnen i nuet och inte tänka på framtiden så mycket. Sverige börjar bli ett otäckt kommunist land. Det finns ingen framtid i Sverige med sådan som Jenny Strömstedt inte för vanligt folk. Men den underfundiga roliga Jenny finns nog bakom fasaden.

Angela

Posted: 16 november 2013 - 18:20 - Svar

Har inte gjort denna bekantskap förrän nu. Tack för tipset., Murbräckan. Tittade in och såg ett utdrag från Heidenstams diktning “Medborgarsång”, som passar bra här.

“”Det är skam att sitta som vi har gjort

och tempel åt andra välva

och kasta stenar på egen port

och tala ont om oss själva.

Vi tröttnat att blöda för egen dolk,

att hjärtat från huvudet skilja:

vi vilja förbliva ett enda folk

och vi är och förbli det vi vilja.”

  Murbräckan

  Posted: 16 november 2013 - 19:12 - Svar

  Jag blev lite chockad när jag läst “Medborgarsång”. Heidenstam tillhör 90-talisterna (1890-talet)
  De antinationella problemen fanns redan då, men då var det industrialism kontra hembygd.
  “Om individen söker sig till sitt väsens innersta, finner han där som en grundval nationallynnet” skrev Heidenstam.
  Varför är det svenska folket så splittrat?
  “Enade vi stå, söndrade vi falla”.

   Angela

   Posted: 16 november 2013 - 19:29 - Svar

   Vad tror du världskrigen handlade om? 🙂 Det får inte barnen i skolan lära sig längre. Men deras äldre släktingar vet och berättar för dem. Ingen litar på skolorna eller etablissemanget längre. Knappt min generation heller fick lära sig såvida de inte gick till högre utbildning men jag hade fantastiska lärare som varit med om bägge och visste. De äldre generationerna har också berättat. Många födda i början av 1900-talet med föräldrar födda på 1800-talet som hade far-och morföräldrar födda på 1700-talet så tala om kontinuitet. Så långt tillbaka är det inte. Amerikanska folket räddade oss under 1900-talet nu är de också drabbade. Nu måste vi rädda oss själva. Alla makthavare skriver om historien så det passar deras syften och intentioner. Folk i gemen vet det. De pratar om det men inte så makthavarna hör det. Åtminstone i västvärlden. Tack och lov. Etablissemanget tror att folk inte vet men det gör de. Mer än vad de tror. De inbillar sig att de lyckats i sitt uppsåt att mörka historien och lura folk. Men folk blir mer och mer förbannade på lögnhalsarna. Läste citaten på artikeln efter denna om skolan. “Sverige finns inte mer”. 🙂 Så uppfattar utlandet det och etablissemanget tror att de lyckats avveckla Sverige och svenskarna.

    Murbräckan

    Posted: 16 november 2013 - 20:53 -

    Krig har nog alltid gått ut på att lägga beslag på jordens resurser.
    Segrarna skriver historien.
    Sedan 2VK har vi matats med segrarnas lögner; morgon, middag, kväll.

    Vad ska vi göra nu?
    Valutgången nästa år kommer knappt göra någon skillnad.
    ?????

Anna C

Posted: 16 november 2013 - 20:57 - Svar

Kända svenskar som flyttat ut i världen och oberoende av om de har kvar sitt svenska medborgarskap eller inte kallas ju alltid svenskar i skvallerpressen. Varför då? De är väl t.ex. amerikaner, engelsmän eller spanjorer?

  Murbräckan

  Posted: 16 november 2013 - 21:06 - Svar

  Det är ytterligare ett exempel på olika måttstockar för svenskar vs utlänningar.
  Några vinner på den ologiska propagandan…

Tony

Posted: 16 november 2013 - 23:10 - Svar

Svenska journalister är en samling ömkliga töntar oavsett om dom är kvinnlig
eller manliga,som har det absolut lägsta förtroende hos Sveriges befolkning
av alla yrkesgrupper!

Peter Buch

Posted: 17 november 2013 - 02:01 - Svar

Norske tlstande. En opdatering.

I tillegg til de 100 millionene til mer politikraft, foreslår regjeringen ytterligere 150 millioner kroner til flere uttransporteringer.

Det sidste oversætter jeg til deportationer på dansk. Er det korrekt?
Det lyder af alt for små beløb, set herfra Danmark.
https://www.politi.no/politidirektoratet/aktuelt/Nyhet_13076.xhtml

Anders

Posted: 17 november 2013 - 02:13 - Svar

Hvornår vil den svenske hen mon rejse sig i forsvar for alle Sveriges henner?
Nej, så hellere ligge til sengs og vente på at få knust skallen.

Arvid

Posted: 17 november 2013 - 09:14 - Svar

Jag vill allvarligt uppmana alla att klicka på länken och lyssna till den officiella bilden av så kallad SVENSK JOURNALISTIK, här understödd av “allmänhetens pressombudsman”.

Faktiskt frågade jag mig, när jag i går i den svenska statsradion hörde uttalandet, om jag var vaken eller om jag drömde. Kan sådant hyckleri och sådan förljugenhet finnas i det verkliga liver?
Ja tydligen, om man tvingas leva sitt liv i Nya Sverige.

http://sverigesradio.she/sida/default.aspx?programid=2795

Programmet heter MEDIERNA – och ha bara litet tålamod, inledningen kommer strax.

Angela

Posted: 17 november 2013 - 09:24 - Svar

Murbräckan, är inte helt säker på att valutgången inte kommer att göra skillnad. Det tyder J Åkessons överraskande uttalade idag på morgonen om. Risken med Åkessons uttalande är att folk återigen kommer att känna sig svikna och övergivna av politikerna och orsaka att SD-framgångarna tvärstoppar eller partiet delas. Detta får inte ske. Äntligen RYTER folket. Ryter så att makten fått stora skälvan.

Att Åkesson går ut med detta visar hur rädda makthavarna är. De är panikslagna och det skall de vara. De är rädda att förlora sin makt och sina lyxpositioner. Makten får vara glada och tacksamma över att svenskar är demokrater och civiliserade. Hade de varit de barbarer som Reinfeldt och Sahlin skrikit om hade huvudena suttit löst på makthavarna efter valet.

Svenska män och kvinnor, slut leden! Det är ni som bestämmer efter valet enligt Svensk grundlags portalparagraf: All makt utgår från folket!

Vilka ledare svenskarna vill ha efter valet bestämmer svenskarna inte några partiledare. Så de kan glömma framtida intriger och maktspel – FOLKET bestämmer! Partiledare kan avsättas. Det viktiga är att folket har ett politiskt namn att samlas under. Låt inget splittra er nu.

Det är symptomatiskt att ledarna alltid tror att de bestämmer och att folket är något som bara kan utnyttjas i val för att legitimera deras makt och sedan gör de som de vill. Att skyffla folket åt sidan. Inbilla sig att de skall hantera folks vrede genom att manipulera valfrågor före valet. Tala om uppblåsta dummerjönsar. Nu skall svenska män och kvinnor visa vilka det är som bestämmer. Det är folket och ledarna får göra som folket påbjuder annars åker de ut med huvudet före. Så de kan glömma sina spekulationer i hur det skall gå efter valet. Det bestämmer svenskarna! De behöver inte bry sig. De behöver inte bry sig om att försöka räkna ut och gardera sig för flodvågen som kommer. Det är folket som är flodvågen och de spolar bort skiten precis som i Augias stall.

Fortsätt svenska folket i er folkrörelse efter valet bestämmer ni vilka ledare ni skall ha. Låt valdeltagandet bli 100%-igt. Låt valresultatet för oppositionen överstiga 60 %. Det svenska män och kvinnor behöver är ett politiskt namn att samlas under . Nu är det SD men kunde ha varit vad som helst. Så du behöver inte bekymra dig Åkesson vem du skall samarbeta med efter valet . Det bestämmer folket. Bara folket!

Katinka Glahd

Posted: 17 november 2013 - 09:59 - Svar

Jenny Strömstedt är en posör i all ordets bemärkelser.Alt hon gör och allt hon säger är framtaget framför en spegel.
Varje litet skratt,varje litet leende,all blyga ögonlockssänkningar när Jenny låtsas klädsamt rodna framför kameran
är inövade under många och långa stunder framför en spegel.Allt är en spegling av en falskhet som har blivit rådande inom
det offentliga livet.Denna påtvingade uppfattning av vad som händer i Sverige,kan helt ekelt inte vara äkta.
Människan har ju barn som skall växa upp i det forcerade mångkulturella helvetet.Tänker hon inte någon gång på
hur deras framtid kommer att gestalta sig?
Hon är så betvingad av sin politiska,inövade korrekthet att hon framstår som en kacklande papegoja.
Hennes trovärdighet står sig slätt och hennes integritet är lika med noll.
En påtänd knarkarhora i en solkig kvart är betydligt ädlare i sin framtoning och stoltare i sina principer
än vad lilla söta Jenny,någonsin kan drömma sig att vara.
En sak är säker. På andras barns framtid tänker hon definivt INTE.Så långt sträcker sig inte signalsubstanserna
i en liten hönas virriga hjärna.

Angela

Posted: 17 november 2013 - 11:37 - Svar

Debatten i full gång på Avpixlat om vad Åkesson sagt eller ej. Snälla svenska män och kvinnor lita på ert omdöme och förnuft. Tro inte vad illasinnade krafter vid SR och övriga medier säger. Låt dem inte splittra er! Håll ihop! Det kommer att bli mer sådant här i valrörelsen. Var så säkra. Sveriges överlevnad hänger på om ni orkar stå emot propagandan. Makteliten kommer att göra allt för att misstänkliggöra SD och splittra väljarstödet och folkrörelsen. Visa att “Mandom, mod och morske män(niskor) finns i gamla Sverige än”!

Håll ihop leden! SD är svenska folkets och Sveriges enda chans. Svenskarna måste ta tillbaka den politiska makten. Sign Karl-R skriver “Om SD kunde använda de fakta som finns och med hjälp av demografer, statistiker, ekonomer och historiker kunde göra en ordentlig prognos med scenarion för Sverige om säg 10, 25, 50 och 100 år och rita upp dessa, så hade partiet snart haft egen majoritet i riksdagen.”

Tänkvärda ord och en bättre strategi än sådant som bara förvirrar, splittrar och kan utnyttjas av makteliten.

HH

Posted: 18 november 2013 - 13:53 - Svar

Söndagens TV2 gav en egendomlig och splittrad bild – lägg därtill Sveriges radio som äntligen kom med en sanning. För att ta det sista först: sociala myndigheter hade skyddat ett antal invandrarflickor från deras familjer. För att få en lösning kontaktade man familjerna för samtal och för att få dem att förstå att flickorna ville ha frihet som alla andra. Familjerna sa ja och amen och allt verkade gå efter sociala myndigheters program.

Men det visade sig vara en lögn! De flesta av flickorna som kommit hem skickades till väntande äkta män. En mördades av de 21 som varit med i programmet.

Jag tänkte – kanske våra kulturer är tillräckligt starka för att åtminstone tredje eller fjärde generationen invandrare vänder på steken? Finns det liv finns det väl hopp. Tankarna slogs i spillror vid TV-inslaget där en engelskbaserad ung kvinna av pakistansk börd genomfor sitt forna hemland och mötte folk av alla sorter. Många verkligt besjälade pakistaner fanns där som ville väl. Men 400 skolor var sprängda och förstörda av talibanerna… Det sista besöket gjorde hon hos en imam på området som ansåg, enligt sin muselmanska tro, kvinnor vara orena (märk halalslakt om ni förstår kopplingen rätt!). Därför tittade han hela tiden ned. Kontentan av denne muselmans åsikt var att islam var den rätta läran som hela världen till slut skulle säga ja till – “ja, vi kommer att ta över världen!”

Nästa program kunde lika gärna kallas “förprogrammerat”. Där sitter några med sin klara och otvetydiga uppfattning om världens beskaffenhet. En hr Ehrenborg som i varje fall tidigare givit ut ett magasin, hade sin åsikt klar. Nu ska man bara veta vad hr Ehrenborg står för – han är starkt vänster, han predikar alltid om vad som är bäst för gemene man. För några år sen ansåg han vindkraft vara lösningen på allt, kanske han menade sjukdomar också. På varje taknock skulle det snurra en propeller. Han sålde sådana. Sen har jag inte hört något mer om projektet.

Hur som helst – denne besserwisser förkunnade nu högljutt att han läst SD:s program och helt klart var dessa rasister. Men vänta litet grand. Jag har ju arbetat med svenska språket under snart 60 års tid, jag kan ju läsa. Och jag läser ju motsatsen. SD vill BEGRÄNSA invandringen! Om detta kan man tycka mycket, men hur ska man kunna koppla detta till rasism. Det förstår jag faktiskt inte och jag är heller inte dum.

Allt vad man ser och läser och hör idag i vårt land Sverige skulle kunna liknas vid ett sammanträde på ett företag som säljer tandkräm. Någon hostar och tar fram ett blad ur diplomatportföljen och berättar om de absoluta fördelarna med den nya tandkrämen. Den tar effektivt bort all plack, bättre än alla jämförbara tandkrämer. Andedräkten förbättras. Någon annan hostar och säger svagt: “men alla rön vi gjort på produkten säger faktiskt att den här tandkrämen är ytterst farlig för tandemaljen!”

Den man som sitter vid kortändan och har sista ordet avslutar konferensen med de koncisa orden: “Men det är inte det vi talar om nu!”

Hur kommer det sig att världen ser så fullkomligt annorlunda ut bara några flygtimmar bort? Är inte läskunnighet, vetenskap i överigt någonting gott i sig självt om vi bara tittar bakåt i vår västerländska historia. Är engelsmannen Jenner bekant, han som räddade så många med sin vaccin? Varför står vissa kulturer kvar i mänsklighetens första stadium och varför denna egendomliga syn på världen, på frihet? Är islam i all sin egenrättfärdighet och inskränkthet så bakåtvänd att det helt enkelt inte finns någon väg framåt?

När det gäller denna egendomliga blodsmystik kan jag bara hitta den i vår egen kultur hos Jehovas vittnen. Som bekant nekar de till blodstransfusioner. Liv eller död spelar ingen roll.

  Bergfast

  Posted: 18 november 2013 - 16:01 - Svar

  Ja, det verkar inte bättre än att det är ganska så många offentliga aktörer, både politiker och journalister, som har uttalat sig om – rasism – , den senaste tiden?

  Johan Ehrenborg i Svt Agenda söndag 17/11, Mona Salin på Publicistklubbens möte nyligen, som tillsammans med några andra högljutt protesterande journalister i publiken, ville hävda det automatiskt rasistiska i att förespråka en mer restriktiv, och därmed mer omdömesgill, mer omtänksam och hänsynsfull invandring till Sverige? För alla medborgares bästa. Även någon som heter Johanna Frändén skrev i Aftonbladet den 14 november under rubriken: – Rasismen är en del av klimatet i Sverige 2013. Även också då Ehsan Fadakar i DN tror jag det var, samt Özz Nujen i Skavlan, och även då Henrik Arnstadt, som också tydligen nyligen har anklagat Norge och norrmän ganska så grovt, med kränkande epitet och naturligtvis också med den mer eller mindre standardiserade rasismanklagelsen, (utöver fascismanklagelser osv.)

  Man kan då egentligen undra vad alla dessa som svänger, slänger och dänger anklagande epitet omkring sig, mot hela befolkningar och mot hela nationer, sinsemellan egentligen har gemensamt?

  Kanske är det ändå den världsvida kommunismens, (tillika den världsvida neo-liberalismens?)ideologi och ideal?

  Där är då alla former av nationella självbekräftelser, (förutom då den amerikanska nationella självbekräftelsen), automatiskt av – ondo – ? Alltså av – ondo – just i relation till ett kommunistiskt internationalistiskt perspektiv, som då lika automatiskt av dessa förespråkare anses vara – av godo – ? Detta helt enkelt därför att de då kanske – tror på – den världsvida kommunismen , (eller kulturmarxismen?), som en allena saliggörande ideologi som, när väl det klasslösa världsvida kommunistiska samhället, där alla människor är – lika mycket värda – (som samtidigt kan antas riskera vara – lika litet värda – , eftersom – lika mycket värda – , egentligen i sig själv inte säger någonting specifikt?..), och där då inga skillnader får förekomma? Där människor heller inte får identifiera sig med sina familjer, med sina släkter, med sina språk, med sina kulturer, med sina signalement, med sina traditioner, med sina sånger, med sina melodier, med sina danser, med sina ideal och med sina berättelser? Där och när alltså alla människor är fullkomligt och totalt avklädda och avidentifierade alla sina – olikheter – så är, (äntligen?), det världsvida – klasslösa lyckoriket – , en verklighet`?…..

  Man skulle nästan kunna beskriva befolkningar, nationer, språkgrupper, (som alla behöver sina språkfränder för att tillsammans kunna bevara sina språk, sina sånger, sina berättelser, sina samhällen och sina nationer), som att det är de som i själva verket är – Den Nakna Kejsaren – i sagan? Som alltså i blindhet, högmodighet, inbillningssjuka, förvirrad och förförd, traskar helt naken, i fullkomlig ovetenhet om sakernas tillstånd? …

  Det är – skräddarna – som har itutat – ”Kejsaren” – (dvs. – ”Folkmassorna” som är de som är komplett nakna och oskyddade , som alltså är fullkomligt i händerna på just – skräddarna – ?), om just det förträffliga – tyget – , dvs. den ideologiska väven ?…

  Det tyg, (den ideologi, den väv),som alltså ENDAST de förståndiga, de kloka, de goda, och de intelligenta, överhuvudtaget KAN se?

  Det som medför att alltså ALLA som INTE KAN se – det vackra tyget -, (dvs. den vackra ideologin, den vackra väven – kommunismen – , eller vilken – ism som helst – ?), automatiskt blir beskrivna som varande både dumma, onda, elaka och ointelligenta, (dvs. rasistiska, främlingsfientliga osv.),varför väldigt många, kanske nästan ALLA,som då inte vill riskera att bli beskrivna med just dessa nedlåtande och förolämpande epitet, (- rasist- och – främlingsfientlig – , som i sin tur kan medföra negativa sociala följder?), MÅSTE säga att de verkligen SER (och – tror på – ), just det – vackra tyget – ÄVEN om de i VERKLIGHETEN inte alls SER DET…?…..
  ….

  I sagan krävdes det ett barn som högt sa:- ”Men han är ju naken”, för att befolkningen (i Kejsarens skepnad?…..), skulle komma till – sans -, och se – verkligheten – ?…..

  ….

  Det är dock samtidigt kanske så som det alltid har gått till att styra, förmana och förvilla, för att kunna leda och tukta olika folkmassor som utgör en nation? Att det alltså mer eller mindre är ett slags standardförfarande efter en slags utstakad mall som i stort sett alltid krävs för att över huvudtaget kunna stå i ledning för, eller för att kunna överta ledning för, en nation? Eller för att kunna leda folkmassor i nationer dit man, (som skräddare eller också som ideolog?), alltså vill?…

  Vem vet….

UncleBob

Posted: 19 november 2013 - 11:20 - Svar

Det finns bara en räddning ur detta Kafkaliknande skådespel. Stå upp för Sverige! SD 2014!

Leave a Comment