21
nov
Seneste opdatering: 21/11-13 kl. 1843
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Channel 4, 20 Nov 2013: Dreaming of Europe, Sweden and the jihad

Lad være med at blive dræbt i Skåne

Skånepolisen har i dag lagt Lista över ouppklarade fall av dödligt våld i Skåne november 1985 – november 2013 ud. Det er svært at afgøre om Skånepolisen er ineffektivt, overbebyrdet af kriminalitet eller begge dele, men en sammenligning med hele Danmark (5.623.501 indbg.) er bemærkelsesværdig. I perioden havde Skåne (1.184.500) 108 tilfælde af uopklarede drab ( dødelig vold ). Hele Danmark havde 78 tilfælde på de 28 år. Mere matematisk anlagte kan regne den skånske overhyppighed af såkaldte ‘kolde sager’ ud.

Under denna rubrik kommer Länskriminalavdelningen i Skåne att kontinuerligt publicera en lista över ouppklarade fall av dödligt våld. Gruppen för ouppklarat dödligt våld, även benämnt “kalla fall”, får regelbundet frågor om det finns en förteckning över dessa brott.n – För att underlätta för massmedia kommer fortsättningsvis en lista att läggas ut på polisens hemsida, säger gruppchefen Börje Sjöholm.Vidare säger Sjöholm att listan fortlöpande ska uppdateras, men tänk på att den inte alltid kommer att vara dagsfärsk. Av den anledningen kommer det att stå på listan då den senast är uppdaterad

.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 21 november 2013 - 11:23 - Svar

Svenskere mistænker julekager for nazisme 😀

http://denkorteavis.dk/2013/nazi-kager/

Den store svenske avis, Svenska Dagbladet, bragte søndag en artikel med opskriften på de traditionsrige finske ”julestjernekager”.

Under overskriften ”Tag en kage til” var det tanken, at læserne op til julen skulle have forskellige ”hjemmebagte favoritter”. Men billedet med de lækre kager bragte sindene i kog hos politisk korrekte journalister.

En journalist på SVT (svensk tv) blev tilsyneladende så oprørt over kagerne, at hun ringede til Svenska Dagbladets featurechef Stina Cederholm. Kagerne lignede jo hagekorset! Havde hun ikke lagt mærke til det?

Stina Cederholm blev åbenbart ret paf.

….

Bjovulf

Posted: 21 november 2013 - 11:48 - Svar

TV: Til onsdagsmesse med ‘præmieperkeren’

I lyttede ikke, da Pia Kjærsgaard sagde sandheden om indvandrerne, sagde den storsælgende ‘perkerpoet’ Yahya Hassan, da han onsdag aften signerede bøger i Politikens Hus 😀

[ Det må sgu da gøre mere end almindeligt ondt på Politikens multi-kulti-fantaster sådan at få den usminkede sandhed om deres lallende naivitet og afgrundsdybe uvidenhed på dette område slynget lige i ansigtet – og så af alle steder i deres hellige, politisk korrekte højborg 😉 ]

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2154286.ece

Med 42.000 solgte bøger på under en måned er den 18-årige digter Yahya Hassan intet mindre end en litterær sensation, og efter en terrordømt islamist mandag aften forsøgte at banke ham på Københavns Hovedbanegård, er interessen for fænomenet kun vokset.

Yahya Hassans barske tekster om vold, kriminalitet, hykleri og håbløshed blandt muslimer i de danske ghettoer blev mere messet end læst op af det unge stortalent, hvilket gav en ny dimension til det store opgør med en religion, som tydeligvis hænger langt ud af halsen på manden.

– Du lyder som Pia Kjærsgaard, som har fået så meget kritik for at sige det samme om parallelsamfund i Danmark. Har vi kulturradikale vendt det døve øre til sandheden, ville Jes Stein vide. [!!!!!!!!]

Se også: Fængslet for digter-vold: Ændrede navn efter terrordom

– Jeg kan kun sige ja, lød svaret fra Yahya Hassan, hvilket fik Politikens redaktør [!!!] til at opfordre salen til at give ham et stort bifald. [ Man skal sgu høre meget, før ørerne falder af, men nu er det vist lige før … 😉 ]

….

  kurt Rosenstrøm

  Posted: 22 november 2013 - 02:12 - Svar

  Yahya Hassanfortæller sandheden om Islam, jeg fortæller sandheden om systemdanmark men sælger måske 100 bøger. Jeg piver kun for informationens skyld. Hvor er journalisterne?

  “I Danmark har politikere og den herskende kulturelite længe abonneret på den humanistiske forestilling om, at det multikulturelle samfund bør erstatte den nationale enhedskultur. Med udgangspunkt i Oplysningstidens idealer har denne elite påtvunget befolkningen en ideologi, der har haft katastrofale konsekvenser for den nationale identitet – ikke mindst set i lyset af den massive muslimske indvandring.

  Denne multikulturelle udvikling har skabt en slags godhedsideologi, som tyrannisk udøver den sociale funktion at gøre befolkningen til gode mennesker, men som i virkeligheden har som sit mål at banke befolkningen på plads.

  Politikerne og kultureliten arbejder systematisk med at få kontrol over bevidstheden om den multikulturelle udvikling ved at gøre disse tanker politisk korrekte. Overalt i samfundet påvirker eliten gennem skrift og tale befolkningen for at sikre kontrol over sindene. Et massivt pres, hvor det nationale, flaget, danskheden og synet på historien bliver mistænkeliggjort i enhver sammenhæng. Bogens 12 essays er en afsløring af denne ideologiske forførelse af den danske befolkning.”

  Er dette ikke af interesse? Ikke et dagblad har skrevet et ord om bogen, skønt det er nogle provokernde udtalelser.

   steen

   Posted: 22 november 2013 - 04:30 - Svar

   og Yahya Hassans besøg på Vollsmose Bibliotek er blevet aflyst, »Det er fuldstændig uacceptabelt” siger integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF), som netop er en af grundene til, at det er blevet sådan. Og sådan kan politikere blive ved med at floskulere de næste tyve år, mens der kommer nye generationer, der tager det alvorligt.

   Bergfast

   Posted: 22 november 2013 - 09:00 - Svar

   Det låter som en intressant bok med välbehövliga perspektiv på samhällsutvecklingen.

   Mycket av just den multikulturella- ismen, som en del vill benämna – mångfald – , och som dessa – propagandister – , i samma veva automatiskt vill benämna som någonting – gott – , är just mer eller mindre någonting som man verkligen kan behöva vända och vrida på.

   Det är någonting som alla automatiskt mer eller mindre tvingas beskriva som någonting – gott – , eller – av godo -, och också någonting som man samtidigt verkligen vill – banka i huvudet – på folk.

   Ungefär som – femin- ismen, och också som – jämställdhets- ismen.

   Dessa – ismer, är någonting som man med en slags självklar automatik, och utan att den minsta vilja att eftersträva att försöka vända och vrida på i ett reflekterande perspektiv, vill trycka ned över huvudet på en många gånger ovillig och samtidigt eventuellt också konservativ, dvs., förnuftig, folkmajoritet.

   Alltså – det vanliga folket – inser att dessa – ismer i praktiken är både familjenedbrytande, folkupplösande och i förlängningen också nationsupplösande, och inte alls varken frambringare av lycka, eller frambringare av harmoniska familjer, och heller inte frambringare av lyckliga folk, och därmed heller inte frambringare av harmoniska, eller lyckliga, nationer.

   Men detta är kanske då i själva verket det egentliga målet man vill uppnå med hjälp av dessa – ismer?

   De europeiska olika folken, och de olika nationalstaternas profiler och signalement, som var och en bidrar till just att en – mångfald – av olika språk, olika folk, olika traditioner, olika klädstilar, mat, arkitektur, traditioner, melodier, danser, berättelser, tänkesätt som finns i Europas alla olika nationalstater, dessa vill man helt enkelt bryta ned samtidigt som man menar att man vill hylla och försvara – mångfald -.

   Det är någonting man i praktiken alltså inte alls gör.

   Tvärtom så förstör man just denna europeiska – mångfald – genom just denna fanatiska, förtryckande, fördummande och förblindande – multikulturella – ism – .

   Konservatism – eller socialkonservatism – är nog i praktiken det mest vanligt förekommande och det mest naturliga för varje olika folk, och för varje olika nation, helt enkelt genom fullkomligt naturliga tendenser och inklinationer för de absolut flesta människor att vilja hylla, eller i alla fall identifiera sig med, sina föräldrar, sina far- och mor- föräldrar, sina förfäder, sina språk, sin mat, sina traditioner, sina arbetskamrater, sina grannar, sina städer, sina nationer, osv.

   Dvs., allt det som medför att de själva känner sig som mest – hemma – där de bor och lever.

   I praktiken alltså.

   Och detta oavsett vilka paroller, slagord, haranger och övriga propaganda som – skräddarmästare – försöker – banka i huvudet på folk – .

   Detta försöker dessa – skräddarmästare- (ideologiproducenter)göra, samtidigt som de själva, i praktiken, lever med just dem som – liknar dem själva – .

   (Dvs. olika filmmakare, tv-serieförfattare, dramapedagoger, barn-tv-makare, journalister, politiker, författare och andra offentliga påverkare, som har tillgång till påverkanskanaler i de offentliga rummen. De försöker ständigt just – banka i huvudet på folk – ideal och – ismer, som de själva inte praktiserar i praktiken. De ser inte sin egen – enkelspårighet – och sin egen– lika gillar lika – , som de själva praktiserar i praktiken, samtidigt som de – propagerar för andra – , att de skall leva i – multikulturell – ism – och – jämställdhets- ism – , och – femin – ism – osv…..)

   Människor är ju komplicerade – varelser – , och att vara människovänlig är att vilja försöka ta hänsyn till hur just de allra flesta människor tenderar att vilja välja och att vilja föredra, för att i sin tur kunna fungera väl och för att kunna må och trivas bäst -.

   Just i praktiken…..

    Bergfast

    Posted: 22 november 2013 - 15:40 -

    Ps.
    Komplettering.

    Vill tillägga det förtydligande ordet – extrem – framför orden multikulturalism, feminism och jämställdhets- ism.

    Det är alltså just de extrema yttringarna av dessa s.k. – ismer, som inte är av godo.

    Måttliga och balanserade yttringar, dvs. sansade, förnuftiga och förståndiga yttringar av dessa – ismer har större förmågor att i viss mån kunna ses som någonting gott.

    Extrem invandring riskerar bli problematisk, både för ursprungsbefolkningar och för invandrade människor, och kan därför inte automatiskt och kritiklöst ses som någonting enbart gott för alla.

    Likaså vill inte extremfeminism erkänna eller ens se att de flesta pojkar och flickor, män och kvinnor, gör generellt sett olika val för välbefinnande och allmän trivsel i livet, både inom privatlivet och också när det gäller yrkesval.

    Extrem jämställdhet vill i sin tur bortse från dessa verkliga skillnader och generella olika intressesfärer och olika val som flickor och pojkar, kvinnor och män alltså gör, för just vederbörandes allmänna känslor av meningsfullhet, välbefinnande och trivsel i tillvaron. Extrem jämställdhet riskerar därför i praktiken att bli någonting som motarbetar, eller förtrycker, både kvinnor och män, flickor och pojkar, istället för tvärtom.

    Ds.

    Bergfast

    Posted: 22 november 2013 - 18:09 -

    Ju mer man funderar på det….

    Egentligen är det nog idag just mest genom det bildmediala rummets alla program, inklusive reklamprogram, som just en enorm – ideologiproduktion – , en enorm hjärntvätt, en enorm propaganda pågår. Ord, meningar, debatter, resonemang, verkar spela allt mindre roller…det är bilderna som får – tala – …..

    Man kan undra vad det senaste barnprogrammet egentligen ville – säga – , till sina tittare, av vilka förmodligen en hel del var små barn, när detta s.k. barnprogram mitt i sändningen börjar sticka hål på en babydockas huvud, sticka ut dess ögon och skära upp dockans kropp…?

    Vad var – budskapet – i en sådan föreställning? Vad propagerades för? Vad undervisades om? Vad var det som ville – läras ut -?

    Hur man – dräper – barn?…. Eller vad?…

    ….

    Det som underförstått propageras för och – sägs – genom det bildmediala rummet, både genom biofilmer, teater och genom alla olika tv-program, genom barnprogram, tv-serier, underhållningsprogram, tävlingsprogram, bonde-söker-fru-program osv., det är vad som i verkligheten, men utan ord och på ett undermedvetet plan präglar människors tyckanden och tänkanden, deras preferenser och deras livsstilsval.. Alltifrån småbarnsålder och uppåt…

    TV-mediet är ett kulturellt – mordvapen – i händerna på kulturmördare – ? Där finns framträdande – mördare – (?), av mänsklig dignitet och värdighet och där finns också – mördare – av det mänskliga – värdet – , alltså – människovärdet – ?…. Detta utan att dessa propagandister och – mästerskräddare – behöver säga ett endaste ord eller formulera en endaste mening om den saken…?

    ….

Anonym

Posted: 21 november 2013 - 13:00 - Svar

Det har varit mycket tal om “öppenhet” de senaste åren, ja först var det ju Julian Assange och Wikileaks’ “avslöjanden” om “USAs världsdominans och smutsiga spel bakom kulisserna”. I år var en av de största världsnyheterna “visselblåsaren” Edward Snowdens “avhopp” till öst och hans “avslöjanden” om “USAs massövervakning av oss alla” och inte minst av demokratiskt valda ledare runt om i världen. Stort jubel utbröt på många håll, även i medier som man normalt inte skulle förvänta sig skulle stödja en “avhoppare” till Kina och Ryssland, som visat sig ha åsamkat västvärlden den största skadan någonsin i kampen mot terrorismen.

Men när det är tal om att visa verklig öppenhet kring de mörka åren under Kalla kriget då världen stod inför hotet om ett kärnvapenkrig eller en kommunistisk världserövring, då är det plötsligt inte så viktigt att sträva efter öppenhet, trots att det har gått så lång tid, och trots att vi inte vet om de gamla spionnätverken är upplösta eller fortfarande aktiva.

Varför dömdes först en verklig visselblåsare som Bent Jensen till att betala skadestånd till den verklige storskurken och KGB-agenten? Varför beläggs forskare som Birgitta Almgren med munkavle, och varför får deras avslöjanden så lite uppmärksamhet i våra medier? Varför vill “man” inte dra fram sanningen om den inre kommunistiske fienden i ljuset? Vilka är det egentligen som styr, och varför ska de största förbrytarna skyddas? Vilken sida var det egentligen som vann?

http://tankaromib.wordpress.com/2013/11/20/birgitta-almgren-kommentera r-sin-franvaro-fran-helgens-stiftssymposium-om-ddr-och-stasi-i-vaxjo/

http://tankaromib.wordpress.com/2013/11/19/tva-filmer-pa-gang-om-stasi agenten-f-d-lundateologen-och-f-d-prasten-i-svenska-kyrkan-aleksander- radler/

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 21 november 2013 - 13:01 - Svar

Det har varit mycket tal om “öppenhet” de senaste åren, ja först var det ju Julian Assange och Wikileaks’ “avslöjanden” om “USAs världsdominans och smutsiga spel bakom kulisserna”. I år var en av de största världsnyheterna “visselblåsaren” Edward Snowdens “avhopp” till öst och hans “avslöjanden” om “USAs massövervakning av oss alla” och inte minst av demokratiskt valda ledare runt om i världen. Stort jubel utbröt på många håll, även i medier som man normalt inte skulle förvänta sig skulle stödja en “avhoppare” till Kina och Ryssland, som visat sig ha åsamkat västvärlden den största skadan någonsin i kampen mot terrorismen.

Men när det är tal om att visa verklig öppenhet kring de mörka åren under Kalla kriget då världen stod inför hotet om ett kärnvapenkrig eller en kommunistisk världserövring, då är det plötsligt inte så viktigt att sträva efter öppenhet, trots att det har gått så lång tid, och trots att vi inte vet om de gamla spionnätverken är upplösta eller fortfarande aktiva.

Varför dömdes först en verklig visselblåsare som Bent Jensen till att betala skadestånd till den verklige storskurken och KGB-agenten? Varför beläggs forskare som Birgitta Almgren med munkavle, och varför får deras avslöjanden så lite uppmärksamhet i våra medier? Varför vill “man” inte dra fram sanningen om den inre kommunistiske fienden i ljuset? Vilka är det egentligen som styr, och varför ska de största förbrytarna skyddas? Vilken sida var det egentligen som vann?

http://tankaromib.wordpress.com/2013/11/20/birgitta-almgren-kommentera r-sin-franvaro-fran-helgens-stiftssymposium-om-ddr-och-stasi-i-vaxjo/

http://tankaromib.wordpress.com/2013/11/19/tva-filmer-pa-gang-om-stasi agenten-f-d-lundateologen-och-f-d-prasten-i-svenska-kyrkan-aleksander- radler/

Yngvar

Posted: 21 november 2013 - 17:17 - Svar

Apropos kolonisering og invasjon:
http://youtu.be/aRbUVDk9jbQ

En Mand

Posted: 22 november 2013 - 15:57 - Svar

Hvis skåne havde samme dødelig volds hyppighed som Danmark skulle der være:

(1.184.500/5.623.501) x 78 = 16,43 tilfælde af vold med døden tilfølge i perioden 1985 til 2013.

Skåne har en overdødelighed på kolde sager på 557% (108/16,43 = 6,57 x 100%)-100%

  Anonym

  Posted: 22 november 2013 - 17:45 - Svar

  Hvis det skal være 100% korrekt så regner man det hvis normalt ud som antallet af drab pr. 100.000 indbyggere. (og sådan kan man selvfølgelig også gøre med uopklarede drab. )

  Så kunne man tegne 2 fine grafer, der tydeligt illustrerer overdødeligheden.

LarsS

Posted: 22 november 2013 - 18:54 - Svar

Nå, men så skulle der altså handles lidt ind og turen gik til Irma.

Godt tilfreds med en selv, tænkte en selv, at en øl måske kunne være en præmie at tildele en selv, måske endda en 47´er!

Ned på “Hjørnet” og ind ad døren!

Ind i tobakstågerne, ind til latter, snak og hyggeligt selskab.

Og hvem sidder dér, blandt det normale publikum? To yngre ægtepar med hver deres lille pige på 4-5 år med deres slikpose og en Cola, og forældrene med en velskænket øl hver! Midt i trediverne vil jeg skyde dem til at være, med en cigaret i munden allesammen! De to små piger grinede, legede og virkede som om de var i Tivoli!

Den unge pige bag disken udbrød høfligt til selskabet: “Åbn blot vinduet, hvis røgen bliver for meget!”, hvortil svaret fra de unge forældre var: “Tak, men de klarer nok røgen, det vil nok være værre med trækket fra vinduet!”

“I er politisk set vanvittigt, politisk ukorrekte!”, sagde jeg til dem med et stort smil da jeg rejste mig for at gå. De lo og vi smilede meget indforstået til hinanden. En fælles følelse fornemmedes og en tro på, at børnene nok skulle overleve tobaksrøgen i det lille lokale og måske endda tage denne lille stund på værtshuset med videre til voksenlivet, som en god oplevelse fra deres barndom!

Britta Due Andersen

Posted: 23 november 2013 - 09:19 - Svar

Vedr. Yahya Hassan
Som nogen ovenover skriver så er der en bunke “præk”. Intet konkret, for det er i detaljen djævlen ligger. Denne selvransagelse ender bare endnu engang med, at det alligevel er vores skyd, og så skal der bruges endnu flere penge og endnu mere særbehandling.

HH

Posted: 23 november 2013 - 16:02 - Svar

Läs gärna Anatole France. I en av sina böcker skriver han om ett samtal med en abbé och en filosof. Abbén förkunnar att mångfald är av ondo – det kan aldrig ge enighet.

Jag tycker att en syn på så långt håll bekräftar vad jag läst av alla goda inlägg ovan. Vi har en gemensam EUROPEISK kultur framavlad (ursäkta ordet!) av många tänkare och filosofer under århundradenas lopp. Har muslimer någonstans och någon gång under århundradenas lopp haft någonting som kallas upplysningstid? Jag kanske har missat någonting beträffande dessa riken som alltid tycks vara i luven på varandra.

Vad ska vi tvingas förlora?

Morten Larsen

Posted: 25 november 2013 - 10:31 - Svar

Dagens nyhed på Fyn . Hjallelsesskolen aflyser planlagt besøg til Malmø med 8 . klasse til kommende venskabsklasse . Forældrene tør ikke sende deres børn til området . Læs mere på fs.dk .

Leave a Comment