23
nov
Seneste opdatering: 23/11-13 kl. 1947
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“– Jag har aldrig varit så bra på att provocera. Men provokationer fungerar bäst när de inte är för planerade. Det är också bra på ett sätt att vara en konstnär som nästan inte kan ställa ut. Det är så ovanligt så då måste det ju vara speciell konst. Det blir ju också en del i det stora konstverket. Kan man inte provocera och överskrida gränser, ja då kan man lika gärna bli blomstermålare, säger Lars Vilks.”Lars Vilks i samtal med Ann-Marie Rauer

se hele interviewet her ca. 5.55 .

Sveriges ickevåldsförsvar

skal kunne føre en ‘ikke-voldskamp’ ved et evt. angreb på landet, Miljøpartiets partiprogram, 2005. Sverige er militært og åndeligt afrustet, svensk politik er en sindstilstand på et ungpigekammer, den er ikke af denne verden. Man ser hvorfor de folkeslag, der overtager landet i disse år, får det som de vil. man kan lige så godt selv tage livet af sig, som at give disse mennesker ansvar, men MP får 8.5 % af stemmerne og indgår i en kommende regering med Socialdemokraterne – og Sveriges Enhedskommunister, selvfølgelig. man har spurgt sig, hvordan verden ser ud, når kvinderne m/k regerer. Således:

Vi är ett pacifistiskt parti. Vi tror att fred inte bara är målet utan även vägen dit. Mänskligheten har utvecklat mängder med verktyg för att kunna hantera konflikter och kämpa mot orättvisor genom ickevåld, som lydnadsvägran, generalstrejker och vägran att betala krigsskatt.

Vi vill se en politik som sätter mänsklig säkerhet före territoriell. Fred är inte bara målet utan vägen dit.

Den svenska säkerhetspolitiken ska i stället bygga på alliansfrihet och arbete för internationella överenskommelser i frågor som rör nedrustning, ickevåldsfördrag och demilitariserade zoner. Vi vill på sikt ställa om försvaret från ett militärt försvar till ett ickevåldsförsvar, som både kan göra insatser mot ickemilitära hot, hantera konflikter och föra ickevåldskamp vid ett eventuellt angrepp. Miljöpartiets partiprogram, Fredlig konflikthantering och avrustning 2005 og Fred och säkerhet, 2013


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


kurt Rosenstrøm

Posted: 23 november 2013 - 18:03 - Svar

Bare et spørgsmål.

“Vi vill se en politik som sätter mänsklig säkerhet före territoriell. Fred är inte bara målet utan vägen dit.”

Hvad siger de tusinde af kvinder som bliver voldtaget og som vil blive voldtaget i fremtiden? Tænker de også sådanne? I mine øjne lyder det som det rene sindssyge, ligesom Enhedslistens partiprogram. Et så sindssygt parti skal nok klare sig. Jeg har også hørt, at de er gode mod dyr

  steen

  Posted: 23 november 2013 - 18:23 - Svar

  mänsklig säkerhet före territoriell.

  Det er det rene øregas, men kun mennesker der ikke ved, livet først og fremmest handler om at overleve, kan tænke sådan noget. Efter overlevelsen kan man altid være et godt menneske. Det svarer til at sige, at man sætter den åndelige frihed over den fysiske, så kan man sidde i et kinesisk fængsel og være fri.

  Er indfødte svenskere, der ikke kan forsvare sig selv, sikrere i malmø og gøteborg, fordi de har ‘en menneskelig sikkerhed’?

  MP vil ikke bare ikke forsvare det sverige, de har ansvar for, de er i fuld gang med at gøre svenskere til et mindretal i landet i 2050.

  MP er pacifister. de har ikke læst deres Orwell.

  “Pacifism Is Objectively Pro-Fascist”

  George Orwell on Pacifism

  http://bennorton.com/george-orwell-on-pacifism/

  Notes on Nationalism

  5. PACIFISM The majority of pacifists either belong to obscure religious sects or are simply humanitarians who object to the taking of life and prefer not to follow their thoughts beyond that point. But there is a minority of intellectual pacifists whose real though unadmitted motive appears to be hatred of western democracy and admiration of totalitarianism. Pacifist propaganda usually boils down to saying that one side is as bad as the other, but if one looks closely at the writings of younger intellectual pacifists, one finds that they do not by any means express impartial disapproval but are directed almost entirely against Britain and the United States.

  Moreover they do not as a rule condemn violence as such, but only violence used in defense of western countries. The Russians, unlike the British, are not blamed for defending themselves by warlike means, and indeed all pacifist propaganda of this type avoids mention of Russia or China.

  It is not claimed, again, that the Indians should abjure violence in their struggle against the British. Pacifist literature abounds with equivocal remarks which, if they mean anything, appear to mean that statesmen of the type of Hitler are preferable to those of the type of Churchill, and that violence is perhaps excusable if it is violent enough.

  After the fall of France, the French pacifists, faced by a real choice which their English colleagues have not had to make, mostly went over to the Nazis, and in England there appears to have been some small overlap of membership between the Peace Pledge Union and the Blackshirts. Pacifist writers have written in praise of Carlyle, one of the intellectual fathers of Fascism. All in all it is difficult not to feel that pacifism, as it appears among a section of the intelligentsia, is secretly inspired by an admiration for power and successful cruelty. The mistake was made of pinning this emotion to Hitler, but it could easily be retransfered.

   Svend Andersen

   Posted: 23 november 2013 - 21:01 - Svar

   MP er pacifister, de har ikke læst deres Orwell.

   Steen, de har ikke engang læst deres Gandhi, han plejer jo ellers blandt vestlige pacifister at blive at blive anset for den ultimative guru med hensyn til ikke-vold.

   Gandhi skelner mellem forskellige grader af vold (sanskrit himsa) og forskellige grader af ikke-vold (ahimsa). Gandhi kalder MP’s opfattelse af ikke-vold for “kujonens ikke-vold” og han betragter denne form for etisk laverestående end den vold, der i forsvar udøves for at forhindre en endnu større voldsanvendelse. Gandhi betragtede det endog som etisk mere forsvarligt at “dræbe med kærlighed” end at udøve kujonens ikke-vold.

   For at føje spot til skade: økopacifisterne hat heller ikke læst deres Galtung – han betragtes jo ellers som en af efterkrigstidens store teoretikere med hensyn til konfliktforskning. Johan Galtung har f.eks. sammen med filosoffen Arne Næss skrevet en meget spændende bog: Gandhis politiske etikk – så vidt jeg ved kun på norsk, udgivet engang i 50’erne. Jeg har bogen et eller andet sted, men ka’ ikke lige finde den, så et citat må vente til en anden go’ gang.

   For Gandhi var det mere den indre holdning end den ydre handling, som betød noget; altså i tilfælde af aggression: “had ikke din fjende, men dræb fjenden med kærlighed i dit hjerte.”

   Angela

   Posted: 23 november 2013 - 21:22 - Svar

   Mänsklig säkerhet före territoriell…??? Ja man kan undra. Du har helt rätt, Steen. (Du tar upp viktiga frågor och har ett skarpt intellekt!) De har inte basala kunskaper. Ibland undrar jag om de gått i någon skola. Och det värsta hur slappt självdestruktivt samhället är som låter dessa människor passera till höga poster och ämbeten utan att kunna eller veta något mer än att kunna manipulera sin omgivning.

   Det värsta är att dessa politiker strävar efter att sänka rösträttsåldern och åldern på politikerna. Vi styrs av en samling “baby-faces”. Jag brukar knappast hålla med Mao men även en blind höna kan hitta ett guldkorn så hans konstaterande att “varje land har en armé, sin egen eller någon annans” kan jag instämma i. Man kan också tillägga att varje land styrs av en “elit sin egen eller någon annans”. Har vi ingen egen tar andra ondskefullare krafter snabbt över. Alla tomrum fylls av något.

   Det var ett misstag av SD att säga nej till flera pensionärer i ledningen vilket gjordes på deras Landsdagar nu över helgen. Det största misstaget som skall rättas till med det snaraste är EU-utträdet som nu villkoras med två stycken “om”. Vilket struntprat! Kommer inte på fråga. Här ändras ingenting. Det skall inte vara några “om” utan stå som förut. Man ändrar INTE på ett vinnande lag. Partiet har växt “trots” att SD har stått för utträde vilket varit allmänt känt. Det har alltså inte varit något problem som bekymrat sympatisörerna utan snarare tvärtom. Kravet på EU-utträde har varit en bidragande orsak till SD:s framgång. Utträdet är och skall vara OVILLKORLIGT och skall ske omgående. Utan en massa förhalningar, förhandlingar och skenmanövrer. För Sveriges framtid, för svenskarnas framtid för företagarnas framtid för mänskliga rättigheter, för demokratin, för frihet, oberoende, ja, för själva livet – överlevnaden.

   Det gladde mycket när Lettlands president i kväll för en gångs skull nämnde en situation vid dess rätta namn när han sa att kollapsen av köpcentret var MORD! Medlemskap i EU är självmord för en hel nation. DET kallar jag mod, hederlighet och ansvarsfullhet. Ett statsmannamässigt beteende. En ledare som värnar om sitt land och sitt folk. Sådana vill vi se flera av nu. Folk är hjärtinnerligt trötta på korrupta ynkryggar!

   Utträdet skall tydligt stå som första punkt i partiprogrammet. Annars vågar ingen rösta på SD i EU-valet! Och det kommer då inte att bli den stora valseger som man tror. Rösta utan att ha SÄKRA garantier för ett utträde gör man inte. Det enda som då händer med ens röst är att EU legitimeras. Och Gud sig förbarme!

   Sverige skall vare sig ha andras arméer eller andras makteliter i sitt land. Precis som Åkesson sa: EU skall UT ur Sverige. När Åkesson tar sig sådan ton växer han och framstår som en verklig ledare! DET vill folk se och det är DET som gör SD stort.

   Europa är en världsdel och länderna i Europa ligger där de ligger i Europa – utan medlemskap. EU-medlemskap är lika mycket “snömos” som pacifism och döljer bara andras obehagliga maktambitioner över Europas länder.

   En pacifist är lika ondskefull som de som inte problematiserar godhet. De som idag benämns som “godhetsapostlar” och som i sin enfald inbillar sig att godhet inte är lika komplext som pacifism. De tillhör den grupp som vid mobbing och trakasserier står som åskådare utan att ingripa. Det är inte de onda som är de farligaste utan de tysta, sa bland andra Martin Luther King. Dessa ställer sig utanför en konflikt och ser på när det onda sker. De låter hellre det onda ske än försvarar det goda med våld.

Victor

Posted: 23 november 2013 - 18:33 - Svar

Når vi snakker ikke-vold, så er det egentlig forbløffende, så tit, muslimerne får alt til at ende i død og ødelæggelse.

Her er det et bryllup i yemen, hvor klovnen ikke kan sikre sin AK-47:

http://www.liveleak.com/view?i=092_1385087034

SOOO NSFW

Jakob

Posted: 23 november 2013 - 19:50 - Svar

Hvordan forsvarer man sig med ikke-vold mod en voldelig angriber? Lægger sig ned? 😀 Victor det klip er så tragisk, at man ikke kan andet end grine ad det…

Jørgen Duus

Posted: 23 november 2013 - 19:51 - Svar

Miljöpartiets forsvarspolitik er åbenbart at flygte op i bjergene.

Jeg har ofte spekuleret på, hvad der ville ske, hvis en ubevæbnet hær angreb Europa. Hvis 100.000 fjendtlige soldater forklædt som bådflygtninge gik i land på én gang på Sicilien eller Costa del Sol. Ville man sende torpedoer mod disse fartøjer, eller ville man samle passagererne op og indkvartere dem? Spørgsmålet er, om Europa – og i særdeleshed Sverige – overhovedet er i stand til at forsvare sig længere, eller er der nogle mentale blokeringer, der spærrer?

HH

Posted: 24 november 2013 - 13:14 - Svar

Tro mig och jag har skrivit det förut – försvarsviljan är plus minus noll i Sverige! Och unga, de sista kontingenterna värnpliktiga, ville hellre hålla mamma i handen än gå ut och skjuta till måls. De flesta av oss, och jag med, avskyr krig. Men om vi inte har ett försvar – lägg märke till ordet! – som värnar vår demokrati och våra värden kommer vi att stå oss slätt.

Observera bara den unge dansk av arabiskt ursprung som gjort succé i Danmark med sina dikter. Han ser trevlig ut, verkar vara synnerligen intelligent och vuxen för sina 18 år – och nu är han mordhotad!

Vi står inte emot fienden. Vi importerar den! Sist hörde jag i Sveriges radio en kristen syrier som helt enkelt sa att utan en diktator kan länder som Syrien och Egypten inte fungera! Men eftersom han höll på Assad som värnade om de kristna var han mordhotad i Södertälje/Suttertälje (lokalt språk det sista) och måste nu skaffa sig en skyddad bostad.

Jag har slutat att hoppas. Mot ren idioti står vi oss slätt. Så låt det gå fort. Snart har vi inbördeskrig i våra demokratiska länder.

Mångfald är i mina ögon dumfald. Mångfald kan aldrig ge enighet.

Leave a Comment