27
nov
Seneste opdatering: 27/11-13 kl. 1307
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Notan för asylboende stiger med en miljard. man kan se et længere indslag i Rapport fra igår. En ven skriver: “Jag börjar tycka att det ska bli roligt att se HUR kraschen kommer att se ut!”

Den svenske riksdag er ved at kile sig ind imellem to faktorer, der vil ende med at kvase den: fra den ene side realiteterne, manglen på plads og til slut penge og fra den anden side befolkningen tålmodighed og goodwill. Ingen der er i politik, kan ikke være klar over dette. Alligevel er der næsten ingen, der sætter sig op imod deres partier på området, hvilket blot viser, at svensk demokrati er dysfunktionelt. Sverige skal styre mod en klippe, der kan ikke blive tale om at navigere udenom inden. Der er forfængelighed og prestige på spil, som er vigtigere end landet og fornuften.

Det værste er, at følgende scenarie ikke bare er tænkeligt, men allerede næppe kan undgås: Engang inden 2050 forsvinder velfærdsstaten. Mellem 2050 og år 2100 forsvinder svensk demokrati. Man kan ikke have demokrati i et land med 200 nationaliteter, hvoraf oprindelige svenskere i år 2100 bare udgør ca. 30 % af befolkningen, og hvor islam indgår i ækvivationen. Svenskere vil da være lige så ildesete som serberne i det gamle Jugoslavien eller alawiter i Syrien i dag. Oprøret imod dem vil til den tid markere slutningen på nationen Sveriges eksistens.

Om det “blir roligt att se HUR kraschen kommer att se ut!”? Ikke om hundrede år, men når Riksdagen rammer virkelighedens mur inde længe, jo det vil have sin underholdningsværdi når de opdager, de ikke kan gå på vandet. De vil reagere som kommunisterne gjorde, da Sovjet brasede sammen eller som Göran Lambertz gjorde i TV i går, da han ville trodse virkeligheden og prof. Leif GW Persson: “Ingen lægger mærke det her, og hvis de gør, fatter de ikke rækkevidden.” Jeg tror nu nok, Sverige har en anden justitiekansler om et år. Svensk multikultur og bortglömda minnen er i samme kategori af virkelighed.

Der er indtil 1 november 2013 indkommet 43407 asylansøgninger, de 12.200 fra syrere. Der er bevilliget 95.689 opholdtilladelser hidtil i 2013.

Fordomme eller bagdomme?

Hvad ved forældre i Odense om Malmø, som de ikke tør sende deres børn over til? Nogle overskrifter formentlig, men nok til at de ikke skal ud i eksperimenter med deres børn. Det er dog både for meget og for lidt med de forældre.

De ved ikke, at næsten halvdelen af byen er indvandret, de tror der er noget der hedder Malmø, og noget der hedder Rosengård. Rosengård er i hele byen, hvad man f.eks. kan se på et kort over bombesprænginger i Malmø. De ved ikke, at Malmø (300.000 pers.) har flere gaderøverier end Københavns Kommune (530.000 pers.). De ved ikke, at unge svenskere flytter fra Malmø i titusindvis, når de har afsluttet eksamen og skal stifte familie. Man må regne med, at deres dom over Malmø er en ‘bagdom.’

De ved ikke, at der i 2010 -2011 blev skuddræbt en person om ugen, indtil politiet fik en massiv forstærkning, og at drabene intet havde med ‘Lasermannen’ at gøre. De vil bare gerne være på den sikre side, og det kan man ikke fortænke dem i, med mindre man er journalist på Sydsvenskan.

Avisen tager til Odense for at snakke med 13-årige, det er sikrere end at snakke med deres forældre. Eleverna: Vuxnas rädsla för Malmö löjlig, og H.C.Andersen: En slem, slem by, og så er det tid til lidt gammeldags pædagogik. Ikke nogen virkelighed lidt kampagnejournalistik ikke kan ændre. Vi älskar Malmö.

Selv er jeg ikke specielt bange for Malmø, men jeg opsøger ikke frivilligt steder der deprimerer mig, og hvor jeg indånder en atmosfære af angst og undergang. Jeg har set lidt i nutiden og fremtiden, og det farver alt hvad jeg oplever der ovre. Det er meget subjektivt, jeg ved det. Alligevel siger jeg ikke, som jeg har set så mange gange: “Malmö är kört.” Jeg kan ikke spå, selvom det kan se sådan ud, men jeg er ikke i reklamebranchen som Sydsvenskan:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


kurt Rosenstrøm

Posted: 27 november 2013 - 08:44 - Svar

“Notan för asylboende stiger med en miljard.”

En fuldstændig korrekt analyse. Spørgsmålet er så, om politikerne lider af en eller anden ukendt social sygdom, der må føre til, at socialpsykologien må skrives om. Fx er det jo ikke normalt, at den sunde fornuft fuldstændig sættes ud af kraft. Måske er det en ukendt virus?

  steen

  Posted: 27 november 2013 - 09:09 - Svar

  @ Kurt: Det man gerne ville vide, men som er en statshemmelighed, er hvor mange milliarder den ene milliard skal lægges oveni.

Ny kommentator

Posted: 27 november 2013 - 08:51 - Svar

@Sverige Spricker

Der bliver kø ved håndvasken i Sverige… Men drejebogen er allerede skrevet… “… Hvis resten af Europa, havde været ligeså ANSTÆNDIGE som de Svenske politikere, så ville der ikke have været noget problem… DET HAR OMKOSTNINGER AT VÆRE ET HUMANISTISK FYRTÅRN.. midt i et hav af rascistiske nabolande…” DET ER AF TVINGENDE NØDVENDIGHED at resten af EU ASAP indfører den Svenske MODEL… “Alla menneskers lige værdi”…. OG PUT til alle MENAP indvandrerer..

Mon ikke hr og fru Svensson.. Tager 4-8 år mere med 7 kløveren…? Godt hjulpet af MSM og de Liljehvide… Hvis Saudi Arabien kan sidde ved bords i Menneskeretsorganisationer… Så kan Svenske politikere vel også gå på vandet… KÆRE SVENSKERE vi følger spændt med her fra lille danmark… 🙂 I ER ALLE KANARIEFUGLE I MINEN…

karen

Posted: 27 november 2013 - 11:07 - Svar

Den svenska ekonomin hänger nu över stupet riktigt ordentligt rent ekonomiskt.Statskassan har inte framtiden för sig att betala för all massinvandring som vi har och planerar att fortsätta med….vi är slut som ett välfärdsland helt enkelt.

Alla dessa nationaliteter som ska “samsas” och som inte behöver att anpassa sig till våran kultur och värderingar som generationer före oss har tagit strider för (t ex jämnställdheten) anses som rasistiska eller hets mot folkgrupp.
Jag kan säga att jag faktiskt känner mig som en svensk som ska skämmas över att vara just svensk -man ska vara någon slags global medborgare som inte står för någonting.

Allt vi diskuterar är hur jobb,skola,bostad osv ska anpassas till invandrare och inte hela befolkningen utan en viss grupp. Resurserna flödar över åt ena hållet och mycket lite åt det andra.

I media-TV4 sändes häromkvällen ett program där en Sverigedemokrat var inbjuden mot flera andra som var för invandringen och där denne skulle hånas och flinas på alla tänkbara sätt och det tycker vi är okej att behandla så bara för att denne är svensk-skulle det ha varit tvärtom med en invandrare i samma scenario så hade rättegången redan varit igång!

Jag tror att Sverige aldrig mer blir sig likt.Sverige är ett land som kommer att användas för andra stater som ett varnande exempel på hur hur för stor massinvandring kan rasera ett land på relativt kort tid.

  steen

  Posted: 27 november 2013 - 11:43 - Svar

  @ Karen: Jeg så det, det var en pinsel at se. Det lader til, at mediestrategien nu er at plukke et enkelt spørgsmål ud – “nulltolerancen” – og fokusere udelukkende på det. Det gjorde SVTs Knutzon også, og SR. Det kan ikke være noget tilfælde. TV 4 skrabede dog bunden. Flot af Jomshof at bevare fatningen.

  Richard Jomshof hos Jenny Strömstedt

  Når man hører Pauline Neuding, lyder hun som en hvilken Miljøpartist som helst. SD er i et losing battle:

  Vilket avtryck har partiet haft på det politiska klimatet i Sverige? Efter tre år i riksdagen är Sverigedemokraterna landets tredje största parti i många opinionsmätningar. Vilka konkreta resultat har partiet nått och har Sverigedemokraterna påverkat politiken under de här tre åren? Samtal med Paulina Neuding, chefredaktör på Magasinet Neo och Irene Wennemo, ledarskribent på Dagens Arena.

Nemo

Posted: 27 november 2013 - 12:35 - Svar

Hjalleseskolen ligger i byens absolut dyreste kvarter. Jeg tror måske, forældrene ikke har lyst til at få børn fra Rosengården på genbesøg i deres smukke villaer, men hvad ved jeg. Jeg tror da bestemt heller ikke, de har lyst til at sende deres naive, beskyttede børn til et ghettoområde værre end Vollsmose.

  Mackety

  Posted: 27 november 2013 - 18:24 - Svar

  Du kender da vist ikke Odense særligt godt. Hjalleskolen ligger midt i et ganske gennemsnitligt parcelhuskvarter. De riges børn går på Hunderupskolen, som ligger på kort afstand fra Langelinie, hvor ti millioner kroners villaerne ligger.
  Hjallese er middelklasse.

   Nexus. O

   Posted: 28 november 2013 - 21:48 - Svar

   Det har du selvfølgelig ret i. Jeg forvekslede de to skoler.

VDM

Posted: 27 november 2013 - 12:51 - Svar

Den fråga man här måste ställa sig är, förstår inte Reinfeldt och hans närmsta medarbetare vilken ekonomisk härdsmälta Sverige står inför? Svaret kan inte bli annat än, jo, de förstår det alldeles utmärkt och det är i själva verket en viktig del av deras politiska agenda.

Reinfeldts övergripande mål, det han vill använda sin stund vid makten till, är att förpassa välfärdsstaten till historiens sophög liksom de sista resterna av det svenska folkhemmet. Han är och har hela tiden varit inget annat än en nyliberal ekonomisk globalist om han än dolde sin underliggande agenda fram till dess han hade maktens tyglar säkert i sin hand. Han lovade sina trogna, ge mig två mandatperioder och jag ska till grunden riva ner välfärdsstaten så att den aldrig kan repareras. Han har hållit sitt löfte och genomfört sitt program med fräckheten och lögnaktigheten som främsta verktyg.

Moderaterna omvandlades till det nya arbetarpartiet och med skattemedel (jobbskatteavdragen) köptes rösterna till valet 2010 samtidigt som pensionärerna omvandlades till bidragstagare och efter ett långt arbetsliv jämställdes med folk som aldrig någonsin bidragit till välfärdssystemen. Det var taktiskt nödvändigt eftersom pensionärerna som grupp måste avstå från ekonomiskt utrymme i Reinfeldts agenda. Från ett år till ett annat ställdes den moderata propagandamegafonen om till att förkunna, pensioner är inte längre senarelagd lön, en intjänad rättighet, utan bidrag ur statskassan som den politiska makten fritt förfogar över efter sitt eget gottfinnande. Det propagandistiska lappkastet är jämfört bart med det man kunde läsa i tysk och sovjetisk press efter det att Molotov och Ribbentrop slutit sin skändliga pakt 1939.

Med humaniteten och människorätten som täckmantel har gränserna i praktiken lämnats öppna med det ofrånkomliga resultatet att belastningen på välfärdssystemet blir sådant att det måste kollapsa. Det knakar redan i fogarna! På det sättet uppnår man det önskade resultatet mycket fortare och säkrare än med de medel som i övrigt står till buds.

Med tanke på att en majoritet av svenskarna vill behålla välfärdsstaten vore det självdestruktivt att gå till val med den öppna målsättningen att avskaffa den. En omväg måste tas och vi ser nu hur den omvägen ser ut.

Det som ändå förvånar något är att svensk socialdemokrati (S) inte förmått att på ett mer organiserat sätt göra motstånd. Men även här såg Reinfeldt rätt. Hans politiska agenda omfattades till betydande av många inom S och om saken lanserades skickligt skulle S komma med en bra bit på vägen eller åtminstone inte se sig ha något annat val.

Tar vi Ylva Johansson som exempel ser vi tydligt hur en ledande S-företrädare kan låtsas som om internationell solidaritet nödvändigtvis är detsamma som ekonomisk global nyliberalism och att svensk skattefinansierad välfärd alltså måste vara tillgänglig för “världsmedborgarna”.

Nu hade det väl varit bättre både för Ylva och S om hon gått över till M vars politik hon ändå grunden har mer gemensamt med. Men vi ser här inte bara hur S har fastnat i en grumlig retorik kring internationell solidaritet utan också hur den nyliberala agendan trängt djupt in i partiet. Detta i ett parti som inte borde ha glömt Amalthea-historien.

När svenska arbetare strejkade för bättre villkor importerade arbetsgivarna arbetslösa engelsmän som var fullt villiga att arbeta för erbjuden lön. Arbetsgivarna gjorde givetvis detta enbart av omtanke om de arbetslösa engelsmännens familjer. Svensk arbetarrörelse avvisade den gången med bestämdhet den formen av internationell solidaritet. Nu sväljer man med hull och hår det Reinfeldt serverar, men med den inte obetydliga skillnaden, att många av de som nu kommer inte inom överskådlig framtid eller ens någonsin kommer att ha något arbete att gå till.

  VDM

  Posted: 27 november 2013 - 14:11 - Svar

  P.S. Att svensk sjukvård nu knakar i fogarna framgår av rubrikerna i dagens Kvällsposten: Brist på vårdplatser i södra Sverige. Åtta döda i väntan på vårdplats.

   Skåning

   Posted: 27 november 2013 - 16:13 - Svar

   Alla välfärdssystem ransoneras rejält. Det finns in praktiken inga lediga platser på äldreboenden längre. Familjen får se till att ta hand om sina gamla föräldrar, samtidigt som de ska jobba och ta hand om barn i värsta fall. Hade jag varit äldre och utan anhöriga så hade jag nog fan gjort slut på lidandet på egen hand.

   Att bara få tid hos en läkare på en vårdcentral innebär 40 minuters telefonkö och därefter kanske fem minuter med läkaren som aldrig går på djupet och remitterar. Helst vill de skicka dig till en sjuksköterska eller en sjukgymnast (om du så har ett brutet ben). Enda sättet är att ha en privatförsäkring. Skolan fungerar väl hyfsat än så länge, på skolor som inte är överberikade så att säga, men på de som är det, är arbetssituationen för lärarna totalt ohållbart. De bränns ut på löpande band. Socialtjänsten, ptja. Har inte själv haft kontakt med den, men hört många skräckhistorier. Det är bara invandrare som ges bidrag och bostäder utan rigorösa kontroller och uttömning av alla alternativ (du kan väl bo hos din syster et tag, typ).

   Och belastningen ökar ju med var dag som går. Har svårt att tänka mig att inte landstingens och kommunernas ekonomi krackelerar totalt innan nästa val.

HH

Posted: 27 november 2013 - 15:49 - Svar

Så bra, men så skrämmande du skriver VDM! Här fick jag en ny vinkel på saker som jag gått och funderat över. Förresten har jag här en löst utkastad fråga. Jag vill inte låta som om jag menar att det här blir verklighet, men ibland går tankarna i kors.

Alltså: av alla dessa människor som flyr och flytt undan fruktan och hot – kan det där finnas kommande jihad-krigare som sätter igång ett inbördeskrig i Sverige? Det man får veta om Syrien idag är ju helt enkelt att att diverse grupper slåss mot varandra. Kan det bli så här?

Någon som kan spåna vidare?

  Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

  Posted: 27 november 2013 - 17:21 - Svar

  Du behöver inte be om ursäkt för en sådan fråga. Det vore dumt att tro något annat än att Al Qaida redan är på plats med en fungerande organisation. Det har redan tidigare konstaterats att det finns täta kopplingar mellan radikala miljöer och den grova organiserade brottsligheten, och i Danmark har PET nyligen talat om att man ser ett ökat antal Syrien-farare från kriminella gäng.

  Al Qaida dominerar idag helt sunni-sidan i Syrien och börjar bli ett allt allvarligare hot mot den svaga regeringen och militären i Libyen, men det som verkligen bör oroa oss är de som låtsas som om Al Qaida är ett marginellt problem och som påverkar vår invandringspolitik.

  Anonym

  Posted: 27 november 2013 - 17:55 - Svar

  Så här kan det se ut på ett vanligt universitet (!) i Mellanöstern. Borde det inte stämma flyktingfanatikerna till eftertanke om de verkligen hade goda avsikter?

  Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

  Posted: 27 november 2013 - 17:55 - Svar

  Så här kan det se ut på ett vanligt universitet (!) i Mellanöstern. Borde det inte stämma flyktingfanatikerna till eftertanke om de verkligen hade goda avsikter?

  Nazi-Style Salutes and Glorification of Martyrdom at Islamic Jihad Rallies in Al-Quds University

Leave a Comment