12
dec
Seneste opdatering: 14/12-13 kl. 1901
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 12-12-2013 201505

“Udskamingen af Sverigedemokraterne vil ikke nytte noget i længden, de kan ikke holde SD uden for indflydelse,” siger Erik Meier Carlsen, journalist, forfatter, chefredaktør m.m. og i lang tid en af en lille eksklusiv skare af danske Sverigeseksperter. Han kommenterer den seneste af Expressens kunstigt skabte ‘skandaler’, hvor man savner at høre ham sige, at det lige så skandaløse som nogle af de anonyme ytringer er, at avisen har købt hacket materiale af en adskillige gange dømt Expo- og antifascist, Martin Fredriksson.

Eller som jeg vil sige: “Syvpartiet og Journalistpartiet kan lige så godt spare sig alle de ufine tricks, de har i ærmet til de kommende ti måneder. De skader demokratiet, sig selv og forgifter den almindelige atmosfære i landet. Sverigedemokraterne decimerer de ikke.”

Det er ikke en spådom, det er allerede en gammel erfaring efter adskillige journalistkampagner, som det er utroligt de ikke har gjort sig endnu. Hvor træg, selvfornøjet og indolent kan en såkaldt elite være? Skal man til skafottet, kan man lige så gødt gøre en dyd af nødvendigheden og gå med ryggen rank.

Hvad vi ser nu, er en heksejagt på Sverigedemokrater og på islam- og indvandringskritikere. Arthur Miller skrev i 1953 sit stykke The Crucible om 1600 tallets heksejagt med en aktuel kommentar til senator McCarthy. Her taler Miller om stykket og hysterien i 1991.

“I dont think the hysteria ever ends. Every human being, every society has a panic button, and anyone who is unscrupulous enough to push it, and is unapposed, can end up killing a lot of people. When somebody is yelling fire, when there is no fire, there’s gonna be stampee and somebody is going to get it, and I don’t foresee a time when any society is guaranteed against it.”

DR2 Morgen – med Niels Krause-Kjær og Sanne Gram Fadel fra minut 2.41:23 (SVT Debatt kl 22 om Expressens åsiktsregistrering.)

Hans Hauge: Apartheid og Den Kolde Krig

Vi havde på universitetet i Århus engang i 90erne besøg af nogle sydafrikanske forfattere. Interessen for at høre dem var minimal. De vidste godt selv hvorfor. For nu var de ikke længere undertrykte anti-apartheid-kunstnere. Rock imod apartheid trækker millioner, men derefter vandrer rockcirkusset et andet sted hen. Det er vel kun fortidens hvide, anti-apartheidforfattere, som vi endnu læser. F.eks. J.M. Coetzee der stort set aldrig har boet i Sydafrika, og Nadine Gordimer. Jeg oplevede hende engang og spurgte hende, om hun kunne se nogen forbindelse mellem Murens fald og ophøret af apartheid. Hun var helt uforstående over for spørgsmålet og kunne ikke se nogen forbindelse. Det mener jeg nu, der er. Apartheidsystemets mulighedsbetingelse var Øst-Vest-konflikten og dermed Den Kolde Krig. Sydafrika følte sig omringet af fjender, der havde forbindelser til Østlandene og Cuba. Og ANC havde nære forbindelser til bl.a. DDR.

Men man skal som bekendt ikke kaste med æbler, hvis man selv er et skrog. Hermed mener jeg: Det kom som et chok for dem i ANC, da DDR blev opløst. Det kommer jeg til til slut. Tiden var jo en anden dengang. Det var Den Kolde Krigs tid. Der må være en sammenhæng mellem Murens og apartheids fald. Sydafrika var realpolitisk set på Vestens side. Det nydannede land eller the Union of South Africa (1910) var sammensat af fire britiske kolonier. Detkæmpede tappert for vores frihed i både Første og Anden Verdenskrig. Det erobrede Tysk Sydvestafrika i 1915. Efter Anden Verdenskrig begynder en ny udvikling, der undertiden beskrives som overgangen fra Nation til Volk. Afrikaanerne, der er efterkommere af de første nederlandske indbyggere, overtog magten efter englænderne. Nu forstærkes det selvbillede, som sydafrikanerne altid har haft.

I 1948 vinder Nationalisterne (Afrikaaner) valget. I 1949 overtog de radikale ANC med sloganet om at smide alle de hvide i havet. Dog skulle de have skibe, mente Mandela. Vi skal ikke glemme, at Sydafrika var og er et demokrati. Der var tredeling af magten, og der var partier, som vi kender dem. Der var moderne infrastruktur og universiteter. Også for de indfødte. Mandela læste jura på Witwatersrand University.

Min pointe er altså, at apartheidstyret ikke kunne opretholdes efter Sovjetimperiets fald og efter Den Kolde Krigs ophør. Det ny Sydafrika er et af de første resultater af det verdenssystem, der afløste Den Kolde Krigs system: globaliseringen.

Mandela løslades februar 1990; de først valg afholdes i DDR, og Thatcher træder tilbage. Mandelas gode ven (der også sad på Robben Island) Walter Sisulu var medlem af kommunistpartiet. Sønnen Max Sisulu, parlamentsformand, beundrede DDR. »Vi var dybt truffet af DDRs kollaps«. DDRs fald var, som jeg nævnte, i ANC og SWAPO, et chok. ANZ-tidsskriftet, Sechaba, blev trykt i Østberlin og distribueret derfra. Geraldine Fraser-Moleketti, der var minister under Mandela og Mbkei indtil 2008, er aktiv medlem af kommunistpartiet. For hende er DDR et slags forbillede på et succesrigt socialistisk samfund.« I dag er hun ansat i FN….. Alle kan i dag med god samvittighed beundre Nelson Mandela. Der er ikke brug for et retsopgør, for kun ganske få gik ind for apartheid, men de fleste gik imod kommunismen. I dag er der vist igen brug for kritik af det sydafrikanske styre, men det er, som om man holder sig tilbage med kritik af respekt for Mandela. Apartheid og Den Kolde Krig. Af Hans Hauge Lektor, dr.phil.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten - - -

Posted: 12 december 2013 - 22:56 - Svar

Danmark var ikke så ekstremt for femten år siden. Vi skal længere tilbage. Til firserne, og måske begyndelsen af halvfemserne. Til gengæld kan udviklingen i Sverige komme til at gå meget hurtigere, da processen i selve civilisationen er mere fremskreden nu, end da Danmark genoplevede impulsen til heksejagterne i et moderne udslag.

– – –

  steen

  Posted: 12 december 2013 - 23:21 - Svar

  Det har du ret i. Spørgsmålet er, om det nogensinde har været så ekstremt og infamt i Danmark. Denne politiske menneskejagt efter folk på brødet, det berufsverbot, har vi ikke oplevet lignende. Jeg fangede lige denne kommentar op

  Hej på er Avpixlat, detta är mitt första inlägg Jag är en helt vanlig man, ursprungligen från Danmark, men bosatt i Skåne med min svenska fru sedan 2005. Jag är inte särskillt insatt i politik och hade egentligen aldrig trott jag skulle börja kommentera här, men Expressens milt sagt svinaktiga agerande har fått mig att tänka om. Det som pågår just nu är rena rama vansinnet och helt oacceptabelt! Jag har mailat släkt och vänner i Danmark, Tyskland och Nederländerna om vad som händer här i Sverige och det första jag gör i 2014 är att ansöka om medlemskap i SD!

  Hoppas på en vettig debatt i kvällens program, men det är nog för mycket begärt…

  Reinfeldt har valgt side, ikke bare mod SD, men for panikken og heksejagten, som Miller taler om ovenfor. Man kan sige, han er udværdig og middelmådig som statsminister, det er ikke opsigtbækkende, men han er farlig for Sveriges fremtid, det er værre. Mange fremtidige ulykker kommer til at kunne spores tilbage til Fredrik Reinfeldt. Han agerer for øjeblikket, men historien kommer at dømme ham maksimalt hårdt. Det bedste, der kunne ske for Sverige, var at Moderaterne og Socialdemokraterne sprængte sig selv indefra på udlændingepolitikken. Det er det vi ser i det små, hvis du ser på vælgerbevægelserne.

   Morten - - -

   Posted: 12 december 2013 - 23:45 - Svar

   Sjovt, det skrev jeg netop i min oprindelig kommentar, som jeg slettede igen for ikke at støde vore svenske venner. Men sandheden er, at Sverige er en lille smule “anderledes”. Der er en historisk forskel i nationalkarakteren, trods alle ligheder. Nej, jeg mindes ikke, at det nogensinde har været så ekstremt i Danmark, selv da det var værst.

   Men okay – det skulle da blive ultimo 1986, inden en Søren Krarup – som den første og af hans fjender nøje udvalgte – fik fri taletid på TV. Det bør man komme i hu. Så godt var det ikke her heller i firserne.

   – – –

    Marit

    Posted: 13 december 2013 - 04:03 -

    WOW ! Hvilken stor tenker Reinfeldt er ! Lytt il denne mmannens vyer for sitt land ! Hvilken samlende figur !
    Akkurat hva Sverige trenger i sin kollektive psykose…Akutt innleggelse i Vården…

Zenith

Posted: 13 december 2013 - 00:23 - Svar

Meget tamt og forsigtigt interview på DR2. Vage spørgsmål og for lidt dybde. Især den kvindelige medvært får man indtrykket af er god til form, men ikke indhold. Ikke ét ord om svenske mediers desperate tilstand og det fuldstændigt vanvittige i at jage folk på en sådan måde i et retssamfund og demokrati. Kunne danske medier ikke efterhånden tage sig sammen til at undersøge tingene ordentligt, i stedet for næsten udelukkende at hensætte den seriøse viden og debat til skoven af blogs på diverse nyhedssites. Ussel journalistik, men desværre forventeligt.

  steen

  Posted: 13 december 2013 - 02:34 - Svar

  Zenith, sandt nok. Ingen af de to værter demonstrerer nogen viden om emnet, og Meier Carlsen er en moderat, stenkølig mand. Det er klart, der er basis for at udtrykke sig stærkere.

  kurt Rosenstrøm

  Posted: 15 december 2013 - 04:23 - Svar

  De tør ikke være imod det politisk korrekte. De tvinger sig selv til at “gå forbi” det, de ikke kan lide at læse om muslimer og Islam. Det hedder vist selvcensur.

nobody

Posted: 13 december 2013 - 00:24 - Svar

Den demokratisk röda linjen är passerad i Sverige, det är nu uppenbart för var och en betraktare att Sveriges befolkning behöver hjälp i form av valövervakare från andra nordiska länder.

P.S: En “failed state” är inget som man vill ha i sitt närområde, så det är väl investerade resurser att hjälpa oss nu.

  intetnavntak_22

  Posted: 13 december 2013 - 01:46 - Svar

  Jeg kender kun 1 måde vi reelt kan hjælpe på. Men hvis der var flere, så ville vi selvfølgeligt gøre det.

Bjovulf

Posted: 13 december 2013 - 04:04 - Svar

SVT Debatt kl 22 om Expressens åsiktsregistrering (12/12/2013)
http://www.svtplay.se/debatt

Expressen besökte nätets omklädningsrum
http://debatt.svt.se/2013/12/12/expressen-besokte-natets-omkladningsru m/

Bjovulf

Posted: 13 december 2013 - 07:47 - Svar

Sparkas från jobbet efter Expressens uthängning

http://www.friatider.se/sparkas-fran-jobbet-efter-expressens-uthangnin g

Publicerat den 12 december 2013 kl 19:35

INRIKES. En chef på ett kommunalt energibolag i Landskrona sparkas från sin tjänst efter att ha skrivit invandringskritiska inlägg på sajten Axpixlat, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Han tvingas även bort från sin plats i ledningsgruppen.

Det tog ett dygn för det kommunala bolaget att genomföra sin utredning av omständigheterna kring Expressens uthängning av mannen, vars namn och bild publicerades bredvid texten ”NÄTHATARE” på den Bonnier-kontrollerade tidningens löpsedlar i hela landet under onsdagen.

Bolaget lovar nu att skärpa värdegrundsarbetet [!!!] för att bättre inskärpa de åsikter [!!!!!] som den liberala mediekoncernen ställer på Sveriges befolkning. [?!?!]

Många anmälningar mot Expressen

http://www.friatider.se/manga-anmalningar-mot-expressen

Publicerat den 12 december 2013 kl 14:58

Flera personer som hamnat i vänsterextrema Researchgruppens åsiktsregister hängdes igår ut med namn och bild i Expressen. Nu har tidningen anmälts till åtminstone tre olika instanser.

– Vi har anmälts till polisen, anmälts till Datainspektionen samt anmälts till en instans som man inte får säga att man är anmäld till och som jag därför inte säger vilken det är [?!? Någon här som vet vad han syfter åt?], berättar Expressens chefredaktör för Medievärlden.

Den tredje instansen är förmodligen Pressombudsmannen.

Enligt Mattson är det ”hatsajter” som lämnat in anmälningarna. [ 😀 Nej, det er din påstand, Thomas Mattson ]

Enskilt åtal mot Thomas Mattsson: Nu kan du donera med kort

http://www.friatider.se/efter-uthangningarna-nu-atalar-vi-thomas-matts son-for-fortal

Insamlat hittills: 60.000 kronor till yttrandefrihetens försvar
Publicerat den 12 december 2013 kl 22:52

RÄTTSFONDEN. Kvällstidningen Expressen har åsiktsregistrerat 6.200 svenskar som läser Fria Tider, Avpixlat och Exponerat. Nu samlar vi ihop pengar för att väcka ett enskilt åtal mot tidningens ansvarige utgivare Thomas Mattsson.

Hans Und

Posted: 13 december 2013 - 09:19 - Svar

Vi kommer nok til at give de borgerne fra det tidligere land “Sverige” asyl på et grundlag der anerkender dem som samvittigheds forfulgte. Øv.

Men vi har nok plads, hvis bare vi kan få gang i hjemsendelserne af personer fra MENAP.

Ludvig

Posted: 13 december 2013 - 11:12 - Svar

Vi är i yttersta behov av hjälp utifrån.

Finns det någon chans att dansk MSM kan tänkas tala klartext om häxjakten på yttrandefriheten i Sverige?

Voldposten

Posted: 13 december 2013 - 13:56 - Svar

“Sverige er Danmark for femten år siden” … siger I. – Burde der ikke stå: “Sverige i dag er Danmark om 15 år” ?

  Bjovulf

  Posted: 14 december 2013 - 02:31 - Svar

  Begge dele er “sjovt nok” sande 😉

  Debatmæssigt er Sverige nu på niveau med Danmark for 15-20 år siden – med kun en meget svag og netop begyndende debat om disse betændte og følsomme emner. Og angående kulturberigelseseproblemernes størrelsesorden og de meget uhyggelige konsekvenser for samfundets stabilitet og sammenhængskraften
  på længere sigt er Sverige – samt Frankring, England, Tyskland, Belgien og Holland – allerede er nu, hvor Danmark først vil være om 15 år, hvis vi da ikke jokker alle bremser helt i bund og sætter i bakgear i en vis fart.

  Men det vill jo kræve, at vore dybt naive, uvidende og uansvarlige politikere og resten af de selvgode snakkende klasser ligefrem skulle til at begynde at sætte sig ind i, hvor alvorlig situationen nu rent faktisk er
  i Sverige – og de andre nævnte lande, hvor de meget alvorlige konsekvenser af “elitens” vanvittige og helt uigennemtænkte sociale multi-kulti-eksperimenter i fuld skala nu for alvor begynder at vise sig og så småt stå klar for de fleste blandt den jævne befolkning, som er blevet påtvunget disse ulykker, uden nogensinde at være blevet spurgt eller bare orienteret om, hvad denne ansvarsløse “elite” egentlig havde til hensigt.

  For så ville meget nemlig have været helt anderledes …
  Og mange politiske karrierer ville være blevet afsluttet meget hurtigt …

HH

Posted: 13 december 2013 - 14:04 - Svar

Finns det egentligen något slut på de som har rätt och de som har fel – och de sistnämnda bör skämmas och hängas ut?.

Aftonbladet tycker att Sveriges statsminister och landets utrikesminister bör skämmas. Varför ska de skämmas? För att de inte ber om ursäkt för att dåvarande högern inte var med på bojkotten av Sydafrikas dåvarande regim.

Jag som kan en bit av historien ser ännu ett journalistiskt haveri av kvällstidningar som inte längre kan bottna i någon som helst sanning. Läs dem inte! I mitt fall läste jag bara rubrikerna.

Så här var det: jag jobbade som journalist på en stor tidning och fick uppdraget att kontakta de avhoppade sydafrikaner som ingick i en dans- och sångrupp på besök. Jag kände ju till apartheid bl a efter Per Wästbergs föredrag om regimen och vad de gjorde. När jag frågade några av avhopparna vad de tyckte om den svenska bojkotten av varor från Sydafrika var det flera som visade sin tacksamhet – men också flera som var emot den. Som en sa: “det kommer att medföra att många lantarbetare inte kommer att ha något arbete. De får svälta. Och de kommer att demonstrera. Och det vet du ju vad det medför – många kommer att dödas i upplopp och annat. Nej, bojkott är inte bra. Men en internationell press mot regimen vore det bästa.”

Dagens svenska journalister kör med historieförfalskning, helt enkelt för att deras syften inte är att komma åt sanningen och se komplikationerna. De är inte annat än åsiktsfeaks som tycker det är bekvämast att dela mänskligheten i de goda och de onda.-

Och de har inte läst så mycket historia att de känner till hur boerna på sin tid föstes ihop i koncentrationsläger för att försmäkta. Av engelsmännen… KZ-läger är en engelsk uppfinning som fick en ännu ohyggligare mening under andra världskriget-

Därmed inte sagt att man ska dela upp människor efter deras utseenden… eller s k raser. Vi vet nu åt vilket håll det leder.

Leave a Comment