26
dec
Seneste opdatering: 27/12-13 kl. 1501
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg har haft fat i den standhaftige Stefan Ritter før. Ring P 1 er svensk pseudodemokrati udstillet. Det giver indtryk af, at alle har en ligeværdig demokratisk stemme, men hvis samme Ritter, der er en oplyst mand – der desværre glemmer at nævne, at Arnstberg og Sandelin ikke kunne finde et svensk forlag, som ville udgive bogen – ville skrive en kronik i DN eller SvD, ville chancen være 99 imod én, at han aldrig ville blive publiceret. Skaden er måske ikke stor for Ritter, for de to aviser taber indflydelse for hver time der går, det er bare deres ansatte, der ikke har opdaget det. Selvfedmen lever i et mentalt gated community, hvor man kan være uvidende om den slags.

Jeg er glad for og stolt over at bo i et land, hvor en hvilken som helst buschauffør eller dagplejemor kan få en kronik i omnibusaviserne, hvis deres emne er vigtigt nok, og hvor de også skriver godt nok til at være ligeværdige i samfundsdebatten. En af de mange, jeg skal takke for det, er N.F.S. Grundtvig, men måske også Kierkegaards agtelse for ‘den menige mand’ på elitens bekostning, selvom han iøvrigt ikke var demokrat. Man kan læse et kapitel fra Arnstberg og Sandelins bog her:

Miljöpartiets invandringspolitik tycker vi bör uppmärksammas. Därför bjuder vi på hela kapitlet.

Jeg får at vide, at bogen har solgt 6 000 ex hidtil, den solgte 1 300 på to dage efter DN-annoncen, og så var oplaget slut. Den genoptrykkes nu med salg fra 10 januar for næste oplag.

Shanty towns i Stock­holm

Kåkstäderna breder ut sig i Stockholm. Runt om i Stockholm växer kåkstäder upp befolkade av fattiga EU-migranter. Sociala myndigheter bedömer att det nu finns totalt ett 30-tal aktiva bosättningar i huvudstaden. Men det är inte tiggande romers situation som oroar mest.

Det är tomt bland husen. Eller husen är kanske att säga för mycket. Med hjälp av plywoodskivor, plast, gummibåtar och byggmaterial har ett 20-tal skjulliknande byggnader snickrats ihop nära spåren vid Högdalen i södra Stockholm. Här handlar det inte om husvagnar eller tält, flera bostäder har kaminer och enkel isolering. En typ av bostäder som man kanske snarast associerar till en kåkstad i Afrika.

Totalt räknar de sociala myndigheterna i Stockholm med att det nu finns ett 30-tal boplatser runt om i Stockholm där människor sover i kojor, skjul, friggebodar, tält eller husvagnar. Flest finns det i Rinkeby, Kista, Högdalen och Flemingsberg. Kåkstäderna breder ut sig i Stockholm (Kåkstäder växer fram i söderort, Ett 70-tal rumäner i ett tältläger i en park i centrala Borås.)

Islamists Take Lawfare to Europe Creating ‘Spiral of Silence’

Over half of the German people admitted to not daring to criticize Islam or Muslims publicly, as documented in a new study.

A discussion paper (German and English) published by the Germany-based Gustav Stresemann Foundation — a think tank dedicated to the preservation and advancement of liberal democracy in Europe—warns that national and international Islamic organizations are increasingly putting pressure on Western politicians gradually to criminalize any critique of Islam.

The author of the report, the German political scientist Felix Strüning, provides a meticulously detailed analysis of the Islamic lobbying effort—by means of a “human rights lawsuit”—to silence Thilo Sarrazin, a prominent German banker who has criticized the refusal of Muslim immigrants to integrate into German society.

Strüning writes that German political authorities are increasingly bending to pressure from German Islamic organizations by adopting Muslim definitions of “Islamophobia” in public discourse, thus creating legal uncertainty as to “who can say what about Islam and Muslims in Germany.”

For example, German authorities have officially confirmed that they are monitoring German-language Internet websites that are critical of Muslim immigration and the Islamization of Europe. The Hamburg branch of the German domestic intelligence agency (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV) is studying whether German citizens who criticize Muslims and Islam on the Internet are fomenting hate and are thus criminally guilty of “breaching” the German constitution. Meanwhile, the Bavarian branch of the BfV has warned Germans not to “equate Islamism with Islam.”

Strüning concludes:

“Critics of Islamic ideology and its organizations are constantly confronted with lawsuits and have to legally defend themselves against the accusations of blasphemy or incitement-to-hatred. Even if it does not come to a conviction, such processes cost a lot of time and money, which in many cases includes one’s reputation and possibly even his or her job. Thus, also in the West, we are experiencing an increasing de facto application of Islamic law in matters of Islam.” Islamists Take Lawfare to Europe Creating ‘Spiral of Silence’


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Angela

Posted: 26 december 2013 - 12:04 - Svar

Om man nu kan tycka att något är roligt så är det när de påstår vid SR att alla får komma till tals samtidigt som de tillgriper alla knep som finns för att tysta genom att inte låta oliktänkande komma fram i etern eller när de tillåts komma fram tydligt visa sin aggression mot dem och förnedra dem på alla sätt. Den tidigare populäre Plus-Sverker Olofsson förlorade all respekt när han nedlät sig till att delta i detta , det mest sverigefientliga programmet i SR – Ring P1. Hur kunde han falla så lågt som att svära och vara allmänt otrevlig åt de som inbjuds ringa till programmet och säga att han skall “tvätta sig i munnen” som i detta avsnitt? Är det priset för ett välbetalt jobb åt sig och sin dotter?

Journalisterna utnyttjar sina “arbets-arenor” för att bedriva politisk propaganda. Journalister har bara EN politisk röst som alla andra och den rösten skall läggas i valurnan. Vill de framföra sina egna politiska åsikter får de ringa till Ring P1 ställa sig i kö och framföra dem enligt vanligt kösystem, ett kösystem utan värderingar. Bara efter i vilken tur man ringer. Det är folket, lyssnare och tittare som skall debattera med varandra i samhällsfrågor om vilken politik de vill ha. Och det gör man genom att enbart framföra den. Någon debatt kan knappast förekomma i ett sådant program. Så är det upp till lyssnarna att på hemmaplan värdera vad som sägs i sin ensamhet. Då just då uppstår debatten – mellan inringaren och lyssnaren. Journalisterna skall hålla sig utanför. Bara ge inringaren ordet.

Är det journalister och övriga i etablissemanget som skall bestämma vilket samhälle vi skall ha behövs inga val. Eller debatt. Då är ju saken bestämd ändå av etablissemanget. Då är det bara att fråga dem vad de bestämt. Men tala inte då längre om demokrati för det är det inte. Utan säg vad det är. Ren och skär diktatur. Ett diktatoriskt fåtalsvälde. Där folket och medborgarna är frikopplade från allt vad makt heter.

Detta sista programmet, dagen efter tror jag, spelade Olofsson med illa dold skadeglädje upp ett infantilt inslag från en kvinna i vilket man riktigt skulle näpsa svenska folket som vågar rikta kritik mot brist på yttrandefrihet. Jag skämdes faktiskt eller kände bedrövelse och olust över kvinnans politiska analfabetism. Vad sa kvinnan? Ingenting, mer än att långt barnsligt inlägg med stolt och skadeglad röst över hur “bra”, hon fått till det i det inspelade inslaget- ett barnsligt hån av de som klagar över brist på yttrandefrihet i förvissningen om att bli applåderad av etablissemanget för sitt politiskt korrekta inslag. Hela inslaget andades en beklämmande underdånighet mot de styrande. Det måste vara en otrolig kick att någon gång få uppleva sig applåderad av de “där uppe” utan att behöva kunna något. Tragiskt när kulturinstitutioner i ett land står för kunskapsförnedring och ett ociviliserat puerilt beteende.

Robin Shadowes

Posted: 26 december 2013 - 17:20 - Svar

Efter behandlingen av Stefan Ritter vill jag stoppa Sverker Olofsson i den berömda Plus-tunnan. Som jag ser det finns det bara två saker att göra med SR/SVT. Antingen lägger man ner det helt och hållet eller rensar ut ordentligt bland kulturmarxisterna. Blir säkert minst 70-75% av den nuvarande personalen som måste bort för att kunna återvinna någon som helst journalistisk trovärdighet.

PBr

Posted: 27 december 2013 - 22:24 - Svar

“Kåkstäderna breder ut sig i Stockholm. Runt om i Stockholm växer kåkstäder upp befolkade av fattiga EU-migranter. Sociala myndigheter bedömer att det nu finns totalt ett 30-tal aktiva bosättningar i huvudstaden.”

Og så må man spørge , hvad i alverden bilder i jer ind i s…. svenskere? Totalt ansvarsløs og hovedløs “politik” gennem snart generationer , der tillader en forslumning og forråelse af samfundet og vold mod menneskene ,det er tragisk men det er så sikkert som ammen i kirken at det bliver “eksporteret” til omgivelserne og det burde afstedkomme at feks. dansk politik begyndte at behandle sverige som det det er, en mislykket stat, med potentiale som trussel for omgivelserne.

Leave a Comment