13
jan
Seneste opdatering: 13/1-14 kl. 2334
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Der er mange svenskere i Danmark, og det er fint, og en af dem, der har været her længst, er Ingvar Cronhammar, som kom i 1965. Svensk og svensk, nå ja, han er fra Hässleholm. Jeg tror ikke der i min generation findes nogen mere fascinerede udendørs skulptur end hans Elia i Herning.

Jeg har desværre aldrig set den i virkeligheden, for den blev indviet i den notoriske måned september 2001, og jeg har ikke været på Herning Kunstmuseum siden begyndelsen af firserne, da jeg var på en indenrigs dannelsesrejse med Svend Wiig Hansen i Jylland: Askov, Vejen, Herning og Tukak Teatret og Jens Søndergaard Museet i Fjaltring.

Man kunne se Cronhammer forleden på DR stå inde i den gigantiske kuppel, som spyr en ildsøjle ud mod himlen hver 19 dag som en protest, et spørgsmålstegn og et ‘hvorfor’, som astrofysikeren Jens Martin Knudsen spurgte. Dens radius er 42 meter og diameter, ved terræn er 60 meter. Han udtrykker sig ikke som i videoen, men den er en ældre Apple annonce, og 2001 er jo ældre i internet forstand. Sådan taler de nu engang i den verden, her på klæbrigt engelsk med en tydelig Valby accent. Ingen video viser dog Elia bedre. Stor kunst behøver kun et minimum af kuratorord, men hvis man vil have flere, er de her: Elia og ildvognen, oktober 2000.

“Politikerlede”

Tilliden til politikerne styrtdykker. Vist er det skrækkeligt, men man har dog hørt det før. Om politikerne er værre nu end nogensinde, må man spørge Bertel Haarder eller Mogens Lykketoft om, få har set flere. Jeg går til ordet i sig selv, og det er jo ikke latin.

Det optræder første gang i 1962 ifølge Den Danske Ordbog, og det er netop det år TV for alvor slår igennem i Danmark. Af det slutter jeg, populist og ekstremist som jeg er, at jo mere almindelige mennesker ser til politikere, desto ledere bliver de. Eller omvendt – se hvor populære hhv. Thorning, Løkke, Fogh eller Sahlin blev, da de gjorde sig usynlige i et halvt år.

Rådet er derfor til politikere: Forsvind og vind i Gallup, eksponering fører kun ondt med sig. Og til almuen: Hold op med at se TV og lær at elske dine halvstuderede ministre, hvis du når det inden de er gået af på en sag, du alligevel ikke forstår. Få eventuelt modtageenheden fjernet fra TV apparatet og brug det som monitor, så vil kærligheden blomstre og demokratiet med den.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 13 januar 2014 - 19:20 - Svar

Da jeg skulle bruge Disquis-koden for kommentar på Voldposten og ikke gider lave nyt eller i uoverskueligheden finde den gamle kode kommer her hvad jeg dér havde tænkt mig at skrive om- norske tilstande:
Als man dem norwegischen Außenminister Prof. Dr. Koht das gleiche Ultimatum stellte wie dem dänischen König, lehnte dieser es mit den Worten: “Wir beugen uns freiwillig nicht, der Kampf ist bereits im Gange” ab.
Da den norske udenrigsminister prof. dr. Koht blev stillet det samme ultimatum som den danske konge, afviste han det med ordene:
“Vi bøjer os ikke frivilligt, kampen er begyndt.”. Min oversættelse.
Dette citat fra den tyske marines hjemmeside er set herfra en god kort beskrivelse af hvad begrebet Norske Tilstande egentlig dækker.

  Voldposten

  Posted: 13 januar 2014 - 20:28 - Svar

  Disquis-kode…? – Hvad er det? – Mig bekendt skal der ikke bruges nogen ‘koder’ på Voldposten.

  Men så det er da lykkeligt, at vi har Snaphanen! 🙂

  Og da du nu har rettet din udmærkede og relevante kommentar til mig, vil jeg dels sige tak – også til Steen – og lige bemærke, at betegnelsen ‘norske tilstande’ var meget anvendt under den forrige besættelse – som Samarbejdsregeringens trussel mod den voksende modstandsbevægelse. – Og formentlig også som samme modstandsbevægelses ønske om at gøre, som de gjorde i Norge.

   Peter Buch

   Posted: 14 januar 2014 - 00:32 - Svar

   Jeg skal for at få kommentar accepteret bruge disquis-koden, d.v.s. den kode jeg sidst brugte når jeg kommenterede i et disquisdebatstyret fora. Jeg ved ikke om det kun er mig eller også andre der har problemet eller redaktøren allerde er accepteret som redigerende/logget ind og naturligvis derfor kan kommentere uden en kode.

   Der er og var, set herfra, kun en vej- norske tilstande.

Slimslam

Posted: 13 januar 2014 - 20:22 - Svar

Det ligner en moske med fire minerater…

Anonym

Posted: 13 januar 2014 - 20:31 - Svar

“Det er et klart krisetegn for folkestyret. Vi skal som politikere tage det meget alvorligt. Og det skal pressen også. Den har jo nogenlunde samme troværdighed som politikerne,” siger Bertel Haarder.

Det er da befriende at høre, at Bertel Haarder erkender dette. Pressen står jo i samtlige meningsmålinger om troværdighed på samme niveau som brugtvognsforhandlere. Det vil sige i bund.

Leave a Comment