27
feb
Seneste opdatering: 27/2-14 kl. 2048
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

CBN, 27.2.2014. Se også Frankrike i fritt fall.

Endnu en svensker korrekser Norge

Den svenske chefen för konstmuseet i Trondheim, Pontus Kyander, har orsakat politisk kalabalik på högsta nivå i Norge. Efter att han angripit det nationalistiska Fremskrittspartiet i en museikatalog ringde kulturminister Thorhild Widvey (Høyre) upp styrelseordföranden för museerna i Syd-Tröndelag, som i sin tur kontaktade Kyanders närmaste chef.

Så här skrev Pontus Kyander om Fremskrittspartiet i förordet till katalogen:

”Det chockerande i dag är att nationalismen återvänt på global front. Det är nationalism i sin fulaste form, av det slaget som hävdar en överlägsenhet över andra, som säger ”vi är bättre, eftersom vi är rikare/äldre/yngre/demokratiska/är en republik/ar ett kungarike/har en rikare kultur/har fler vapen/vackrare natur och bättre utsikter/är av en bättre ras”.

Nationalism handlar inte bara om att vara tillfreds eller stolt över den man är och vad man uppnått, eller att tycka om en plats därför att det en bra plats att leva på. Inom nationalismens ramar formas dessa stämningar till en ideologi, och den ideologin säger kort och gott: ”Vi är bättre”. I den meningen är inte norsk nationalism bättre eller sämre än någon annan. Den uppträder som vilken annan form av nationalism, och den rymmer samma uteslutande mekanismer. Nationalistiska partier – FrP är ett av dem – är farliga eftersom de relativiserar föreställningarna om mänsklig gemenskap, om mänskliga rättigheter, om likhet. De är en syra som äter våra själar, som eroderar vår respekt för andra – om dessa andra av någon anledning trampar samma mark som vi själva. Detta är vårt land, inte deras. Vi är stolta ägare till denna nation, det är inte de. Vi har rättigheter, det har inte de.” Minister försökte ta strupgrepp på kulturen

Dette vitterlige vås kan ikke betyde andet end, at hvis man overhovedet afgrænser sig nationalt, eller bare skelner mellem borgere og ikke borgere, lider man af herrefolkstænkning, man er allerede halvvejs en racist i Kyanders øjne.  Skulle Norges kulturminister have ignoreret dette? Ja, da, Kyander er fræk, men helt bestemt skal han have lov at udstille sin dumhed uden politisk intervention. Hører hans lommefilosofiske, partipolitiske betragtninger hjemme i Forord til Trondheim kunstmuseums vårprogram?  Kyander er gæst i Norge og leder af en institution, der ikke er partipolitisk, men det er fuldt lovligt at udstille sin indskrænkethed i Norge.  Smag og behag er forskellig,  især svensk, elitær smag.

Han fremviser det klicheeagtige,  svenske syn på nationen som al ondskabs ophav. Den stammer fra en bevidsthed,  hvor alt hvad der er positivt ved nationen, er erstattet af  “nationionalismen” og dens synder, og er under total og konstant fordømmelse. Der tempererede nationalfølelse er fejet ud af den svenske, offentlige bevidtshed, tilbage er kun internationalisme og nationalisme = chauvinisme. Det er alt eller intet i deres hoveder.

At det svenske ideal er at udslette nationen, tvivler vi ikke et øjeblik på. Man kan ikke tolke den løbende befolkningsudskiftning anderledes, der har et langt større omfang, end nogen ydre faktorer tilsiger. Nu vil den såkaldt borgerlige regering forhøje skatterne med 20 milliarder, for at financiere mere indvandring. 70 % af dem der kommer til Sverige, kunne umiddelbart sendes ud iflg. Dublin aftalen, men de bliver det ikke. Samtidigt lever over 200.000 svenske pensionister nu under EU’s fattigdomsgrænse efter at have arbejdet et helt liv.

 Ikke-nationen Sverige, vor tids store samfundseksperiment, den grænseløse klidmosters drøm om the big sleep, der set udefra ligner optakten til en krig. Når nationen omfatter alt og alle, omfatter den ingen og intet. De siger, de afskaffer Sverige for at være gode, men i virkeligheden gør de det for at eliminere hvad de anser for det største onde, nationen, og lad os nu se, hvad de får i stedet,  når nationen Sverige ikke eksisterer længere hverken i nogen folkelig, kulturel, religiøs eller etnisk forstand. Dagen er ikke så langt borte, to generationers tid.

1-Indspilning i fuld skærm 27-02-2014 161258

Forleden kunne man høre Kasper Støvring tale om sin nye bog om EU og freden i Deadline 2 sektion, minut 27:50 (kan ses indtil 18 marts) i hvilken han priser nationalstaten som en skaber og bevarer af fred og velfærd. Han fortæller at det er farligt at pille ved det nationale, også fordi – oh, monstrøse tabu – folk har faktisk følelser for deres land, og det er det helt dominerende tilstand i verden: Nationalfølelse, ikke nationalisme, nogle kan stadig kende forskel.

Der er også omkring 75 % monarkister i Sverige, selvom de ikke må være det for den bedrevidende klasse, jeg i dagens anledning vil kalde “den hasarderede klasse.” Der er endda folk, der hylder ægteskabet mellem mand og kvinde og tanken om, at der ikke er meget mere end to-tre køn.

Støvring henfører det 20 århundredes krige til imperier som Englands, Habsburg og Sovjet, ikke til nationer, derfor advarer han imod EU’s nationsopløsning. Kyander tror, at den evige fred indfinder sig, når nationerne er fjernet, når man har ignoreret ethvert menneskes dybere, historiske impulser. Støvring kalder det ‘et farligt eksperiment’, jeg tror enhver konservativ vil give ham ret, men det er nu engang en akademisk disciplin blandt andre, at se bort fra virkeligheden.

Om ti år er det lige så meget tabu at sige ‘svensker’, som det er at sige ‘neger, muhammedaner, araber eller sigøjner,” på svensk er ‘araber’ allerede på vej over i negerafdelingen, uden at jeg nærmere ved, hvorfor det nu er sprogligt følsomt at være araber. “Hej ‘citoyens,’  hej borgere på et ikke nærmere defineret landområde nær Nordpolen, lad os holde en kort våbenhvile.” Kasper Støvring: Fortællingen om fredens Europa (Kyander er født i Finland, men han flyttede til Malmø da han var tre år, og hans uddanelse og hans karriere er svensk.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Øyvind

Posted: 27 februar 2014 - 15:58 - Svar

Pontus har markert seg (og sin motvilje mot det norske flagget) før:
http://www.nrk.no/trondelag/_-jeg-trodde-ikke-mine-egne-oyne-1.8255904

…og han refses av en svensk(!) kunstkritiker i Morgenbladet: “Politisk korrekt ekstremisme”:
http://morgenbladet.no/kultur/2013/politisk_korrekt_ekstremisme#.Uw9RH _0fFz8

  Marit

  Posted: 28 februar 2014 - 02:52 - Svar

  Jeg bor i Trondheim, hvor denne selvbestaltede PK-diktator, finsk-svenske Pontus Kyander har hersket ved Trondheim Kunstmuseum i et par år. Og gjort seg så upopulær at han er blitt bedt om å pakke kofferten sin. På Norges offisielle flaggdager, heiser han HOMOFLAGGET over Kunstmuseet
  vårt. HVILKEN frekkhet ! Og hvilken forakt for norske tradisjoner og det norske og trønderske folk ! Vi puster ut når denne pubertale klovnen nå reiser. Så vi igjen kan få fred og ro rundt vårt Kunstmuseum. Denne typen svensker, med denne type kvasi-ideologi, passer bare i Sverige.
  Vi i Trondheim ønsker ham god tur hjem !

steen

Posted: 27 februar 2014 - 16:18 - Svar

Jeg kan godt forstå, kulturministeren blev irriteret, men desværre leverer hun jo stof til Aftonbladets overskrift Minister försökte ta strupgrepp på kulturen og bekræfter Kyander s forestillinger om ‘nationalister”. Stakkels kultur, nu er det da synd. Bojkot museet i stedet.

Louisiana havde jo svenske Lars Nitve som direktør. Han var klog nok til ikke at begive sig ud i noget lignende med Danmark- DF. Så var der på den anden side Staffan Valdemar Holm….

Allan Hansen

Posted: 27 februar 2014 - 20:01 - Svar

Steen og andre se lige denne video:

http://www.clarionproject.org/videos/sleeper-cell

Bjovulf

Posted: 27 februar 2014 - 22:28 - Svar

Chokmåling: DF spurter fra Thorning og Co. 😀

Nu er det altså ikke “kun” hos YouGov 😉

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2227269.ece

DF markant større end S i ny måling

Af: James Kristoffer Miles

Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne kan gå til weekend med endnu en elendig meningsmåling på nethinderne.

Blot 17,6 pct. [!!!] af danskerne vil ifølge en Megafon-måling for TV2 og Politiken sætte deres kryds ved statsministerens parti.

Dermed er Socialdemokraterne markant mindre end Dansk Folkeparti, der med Kristian Thulesen Dahl i spidsen kan notere sig opbakning fra 21 pct. [!!!] af danskerne. De 3,4 pct. forspring er ude over den statistiske usikkerhed, der hidtil har præget stillingen i flere målinger mellem S og DF.

Billedet bliver kun værre for Thorning, hvis hun ser til venstre, hvor Enhedslisten er vokset til 13,1 pct. DF kan derimod glæde sig over, at de ånder Venstre og Lars Løkke i nakken med 36 mandater mod 43.

  Bjovulf

  Posted: 27 februar 2014 - 22:32 - Svar

  Ha, om bare få år så vil 17-20 % skulle regnes for de gode gamle dage for S –
  der kommer det til at hedde 10-12 %>; altså på en god dag 😀

   PFEP

   Posted: 28 februar 2014 - 00:31 - Svar

   Sorry to say it Bjowulf, men 17-20% mot vad?
   I DK, och det mesta av Västeuropa är jo snart Islam dominerande rent röstmässigt och vad då?
   I Norden var DF/SD FRP är starka, lär man inte kunna få till rätt “medicin”; repatriering av miljoner muslimer!
   Loppet; loppet är nog kört och att röst är nog idag enbart ett försök att hindra det oundvikliga; Europa dominerad av Islam.
   Tur man är gammal, men vilket öde barn och barnbarn står inför!

    Bjovulf

    Posted: 28 februar 2014 - 01:54 -

    Ja, ja – men for bare få år siden ( 10-15-20 år ) fik S i DK altid som minimum 26-28 %
    af stemmerne og meget ofte endda 30-36 %, så i den henseende er S, der jo om nogen har bidraget til at føre en ulyksalig, dybt naiv og så godt som krav- og grænseløs indvandringspolitik for at kunne tækkes de frelste PK-tosser i Det “radigale” Venstre (R) og på venstrefløjen, incl. rigtigt mange i S selv – en politik der i allerhøjste grad er gået ud over og haft endog meget alvorlige konsekvenser for S’es egne naturlige vælgere – og for mange vælgere på venstrefløjen generelt -, der i den grad er blevet brugt som ufrivillige forsøgskaniner i “elitens” dybt uansvarlige sociale eksperiment i fuld skala med det engang så fredelige, sikre og velfungerende danske samfund.

    Set i dette perspektiv er S jo på det nærmste nu blevet halveret fra sin seneste storhedstid i 90’erne i løbet af de sidste 15-20 år – og har alene tabt 25 % af stemmerne siden seneste folketingsvalg i 2011 – tilsyneladende uden at man endnu i S generelt har ønsket at erkende den virkelige årsag. De fleste S-politikere synes stadig, at det er meget uretfærdigt, at de ikke nærmest har krav på på forhånd at få mindst 25 % af stemmerne ved et folketingsvalg.
    Man havde med sin uanvarlige indvandringspolitik i bedste Labour-stil åbenbart satses på BÅDE at beholde alle sine gamle vælgere og så i tillæg få en rigtigt stor andel af alle de nye importerede “danskeres” stemmer, hvis man bare blev ved med helt ukritisk at importere endnu flere fra de selvsamme meget fremmedartede kulturkredse i endeløse kæder og så ellers helt kravløst lefle videre for deres “ædle” kulturer, meget belastende og krævende herrefolksreligion og deres konstante, vanvittige krav, så man da bare kunne fortsætte med at være det store naturlige regeringsbærende parti i Danmark som i de gode gamle dage.

    Men sådan spiller klaveret altså ikke, S – danskerne – og mange andre befolkninger i Europa med dem – har i den grad fået nok af deres politikeres og EUs rablende vanvittige og totalt uansvarlige eksperimenter med “kulturberigelse” i endeløse baner – og nu står S & co. så helt nøgne, chokerede og forvirrede tilbage – rystede i deres selvforståelse og helt ude af stand til at fatte, hvad det egentlig var, der ramte dem midt mellem øjnene.

    I denne henseende er det jo meget opmuntrende, at der nu begynder at være så stor modstand på disse omtåder, at politikerne i S og de andre partier nu ikke længere bare som sædvanligt kan tillade sig at snakke udenom og forsøge at ignorere tingenes uhyggelige og helt forudsigelige tilstand i det lønlige håb, at problemerne – og dermed den danske befolknings naturlige opsparede vrede – jo nok forsvinder helt af sig selv, hvis man bare lukker øjnene for dem længe nok og gør ingenting eller endog bevidst forsøger at gøre dem endnu værre uden mindste tanke for de meget alvorlige konsekvenser for samfundets sammenhængskraft og stabilitet på længere sigt. Så Det er forhåbentligt et første skridt mod at forhindre problemerne i at vokse sig endnu større – og så må man vel ellers til at begynde at stille en masse helt rimelige krav om tilpasning og accept af danske / vestlig normer, værdier, kultur og love og så ellers sætte meget skarpe grænsr for vores tolerance over for uforskammede og uintegrerbare “gæster”.

    Ønsker man sig sharialove, obligatorisk halalkød, apartheidsvømning, skatteyderbetalte
    bederum, baderum og moskéer etc. samt flerkoneri og tvangsægteskaber eller er man imod ytringsfrihed, kvinders lige rettigheder, mener sig berettiget til at true eller overfalde
    jøder, grønlændere, bøsser, transseksuelle eller andre minoriteter i Danmark med basis
    i sin herrefolkmentalitet, eller medbringer man hjemlige konflikter og krige og lærer sine
    børn at hade og foragte det danske samfund og de “vantro” værters værdier og normer mv.
    eller at stene danske ambulance, brand- og politifolk med henblik på at markere et muslimsk
    territorium, så bør man naturligvis straks miste retten til asyl, opholdstilladelse og evt.
    fejlagtigt tildelte statsborgerskaber.

    Vi har i den grad brug for at få ophævet eller omskrevet de totalt forældede konventioner
    på dette område, som jo i den grad mangler nogle klare paragraffer om værtsnationernes ret til at stille helt rimelige krav om vilje og evne til integration og assimilation og at sætte
    meget skarpe grænser for gæsters (indvandrere & flygtninge ) opførsel – fx. hvad angår
    en rimelig respekt for værtsbefolkningenernes kulturer, værdier, normer, omgangsformer og
    love.

    Den samme udvikling er – uanset hvor meget den svenske PK-“elite” så vil forsøge at
    chikanere, tyrannisere, true og censurere sig frem i de kommende år – naturligvis på vej ovre i Sverige, bare med 15-20 års forsinkelse – desværre meget sent, ja, men trods alt bedre sent end aldrig 😉

  Bjovulf

  Posted: 28 februar 2014 - 06:54 - Svar

  Qvortrup efter ny chok-måling: ‘DF kan blive Danmarks største parti’

  http://www.bt.dk/politik/qvortrup-efter-ny-chok-maaling-df-kan-blive-d anmarks-stoerste-parti

  Af Lisbeth Quass, Berlingske Nyhedsbureau
  Fredag den 28. februar 2014, 06:25

  Dansk Folkeparti er godt i gang med at sætte sig på positionen som Danmarks næststørste parti. Endda haler Kristian Thulesen Dahl (DF) og hans partifæller også ind på Danmarks største parti, Venstre. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

  Hvis der var valg fredag, så ville Dansk Folkeparti ifølge meningsmålingen få 21 procent af stemmerne. Det svarer til 36 mandater, hvilket er fem flere end Socialdemokraterne, der med en tilslutning på 17,6 procent kun står til at få 31 mandater.

  Venstre er fortsat Danmarks største parti med 24,7 procent af stemmerne.

  »Man er altså ikke længere indlæggelsesparat, hvis man spørger, hvornår DF er Danmarks største parti. Jeg siger ikke, det sker ved næste valg, men tanken er ikke længere utænkelig«.

PFEP

Posted: 27 februar 2014 - 23:28 - Svar

Denna video är jo synonym med vad som håller på att hända i hela västvärlden, frågan är bara; vart skal de med kapital och kunskap fly?
Ragnarök står för dörren mina vänner och bara de modiga får plats i Valhall…

Bjovulf

Posted: 28 februar 2014 - 00:54 - Svar

NRK-radioprogrammet om Pontus Kyander-sagen – incl. interview med Hr. PK himself ( 😀 )

http://radio.nrk.no/serie/dagsnytt-atten/nmag03003114/13-02-2014#t=25m 7s

Allan Hansen

Posted: 28 februar 2014 - 14:13 - Svar

” La science est roturiére,,
( Videnskaben er ikke adelig).
– Ernest Renan fransk tænker.

Lev Vel

Allan Hansen

Posted: 28 februar 2014 - 14:43 - Svar

Nietzsche er overbevist om, at de nationale kulturers
time slår snart, da den tid ikke kan være fjer, hvor
der overhovedet kun er tale om en europæisk elle
europæisk-amerikansk kultur under ét. Han går ud fra den
kendsgerning, at de udviklede mennesker i alle lande
allerede nu føler sig som Europæere, som landsmænd, ja
som forbundsfæller, og fra den tro, at allerede det næste århundrede må bringe krig om Herredømmet over jorden.

Kilde: Georg Brandes 1901.

  PFEP

  Posted: 28 februar 2014 - 15:19 - Svar

  Näste krig kan mycket väl handla om rätten eller makten över vatten, vatten att skapa energi med eller använda att skapa bröd på bordet.
  Det finns redan ett antal spirande frön till kommande krig om vatten.

Torben Caroc

Posted: 1 marts 2014 - 00:31 - Svar

Ufatteligt at ALT hvad der er tilladt og ønsket i sport er afskyeligt og forbudt i samfundslivet: I sport må man gerne kæmpe nation mod nation. Træneren bestemmer (efter samråd med spillerne) og spillerne følger den fastlagte strategi. De dygtigste sportsfolk og deres klubber kommer i 1. division, de andre i lavere divisioner osv osv. Sjovt nok indser ALLE at disse regler er forudsætning for fremgang i sport, medens næsten INGEN indser at nøjagtigt de samme regler gælder for velfungerende samfund.

  Ludvig

  Posted: 1 marts 2014 - 13:31 - Svar

  Det här är ett argument som det säkert är värt att framföra gång på gång på gång tills det kanske(?) går in någonstans.
  Så, tack för påminnelsen!

Leave a Comment