20
mar
Seneste opdatering: 22/3-14 kl. 0739
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

To the dramatic music of Svend Erik Tarp, played by the Danish State Radio Symphony Orchestra, the camera first pans over Thorvaldsens Museum then zooms in on Thorvaldsen’s self-portrait statue. The scene is set in Carl Th. Dreyer’s film about Thorvaldsen, which was shot in Thorvaldsens Museum in 1948 in preparation for the centenary of the opening of the museum. Carl Th. Dreyer and Thorvaldsen

Det er Den Store Danske jeg abonnerer på, som fortæller om Carl Theodor Dreyer, 3.2.1889-20.3.1968, Filmen var mig ukendt. Jeg vidste heller ikke, før jeg i 1986 befandt mig på pladsen i bil og måtte se på skiltene for at orientere mig, at der fandtes en Piazza Thorvaldsen ved Ville Borgese i Rom. At rejse er at lære. Rom er byen i Europa, alle de andre kan godt pakke sammen, hvis man undtager Firenze, Verona, Vicenza, Padova (‘Cappella degli Scrovegni og Prato della Valle) og Venezia.

Jeg benyttede lejligheden til at købe min anden Colnago-Campagnolo racercykel i stumper, jeg samlede da jeg kom hjem. I Rom kører gamle, tykmavede mænd rundt på sådan nogle, og de ser medlidende på en dansker, der først kan hive den frem i marts-april. Den Giuseppe Saronni kørte på og den Freddy Maertens blev verdensmester på, som selvfølgelig er umoderne nu.

Men det er ligegyldigt, den er smukkere end dagens cykler, og den hænger på væggen mellem mine malerier når det ikke er sommer, og den er ude at køre. Se evt. dokumentaren Dreyer Forenklingens mester, jeg postede i oktober. Se også Thorvaldsens Nysø fra 7 august 2010.

Mozart’s SONATA for TWO PIANOS

Det er ikke hele sonaten, den kan man høre her. 22 minutter


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Hans Und

Posted: 20 marts 2014 - 04:56 - Svar

Så har Samarbejds-Politiken sørme fået øje på en historie om en seriemorder over i Absurdistan…

Machiavelli

Posted: 20 marts 2014 - 07:33 - Svar

Lad mig gentage mit indlag fra JP.

Det syge samfund.

I gårsdagens dagens aviser stod, at landets største region om kort tid sætter en større undersøgelse igang vedr. retspsykiatrien. Politikerne i hovedstaden vil have et klart svar på, hvorfor antallet af psykisk syge borgere, der har en dom til behandling, er tredoblet siden årtusindskiftet. “Vi undervurderede problemets omfang, siger regionsformand Bent Hansen”.. men Voldelige overfald og drab ligger nogenlunde stabilt”,( hvad der er løgn) Men nu bliver folk syge, før de ender i spjældet. Med andre ord flere og flere bliver syge i hovedstaden. Men hvad med hele landet?

I 2000 viser en rapport fra Sundhedsstyrlsen fx, at 8.485 børn og unge blev indlagt eller modtog ambulant behandling på en børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling. I 2010 var antallet vokset til 21.821. (Politiken 14.4.2012). Antallet af børn og unge, der får en psykiatrisk diagnose, er alså eksploderet. Hvorfor mon? Har det noget med samfundsudviklingen at gøre?

Og hvad med folkeskolen, hvor jeg selv kommer fra? Tal fra Lærernes Pension viser således, at på 3 år er der sket en stigning på 22% i antallet af lærere på invalide pension. Fra 1833 i 2009 til 2245 i 2011. Halvdelen af disse tilfælde har med psykiske lidelser at gøre. Hvorfor er så mange lærere endt på psykiatisk afdeling? Har politikerne en forklaring, og har pressens journalister undret sig over udviklingen? Niksen biksen. Og er der en tendens? Har den multikulturelle uvikling fx noget med læernes og andre menneskers psykiske tilstand at gøre?

Vi kender svaret på forhånd. Helt udelukket. Imidlertid vil den forhenværende skolelarer og sociologi studerende godt komme med et bud, selv om det sikkert strider mod de fleste intellektuelle eksperter.

Som den tyske studenterleder Rudi Dutschke (7.3.1940-24.12.1979) engang udtrykte det, ” Samfundet sygt, og det er kapitalismen, der er sygdommen.” Udskifter vi nu ordet kapitalisme med multikulturalisme så passer pengene. Der er altså årsager til, at sygdommene får lov til at udvikle sig og vokse, og der er årsager til, at de multiglade politikere og pressen kigger den anden vej. Derfor kommer svaret fra undersøgelesen i hovedstaden til sin tid naturligvis ikke i nærheden af en plausibel forklaring. Det er sikkert en virus eller måske forandringer i luften fra Atlanterhavet. Og de tidligere uvalg som den tidliger regering nedsatte for at se på problemerne i lyset af indvandringen er naturligvis forlængst opløst, fordi fremtiden í lyset af multikulturen ikke er af interesse.

Derfor bliver børnene og lærerne og resten af befolkningen ofret i den store sags tjeneste. Verden lider, og så er det ligegyldigt om den danske befolkning også lider. For årsagerne til at lærerne, børnene og de øvrige borgere bliver mere og mere syge kan naturligvis ikke forklares rationelt.

Men som gamle Mao sagde i sin tid, tingene falder ikke ned fra himlen, så naturligvis er der en forklaring.
Som psykologen Anthony Storr skriver i bogen Det aggressive menneske, er den syge og destruktive frustrations-aggressivitet stigende i det moderne samfund, således, at ikke kun bliver folk syge som et resultat af udviklingen, men der bliver også flere og flere utilfredse mennesker heriblandt direkte skizoide, paranoide og psykopatiske mennesker som er uden for pædagogisk rækkevidde.

Årsagen til denne udvikling er ikke luften fra Atlanterhavet,men at Nationalstaten er bgyndt at bryde sammen, godt hjulpet på vej af EU. Dvs. at tab af historie og traditioner i stigende grad tømmer menneske og samfund for mening og efterlader mennesket tomt og identitetsløst uden noget værdifællesskab at knytte sig til. Problemet er mentalhygiejnisk. Lærerne bliver syge, fordi arbejdsforholdende på grund af indvandringen bliver umulige, og når folk generelt ikke føler sig hjemme i deres omgivelser bliver flere og flere syge, det samme gør deres børn. Der er ikke længere nogle fælles signaler i samfundet. Folket er under opløsning.

Essensen i denne forklaring er altså, at politikernes og kulturelitens ideologiske forførrelse har lagt det nationale for had, hvilket bl.a. har resulteret i et inhumant samfund med flere syge fra grav til vugge. Det homogene samfund er i opløsning og har lagt lagt spiren til en stigning i sindssyg kriminalitet, vold, drab. Selv i trafikken afspejler den syge adfærd sig. I Norge har fx en undersøgelse vist, at flere udlandinge end etniske nordmand er implicret i ulykkerne. Og indlæggelserne af børn, lærere og kriminelle viser tendensen. Samfundet er sygt, men at det har noget at gøre med, at Nationalstaten er under nedbrydelse og sammen med den sammenhængskraften er en forklaring, vi naturligvis ikke vil se på tryk i landets aviser.

For bedre at forstå samfundets udvikling, giver psykoanalysens fader Sigmund Freud med sin kulturmodel i grove træk en fin forståelse for driftssamfundets udvikling. I ethvert samfund drejer socialiseringens funktion sig om at regulere adfærden, så mennesket kan udvikle en kontrolleret social adfærd. Kultur betyder her populært sagt, at samfundet gennem socialisering får mennesket til at indgå i et interessefællesskab, der gennem moralens regulering holder drifterne nogenlunde i ro. Men kan kulturen ikke længere hæmme drifterne, kan den medfødte (positive) naturlige aggression ikke længere styres og udvikler sig til en destruktiv frustrationsaggressivitet. Eller sagt på en anden måde, kulturen kan ikke længere hæmme menneskets drifter, og mennesket følger sin natur med at tilfredsstille det ego, som kulturen skulle lægge en dæmper på.

Det essentielle i den kulturmodel eller teori er derfor, at årsagerne til adfærdens negative forandring i det moderne massesamfund er henholdsvis politisk og biologisk, og at den biologiske udvikling udarter sig til det værre i lyset af Nationalstatens sammenbrud med sygdom og aggressivitet til følge. Men måske er løsningen som et andet socialdemokrastisk geni ved navn Frank Jensen foreslår, fri hash. Måske skulle landets apoteker i københavn også frit udlevere lykkepiller efterfulgt af halvering af alkoholpriserne, så folk kan få det sjovt, før de bliver syge.

  Prudentius

  Posted: 20 marts 2014 - 11:00 - Svar

  Og det syge er samfund er det åbne samfund. Eller rettere sagt det ALT for åbne samfund.

  Og det ALT for åbne samfund er menneskerettigheds-imperiet.

  Og menneskerettigheds-imperiet er den styrende vision i et Vesten der går planken ud med rationalismen og universalismen.

  På mange måder er vi ved frigørelsens og moderniseringens endestation. Hvis vi bliver bare et milligram mere frie og mere moderne uddør vi.

  Ethvert stof bliver som bekendt giftigt i for store doser. Vesten, nu frihedens og menneskehedens imperium, er tydeligvis ude i en livstruende overdosis på de ideer der længe har været nøglen til vores fremskridt og succes.

  Alt, alt, alt for meget af det gode…er slet ikke godt!

Leave a Comment