27
apr
Seneste opdatering: 27/4-14 kl. 0047
129 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-Röda korset Kupan i Falun

När Gullvi, 71, (fingerat namn) som vanligt gick till sitt oavlönade arbete i Röda korsets butik Kupan i Falun fredagen den fjärde april hade hon ingen aning om att hon har fel värdegrund. Hon hade heller ingen aning om att det var en dag som skulle placera henne i stormens öga. Gullvi har arbetat på ett stort företag i Stockholm. När hon gick i pension flyttade hon till Falun. Hon har arbetat ideellt för Röda korset i nio år och satt också i den lokala styrelsen. Hon gjorde det för att hon är en human människa. För att hon som pensionär råder över sin tid och vill hjälpa människor.

Det var inget särskilt med att en ung invandrare steg in i butiken och pratade med henne. Han brukade komma till Kupan då och då, men det var första gången Gullvi träffade honom. Mannen heter Daban Ibrahim, är 23 år och irakisk kurd. Vad Gullvi inte visste var att han i smyg filmade deras samtal med sin mobiltelefon. Samtalet handlar om ungdomsarbetslöshet och hur man bäst hjälper människor. Gullvi säger att hon tycker att människor ska hjälpas där de är och att i Sverige ska svenska ungdomar hjälpas i första hand. Samtalet går att höra här.

Kriminell invandrare håller förhör

Daban Ibrahim ställer ledande frågor och har en aggressiv ton, som om han håller förhör med Gullvi. Det är uppenbart att han anser att hon och övriga svenskar är skyldiga honom något. Han lägger ut filmen på Facebook och skriver att han “lyckades filma en kvinna som jobbar på Röda Korset i Falun, kolla hur ond och skamlös, hjärtlös äckligt hon uttryckte sig”.

Daban Ibrahim säger att han blev “mycket besviken” på Gullvi och Röda korset. När Aftonbladet skriver om saken trappar han upp med att han blev “väldigt kränkt”. Varken Aftonbladet eller Dalarnas Tidningar  berättar att Daban Ibrahim är dömd för flera grova brott. Han är dömd för olaga hot, olaga intrång, grov stöld, hot mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman. Han har hållits under armarna av svenska skattebetalare ända sedan han kom till Sverige. I motsats till många svenska ungdomar har han också fått en lägenhet.

Rollerna är gjutna i betong

Det spelar naturligtvis ingen roll ifall Daban Ibrahim skulle ha begått etthundra grova brott. I dagens politiska och mediala dramaturgi är rollerna gjutna i betong. Daban Ibrahim är det självklara Offret, och den ideellt arbetande pensionären Gullvi är Den Onda. Rollfördelningen är intressant och ingalunda slumpmässig. Vi kan känna oss alldeles trygga i att den är uppgjord på högsta nivå. Daban Ibrahim har gjort precis som man ska göra i ett angiverisamhälle: han har i smyg filmat en ovetande person för att sedan ange henne. Intrycket när man lyssnar på det inspelade samtalet är att Daban Ibrahim har velat gillra en fälla.

“Det gick ju bra sen, när Röda Korset tog det här på ett bra sätt” säger han belåtet i filmen.

Röda korset belönar angivaren

Innebörden av “på ett bra sätt” är att Röda korset omedelbart skickar upp två värdegrundsförsedda byråkrater från centralorganisationen i Stockholm. Gullvi kallas till ett “extra styrelsemöte”. Byråkraterna förklarar att hennes uttalanden är oförenliga med Röda korsets värdegrund. Angivaren däremot belönas. Röda korset hoppas kunna inleda ett samarbete med Daban Ibrahim lokalt, och att centralorganisationen kan få använda sig av hans film internt.  Gullvi säger upp sig av egen fri vilja. Hon vill inte fortsätta arbeta gratis för en organisation som inte ens skickar ett julkort som tack och som påstår att det är fel på hennes värdegrund.

På väg mot ett angiverisamhälle

Det som hände i Falun är ett av flera tecken på att Sverige är på väg mot ett angiverisamhälle där politiska medlöpare, professionella offer och åsiktskommissarier sätter upp ett vått pekfinger i luften och känner vart vindarna blåser. Angiveri kräver ett speciellt politiskt klimat för att vara lönsamt, angivarna måste kunna räkna med uppbackning för sina gärningar. En kriminell invandrare får naturligtvis inte plötsligt för sig att sätta dit en ideellt arbetande pensionär om han inte har anledning att tro att han kommer att belönas för det. Han har uppfattat det politiska klimatets signaler och agerar utifrån dem.

Jag föreställer mig att makteliten inklusive Röda korset tror att det gagnar deras intressen att hålla pli på folket med alltmer omfattande kontroll och repressalier. Då har de ingenting lärt av historien. Repression mot befolkningen slår förr eller senare alltid tillbaka mot dem som står bakom den. Kraften när förtryckarna faller brukar bli fruktansvärd. Hela Sovjetunionens och det kommunistiska Öst- och Centraleuropas historia handlar om det.

“Jag har varit som en mor för er”

“Jag har varit som en mor för er” sa Elena Ceaucescu självömkande innan hon och maken, den rumänske kommunistiske diktatorn Nicolae Ceaucescu  arkebuserades på juldagen 1989. Med våld, makalös girighet och korruption hade de styrt Rumänien i mer än tre decennier. För att få ha skrivmaskin i Rumänien krävdes ett statligt tillstånd. Närmare två miljoner rumäner satt fängslade för motstånd mot regimen.

Alla kommunistiska diktaturer har haft en dödsbringande hemlig polis som avlyssnat, förföljt och angett medborgare med fel åsikter. I Rumänien hette den Securitate. I östtyska diktaturen DDR hette den Stasi, i Sovjetunionen KGB. I Pol Pots  “Demokratiska Kampuchea” räckte det att ha glasögon för att bli sedd som intellektuell och därmed statens fiende.

Vad är det för fel på Gullvis värdegrund?

Vad är det för fel på Gullvis värdegrund? Hon anser i likhet med de flesta svenskar att Sveriges ansvar i första hand är att ge svenska ungdomar arbete. Hon säger att vi har tappat nästan en hel generation svenska ungdomar som går arbetslösa. Hon pekar på att problemen blir ännu större ju fler ungdomar vi tar in.

Allt som Gullvi säger är sant. Den svenska ungdomsarbetslösheten är 26,9 procent. Men i ett Sverige på glid mot totalitarism är sanning ointressant. Nu handlar det om “värdegrund”.

Folk skrattar åt rasistkortet

I fyra decennier har svenska politiker oberoende av partifärg och utan att fråga om folkets tillåtelse tvingat på oss en världsunik och extremt ansvarslös invandringspolitik. Lika länge har ogrundade beskyllningar om “rasism” och “främlingsfientlighet” använts för att tysta befolkningen. Men någonting håller på att hända. Rasistkortet fungerar inte längre, folk skrattar åt det.

“Du kan lura alla människor ibland, du kan till och med lura vissa människor hela tiden, men du kan inte lura alla människor hela tiden” som Abraham Lincoln sa. Makten håller på att glida ur händerna på den oheliga koalitionen mellan politiker och journalister. De är vid det här laget fullkomligt desperata. Återstår nästa simsalabim-ord att dressera människor med: värdegrund.

“Att vara antirasist är som ett diplomatiskt pass”

1-duracellkaninVärdegrund är ett perfekt propagandaord. Ett lagom fluffigt ord som vem som helst kan haspla ur sig men ingen egentligen vet betydelsen av. Ett effektivt redskap för alla som vill slå någon i skallen för att han/hon har “fel” åsikter och bör sorteras ut från de godkända människornas skara.

Lyssna till exempel på SVT Debatt den 10 april. Där medverkar Maria-Elsa Salvo, “internationell ledare” i SSU Stockholm. Som en duracellkanin rabblar hon “värdegrund” och “alla människors lika värde” sju gånger (jag har räknat) och “de demokratiska värdena” minst lika många gånger. I “de demokratiska värdena” ingår enligt Maria-Elsa Salvo att utestänga demokratiskt valda partier från att besöka arbetsplatser. Utestängandet gäller förstås enbart Sverigedemokraterna.

“Att vara antirasist är som ett diplomatiskt pass, ägaren åtnjuter immunitet” skriver journalisten och Östeuropakännaren Kjell Albin Abrahamson i sin nya bok om kommunismen i Sverige, “Låt mig få städa klart!”. 

Utvecklingen på Internet okänd för Gullvi

Som så många andra pensionärer har Gullvi ingen dator. Utvecklingen på Internet och i bloggvärlden är okänd för henne. Hon vet inte att rasismtumskruvarna har dragits åt så hårt att man numera betecknas som rasist om man inte tycker att hela jordens befolkning har rätt att flytta till Sverige och låta sig försörjas på livstid av svenska folket. Hon förstår inte varför vi släpper in kriminella personer och människor som inte kan anpassa sig till Sverige. Gullvi växte upp med arbetskraftsinvandringen på 1950- och 60-talen när tusentals finländare, jugoslaver, greker och turkar kom till Sverige för att arbeta. Det fungerade, det var inga problem. De arbetade, försörjde sig själva och integrerades.

En skandalomsusad hycklarorganisation

Enligt Röda korset har Gullvi gjort skillnad på “vi” och “dom”. Det är ett oförlåtligt brott. Hon måste förstå att alla människor i hela världen har lika stor rätt till Sverige som svenskarna. Marcuz Haile, projektledare för Röda korsets interna arbete med värdegrundsfrågor, säger i Dalarnas Tidningar:

“De här aktiva åsikterna är inte förenliga med vår värdegrund. Det finns inget att försvara, det är inte okej. Det jag personligen blir irriterad på är uppdelningen mellan “vi och dom”.

Marcuz Haile ingår naturligtvis i det “vi” som han själv inte vill kännas vid. Han jobbar inte gratis med Röda korsets interna arbete med värdegrundsfrågor, även om han inte når upp till generalsekreterare Ulrika Årehed Kågströms månadslön på 86 000 kronor.

1-Bengt Westerberg

2-johanafdonner_gata_473

I den skandalomsusade hycklarorganisationen Röda korset sjunker medlemsantalet stadigt.  Organisationen har gjort sig känd för att ledas av bedragare och girigbukar som Johan af Donner och Bengt Westerberg.

Svindleri på nästan tio miljoner

Johan af Donner dömdes 2011 till ett femårigt fängelsestraff för grovt bedrägeri, grovt mutbrott och förskingring. Nästan tio miljoner kronor svindlade han åt sig från Cancerfonden och Röda korset.

Samtidigt som hovrätten skärpte straffet för Johan af Donner avgick Bengt Westerberg som ordförande för Röda korset. I det längsta hade han försökt dölja af Donners brottslighet. Själv var han den högst betalde ordföranden i en svensk hjälporganisation med en lön på 68 500 kronor i månaden plus extraknäck för en miljon om året. 

Bloggvärlden exploderar

När Röda korsets behandling av Gullvi blir känd utbryter en av de kraftigaste folkstormarna på länge. Bloggvärlden exploderar. Kommentarsfälten svämmar över av vrede mot Röda korset och stöd för Gullvi. Röda korsets hemsida slås ut av en överbelastningsattack. Dalarnas Tidningar ställer sig i en ledare omedelbart på Röda korsets sida. Sara Telde skriver:

“Röda Korset står för humanitet och alla människors lika värde. Det är därför inga konstigheter att Röda Korset uppmanade den falumedlem som uttalat sig främlingsfientligt att avsluta sitt engagemang i organisationen.”

“En sådan hållning är främlingsfientlig”

När en läsare från Ludvika protesterar i en insändare svarar tidningens politiske redaktör Jens Runnberg:

“Kvinnan uttrycker sig konsekvent om “oss”, “vi”, “egna” i motsats till ungdomar från andra länder. Den hon har framför sig betecknar hon som en i gruppen er. Dagens politik menar hon lett till en tappad generation. Hon säger explicit att samhället borde fungera så att svenska ungdomar ska ha förtur till stöd. En sådan hållning är främlingsfientlig, vilket ledarredaktionen skrev.”

Samtidigt som lokaltidningen väljer sida fylls Gullvis lägenhet med blommor. Människor från hela Sverige skickar uppmuntrande brev och SMS till henne. Unga studenter från högskolan kramar om henne. Hon har sagt vad många tycker.

Vi kommer att få ser mer angiveri

Angiveri av privatpersoner är något som vi kommer att få se mer av. Expressen och vänsterextremisterna i Researchgruppen bröt ny mark i december när de åsiktsregistrerade och trängde sig på privatpersoner i deras hem och hängde ut dem på film och med namn för att de skrivit anonyma kommentarer på nätet – alltså använt sig av den enda kanal för yttrandefrihet som existerar för de icke utvalda. Jim Olsson, 67-årig pensionerad docent i fysikalisk kemi blir rikskändis när han får oväntat besök i sitt hus i Västra Frölunda och uppmanar Expressens reporter Jimmy Fredriksson att dra åt helvete:

1-jim_olsson

“Det som ni håller på med är helt avskyvärt. Ni försöker bara hindra folk från att rösta på Sverigedemokraterna eller motsvarande. Ni förföljer folk! Era skitstövlar!”

“Ni bor i era isolat. Och sen försöker ni skylla på vanligt folk. Fy fan alltså! Vilka skitstövlar!” säger Jim Olsson.

Då drogs proppen ur badkaret

Någonstans i jämnhöjd med Expressens hemfridsbrott hos privatpersoner i december dras proppen ur badkaret för min och många andras del. Nu är alla gränser överskridna. Fyra av Researchgruppens medlemmar är dömda brottslingar: Martin Fredriksson, Mathias Wåg, Carl Tullgren och Ayman Osman. Fria Tider, som har granskat Researchgruppen, skriver: 

“Expressen har följaktligen, genom att finansiera Researchgruppens åsiktsregistrering, försett AFA – som tidningens egen reporter Niklas Svensson har beskrivit som “det närmaste vi kommer en svensk terrorgrupp” – med namn och adresser till tusentals meningsmotståndare. Såvitt känt har människorna i Researchgruppens och Expressens åsiktsregister hittills bara fått hembesök av kvällstidningens reportrar. Men risken för att de registrerade personerna kommer att utsättas för våld av terrororganisationer som AFA och Revolutionära Fronten kan vara påtaglig. Sådana funderingar är emellertid ingenting som håller Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vaken om nätterna.”

Hur moraliskt defekta kan journalister bli?

Hur moraliskt defekta kan journalister bli? Det blir glasklart tydligt att det inte finns någon gräns. Vår tids Stasi kan inte ens stava till ordet “skam”. Vad kan man skriva om i ett land där utvecklingen för länge sedan har passerat uthärdlighetens gräns? Där aggressionen mot oliktänkande blir värre för varje dag, förnuftet är satt ur spel och vansinnet styr?

Det som händer sedan är att Expressens reportrar David Baas och Christian Holmén samt de kriminella vänsterextremisterna i Researchgruppen belönas med Guldspaden av Föreningen Grävande Journalister “för en banbrytande och innovativ research som innebar ett genombrott och gav ny kunskap om det anonyma näthatet.”  Jag vill tro att det bara är en mardröm. Snart vaknar jag.

Stövelgestapo jagar “trollen”

1-robertaschbergDå sätter maktens lydiga redskap, Stövelgestapo i egen hög person, Robert Aschberg,  igång med en serie i tv3 som ligger helt rätt i tiden, “Trolljägarna”.  Han åker landet runt och leker detektiv i stor bonnkeps, han utnyttjar sin enorma maktposition, letar reda på “näthatarna” och väser “Nu tar vi dom!”.

Avsikten är att återupprätta skampålen, hänga ut syndarna på tv-torget i allas åsyn och få de förtappade att kräla i stoftet av skam. Det finns mängder av vidriga kommentarer på nätet, men det ska ställas mot det åsiktsförtryck och folkförakt som journalister och politiker i symbios dagligen utsätter medias läsare, lyssnare och tittare för. Som man ropar i skogen får man svar. Robert Aschberg och hans kolleger gör inga ansträngningar att belysa fenomenet nätkommentarer som en reaktion på ett debattklimat där ynka 0,01 procent av befolkningen sitter på åsiktsmonopolet och de övriga 99,99 procenten inte har en chans att göra sina röster hörda.

Vuxet barnbarn skäms för mormor

I ett angiverisamhälle är det inget konstigt om ett barnbarn anger sin gamla mormor eller tvärtom. Att ange arbetskamrater, vänner och familjemedlemmar var och är kutym i kommunistiska diktaturer. I Sverige ska vi väl inte vara sämre. Ett vuxet barnbarn skriver i ett brev till Dagens Nyheters psykolog Liria Ortiz om hur hon skäms över sin mormor. Mormor har nämligen fel värdegrund. Efter en stroke sitter mormor sedan några år i rullstol på ett äldreboende med ena sidan förlamad. Hon är deprimerad och har en begynnande demens.

1-Kvinna i rullstol

Problemet är att mormor inte är go’ och gla’ som en pensionär ska vara. Hon vantrivs och klagar. “Dessutom är hon speciellt otrevlig mot mörkhyade personer på grund av deras hudfärg och kallar dem för olämpliga namn. Allt detta sker också framför oss och vi får stå där och skämmas för hennes beteende” skriver det bekymrade barnbarnet.

Har mormor sagt “neger”?

Det kan tänkas att mormor har kallat mörkhyade personer “neger”. Det var vad mormor fick lära sig när hon växte upp, och nu är hon dement. Neger kommer av latinets “niger” som betyder svart. Hur ska en dement och strokedrabbad person som är uppvuxen i en annan tid kunna ha klart för sig att en färgbeteckning för vissa är förknippad med fördomar och tabun? Barnbarnet skriver att hon och hennes mamma försöker prata med mormor för att förändra hennes beteende. De har till och med gång på gång gett henne damtidningar “men hon säger nej till allt. Hon har länge sagt att det vore bättre om hon var död. Jag och min mamma tycker inte det är jättekul att åka dit för att sedan stå där och skämmas medan hon förstör vårt och hennes anseende.”

Mormor är en av dem som har byggt upp det här landet. Nu när hon är gammal och sjuk lämnas hon ut för att hennes barnbarn tycker att mormor förstör hennes anseende. Rädslan för att inte vara politiskt korrekt sprider sig som ett långsamverkande gift i Sverige och får människor att göra saker som de skulle ångra om de gav sina samveten en chans. I ett angiverisamhälle måste offren upp på altaret. Inget förbarmande. När arbetskamrater, grannar och familjemedlemmar börjar ange varandra har den mänskliga förnedringen anlänt till sin slutstation. Då har en nation börjat upplösa sig själv.

Av Juila Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?