20
maj
Seneste opdatering: 21/5-14 kl. 2324
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“I can on behalf of so many, probably millions of Dutchmen, say that we want our borders to be closed for any asylum seeker who want to come to the Netherlands. We can do that. And if we are not allowed to do that we should do it anyway”

Firoozeh Bazrafkan truet af voldsparat, kvindelig muslim

Billedkunstneren Firoozeh Bazrafkan er endnu engang blevet truet på livet. Denne gang af en kvindelig muslim, der mener, at kunstneren skal “trampes, smadres og hænges” på grund af et nyt videoværk, hvor Firoozeh Bazrafkan tager sit tøj af og smider det på koranen.

Uvist af hvilken grund har de mange trusler, som Firoozeh Bazrafkan har modtaget aldrig ført til, at politiet har rejst sigtelse mod afsenderne af truslerne. Den Fri (se billede)

Oslos gylne ghettoer

For at en københavner skal forstå artiklen i Science Nordic, er det nødvendigt at vide, at Oslo har halvt så mange indbyggere som Storkøbenhavn, og en hel del større indvandrertæthed. ‘Eliten’ pakker sig sammen i det vestlige Oslo under presset. En dag kommer den til at svuppe op i dalene i det store land og undvære Grand Café, Nationaltheatret og Slottsparken helt. Overklassens hykleri er det samme alle steder, i Norge (og Sverige) blot lidt værre.

Mange storbyer er oppdelt. Likevel skiller Norges hovedstad seg klart ut. I media handler ghettofiseringen av Oslo først og fremst om at mange innvandrere og mindre ressurssterke nordmenn bosetter seg i de samme bydelene. Da sosiologene Jørn Ljunggren og Patrick Lie Andersen gjorde analyser av inntekts- og bosettingsmønsteret i hovedstaden over en lang periode, ble de overrasket. [..]

Resultatet viser tydelig at det er de rike og ressurssterke, som lever mest adskilt fra andre grupper i byen. Forskernes analyser viser at det er denne gruppen som etter 1980 har beveget seg mest i retning av økt adskillelse. Mange av de rikeste bor rundt Holmenkollen og lenger vest. Dessuten er det store innslag av gyldne ghettoer på Bygdøy, Kjelsås, Nordberg og deler av Nordstrand, ifølge forskerne. De har undersøkt yrkesgrupper som professorer, redaktører og museumsdirektører, det vil si folk med mye kulturelle ressurser. Disse bor på vestkantens østkant og har samlet seg på Nordberg, Kjelsås og i Nordre Aker.

Oslo har en lang historie med økonomiske og sosiale skiller. Tradisjonelt har de rike bosatt seg på vestkanten og de fattigere på østkanten. Det er gjort få systematiske studier av hvor adskilt byen har vært mellom klasser og over tid. Nettopp dette har de to sosiologene nå studert. Forskerne kan allerede konkludere med at Oslo er en unik by i Norge med hensyn til segregering, og at det knapt lar seg gjøre at befolkningen bor mer adskilt enn i dag. Også i europeisk sammenheng er Oslo en by med store skiller mellom fattige og rike bydeler. Oslos gylne ghettoer, Oslo’s golden ghettos.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


T. Snorrason

Posted: 20 maj 2014 - 23:55 - Svar

Fascinerende som sociologiske ”forskere” altid forbavses over virkeligheden, men det har nok at gøre med, at sociologi først og fremmest er en socialistisk ”videnskab” med tilhørende termer osv.
Hvorfor skulle ”overklassen” dog bo i ”underklasse” kvarterer?
For at ”snobbe” nedad?
Hvorfor skulle ”overklassen” dog flytte til områder domineret af kriminelle indvandrere med tilhørende vold?
Lige børn leger bedst, som det siges.
Men det vel en racistisk udtalelse i vort stærkt østrogenprægede samfund?

Jeg erindrer med fornøjelse en lille øjenåbner fra det virkelige liv omkring 1973, i dag ville turen nok give et endnu tydeligere og lige så morsomt samfundsbillede.
Såmænd blot en lille togtur fra Vesterport Station til Køge på forretningsbesøg og derefter tilbage fra Køge til møde i Gentofte.
Fra Vesterport mod Ishøj blev passagererne mere og mere primitive med kurs mod Neandertaler-stadiet. Pigerne blev grimmere og grimmere, stadigt mere og mere usoignerede, kvabsede med uren hud, sproget blev grimmere og grimmere, bedre blev det selvfølgelig ikke med hoveder gnaskende og smaskende uanede mængder af tyggegummi. Fra Ishøj mod Køge forbedrede situationen sig hurtigt og kendeligt.
Turen fra Køge til Gentofte viste det samme billede, blot med modsat fortegn.
Fra Ishøj til Gentofte blev pigerne kønnere og kønnere, mere og mere velsoignerede, pænt opdragne osv. Eneste minus måske, sproget blev mere og mere ”gaml Halte”.
Den gang var der ikke mange af de senere ”berigende nydanskere”, at man egentlig bemærkede den socialgruppe.
Turen i dag vil nok være mere være en ekskursion fra i-land til u-land med et islæt af dansk urbefolkning, som befolkningssammensætningen har ændret sig. (Jo tak, jeg har været i Afrika og Sydamerika )

Se det er ”sociologisk” forskning (vel sagtens af den racistiske slags?), som enhver kan gøre uden at have spildt 7 år for meget på skolebænken.

  steen

  Posted: 21 maj 2014 - 00:50 - Svar

  Jeg tror, de mener en segregering indefor det allerede hvide Øst-Oslo.

  Forskerne finner at skillet mellom øst og vest i Oslo har holdt seg stabilt.

  Men de har også funnet noen mindre endringer. Bydelen Grünerløkka har fått flere rike og er blitt mer sammensatt av flere grupper. Sentrumsbydelen Sagene har delvis opplevd det samme.

Marit

Posted: 21 maj 2014 - 06:54 - Svar

Enda et “forskningsprosjekt” som sier oss ingen ting. Mere skattefinansiert “forskning”, takk !

Bente

Posted: 21 maj 2014 - 12:27 - Svar

Kommentar til We Want our Borders Closed.

Jeg læste for et par dage siden et læserbrev i Jyllandsposten, som jeg vil citere efter hukommelsen:

En suveræn stat har grænser. Et område uden grænser kaldes en PROVINS.

Så kort kan det siges.

greg werle

Posted: 21 maj 2014 - 14:23 - Svar

Når redaktøren ikke engang ved, at det er de vestlige bydele af Oslo som altid har været de priviligeredes ghetto, tilsvarende Østerbro og udover Strandvejen, mens de østlige bydele er Oslos svar på Nørrebro og NV, burde han måske unlade at komme med sine “opklarende” komentarer…

  steen

  Posted: 21 maj 2014 - 21:21 - Svar

  Det var en finke af panden, det ved jeg bedre end de fleste andre ikke-nordmænd af grunde, jeg ikke vil oplyse om her.

Charles Nielsen

Posted: 21 maj 2014 - 22:58 - Svar

Trykker man på videoen kommer der en fejlmelding.
Men den her fungerer over den samme video.:)

Belgium: Wilders cuts Dutch star out of EU flag
http://www.youtube.com/watch?v=iVt-f3yhgik

Leave a Comment